Bài tập tiếng Anh lớp 6 Unit 1 My new school có đáp án

Bài tập Unit 1 lớp 6 My new school có đáp án

Bài tập tiếng Anh 6 Unit 1 My new school sách Kết nối tri thức có đáp án là tài liệu Bài tập tiếng Anh 6 Global Success theo Unit năm 2021 - 2022 dành cho các em học sinh. Đề ôn tập Unit 1 SGK tiếng Anh lớp 6 Global Success có đáp án gồm rất nhiều dạng bài tập trắc nghiệm + tự luận tiếng Anh 6 mới hay và hữu ích giúp các em ôn luyện và củng cố kiến thức hiệu quả. Sau đây mời các em cùng làm bài nhé

Nằm trong bộ bài tập tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức với cuộc sống, Bài tập tiếng Anh 6 Global Sucess theo Unit được biên tập dựa trên lượng kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp trọng tâm Unit 1 lớp 6 My new school giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.

Xem thêm Hướng dẫn giải chi tiết SGK tiếng Anh Unit 1 lớp 6 tại: Soạn tiếng Anh lớp 6 Unit 1 My new school

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

fun

B.

student

C.

hungry

D.

sun

5.

A.

nice

B.

bicycle

C.

ride

D.

live

6.

A.

mine

B.

history

C.

exercise

D.

library

7

A.

cold

B.

volleyball

C.

telephone

D.

open

8.

A.

subject

B.

club

C.

put

D.

lunch

9.

A.

science

B.

like

C.

music

D.

ice

10.

A.

farm

B.

after

C.

walk

D.

class

11.

A.

teacher

B.

chess

C.

lunch

D.

school

12.

A.

meat

B.

reading

C.

bread

D.

seat

13.

A.

photo

B.

going

C.

brother

D.

home

II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. At lunchtime, you can lunch in the school canteen.

A. be

B. go

C. do

D. have

2. ________ morning exercise is good for you.

A. doing

B. studying

C. having

D. playing

3. Look! The girls _________ in the schoolyard.

A. are skipping

B. skips

C. skipping

D. to skip

4. At break time, I go to the ________ library and books.

A. go

B. read

C. play

D. listen

5. Listen! Someone ___________ at the door.

A. knock

B. knocks

C. is knocking

D. are knocking

6. Nam ___________ football now. He’s tired.

A. doesn’t play

B. plays

C. is playing

D. isn’t playing

7. We are excited _________ the first day of school.

A. at

B. with

C. about

D. in

8. My parents often help me __________ my homework.

A. at

B. with

C. about

D. in

9. I am having a math lesson but I forgot my _________. I have some difficulty.

A. calculator

B. bike

C. pencil case

D. pencil sharpener

10. Cuong and Minh ___________ their bicycles to school form Monday to Friday.

A. ride

B. rides

C. is riding

D. are riding

11. What is your __________ subject at school?

A. like

B. excited

C. nice

D. favourite

12. In the afternoon, students __________ many interesting clubs.

A. join

B. do

C. play

D. read

13. My sister and I __________ our bicycles to school now.

A. ride

B. rides

C. is riding

D. are riding

14. Mr. Vinh _________ our class math.

A. teach

B. teaches

C. does

D. plays

15. School ________ at 4.30 p.m every day.

A. finish

B. finishes

C. go

D. have

16. Listen! Are they __________ in the classroom?

A. sing

B. sings

C. singing

D. is singing

17. A good friend is ready to ________ things with his classmates.

A. ride

B. read

C. share

D. go

III. Match the questions (A) and the answers (B).

  1. What are you watching?
  2. What kind of programmes do watch?
  3. Where are you going?
  4. Where does she live?
  5. Who are you talking about?
  6. How often do you ride your bicycle to school?
a. I like programmes about History.
b. To my friend's house.
c. Every day.
d. I'm watching cartoon.
e. A friend from school.
f. 214 Nguyen Hue Street.

IV. Complete the sentences with the –ing form of the verbs.

Example: Come to my house Minh. We are listening to music. (listen)

1. Look! The dog in the river. (swim)

2. She her holiday with her family. (enjoy)

3. Listen! Someone at the door. (knock)

4. Be quiet! We in the library. (study)

5. Lan her homework. (do)

6. They TV at home. (watch)

7. My grandfather newspaper. (read)

8. The boys football in the yard. (play)

V. Complete the sentences with am, is or are.

1. A: Can I talk to Minh?

B: She isn’t at home. She ______ reading books in the library.

2. A: Where are Peter and Tom?

B: They _______shopping.

3. A: Where is Phuong?

B: She _______ playing chess in the living room now.

4. A: Are you OK?

B: Yes, I ________ having great fun with my friends.

5. A: Please help me with these boxes.

B: Sorry. I ________going to school.

VI. Complete the following sentences with the verbs in the Present continuous.

listen

have

speak

read

play

not watch

1. Please be quiet! I my book.

2. Susan and Alice a DVD. They are playing computer games.

3. Mary breakfast? It’s time to go to school.

4. Which CD you to?

5. What Nga ?

6. Right now John table tennis with the school team.

VII. Fill in the blanks with words in the box. am is are do does have

1. What ______ you usually do at break time?

2. Mr. Minh ______ our favourite teacher. He teaches English.

3. How ___ you go to school every day, Nhan?

4. Cuong ___ Minh’s best friend.

5. My brother ____ doing his homework now.

6. They ____ going to open a new library.

7. ____ you hungry?

8. Where ____ you go shopping?

9. _______ your sister like pop music?

10. Hoa _______ watching a video clip on Youtube now.

11. I ________ having dinner at my friend’s house.

12. We often ______ Math lesson on Wednesday and Friday.

VIII. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of
the verbs.

1. They often (visit) ______ their parents in the holidays.

2. We (speak) ________French at the moment.

3. I (watch) _____ TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)_____  to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) _______ a horse.

6. We (play) _____tennis now.

7. Minh sometimes (practice) ________the guitar in his room.

8. ______ you (like)____ chocolate ice cream?

9. I really (like) ____cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) _____ a shower

IX. Điền do, don’t, does, doesn’t vào chỗ trống trong các câu sau cho phù hợp

1. My mother likes chocolate, but she _________ like biscuits.

2. ______the children wear your uniform at your school?

3. Lynn’s father watches badminton on TV, but he ______watch judo.

4. Where______ the Masons buy their fruits?

5. ______ the cat like to sleep on the sofa?

6. Dogs love bones, but they ______ love cheese.

7. Where ______ Sam and Ben hide their pocket money?

8. We eat pizza, but we ______ eat hamburgers.

9. ______ Mrs. Miller read magazines?

10. ______ the boys play cricket outside?

11. Please ______ play with my food.

12. She______ the cleaning three times a week

13. We ______ go out very much because we have a baby

14. I ______ want to talk about my neighborhood any more.

15. How much ______ it cost to phone overseas?

* Xem thêm Bài tập tiếng Anh 6 Unit 2 tại: Bài tập tiếng Anh lớp 6 Unit 2 My Home

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D; 6 - B; 7 - B;

8 - C; 9 - C; 10 - C; 11 - D; 12 - C; 13 - C;

II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - B; 5 - C;

6 - D; 7 - C; 8 - B; 9 - A; 10 - A;

11 - D; 12 - A; 13 - D; 14 - B; 15 - B; 16 - C; 17 - C;

III. Match the questions (A) and the answers (B).

1 - d; 2 - a; 3 - b; 4 - f; 5 - e; 6 - c;

IV. Complete the sentences with the –ing form of the verbs.

1. Look! The dog is swimming in the river. (swim)

2. She is enjoying her holiday with her family. (enjoy)

3. Listen! Someone is knocking at the door. (knock)

4. Be quiet! We are studying in the library. (study)

5. Lan is doing her homework. (do)

6. They are watching TV at home. (watch)

7. My grandfather is reading newspaper. (read)

8. The boys are playing football in the yard. (play)

V. Complete the sentences with am, is or are.

1. A: Can I talk to Minh?

B: She isn’t at home. She ___is___ reading books in the library.

2. A: Where are Peter and Tom?

B: They ____are___shopping.

3. A: Where is Phuong?

B: She ___is____ playing chess in the living room now.

4. A: Are you OK?

B: Yes, I ____am____ having great fun with my friends.

5. A: Please help me with these boxes.

B: Sorry. I ___am_____going to school.

VI. Complete the following sentences with the verbs in the Present continuous.

1 - am reading;

2 - aren't watching

3 - Is Mary having

4 - are you listening;

5 - is Nga speaking to

6 - are playing

VII. Fill in the blanks with words in the box. am is are do does have

1. What ___do___ you usually do at break time?

2. Mr. Minh ___is___ our favourite teacher. He teaches English.

3. How _do__ you go to school every day, Nhan?

4. Cuong _is__ Minh’s best friend.

5. My brother __is__ doing his homework now.

6. They __are__ going to open a new library.

7. ___Are_ you hungry?

8. Where __do__ you go shopping?

9. ___Does____ your sister like pop music?

10. Hoa ____is___ watching a video clip on Youtube now.

11. I ____am____ having dinner at my friend’s house.

12. We often ___have___ Math lesson on Wednesday and Friday.

VIII. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of
the verbs.

1. They often (visit) ___visit___ their parents in the holidays.

2. We (speak) ____are speaking____French at the moment.

3. I (watch) __watch__ TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)____goes_ to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) __is riding_____ a horse.

6. We (play) _are playing____tennis now.

7. Minh sometimes (practice) ____practices____the guitar in his room.

8. ___Do___ you (like)__like__ chocolate ice cream?

9. I really (like) __like__cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) __is taking___ a shower

IX. Điền do, don’t, does, doesn’t vào chỗ trống trong các câu sau cho phù hợp

1. My mother likes chocolate, but she ___doesn't______ like biscuits.

2. ___Do___the children wear your uniform at your school?

3. Lynn’s father watches badminton on TV, but he __doen't____watch judo.

4. Where___do___ the Masons buy their fruits?

5. ___Do___ the cat like to sleep on the sofa?

6. Dogs love bones, but they ___don't___ love cheese.

7. Where ___do___ Sam and Ben hide their pocket money?

8. We eat pizza, but we __don't____ eat hamburgers.

9. ____Does__ Mrs. Miller read magazines?

10. ___Do___ the boys play cricket outside?

11. Please ____don't__ play with my food.

12. She___does___ the cleaning three times a week

13. We ___don't___ go out very much because we have a baby

14. I ___don't___ want to talk about my neighborhood any more.

15. How much ____does__ it cost to phone overseas?

Xem thêm bộ bài tập tiếng Anh 6 unit 1 My new school có đáp án:

Download bài tập & đáp án tại Trắc nghiệm tiếng Anh 6 Unit 1: My New School có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
54 53.332
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm