Bài tập tiếng Anh 12 unit 2 Urbanisation

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 2 Urbanisation có đáp án

Nằm trong bộ Bài tập tiếng Anh 12 thí điểm theo từng Unit năm 2021 - 2022, bài tập tiếng Anh unit 2 lớp 12 Urbanisation có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập unit 2 tiếng Anh lớp 12 Urbanisation có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 12 chương trình mới khác nhau giúp các em nâng cao kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

Xem thêm: Soạn tiếng Anh 12 Unit 2 Urbanisation chi tiết nhất

I. Give the correct form of the words in the following sentences.

1. Doing things with ____________ will give us true happiness. The more we give away, the happier we are. GENEROUS

2. Tran Hung Dao was a great __________ to lure the enemy to enter deeply into his land, then attacked to destroy them. STRATEGY

3. Mother Teresa was a living saint who offered a great example and __________ to the world. INSPIRE

4. Zuckerberg was forced to shut his website down, but its immense __________ and controversy had made him consider its future potential. POPULAR

5. As the principal founder of Microsoft, Bill Gates is one of the most ________ and richest people on the planet. INFLUENCE

II. Indicate the correct answer to complete each of the following questions.

1. At his first school, Mark Zuckerberg ____ in all subjects and worked hard throughout his classes.

A. interested

B. excelled

C. engrossed

D. involved

2. His incredible performance during high school ____ him admission to Harvard University.

A. earned

B. attained

C. resorted

D. applied

3. Mother Teresa suffered various health problems, but nothing could ____ her from fulfilling her mission of serving the poor and needy.

A. persuade

B. warn

C. appoint

D. dissuade

4. In 1979, Mother Teresa was awarded the Nobel Peace Prize for work undertaken in the ____ to overcome poverty and distress.

A. battle

B. struggle

C. movement

D. proposal

5. At the age of 18, Mother Teresa was ____ permission to join a group of nuns in Ireland.

A. required

B. sought

C. obtained

D. given

6. Nelson Mandela was awarded the Nobel Peace Prize in 1993 for his work in helping to end racial ____ in South Africa

A. integration

B. segregation

C. achievement

D. exploitation

7. Princess Diana fought for her children on any level so they could reach their full ____ as human beings and in their public duties.

A. requirement

B. condition

C. capacity

D. potential

8. Meeting my favorite celebrity at the airport was certainly a ____ of luck that wouldn't have happened if I'd arrived five minutes later.

A. number

B. piece

C. stroke

D. name

9. Steve Jobs might hardly imagine that only a year later the company ____ impressive victory with Apple II, one of the first highly successful ____ personal computer.

A. attain / massly-produced

B. see / mass-produced

C. taste / massive produced

D. achieve / mass-producing

10. Ms. May, 59 years old, is the country's longest-serving home secretary in half a century, with a ____ for seriousness, hard work and above all, determination.

A. fame

B. reputation

C. achievement

D. maintenance

III. Indicate the sentence that best combines each pair of the following sentences.

1. He did not remember the meeting. He went out for a coffee with his friends then.

A. Not remember the meeting, he went out for a coffee with his friends.

B. Not to remember the meeting, he went out for a coffee with his friends.

C. Not remembered the meeting, he went out for a coffee with his friends.

D. Not remembering the meeting, he went out for a coffee with his friends.

2. They left their home early. They didn't want to miss the first train.

A. They left their home early so as to not miss the first train.

B. They left their home early for fear that they wouldn't miss the first train.

C. They left their home early so as not to miss the first train.

D. They left their home early in order that not to miss the first train.

3. The traffic is so heavy. It will take us at least an hour to get there.

A. Unless the traffic is heavy, it will take us at least an hour to get there.

B. As the traffic is so heavy, it will take us at least an hour to get there.

C. The traffic was so heavy that it took us an hour to get there.

D. We will spend more than an hour to get there to avoid heavy traffic.

4. There was no poor performance. Moreover, that of the Russian dancers was certainly the best.

A. The best performance was the one of the Russians while some of the others were poor.

B. The Russian dancers were well-worth watching but the others weren't.

C. All the dancers but the Russian performed poorly.

D. They all danced well, but the Russian did the best.

5. I started training to be an accountant six months ago. I've got more months to go and then I have to take exams.

A. By the time I've taken my exam, I will have started training to be an accountant for a year.

B. By the time I take my exam, I will have been in training to be an accountant for a year.

C. By the time I took my exam, I would have trained to be an accountant for a year.

D. By the time I've taken my exam, I will be training for a year.

6. Why did Danny decide to enter the marathon? Danny's totally unfit.

A. Why did Danny decide to enter the marathon who's totally unfit?

B. Why did Danny, whose totally unfit, decide to enter the marathon?

C. Why did Danny decide to enter the marathon, who's totally unfit?

D. Why did Danny, who's totally unfit, decide to enter the marathon?

ĐÁP ÁN

I. Give the correct form of the words in the following sentences.

1. Doing things with ______generosity______ will give us true happiness. The more we give away, the happier we are. GENEROUS

2. Tran Hung Dao was a great _____strategist_____ to lure the enemy to enter deeply into his land, then attacked to destroy them. STRATEGY

3. Mother Teresa was a living saint who offered a great example and _____inspiration_____ to the world. INSPIRE

4. Zuckerberg was forced to shut his website down, but its immense _____popularity_____ and controversy had made him consider its future potential. POPULAR

5. As the principal founder of Microsoft, Bill Gates is one of the most ____influential____ and richest people on the planet. INFLUENCE

II. Indicate the correct answer to complete each of the following questions.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - B;

6 - D; 7 - C; 8 - C; 9 - C; 10 - B;

III. Indicate the sentence that best combines each pair of the following sentences.

1 - D; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - B; 6 - D;

Trên đây là bài tập Unit 2 tiếng Anh 12 Urbanisation có đáp án. Ngoài ra, mời bạn đọc tham khảo thêm Lý thuyết & bài tập unit 2 Urbanisation lớp 12 khác như:

Trắc nghiệm Reading Tiếng Anh lớp 12 Unit 2 Urbanisation

Bài tập nâng cao tiếng Anh lớp 12 Unit 2 Urbanisation

Từ vựng tiếng Anh lớp 12 Unit 2 Urbanisation

Ngữ pháp Unit 2 lớp 12 Urbanisation

Đánh giá bài viết
1 1.650
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm