Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm
Đóng
Điểm danh hàng ngày
  • Hôm nay +3
  • Ngày 2 +3
  • Ngày 3 +3
  • Ngày 4 +3
  • Ngày 5 +3
  • Ngày 6 +3
  • Ngày 7 +5
Bạn đã điểm danh Hôm nay và nhận 3 điểm!
Nhắn tin Zalo VNDOC để nhận tư vấn mua gói Thành viên hoặc tải tài liệu Hotline hỗ trợ: 0936 120 169
Đóng
Bạn đã dùng hết 1 lần làm bài Trắc nghiệm miễn phí. Mời bạn mua tài khoản VnDoc PRO để tiếp tục! Tìm hiểu thêm

Bài tập Reading tiếng Anh 12 unit 6 Artificial Intelligence Online

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Global Success unit 6 - Reading có đáp án giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập kỹ năng đọc hiểu văn bản - Reading skill theo chủ đề bài học unit 6 Artificial Intelligence hiệu quả.

Reading the following passage:

With the advent of ChatGPT and Canva’s magic features, artificial intelligence (AI) is quickly becoming an integral part of our everyday lives. This rapid technological advancement highlights the importance of integrating AI education into the curriculum not only to ensure that all students are well-equipped for their academic futures but also for workforce development.

AI has the potential to revolutionise the education sector by enhancing learning experiences, supporting teachers and offering more personalised learning opportunities for students. Some areas in which AI can transform the classroom include personalised learning, adaptive learning, special needs education and so on.

More specifically, personalised learning involves AI-powered systems that analyse students’ learning styles, strengths and weaknesses to create tailored lesson plans and suggest resources to serve their individual needs. Adaptive learning platforms can adjust to each student’s progress in real-time, identifying gaps in knowledge and providing immediate feedback. AI can also help teachers automate administrative tasks, enabling them to focus more on instruction.

Moreover, AI is transforming the job market, with increasing demand for professionals skilled in AI and related fields. Teaching students about AI can help them develop the knowledge and skills needed to pursue careers in technology, data science and other in-demand industries. AI learning also can inspire them to generate ideas and solutions, promoting creativity and innovation –essential skills in today’s competitive job market.

There are some risks of excluding students from AI education. First, preventing students from learning about AI can contribute to the digital gap, as they may not have the knowledge and skills needed to navigate AI-driven technologies in their daily lives. This can restrict their ability to access information, participate in the digital economy and Moreover, students who lack AI education may find it more challenging to ensure well-paying jobs as many traditional roles may be automated or significantly transformed by AI. This can lead to increased economic inequality and limit social mobility for those who are not adequately prepared for the AI-driven job market.

To mitigate these dangers, it is essential to promote equitable access to AI education for all students. This will help to ensure that everyone has the opportunity to benefit from the advancements in AI and contribute to a just society.

Adapted from https://www.languagemagazine.com/2023/05/31/the-importance-of-artificial-intelligence-in-education-for-all-students/

Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Vận dụng cao
  • Bài kiểm tra này bao gồm 7 câu
  • Điểm số bài kiểm tra: 7 điểm
  • Xem lại kỹ lý thuyết trước khi làm bài
  • Chuẩn bị giấy và bút để nháp trước khi bắt đầu
Bắt đầu!!
00:00:00
  • Câu 1: Vận dụng
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

    Which of the following can be inferred from the passage?

    Hướng dẫn:

    Đây là ý được suy ra từ đoạn 2 và 3, cho thấy AI đáp ứng nhu cầu học tập cá nhân thông qua hai hình thức: cá nhân hóa và điều chỉnh theo tiến độ.

    Dịch: Có thể suy ra rằng AI phục vụ nhu cầu học tập cá nhân qua học tập cá nhân hóa và thích ứng.

  • Câu 2: Vận dụng
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

    Which of the following is NOT true according to the passage?

    Hướng dẫn:

    Đây là vai trò của adaptive learning, không phải personalised learning. Do đó B sai theo văn bản → là câu KHÔNG đúng.

    Dịch: Cá nhân hóa việc học không phải là phương pháp giúp học sinh phát hiện lỗ hổng kiến thức – đó là của “adaptive learning”.

  • Câu 3: Thông hiểu
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

    The word “equitable” in paragraph 5 is closest in meaning to __________.

    Hướng dẫn:

    equitable = công bằng → gần nghĩa với just

    Các từ còn lại mang nghĩa trái (unequal = không công bằng, biased = thiên vị, instant = tức thời).

  • Câu 4: Thông hiểu
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

    According to the passage, what is the role of AI in transforming the job market?

    Hướng dẫn:

    Đoạn 4 nêu rõ AI giúp học sinh phát triển các kỹ năng phù hợp với các ngành đang có nhu cầu cao như công nghệ, khoa học dữ liệu → tăng kỹ năng cần thiết.

    Dịch: Vai trò của AI là giúp phát triển kỹ năng cần thiết trong thị trường việc làm hiện nay.

  • Câu 5: Thông hiểu
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

    The word “restrict” in paragraph 4 is closest in meaning to __________.

    Hướng dẫn:

    restrict = hạn chế, giới hạn, gần nghĩa với limit

    Các lựa chọn còn lại mang nghĩa trái ngược (enhance = nâng cao, facilitate = tạo điều kiện, provoke = kích động).

  • Câu 6: Nhận biết
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

    The word “them” in paragraph 3 refers to __________.

    Hướng dẫn:

    Câu trước có nói: Teaching students about AI can help them develop the knowledge and skills needed nên

    AI learning also can inspire them to generate ideas... → Chủ ngữ chính của đoạn này là “students” → "them" = students.

  • Câu 7: Vận dụng
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

    Which of the following would be the best title for the passage?

    Hướng dẫn:

    Đoạn văn tập trung vào lý do tại sao việc tích hợp AI vào giáo dục là quan trọng cho cả học sinh và xã hội – bao gồm lợi ích, nguy cơ nếu không được tiếp cận, và giải pháp.

    Các phương án còn lại chỉ nêu 1 phần nhỏ của nội dung.

    Dịch: Tầm quan trọng của việc tích hợp trí tuệ nhân tạo vào giáo dục.

Chúc mừng Bạn đã hoàn thành bài!

Kết quả làm bài:
  • Nhận biết (14%):
    2/3
  • Thông hiểu (43%):
    2/3
  • Vận dụng (43%):
    2/3
  • Thời gian làm bài: 00:00:00
  • Số câu làm đúng: 0
  • Số câu làm sai: 0
  • Điểm số: 0
  • Điểm thưởng: 0
Làm lại
Bạn còn 1 lượt làm bài tập miễn phí. Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để học không giới hạn nhé! Bạn đã HẾT lượt làm bài tập miễn phí! Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để làm Trắc nghiệm không giới hạn và tải tài liệu nhanh nhé! Mua ngay
Xác thực tài khoản!

Theo Nghị định 147/2024/ND-CP, bạn cần xác thực tài khoản trước khi sử dụng tính năng này. Chúng tôi sẽ gửi mã xác thực qua SMS hoặc Zalo tới số điện thoại mà bạn nhập dưới đây:

Số điện thoại chưa đúng định dạng!
Số điện thoại này đã được xác thực!
Bạn có thể dùng Sđt này đăng nhập tại đây!
Lỗi gửi SMS, liên hệ Admin
Sắp xếp theo
🖼️

Tiếng Anh 12 - Global Success

Xem thêm