Trắc nghiệm Reading Tiếng Anh lớp 12 Unit 2 Urbanisation

Nối tiếp bộ đề ôn tập tiếng Anh 12 mới theo Unit, tài liệu bài tập trắc nghiệm tiếng Anh Reading part Unit 2 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập tiếng Anh gồm nhiều đoạn văn tiếng Anh khác nhau xoay quanh chủ đề bài học tại Nhà trường giúp các em học sinh lớp 12 ôn luyện hiệu quả. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download tài liệu.

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 2 Urbanisation có đáp án

Đề ôn tập kỹ năng đọc tiếng Anh lớp 12 Unit 2 Urbanisation có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh 12 theo từng unit mới do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh unit 2 lớp 12 Urbanisation có đáp án gồm nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 12 rèn luyện kỹ năng làm từng dạng bài tập hiệu quả.

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The increase in urbanization causes different problems. Air and water pollution are amongst the major issue we have to tackle.

In the first place, cars, factories and burning waste emit dangerous gases that change the air quality in our cities and pose threats to our health. Dangerous gases such as carbon dioxide and nitrogen oxides cause respiratory diseases, for instant, bronchitis and asthma. Those are also proved to have long-term effects on the environment.

Furthermore, with the increased population, it becomes difficult to manage the waste generated in cities. Most of the waste is discharged or dumped into rivers or onto streets. The waste pollutes water and makes it unfit for human consumption. Subsequently, it becomes more and more difficult for city dwellers to get clean water. Some cities in Africa are unable to provide adequate water supply because most of the water is lost in pipe leakages. In fact, most city dwellers in developing countries are forced to boil their water or to buy bottled water, which is very expensive.

There are several actions that could be taken to eradicate the problems described above. Firstly, a simple solution would be joining community efforts to address problems affecting your city. Ask your parents, friends and relatives to join in as well. These efforts might include clean-up campaigns, recycling projects and a signature campaign to ask the government to do something about the situation. A second measure would be encouraging your teacher to talk about these problems and to discuss how young people can help to solve them. Finally, writing to local organizations working on these issues for ideas on how you can contribute to solve them.

Question 1: The word tackle in paragraph 1 is closest in meaning to ____.

A. deal with

B. make up

C. try on

D. turn down

Question 2: The word those in paragraph 2 refers to ____.

A. bronchitis and asthma

B. carbon dioxide and nitrogen oxides

C. dangerous gases

D. respiratory diseases

Question 3: According to the passage, in some cities in Africa ____.

A. people are allowed to dump waste into rivers and on streets

B. people aren't provided enough water due to leaking pipes

C. people have found some solutions to the problems

D. people would rather use boiling water and bottled water

Question 4: Which of the following is NOT true according to the passage?

A. City problems should be taught and be topic for students to discuss at school.

B. Children must ask for their parent's permission before joining community efforts.

C. Participators might take part in different kinds of projects and campaigns.

D. People can contribute in solving the problems by writing to local organizations working on these issues.

Question 5: Which of the following would serve as the best title for the passage?

A. Environment degradation: Air and water pollution

B. Environmental pollution: Problems and actions

C. Increasing urbanization: Causes and effects

D. Increasing urbanization: Effects and solutions

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

American folk music originated with (1)________ people at a time when the rural population was isolated and music was not (2)________ spread by radio, records, or music video. It was (3)_______ by oral traditional and is noted for its energy, humor, and emotional impact. The major source of early American folk songs was music from the British Isles, but songs from Africa as songs of the American Indians have significant part in its heritage. Later settler from other countries also contributed songs. In the nineteenth century, composer Steven Foster wrote some of the most enduringly popular of all American songs, (4)_________ soon became part of the folk tradition. Beginning in the 1930s, Woody Guthrie gained great popularity by adapting melodies and lyrics and supplying new ones as well. In the 1950s and 1960s, singer – composers such as Peter Seeger, Bob Dylan, Joan Baez continued this tradition by urban’ folk music. Many of these songs deal (5)________ important social issue, such as racial integration and the war in Vietnam.

Question 6: A. ordinary B. popular C. common D. typical

Question 7: A. even B. still C. until D. yet

Question 8: A. transferred B. transformed C. transmitted D. transited

Question 9: A. which B. this C. who D. that

Question 10: A. in B. by C. with D. at

Bài 3. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (1)________. Many species of animals are threatened, and could easily become (2)________ if we do not make an effort to protect them. In some cases, animals are hunted for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught (3)________and sold as pets. For many animals and birds the problem is that their habitat - the place where they live - is disappearing. More land is used for farms, for houses or industry, and there are fewer open spaces than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them to grow better crops, but these chemicals pollute the environment and (4)________ wildlife. The most successful animals on earth - human beings - will soon be the only ones (5)________, unless we can solve this problem.

Question 11: A. threat B. problem C. danger D. vanishing

Question 12: A. disappeared B. vanished C. extinct D. empty

Question 13: A. for life B. alive C. lively D. for living

Question 14: A. spoil B. wound C. wrong D. harm

Question 15: A. left B. over C. staying D. survive

Bài 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rapid urbanization can (16)....long-term economic, social and environmental promise for developing countries (17)....investments made now in infrastructure, housing and public services are efficient and sustainable, the World Bank says in a new report.

In the next two decades, cities are (18)....to expand by another two billion residents, as people move in unprecedented (19)....from rural areas to pursue hopes and aspirations in cities. More than 90 (20)....of this urban population growth is expected to occur in the developing world, (21)....many cities are already struggling to provide basic (22)....such as water, electricity, transport, health services and education.

Report authors note that (23)....new urban growth will not take (24)....in the “megacities” of the world e.g. Rio de Janeiro, Jakarta or New Delhi (25)....rather in less commonly recognized “secondary” cities - places like Fushun in China, and Surat in India.

To help policymakers prepare for and manage growth, the report distills lessons learned from 12 countries across all geographic regions and stages of urbanization. It then translates these global lessons into ractical policy advice.

16. A. bring B. carry C. hold D. take

17. A. if B. unless C. whether D. while

18. A. predictable B. predicted C. predicting D. predictions

19. A. amounts B. numbers C. ranges D. sums

20. A. per cent B. percentage C. proportion D. rate

21. A. what B. where C. which D. why

22. A. demands B. needs C. orders D. uses

23. A. almost B. most C. mostly D. nearly

24. A. form B. hand C. place D. time

25. A. but B. nor C. or D. yet

Đáp án

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - B; 5 - D;

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

6 - A; 7 - D; 8 - C; 9 - A; 10 - C;

Bài 3. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

11 - C; 12 - C; 13 - B; 14 - D; 15 - A;

Bài 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

16 - C; 17 - A; 18 - B; 19 - B; 20 - A;

21 - B; 22 - B; 23 - B; 24 - C; 25 - A;

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 Unit 2 Reading có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 7.585
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm