Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 15

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 15 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục luyện thi vào 10 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 14 MỚI

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề luyện tập thi vào 10 do VnDoc.com biên soạn gồm các bài tập thông dụng, bám sát đề thi minh họa của Bộ Giáo Dục nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 15

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. worked

B. laughed

C. hoped

D. naked

2. A. of

B. file

C. off

D. form

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. impossibly

B. especially

C. naturally

D. importantly

4. A. comedy

B. collection

C. comical

D. calculate

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. By the time I came, they have finished watching the film.

A. By

B. came

C. have finished

D. watching

6. He said that he couldn’t remember where had he left his car.

A. said that

B. remember where

C. had she

D. his car

7. The young has the future in their hands.

A. The

B. has

C. the

D. in

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. Her mother, ____________ has been working for thirty years, its retiring next month.

A. that

B. whose

C. who

D. whom

9. Turn the heat down, ____________ it’ll burn.

A. or

B. unless

C. even if

D. if

10. I ____________ from her for a long time.

A. didn’t hear

B. don’t hear

C. haven’t hear

D. am not hearing

11. He will take us to the airport, ____________ ?

A. doesn’t he

B. won’t he

C. don’t I

D. will he

12. She is the girl who ____________ money.

A. enjoys to spend

B. enjoys spending

C. enjoy to spend

D. enjoy spending

13. The weather was ________ in England than in Spain last week.

A. most warmer

B. by far warmer

C. more warmer

D. much warmer

14. Jane said that she ________ come and look after the children the following day.

A. can

B. will

C. could

D. should

15. He asked her to marry him but she ________.

A. carry him out

B. turned him down

C. took him out

D. let him in

16. The negative effect of cigarette smoking is enormous, _______ many people still smoke.

A. but

B. so

C. therefore

D. however

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. “Who came up with this wonderful idea?”

- “__________”

A. The class monitor did.

B. To protect our environment.

C. Mr. Billy came yesterday.

D. In order to raise some funds.

18. “What can we do for a better community?”

- “__________”

A. To ensure healthy lifestyles.

B. Why not people public facilities such as kindergartens or parks?

C. I hate collecting rubbish in public places.

D. Doing charity work is a must for everyone.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. Both male and female students in my class perform very well.

A. assign

B. work

C. communicate

D. entertain

20. Mary people in our country still think married women shouldn’t pursue a career.

A. attempt

B. attach

C. achieve

D. want

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21. He’s a wonderful example of a kind-hearted person with good judgment.

A. inhuman

B. tolerant

C. generous

D. sympathetic

22. The situation seemed hopeless and desperation filled them both with anger.

A. pessimistic

B. pointless

C. promising

D. useless

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

A job interview is a chance for you to (23) ______ that you can satisfy all the requirements of the job you are (24) ______ for. That is why it is essential to be well-prepared for the job interview. Preparing means knowing about the industry, the employer, and yourself. It also means paying attention to details like personal appearance, (25) ______, and demeanour. Before the interview, you should gather (26) ______ information about the company and the employer as you can. Not only will you appear informed and intelligent but also you will make a decision if a job offer eventually made. You might also want to prepare for answering questions by listing some of your attributes. Remember that appearance is very important. Whether we like it or not, it is the first thing people notice about us. You should match your dress to employees in the workplace (27) ______ you are applying. You should come on time for the interview.

23. A. suggest

A. prove

B. offer

C. recommend

24. A. applying

B. asking

C. begging

D. requiring

25. A. punctual

B. punctuality

C. on time

D. puncture

26. A. so much

B. too much

C. as much

D. as many

27. A. that

B. which

C. in that

D. where

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question

Every year, students in many countries learn English. Some of these students are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn another language.

Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own language, and mathematics... and English. In England, America, or Australia, many boys and girls study their own language, which is English, and mathematics... and another language, perhaps French, or German or Spanish.

Many adults learn English, because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies, because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.

28. According to the writer, _________.

A. English is popular in most of the world

B. no children like to learn English.

C. English is useful only for teenagers

D. only adults learn English.

29. Most people learn English by _________.

A. watching videos only

B. hearing the language in the office.

C. talking with foreigners

D. working hard on their lessons.

30. Many boys and girls learn English because _________.

A. English can give them a job.

B. it is included in their study courses

C. their parents make them.

D. They have to study their own language.

31. In America or Australia many school children study _________.

A. English as a foreign language.

B. English and mathematics only.

C. Such foreign languages as French, German, and Spanish.

D. Their own language and no foreign language.

32. Many adults learn English because _________.

A. it helps them in their work

B. they want to go aboard.

C. most of their books are in English.

D. English is spoken in their office.

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. He said he was not guilty of stealing the car.

He denied ___________________________________

34. Is this the only way to reach the city centre?

Isn’t there ___________________________________?

35. He never suspected that the money had been stolen.

At no time ___________________________________

36. It’s my opinion that you should take more exercise.

If I _________________________________________

Circle the correct sentence (A, B, C or D) that is made from the words given

37. I/ very/ grateful/ if/ you/ send/ details/ competition.

A. I would be very grateful if you could send me the details of the competition.

B. I would be very grateful to if you could send me the details of the competition.

C. I will be very grateful to if you can send me the details of the competition.

D. I would be very grateful if you could send me the competition details.

38. But/ for/ father/ early/ retirement/ Richard/ not/ take over/ family/ business.

A. But for his father’s early retirement, Richard won’t take over the family business

B. But for his father’s early retirement, Richard wouldn’t have taken over the family business

C. But for his father’s early retirement, Richard wouldn’t have taken over the business family

D. But for his father’s early retirement, Richard didn’t take over the family business.

39. I/ not/ feel like/ have/ breakfast/ this morning/ because/ headache/ ./

A. I didn’t feel like to have breakfast this morning because of my headache

B. I didn’t feel like with having breakfast this morning because of my headache.

C. I didn’t feel like having breakfast this morning because of my headache

D. I didn’t feel like having breakfast this morning because my headache

40. It/ foolish/ think/ computer/ do/ all things/ us/ future/ ./

A. It is foolish of thinking that computers can do all things for us in the future

B. It is foolish to think that computers can do all things that with us in the future

C. It is foolish thinking that computers can do all things with us in the future

D. It is foolish to think that computers can do all things for us in the future

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 15

I. MULTIPLE CHOICE

1. D

2. A

3. C

4. B

5. C

6. C

7. B

8. C

9. A

10. C

11. B

12. B

13. D

14. C

15. B

16. A

17. A

18. B

19. B

20. A

21. A

22. C

23. B

24. A

25. B

26. C

27. D

28. D

29. B

30. A

31. C

32. D

II. WRITING

33. He denied for stealing (having stolen) the car/ that he had stolen the car.

34. Isn’t there (another way/ some other way/ any other way)(to/ to reach/ reaching) the city centre?

35. At no time did he suspect (that) the money had been stolen/ someone had stolen the money.

36. If I were you, I’d take more exercise.

Circle the correct sentence (A, B, C or D) that is made from the words given

37. A

38. B

39. C

40. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 15. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu luyện thi vào 10 hay như Các dạng bài tập Tiếng Anh thi vào lớp 10 năm 2021, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 13, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 14, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 12.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 465
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm