Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh Sở GD&ĐT Bình Thuận lần 1 có đáp án

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh Sở GD&ĐT Bình Thuận lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. communication

B. situation

C. information

D. education

2. A. teacher

B. pressure

C. effort

D. maintain

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

3. A. question

B. minute

C. disruptive

D. suitable

4. A. systems

B. interviews

C. letters

D. interests

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Children in England don’t have to pay tuition fee when they go to ___________ school.

A. state

B. private

C. independent

D. public

6. Waving, nodding, pointing and hand raisingare considered_________ forms of communication.

A. affective

B. unusual

C. verbal

D. non-verbal

7. Traditionally in Vietnam, the wedding ceremony starts in frontof the____________.

A. house

B. guests

C. altar

D. church

8. If I had________ her address now, I would send her an invitation to my birthday party next week.

A. had found

B. found

C. would find

D. find

9.I’m trying to win a place at university, so I am___________ a lot of study pressure.

A. for

B. at

C. under

D. in

10. As I am the oldest child, I have to____________ my three little mischievous brothers.

A. take off

B. look for

C. look after

D. take after

11. According on Tuoitre Online, more than 100 people __________ when Typhoon Damrey struck Vietnam last November.

A. had been killed

B. were killed

C. killed

D. must kill

12. My classmate was really happy when she received the letter of ________ from Ho Chi Minh city University of Education.

A. application

B. refusal

C. acceptance

D. entrance

13. You should make a(n)___________ to answer the questions the interviewer asks.

A. effort

B. impression

C. enthusiasm

D. confidence

14. In England, an academic year is divided___________ three terms. Spring term, Summer term and Autumn term.

A. into

B. with

C. from

D. to

15. According to a recent survey, most young people think that they are concerned with___________ attractiveness when choosing a husband or wife.

A. emotionless

B. physical

C. romantic

D. physics

16. Children in Vietnam and England have to take the___________ at the end of their secondary education.

A. semester

B. state school

C.GCSE examination

D. education system

17. In my family, my mother___________ running the household .

A. is willing to

B. joins hands with

C. comes up

D. takes the responsibility for

18. She asked me ___________ my holidays the previous year.

A. where I had spent

B. where I spend

C. where did I spend

D. where I spent

19. He was the only__________ that was offered the job.

A. applying

B. application

C. apply

D. applicant

20. Last month, Mr. Donald Trump,___________is the president of the US, visited Vietnam and had a wonderful time in this country.

A. that

B. who

C. whose

D. which

21. My mother allowed me to go out with my friends after I ____________ my housework.

A. had finished

B. have finish

C. would finish

D. finish

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

22. Hoa and Lan are at the party.

- Hoa: “You look very beautiful in that dress, Lan”.

- Lan: “___________________.”

A. I don’t mind

B. Thanks for your compliment

C. You tell a lie

D. I’m sorry

23. David is talking to his friend, Monica.

- David: “________________.”

- Monica: “Good luck for you”.

A. I don’t like rock music

B. Have a nice day

C. I’m taking a test this afternoon

D. How do you do?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

24. When you are at restaurant, you can raise your hand slightly to show that you need assistance.

A. bill

B. food

C. menu

D. help

25. I’m afraid I’m getting cold feet about this scheme as I’m not sure it’s such a good idea.

A. happy about

B. worried about

C. calm about

D. confident of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

26. The first year at university was probably the best and most challenging year of my life. It caused me plenty of troubles.

A. tricky

B. tough

C. easy

D. difficult

27. Wearing school uniform is compulsory for students in most school in Vietnam.

A. required

B. dependent

C. optional

D. divided

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

28. If you wanted to be chosen for the job, you’ll have to be experienced in the field.

A. in

B. experienced

C. wanted

D. chosen for

29. Before the interview, candidates should find out as much as possibility about the job and the vacancy.

A. about

B. find out

C. as possibility

D. interview

30. Mr. Merlin, that dies at the end of the film Kingsman, is really good at computing and technology.

A. computing

B. is

C. at

D. that

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

A

11

B

21

A

31

D

41

D

2

D

12

C

22

B

32

B

42

A

3

A

13

A

23

C

33

A

43

C

4

D

14

A

24

D

34

A

44

D

5

A

15

B

25

B

35

D

45

B

6

D

16

C

26

C

36

C

46

A

7

C

17

D

27

C

37

B

47

B

8

B

18

A

28

C

38

D

48

A

9

C

19

D

29

C

39

B

49

B

10

C

20

B

30

D

40

A

50

A

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 2.755
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm