Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm
Đóng
Điểm danh hàng ngày
  • Hôm nay +3
  • Ngày 2 +3
  • Ngày 3 +3
  • Ngày 4 +3
  • Ngày 5 +3
  • Ngày 6 +3
  • Ngày 7 +5
Bạn đã điểm danh Hôm nay và nhận 3 điểm!
Nhắn tin Zalo VNDOC để nhận tư vấn mua gói Thành viên hoặc tải tài liệu Hotline hỗ trợ: 0936 120 169

Sách bài tập Tiếng Anh 9 Global Success Unit 6 Reading

Lớp: Lớp 9
Môn: Tiếng Anh
Dạng tài liệu: Giải bài tập
Bộ sách: Global Success
Loại File: Word + PDF
Phân loại: Tài liệu Tính phí

SBT Tiếng Anh 9 Unit 6 Reading

Giải SBT Tiếng Anh 9 Global Success Unit 6 Reading hướng dẫn trả lời các câu hỏi trong SGK Tiếng Anh 9 Global Success Unit 6 Vietnamses lifestyle: then and now, giúp các em nắm vững kiến thức được học trong bài và luyện giải bài tập Tiếng Anh 9.

1. Read the passage and choose the correct answer A, B, C, or D.

Viet Nam is in the period of industrialisation and modernisation, and many aspects of Vietnamese lifestyle have changed. The biggest differences we can see now are in teenagers’ lifestyle. They are now more flexible and casual in the way they dress. They wear their hair in different styles and even dye it different colours. They have become more confident in communicating with others, even with their elders. They are daring in their actions and ambitions. For many of them, technology has become important in their daily life. They use it for study and entertainment.

However, Vietnamese teenagers have also learnt to treasure their traditional values. Many customs and traditions are passed from generation to generation. Vietnamese teens show respect for the elders, at home and outside. They learn to value their families. They come to their parents for advice and ask for permission in their important decisions such as university study and marriage. They also wear traditional costumes such as ao dai, ao tu than, and cook traditional Vietnamese foods on special occasions.

1. The most significant change in lifestyle can be seen among _____.

A. the elderly

B. small children

C. teenagers

D. girls

2. The example of teenagers dying their hair in different colours shows that they are now _____.

A. more creative

B. more flexible

C. more confident

D. more responsible

3. Most teenagers use technology for _____.

A. paying bills

B. making friends

C. entertaining and studying

D. travelling

4. Which statement below is NOT correct according to the information in the passage?

A. Teenagers appreciate traditions.

B. Teenagers respect their parents’ advice.

C. Teenagers learn customs and traditions from their elderly.

D. Teenagers want to depend on their parents.

5. Teenagers _____ wear traditional costumes.

A. sometimes

B. always

C. never

D. unwillingly

Đáp án

1. C

Thông tin: The biggest differences we can see now are in teenagers’ lifestyle.

2. B

Thông tin: They are now more flexible and casual in the way they dress. They wear their hair in different styles and even dye it different colours.

3. C

Thông tin: They use it for study and entertainment.

4. D

Thông tin: However, Vietnamese teenagers have also learnt to treasure their traditional values. Many customs and traditions are passed from generation to generation. Vietnamese teens show respect for the elders, at home and outside. They learn to value their families. They come to their parents for advice and ask for permission in their important decisions such as university study and marriage.

5. A

Thông tin: They also wear traditional costumes such as ao dai, ao tu than, and cook traditional Vietnamese foods on special occasions.

Hướng dẫn dịch bài đọc

Việt Nam đang trong thời kỳ công nghiệp hóa, hiện đại hóa, nhiều mặt của lối sống Việt Nam đã thay đổi. Sự khác biệt lớn nhất mà chúng ta có thể thấy hiện nay là ở lối sống của thanh thiếu niên. Giờ đây họ linh hoạt và giản dị hơn trong cách ăn mặc. Họ để tóc theo nhiều kiểu khác nhau và thậm chí nhuộm nhiều màu khác nhau. Họ trở nên tự tin hơn khi giao tiếp với người khác, ngay cả với người lớn tuổi. Họ táo bạo trong hành động và tham vọng của mình. Đối với nhiều người trong số họ, công nghệ đã trở nên quan trọng trong cuộc sống hàng ngày. Họ sử dụng nó để học tập và giải trí.

Tuy nhiên, thanh thiếu niên Việt Nam cũng đã học cách trân trọng những giá trị truyền thống của mình. Nhiều phong tục và truyền thống được truyền từ thế hệ này sang thế hệ khác. Thanh thiếu niên Việt Nam thể hiện sự kính trọng đối với người lớn tuổi ở nhà và ngoài xã hội. Họ học cách coi trọng gia đình của họ. Họ đến gặp cha mẹ để xin lời khuyên và xin phép trong những quyết định quan trọng như học đại học và kết hôn. Họ cũng mặc trang phục truyền thống như áo dài, áo tứ thân và nấu các món ăn truyền thống của Việt Nam vào những dịp đặc biệt.

2. Choose the correct answer A, B, C, or D to fill in each blank in the following passage.

(Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.)

There are differences in terms of food habits between past and present lifestyles.

People used to grow food like fruits, vegetables, and (1) _____. They raised fish in ponds and livestock on farms. They always had (2) _____ food. Their diet contained a lot of vegetables and fruits. They were, therefore, healthier and didn’t need much extra (3) _____ because their daily work kept their bodies running. They had few diseases, especially those related to their digestive system.

At present, technology has turned agriculture into mass (4) _____. Pesticides are used to assure fruitful crops. People keep their food in the fridge for some days or weeks before using it. Ready-made food at markets uses preservatives to keep it (5) _____. People eat more spicy fried food. Fast food is another major factor in modern food habits. Although many people find it (6) _____, it leads to many health conditions. As a result, people now are less healthy and suffer from more diseases.

1. A. cereal B. bananas C. cattle D. carrots

2. A. convenient B. ready-made C. fresh D. old

3. A. food B. exercise C. energy D. medicine

4. A. crops B. farming C. storage D. production

5. A. shorter B. longer C. stronger D. healthier

6. A. convenient B. expensive C. troublesome D. cheaper

Đáp án

1. A

2. C

3. B

4. D

5. B

6. A

Chọn file muốn tải về:
Đóng Chỉ thành viên VnDoc PRO/PROPLUS tải được nội dung này!
Đóng
79.000 / tháng
Đặc quyền các gói Thành viên
PRO
Phổ biến nhất
PRO+
Tải tài liệu Cao cấp 1 Lớp
30 lượt tải tài liệu
Xem nội dung bài viết
Trải nghiệm Không quảng cáo
Làm bài trắc nghiệm không giới hạn
Mua cả năm Tiết kiệm tới 48%

Có thể bạn quan tâm

Xác thực tài khoản!

Theo Nghị định 147/2024/ND-CP, bạn cần xác thực tài khoản trước khi sử dụng tính năng này. Chúng tôi sẽ gửi mã xác thực qua SMS hoặc Zalo tới số điện thoại mà bạn nhập dưới đây:

Số điện thoại chưa đúng định dạng!
Số điện thoại này đã được xác thực!
Bạn có thể dùng Sđt này đăng nhập tại đây!
Lỗi gửi SMS, liên hệ Admin
Sắp xếp theo
🖼️

Giải SBT Tiếng Anh 9

Xem thêm
🖼️

Gợi ý cho bạn

Xem thêm