Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm
Đóng
Điểm danh hàng ngày
  • Hôm nay +3
  • Ngày 2 +3
  • Ngày 3 +3
  • Ngày 4 +3
  • Ngày 5 +3
  • Ngày 6 +3
  • Ngày 7 +5
Bạn đã điểm danh Hôm nay và nhận 3 điểm!
Nhắn tin Zalo VNDOC để nhận tư vấn mua gói Thành viên hoặc tải tài liệu Hotline hỗ trợ: 0936 120 169
Đóng
Bạn đã dùng hết 1 lần làm bài Trắc nghiệm miễn phí. Mời bạn mua tài khoản VnDoc PRO để tiếp tục! Tìm hiểu thêm

Bài tập Reading tiếng Anh 12 unit 8 Wildlife Conservation Online

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Global Success unit 8 - Reading có đáp án giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập kỹ năng đọc hiểu văn bản - Reading skill theo chủ đề bài học unit 8 Wildlife Conservation hiệu quả.

Reading the following passage:

School closures in Indonesia due to the COVID-19 pandemic and the shift to online learning have affected around 68 million students from pre-school to higher education levels. However, moving classes online also creates an additional burden for teachers and students. The Indonesian Teachers Association has proposed the use of blended learning - a mix of online (distance) and face-to-face (in-class) delivery - as a way to create an effective learning environment during the pandemic.

Some argue that the use of blended learning during the pandemic can create an effective and safe learning environment. However, the application of this learning method in Indonesia still faces many constraints - particularly when it comes to the online learning part. Research suggests blended learning is an effective learning method but only if both students and teachers have the capability and experience in using the technology. Indonesia’s digital divide presents a challenge for blended learning, as this method still rests upon online learning. Implementing blended learning in Indonesia means extra work for teachers as they are expected to master both distance and in-class teaching. Returning to school during the pandemic, even in a blended learning setting, was worrying after a long period of separation from in-class learning. Another challenge to health and safety precautions during in-class learning is uncertainty as to what happens on the days when students are supposed to conduct distance learning. Around one-fifth of Indonesians still do not wear face masks when going outside.

Nevertheless, opportunities are open for blended learning to be implemented as part of education reform during the pandemic. Teacher Aris believes that implementing blended learning during the pandemic can increase the ability of educators to conduct effective distance learning, especially in terms of using technology. Edi supports this opinion. He thinks it can serve as the first step towards an information and communication technology-based education system. Zamzami added that blended learning would also open doors for applying technologies in Indonesia’s education sector. “There are many emerging technologies in the field of education that Indonesia still lacks. Blended learning is the simplest form of technology that we can start with,” he said.

Adapted from https://theconversation.com/mixing-online-and-offline-classes-in-blended-learning-during-covid-19-pandemic-challenges-and-opportunities-143387

Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Vận dụng cao
  • Bài kiểm tra này bao gồm 10 câu
  • Điểm số bài kiểm tra: 10 điểm
  • Xem lại kỹ lý thuyết trước khi làm bài
  • Chuẩn bị giấy và bút để nháp trước khi bắt đầu
Bắt đầu!!
00:00:00
  • Câu 1: Vận dụng
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    Which of the following can be the best title for the passage?

    Hướng dẫn:

    Đoạn văn nói đến khó khăn (challenges)cơ hội (opportunities) trong việc áp dụng học trực tuyến và blended learning ở Indonesia trong bối cảnh đại dịch.

    Dịch: Câu nào sau đây có thể là tiêu đề phù hợp nhất cho đoạn văn?

    → Thách thức và cơ hội của học trực tuyến tại Indonesia

  • Câu 2: Thông hiểu
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    The word ‘constraints’ in paragraph 2 is closest in meaning to _________.

    Hướng dẫn:

    "Constraints" = những giới hạn / hạn chế, nghĩa tương đồng với limitations.

    Dịch: Giới hạn / Hạn chế

  • Câu 3: Thông hiểu
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    The word ‘rests upon’ in paragraph 2 is closest in meaning to _________.

    Hướng dẫn:

    "Rests upon" = phụ thuộc vào, tương tự với “depends on”.

    Ví dụ: Blended learning rests upon online learning → dựa vào / phụ thuộc vào học trực tuyến.

    Dịch: Phụ thuộc vào

  • Câu 4: Thông hiểu
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    What percentage of Indonesians do not wear face masks when going outside?

    Hướng dẫn:

    Câu trong đoạn văn: "Around one-fifth of Indonesians still do not wear face masks when going outside." → One-fifth = 1/5 = 20%

    Dịch: Tỷ lệ người Indonesia không đeo khẩu trang khi ra ngoài là bao nhiêu - Khoảng 20%.

  • Câu 5: Thông hiểu
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    What is the main challenge faced by teachers in implementing blended learning in Indonesia?

    Hướng dẫn:

    Đoạn văn viết: “... extra work for teachers as they are expected to master both distance and in-class teaching.” → Giáo viên gặp khó khăn khi phải dạy cả trực tuyến và trực tiếp

    Dịch: Thách thức chính mà giáo viên gặp phải khi triển khai phương pháp học tập kết hợp ở Indonesia là gì?

    →  Cân bằng giữa việc dạy học trực tuyến và trực tiếp

  • Câu 6: Thông hiểu
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    According to paragraph 3, which factor affects the effectiveness of blended learning?

    Hướng dẫn:

    Thông tin “Research suggests blended learning is an effective method but only if both students and teachers have the capability and experience in using the technology.”

    (Nghiên cứu cho thấy học tập kết hợp là một phương pháp học tập hiệu quả nhưng chỉ khi cả học sinh và giáo viên đều có năng lực và kinh nghiệm sử dụng công nghệ.)

    → Hiệu quả chỉ cao khi học sinh và giáo viên có kỹ năng công nghệ

    Dịch: Theo đoạn 3, yếu tố nào ảnh hưởng đến hiệu quả của phương pháp học tập kết hợp?

     → Kỹ năng công nghệ của học sinh và giáo viên

  • Câu 7: Nhận biết
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    The word ‘it’ in paragraph 3 refers to _________.

    Hướng dẫn:

    Câu gốc: “Teacher Aris believes that implementing blended learning during the pandemic can increase the ability of educators to conduct effective distance learning, especially in terms of using technology. Edi supports this opinion. He thinks it can serve as the first step…”

    It = blended learning

    Dịch: “Nó” ám chỉ đến hình thức học blended learning.

  • Câu 8: Thông hiểu
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    According to paragraph 3, what does Teacher Aris believe about implementing blended learning during the pandemic?

    Hướng dẫn:

    Câu trong đoạn: “....can increase the ability of educators to conduct effective distance learning” → Giúp giáo viên dạy trực tuyến hiệu quả hơn

    Dịch: Nó giúp giáo viên thực hiện việc học từ xa hiệu quả.

  • Câu 9: Vận dụng
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    Which of the following can be inferred from the passage?

    Hướng dẫn:

    Thông tin: Returning to school during the pandemic, even in a blended learning setting, was worrying after a long period of separation from in-class learning. Another challenge to health and safety precautions during in-class learning is uncertainty as to what happens on the days when students are supposed to conduct distance learning.

    Dịch: Học sinh lo lắng về các vấn đề sức khỏe và an toàn khi học trực tiếp.

  • Câu 10: Vận dụng
    Read the following passage and choose the correct answer to each of the following questions.

    Which of the following is NOT true about blended learning?

    Hướng dẫn:

    It is unnecessary due to the availability of advanced technologies.  - Câu này sau vì trong đoạn văn có thông tin " ...blended learning would also open doors for applying technologies in Indonesia’s education sector." và "He thinks it can serve as the first step towards an information and communication technology-based education system."

    It is the simplest form of technology that can be applied in education. - Câu này đúng vì trong đoạn văn có thông tin "Blended learning is the simplest form of technology that we can start with,."

    It contributes to increasing the workload of teachers.  - Câu này đúng vì trong đoạn văn có thông tin "Implementing blended learning in Indonesia means extra work for teachers as they are expected to master both distance and in-class teaching."

    It can help to reform education during the pandemic. - Câu này đúng vì trong đoạn văn có thông tin "Nevertheless, opportunities are open for blended learning to be implemented as part of education reform during the pandemic."

Chúc mừng Bạn đã hoàn thành bài!

Kết quả làm bài:
  • Nhận biết (10%):
    2/3
  • Thông hiểu (60%):
    2/3
  • Vận dụng (30%):
    2/3
  • Thời gian làm bài: 00:00:00
  • Số câu làm đúng: 0
  • Số câu làm sai: 0
  • Điểm số: 0
  • Điểm thưởng: 0
Làm lại
Bạn còn 1 lượt làm bài tập miễn phí. Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để học không giới hạn nhé! Bạn đã HẾT lượt làm bài tập miễn phí! Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để làm Trắc nghiệm không giới hạn và tải tài liệu nhanh nhé! Mua ngay
Xác thực tài khoản!

Theo Nghị định 147/2024/ND-CP, bạn cần xác thực tài khoản trước khi sử dụng tính năng này. Chúng tôi sẽ gửi mã xác thực qua SMS hoặc Zalo tới số điện thoại mà bạn nhập dưới đây:

Số điện thoại chưa đúng định dạng!
Số điện thoại này đã được xác thực!
Bạn có thể dùng Sđt này đăng nhập tại đây!
Lỗi gửi SMS, liên hệ Admin
Sắp xếp theo
🖼️

Tiếng Anh 12 - Global Success

Xem thêm