Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Quốc học Huế lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Quốc học Huế lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ giúp các bạn củng cố kiến thức, làm quen dạng đề thi theo khung Bộ giáo dục. Mời các bạn vào tham khảo.

Đề thi thử THPT QG môn Anh trường THPT Chuyên Quốc học Huế - lần 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: The energy_____________ from the sun is renewable and environmentally-friendly.

A. harnessing B. is harnessed C. which harnessed D. harnessed

Question 2: We truly respected our father and always____________ by his rule.

A. submitted B. obeyed C. complied D. abode

Question 3: The architects have made___________ use of glass and transparent plastic.

A. imaginative B. imagine C. imagination D. imaginatively

Question 4: Tom denied_________ part in the fighting at school.

A. to take B. take C. to taking D. taking

Question 5: Your brother hardly talks to anyone,_____________?

A. does he B. is he C. doesn’t he D. isn’t he

Question 6: Pesticide residues in fruit and vegetable can be___________ to health.

A. crucial B. supportive C. receptive D. destructive

Question 7: You looked exhausted. I think you’ve__________ more than you can handle.

A. turnedon B. taken up C. turned up D. taken on

Question 8: Only after she had finished the course did she realize she ___________ a wrong choice.

A. had made B. has made C. had been making D. was making

Question 9: It________ Sue that you saw last night. She’s abroad with her family.

A. shouldhave been B. must have been C. can’t have been D. needn’t have been

Question 10: If Paul_________ a job now, he wouldn’t be so unhappy.

A. has B. has had C. had D. would have

Question 11: The wine had made him a little__________ and couldn’t control his movement.

A. narrow-minded B. light-headed C. light-footed D. light-hearted

Question 12: You need to make___________ about what course to take at university.

A. adecision B. a fortune C. a guess D. an impression

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 13: Mike an Joe are talking about transport in the future.

- Mike: “Do you think there will be pilotless planes?” – Joe: “______________”

A. I’m afraid I can’t.

B. What for? There are quite a few around.

C. Why not? There have been cars without drivers.

D. I’m glad you like it.

Question 14: Julie and Ann are talking about their classmate.

- Julie: “_______________” - Ann: “Yeah, not bad, I suppose.”

A. Do you see him often? B. What are you thinking?

C. How did you meet him? D. He is quite good-looking, isn’t he?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: The way the care-taker treated those little children was deplorable. She must be punished for what she did.

A. respectable B. unacceptable C. mischievous D. satisfactory

Question 16: My parent’ warnings didn’t deter me from choosing the job of my dreams.

A. influence B. discourage C. reassure D. inspire

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 17:

A. quality

B. solution

C. compliment

D. energy

Question 18:

A. angry

B. complete

C. polite

D. secure

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 19 to 23.

My first job was a sales assistant at a large department store. I wanted to work part-time, because I was still studying at university and I was only able to work a few nights a week.

I came across the advertisement in the local newspaper. I remember the interview as though it were yesterday. The (19)_________ manager sat behind a large desk. He asked me various questions which surprised me because all I wanted was to work in sales. An hours later, I was told that I had got the job and was given a contract to go over. I was to be trained for ten days before I took my post. Also, as a member of staff, I was (20)_________ to some benefits, including discounts.

When I eventually started, I was responsible (21)________ the toy section. I really enjoyed it there and I loved demonstrating the different toys. I was surprised at how friendly my colleagues were, too. They made working there fun even when we had to deal with customers (22)_________ got on our nerves. (23)____________, working there was a great experience which I will never forget.

Question 19:

A. personal

B. personable

C. personage

D. personnel

Question 20:

A. catered

B. given

C. entitled

D. supplied

Question 21:

A. for

B. with

C. in

D. to

Question 22:

A. which

B. why

C. when

D. who

Question 23:

A. In contrast

B. However

C. Moreover

D. On the whole

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

A. visits

B. destroys

C. believes

D. depends

Question 25:

A. floor

B. door

C. noodle

D. board

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1-D

2-D

3-A

4-D

5-A

6-D

7-B

8-A

9-C

10-C

11-B

12-A

13-C

14-D

15-B

16-B

17-B

18-A

19-D

20-C

21-A

22-D

23-D

24-A

25-C

26-D

27-B

28-A

29-A

30-A

31-C

32-C

33-C

34-D

35-D

36-A

37-B

38-C

39-B

40-C

41-B

42-B

43-B

44-A

45-C

46-A

47-B

48-B

49-A

50-C

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 7.701
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm