Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 12

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 12 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục luyện thi vào 10 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 11 MỚI

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề luyện tập thi vào 10 do VnDoc.com biên soạn gồm các bài tập thông dụng, bám sát đề thi minh họa của Bộ Giáo Dục nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 12

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. passed

B. watched

C. played

D. washed

2. A. which

B. champion

C. chairman

D. headache

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. access

B. wander

C. conduct

D. asset

4. A. cosmopolitan

B. communication

C. multicultural

D. metropolitan

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. In spite of my father is old, he still goes to work

A. In spite of

B. old

C. goes

D. work

6. The result of that test must be inform before August

A. result

B. must be

C. inform

D. before

7. She has disappeared three days ago, and they are still looking for her now

A. has disappeared

B. and

C. are still

D. for her

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. The manager is away on a business _________so I am in charge of the office now.

A. trip

B. tour

C. voyage

D. visit

9. Peter and David _________ part in the competition last week.

A. take

B. takes

C. took

D. taken

10. I suggest _________ a picnic on the weekend.

A. to have

B. having

C. had

D. have

11. Vietnam is a country _________ exports a lot of rice.

A. who

B. what

C. when

D. which

12. If he _________ soon, he will miss the last train.

A. doesn’t come

B. isn’t coming

C. didn’t come

D. won’t come

13. We spent our last holidays at a camping site, living in a ________.

A. guider

B. traveler

C. vehicle

D. caravan

14. The second-hand car Patrick bought was almost new ________ it was made in the 1990s.

A. or

B. although

C. because

D. however

15. He has to study this afternoon, ________?

A. hasn’t he

B. has he

C. doesn’t he

D. does he

16. That desk ________ several times this year.

A. has been required

B. has repaired

C. repairs

D. is repaired

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. Ann: “___________ is it from here to your school?”

Jack: “About 10 minutes’ walk.”

A. How far

B. How long

C. How often

D. How fast

18. Lora: “How do you do?”

Jane: “___________”

A. I am a nurse

B. I am doing OK

C. I work in a bank

D. How do you do?

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. Our top priority is to clean and protect the environment in our neighbourhood.

A. hobby

B. job

C. preference

D. idea

20. Men should share household chores with women in their families.

A. cover

B. finish

C. take

D. split

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Global warming may lead to many negative changes, including harsher weather conditions.

A. more unbearable

B. milder

C. more extreme

D. more serious

22. The physical therapy helped Jim overcome his fear of height.

A. overwhelm

B. control

C. neglect

D. conquer

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

There are over 7 billion people in the word today. The richest 1.5 billion (23) __________ off all the worlds resources. To give the other 505 billion people who live in (24) __________ a better life, we will need the resources of (25) __________ four or five planets. (26) __________ we have only one, and 1.5 billion of us have already (27) __________ a large part of it.

Forest are essential to life. They give us clean air and plants for medicines, (28) __________ contain over half the worlds animals, birds, and plants. Humans destroy an area of forest the (29) __________ of Greece every year. If we don’t (30) __________ this destruction, it will be too late. There are some signs of (31) __________, but we will have to work very (32) __________ if we want to save the planet.

23. A. control

B. get

C. hold

D. use

24. A. shortcoming

B. richness

C. wealth

D. poverty

25. A. the other

B. others

C. other

D. another

26. A. So

B. Therefore

C. However

D. But

27. A. killed

B. collapsed

C. destroyed

D. canceled

28. A. then

B. but

C. and

D. or

29. A. shape

B. same

C. side

D. size

30. A. keep

B. protect

C. stop

D. continue

31. A. help

B. heat

C. habit

D. hope

32. A. hard

B. easy

C. easily

D. hardly

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. It is a three-hour drive from Hanoi to Nam Dinh.

It takes ____________________________________

34. It’s a pity you didn’t tell us about this.

I wish _____________________________________

35. They think the owner of the house is abroad.

The owner _________________________________

36. The children couldn’t go swimming because the sea was very rough.

The sea was too _____________________________

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets

37. I can’t understand him because he speaks so quickly. (IF)

___________________________________________________

38. The suitcase is so heavy that I can’t carry it. (SUCH)

___________________________________________________

39. It will be very cold tomorrow. (WISH)

___________________________________________________

40. The sun is much hotter than the moon. (SO... AS)

___________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 12

I. MULTIPLE CHOICE

1. C

2. D

3. C

4. B

5. A

6. C

7. A

8. D

9. C

10. B

11. D

12. A

13. D

14. B

15. C

16. A

17. B

18. B

19. C

20. D

21. B

22. A

23. D

24.

25. D

26. D

27. C

28. C

29. C

30. D

31. C

32. D

II/ WRITING

33. It takes three hours to drive from Hanoi to Nam Dinh.

34. I wish you had told us about it.

35. The owner of the house is thought to be abroad.

36. The sea was too rough for the children to go swimming.

37. If he didn’t speak so quickly, I could understand him.

38. It is such a heavy suitcase that I can’t carry it.

39. I wish it wouldn’t be cold tomorrow.

40. The moon isn’t so hot as the sun.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 12. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu luyện thi vào 10 hay như Các dạng bài tập Tiếng Anh thi vào lớp 10 năm 2021, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 10, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 11, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 9.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 996
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm