Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 3

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018

Làm thế nào để tăng cường kiến thức và kỹ năng làm bài để đạt điểm cao trong kì thi sắp tới? VnDoc.com gợi ý Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 3 như một tài liệu tham khảo giúp ích cho quá trình ôn thi của bạn. Hi vọng, với đa dạng các bài tập trong bộ sưu tập này sẽ giúp các bạn ôn tập thật hiệu quả.

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Thanh Hóa năm học 2017 - 2018 Lần 2 (Đề B) có đáp án

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Hải Dương năm học 2017 - 2018

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 1

Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others (0,5p).

1. A. thank B. they C. these D. than

2. A. walks B. cups C. students D. pens

3. A. talked B. watched C. lived D. stopped

4. A. stream B. leather C. cream D. dream

5. A. hour B. house C. hot D. head

II. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes each sentence (2ps).

1. We used to.......... past the market on the way to school.

A. walk B. walked C. walking D. have walked

2. Remember to turn....... the light when leaving the office.

A. off B. on C. down D. in

3. Ho Chi Minh City is the.......... one in the country.

A. larger B. large C. largest D. largely

4. Lan is very tired. ________, she has to finish her assignment before going to bed.

A. Although B. So C. Therefore D. However

5. I suggest________some money for poor children.

A. raise B. to raise C. raised D. raising

6. Have you ever......... a letter to the local authorities to complain about the public transport in your town?

A. wrote B. writing C. written D. write

7. When are you......... vacation with your family, Lan?

A. on B. by C. with D. to

8. If you...... late, you wouldn't finish your work.

A. come B. coming C. to come D. came

9. Huong wishes she......... free time to visit her close friend in hospital.

A. to have B. had C. have D. having

10. I think I've lost my new hat. I've......... it everywhere but I can't find it.

A. looked out B. looked in C. looked on D. looked for

IV. Give the correct tense or form of the verbs in brackets (2ps).

a. Don't make noise now. My parents (take).. (1)............................. their usual afternoon nap

b. While I (have).. (2)............................. a bath, the telephone (ring).. (3)..................

c. He prefers (play).. (4)............... computer games to (read).. (5)............... books.

d. Don't forget (lock).. (6)................ the door before (go).. (7)............. to bed

e. I (write).. (8)............. to my panpel 2 months ago, but I (not receive)... (9)..................... his reply since then.

f. If we (not save)... (10).................. energy , there will be a shortage in the next century.

V. Read the following passage, then choose the correct answer to questions (1p)

Singapore is an island city of about three million people. It's a beautiful city with lots of parks and open spaces. It's also a very (1)______ city.

Most of the people (2)______ in high-rise flats in different parts of the island. The business district is very modern with (3)______ of high new office buildings. Singapore also has some nice older sections. In Chinatown, there (4)______ rows of old shop houses. The government buildings in Singapore are very beautiful and date from the colonial days.

Singapore is famous (5)______ its shops and restaurants. There are many good shopping centers. Most of the goods are duty free. Singapore's restaurants sell Chinese, Indian, Malay and European food, and the prices are quite reasonable.

1. A. large B. dirty C. small D. clean

2. A. live B. lives C. are living D. lived

3. A. lot B. lots C. many D. much

4. A. is B. will be C. were D. are

5. A. in B. on C. at D. for

VI. Read the passage and answer the following questions. (2ps)

Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, and when he left school he didn't go to university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine. So he went to London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son. During the First World War, many soldiers died in hospital because they didn't have the right medicines. So after the war, Fleming tried to find a drug that could help them. He worked for many years and in 1928 he discovered a new drug and he called it "penicillin". He later worked with an Australian and a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.

1. Where was Alexander Fleming born?

................................................................................................

2. Did he work in an office before he went to university?

...................................................

3. What did he study at university?

...................................................................................................

4. When did he win the Nobel Prize in medicine?

...................................................................................................

VII. Write a new sentence as similar as possible in meaning to the original sentence (2ps).

1. The girl is very friendly. She lived next door to us.

->The girl...................................................................................

2. It takes Minh 2 hours to do his homework every day.

->Minh spends..............................................................................

3. We were late for school because of the heavy rain.

->Because it....................................................................................

4. My mother used to make us clean the house.

->We used.......................................................................................

5. "I'm working in a restaurant, and don't care much for it." she said.

->She said.....................................................................................

6. It's two years since I last spoke to her.

->I haven't...................................................................................

7. Going swimming in the river in the summer is interesting.

->It is..........................................................................................

8. No one in my class is more intelligent than Lan.

->Lan is...................................................................................

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh

I-Choose the word whose underlined part in pronounced differently from the rest in each group (0.5 đ) Mỗi câu đúng cho 0. 1 đ.

1. A

2. D

3. B

4. B

5. A

II. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes each sentence(2ps).

(2đ) Mỗi câu đúng cho 0.2 đ

1. A

2. A

3. C

4. D

5. D

6. C

7. A

8. D

9. B

10. D

III- Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) that needs correcting to become an exact one. (0,5p)

Mỗi câu đúng cho 0.1 đ.

1. B

2. B

3. B

4. A

5. C

IV-Give the correct tense or form of the verbs in brackets(2ps).

Mỗi câu đúng cho 0.2 đ

1. are taking

2. were having

3. rang

4. playing

5. reading

6. to lock

7. going

8. wrote

9. haven't received

10. don't save

V. Read the following passage, then choose the correct answer to questions (1p)

Mỗi câu đúng cho 0.2 đ

1. D. clean

2. A. live

3. B. lots

4. D. are

5. D. for

VI. Read the passage and answer the following questions. (2ps) Mỗi câu đúng cho 0.5 đ

1. (He was born) in Scotland.

2. Yes, (he did.)

3. He studied medicine.

4. (He won the Nobel Prize in medicine) in 1945.

VII. Write a new sentence as similar as possible in meaning to the original sentence, using the words given (2ps).

Mỗi câu đúng cho 0.25 đ

1->The girl who lived next door to us is very friendly

2->Minh spends 2 hours doing his homework every day

3->Because it rained heavily, we were late for school

4->We used to be made to clean the house by my mother

5->She said (that) she was working in a restaurant and didn't care much for it.

6->I haven't spoken to her for two years

7->It is interesting to go swimming in the river in the summer

8->Lan is the most intelligent (student) in my class

Đánh giá bài viết
8 6.259
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm