Đề kiểm tra 1 tiết lần 1 môn tiếng Anh lớp 12 năm 2021 - 2022

Nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết lớp 12 môn tiếng Anh trên VnDoc.com, 3 đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 12 có đáp án với nhiều dạng bài tập tiếng Anh 12 mới thường gặp và sát với đề thi giúp các em học sinh ôn tập và củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp thật vững vàng cho kỳ thi học kỳ. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án đi kèm.

Xem thêm: Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 12 Lần 3 có đáp án

Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án - Đề số 1

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. none B. phone C. stove D. zone

2. A. life B. like C. live D. lively

3. A. beard B. hear C. rear D. swear

4. A. earning B. learning C. researching D. clearing

5. A. waited B. wicked C. naked D. coughed

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. It is necessary that you ____ able to come with us.

A. are

B. be

C. being

D. to be

2. I suggest that Peter ____ the directions carefully before assembling the bicycle.

A. read

B. reading

C. reads

D. to read

3. We request that she ____ the window.

A. not open

B. not to open

C. not opening

D. to not open

4. The UK is considering the proposal that it ____ compensations for damages of the Indian embassy.

A. been paying

B. is paying

C. paid

D. pay

5. Howard prefers that I ____ to his party.

A. am going

B. go

C. going

D. will go

6. When I woke up this morning, it ____.

A. rained

B. was raining

C. has rained

D. is raining

7. Her ____ to medicine was so great that she had little time for anything else.

A. importance

B. dedication

C. emphasis

D. reputation

8. While Tom ____ tennis, Ann ____ a shower.

A. played / took

B. playing / taking

C. was playing / was taking

D. was play / was take

Fill the blanks to complete the passage.

Jack Ma is one of the world's greatest living (1) ________ of entrepreneurship today. Once a poor lad who survived (2) _______ guiding tourists, Ma left no stone unturned to rise above his humble condition and achieve success. One of the first steps he (3) ______ in this (4) _______ was to improve his communication skills by learning English. Jack was one of the first few individuals who (5) ________ Internet as a business opportunity even at a time when the (6) _____ of the world didn't believe in his thoughts. After starting his first venture using a mere $20000, the entrepreneur (7) _____ around $800,000 in a matter of just three years. However, it is the e-commerce (8) ________ venture, 'Alibaba', which he founded in the early 2000s that catapulted this entrepreneur to global fame.

1. A. examples B. example C. exampling

2. A. to B. from C. by

3. A. take B. taking C. took

4. A. regard B. regarding C. to regard

5. A. see B. to see D. saw

6. A. rest B. resting C. to rest

7. A. earn B. earning C. earned

8. A. base B. based C. basing

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - D;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1 - B; 2 - A; 3 - A; 4 - D; 5 - B; 6 - B; 7 - B; 8 - C;

Fill the blanks to complete the passage.

1 - A; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 5 - D; 6 - A; 7 - C; 8 - B;

Đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh lớp 12 hk2 có đáp án - Đề số 2

Choose the word which is stressed differently from the rest

1. A. informality B. appropriate C. situation D. entertainment

2. A. decision B. different C. physical D. summary

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

3. A. neighbors B. friends C. relatives D. photographs

4. A. wanted B. booked C. stopped D. laughed

Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each sentence

5. With greatly increased workloads, everyone is _______ pressure now.

A. out of

B. above

C. upon

D. under

6. She accepted that she had acted ______ and mistakenly, which broke up her marriage.

A. unwisely

B. romantically

C. wisely

D. attractively

7. Children who are isolated and lonely seem to have poor language and ________.

A. communicate

B. communicative

C. communication

D. Communicator

8. I recognized my grandmother as soon as she got _______ the plane although we had not seen each other for more than 10 years.

A. over

B. off

C. away

D. of

9. The policeman asked us_________.

A. had any of us seen the accident happen

B. whether any of us had seen the accident happen

C. if had any of us seen the accident happen

D. that if any of us had seen the accident happen

10. “I’m sorry I didn’t phone you earlier,” Mary said.

A. Mary said that she didn’t phone me earlier

B. Mary apologized for not phoning me earlier

C. Mary apologized that she didn’t phone me earlier

D. Mary apologized not to phone me earlier

11. Long: I didn’t know you could play badminton so well, Tram. Tram: Thank you, Long. _________.

A. That’s a nice compliment

B. That is a nice completion.

C. You’re welcome

D. I certainly play very excellent

12. Jane: “Wow! You look great with your new hair. ” – Jack: _________.

A. You’re welcome

C. Congratulations!

B. It’s a pleasure

D. Thanks. It’s nice of you to say so

13. He has lived here since he ________ here.

A. came

B. has came

C. comes

D. come

14. The police ________ for the thieves at the moment.

A. have been looking

B. will be looking

C. are looking

D. is looking

15. When the doctors________ at the scene of the accident, they ________ victims still ________.

A. arrived / realized / were breathing

B. were arriving / realized / breathed

C. arrived / had realized / breathing

D. were arriving / were realizing / were/

16. By this time next summer, you _______ your study.

A. complete

B. will complete

C. had completed

D. will have completed

17. Peter: Your hairstyle is really _________, Mary! Mary: I’m glad you like it, Peter. Thanks so much.

A. terrific

B. terrible

C. horrified

D. terrorist

18. I asked him_________ ,but he said nothing.

A. what the matter was

B. what was the matter

C. the matter was what

D. what’s the matter

19. “I’ll come to see you next Sunday,” Bill said to you.

A. Bill told me to come to see him the following Sunday.

B. Bill promised to come to see me the following Sunday.

C. Bill promised coming to see me the following Sunday.

D. Bill promised that he will come to see me the following Sunday.

20. Tomorrow at 7 a.m I ________ an old friend who has just come back from Africa.

A. will be meeting

B. will meet

C. meet

D. am meeting

21. Mr. Thomson with his wife and his three children abroad now.

A. were

B. are

C. has

D. is

22. Neither Henry nor his friends_______ yet.

A. come

B. comes

C. has come

D. have come

23. I don’t know what to do. It’s ________________ problem.

A. a quite difficult

B. quite difficult

C. quite a difficult

D. the quite difficult

24. A number of stores closed today because of the holiday.

A. is

B.are

C. had

D. was

25. My daughter saw an elephant this morning but she________ one before.

A. had never seen

B. has never seen

C. never seen

D. never seen had

26. When we got home, dinner____ so we had a drink first.

A. was preparing

B. was being prepared

C. was prepared

D. had been prepared

27. "All of the students but Peter went to the meeting." is closest in meaning to "________".

A. Except for Peter, all of the students went to the meeting.

B. Peter went to the meeting, and so did all of the students.

C. All of the students, especially Peter went to the meeting.

D. All of the students including Peter went to the meeting.

28. He started working as a teacher five years ago.

A. He has been working as a teacher for five years.

B. He has worked as a teacher since five years.

C. He is working as a teacher since five years.

D. He had been working as a teacher for five years

29. The traffic policeman said, “Show me your driving license, please. ”

A. The traffic policeman asked to show me your driving license, please.

B. The traffic policeman suggested to show him your driving license.

C. The traffic policeman suggested showing him my driving license.

D. The traffic policeman asked to show me his driving license.

Choose the underlined part need correcting

30. It’s very polite (A) to shout at (B) the waiter (C) in a restaurant (D).

31. The car whose (A) quality is (B) very good has been used (C) a long time ago (D).

32. That victim has died (A) before (B) the doctors arrived (C) at the place (D) there was an accident.

Read the text and choose the word which best fits each gap of the passage.

The United States has many different types of families. While most American families are traditional, (33)_______ a father, a mother and one or more children, 22 percent of all American families in 1998 were headed by one parent, usually a woman. In a few families in the United States, there are no children. These (34) _______ couples may believe that they would not make good parents; they may want freedom from responsibilities of childbearing; or, perhaps they (35)_______ physically able to have children. Other families in the United States have one adult who is a stepparent. A stepmother or stepfather is a person who joins a family by marrying a father or a mother.

Americans tolerate and accept these different types of families. In the United States people have right to privacy and Americans do not believe in telling other Americans what type of family group they must belong to. They respect each other’s choices regarding family groups. Families are very important (36)_______ Americans.

33. A. consist of B. consisting of C. consisting D. including of

34. A. childish B. childlike C. childless D. childhood

35. A. are not B. can’t C. couldn’t D. weren’t

36. A. for B. of C. in D. to

Read the passage carefully and choose the correct answer.

If parents bring up a child with the aim of turning the child into a genius, they will cause great damage to him. According to several leading educational psychologist, this is one of the biggest mistakes which some parents make. Generally the child will understand very well the parents expect and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to their children.

However, if parents are not unrealistic about what they expect their children to do, but are hopeful in a sensible way, the child may succeed in doing very well especially if the parents are very supportive of their children.

Michael Li is very lucky. He is very fond of music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons. Although Michael’s play the trumpet in a large orchestra, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Michael’s friend, Winston Chen, however, is not so lucky. Although both his parents are successful musicians, they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him in every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. “ when I was your age, I used to win every competition I enter,” Winton’s father tells him. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

37. The main idea of the passage is____________________.

A. how parents should make a child a musician.

B. how parents should bring up a child.

C. what differences there are between two kinds of parents.

D. what aim of a child can be much earlier to reach.

38. Michael is lucky because____________________.

A. His parents help him in a sensible way.

B. His family is rich enough to have a car.

ĐÁP ÁN

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - A; 5 - D; 6 - A; 7 - C; 8 - B;

9 - B; 10 - B; 11 - A; 12 - D; 13 - A; 14 - C; 15 - A;

16 - D; 17 - A; 18 - A; 19 - B; 20 - D; 21 - D; 22 - D;

23 - C; 24 - B; 25 - A; 26 - B; 27 - A; 28 - A; 29 - C;

30 - A; 31 - D; 32- A; 33 - B; 34 - C; 35 - A; 36 - D; 37 - B; 38 - A;

Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 12 học kì 1 có đáp án - Đề số 3

Choose the word with the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. fluctuateB. sanitationC. establishedD. steadily
2. A. hearB. bearC. wearD. there

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

3. A. expandB. migrateC. effectD. double
4. A. initiativeB. necessaryC. discriminateD. authority

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

5. He died _______ heart failure on Thursday night. His children are still suffering _______ shock.

A. of - for

B. of –from

C. from- from

D. at- from

6. A cell phone may take risk going __________ due to unexpected incidents.

A. of

B. on

C. off

D. for

7. His father used to be a ____ professor at the university. Many students worshipped him..

A. distinct

B. distinctive

C. distinguish

D. distinguished

8. A ____ once said “It is a sweet and honourable thing to die for your country.”

A. patriotism

B. patriotic

C. patriot

D. patrol

9. IPhone 7 is the latest ____ in the field of smartphone design of Apple.

A. creator

B. create

C. creativity

D. creation

10. He is ____-influenced by his father and grandfather. His behaviors and decisions are exactly the same.

A. mightily

B. strongly

C. terribly

D. weakly

11. He suffered from depression _______ by overwork and ill-health.

A. brought on

B. coming about

C. taken up

D. pull through

12. You may find you've got so many things to think about that it’s difficult to______.

A. see off

B. put off

C. turn it off

D. switch off

13. The first wave of urban _____ took place in more developed countries, especially in

Europe and North America.

A. migration

B. immigration

C. emigration

D. evacuation

14. What are the socio-economic impacts of relocation as the result of the process of urbanisation and _______ on individuals and their livelihoods in Viet Nam?

A. centralisation

B. industrialisation

C. restoration

D. sanitation

15. _______ and poverty force people to engage in anti-social activities.

A. Employees

B. Employment

C. Unemployment

D. Jobs

16. Her ______ to medicine was so great that she had little time for anything else.

A. importance

B. dedication

C. emphasis

D. reputation

17. The government said that they didn’t have enough funds to deal with _______ medical care.

A. low-cost

B. high-cost

C. cost-high

D.cost-effective

18. We _______ touch with each other since we _______ school three years ago.

A. lost/ have left

B. have lost/ leave

C. have lost/ left

D. were losing/ had left

19. ______ number of boys were swimming in the lake, but I didn’t know ______ exact number of them.

A. A/the

B. The/an

C. The/the

D. A/an

20. It is imperative that this letter _______ immediately.

A. is sent

B. sends

C. was sent

D. be sent

21. They _________________ time and money doing such a thing.

A. were advised not to waste

C. were advising not to waste

B. advised not to be wasted

D. were advised not wasting

22. He got good marks at his exams because all the lessons _____ carefully by him.

A. are revised

B. had revised

C. had been revised

D. were revised

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23. Adding a garage will enhance the value of the house.

A. stabilize

B. alter

C. increase

D. diminish

24. The government's plans to cut taxes really stimulated the economy.

A. discouraged

B. started

C. weakened

D. improved

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

25. During the Great Depression, many people suddenly found themselves jobless after a

A. unemployed

B. redundant

C. unoccupied

D. supplementary

26. Are you looking for a temporary or a permanent job?

A. fierce

B. stable

C. fleeting

D. loose

Mark the letter A. B. C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

27. Connor is said to be very ambitious and aggressive.

A. People regard Connor as an ambitious and aggressive person.

B. People talk Connor as an ambitious and aggressive person.

C. People believe in Conor as an ambitious and aggressive person.

D. People feel Conor as an ambitious and aggressive person.

28. I think we should change the topic of our presentation.

A. It's high time that we change the topic of our presentation.

B. I'd rather our presentation change the topic.

C. It's high time that we changed the topic of our presentation.

D. I suggest we to change the topic of our presentation.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

29. The (A)most people need healthy eating (B) and enough exercise(C) every day (D).

30. She was walking (A) to the (B) library to borrow some (C) books when she was seeing (D) a robbery.

READING

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Nowadays, everybody knows Apples and almost everybody knows that the company was founded by Steve Jobs, an American inventor and entrepreneur. He is (31) ____ recognized as a pioneer in the field of microcomputer revolution. He helped design the first Macintosh computer, (32) ____ a small computer graphics company into Pixar, the company behind Toy Story and The Monster Inc.

His counter cultural lifestyle and philosophy was a product of the time and place of his (33) ________. Jobs was adopted and raised in San Francisco Bay Area during the 1960s. In 1972, Jobs attended Reed College from which he dropped out in next to no time. Jobs co-founded Apple in 1976 in order to sell Apple I personal computer. At that moment, he might hardly imagine that only a year later the company tasted impressive victory with Apple II, one of the first highly successful (34) ____ personal computers. Unfortunately, in 1985, following a long power struggle, Jobs was forced out of Apple. After leaving Apple, Jobs took a few of its members with him to found NeXT, a computer development company which was then bought by Apple. The purchase (35) ____ Jobs to become the company's CEO once again.

31. A. widely B. hardly C. legally D. nationally

32. A. translated B. transferred C. transformed D. transited

33 . A. increase B. upbringing C. rising D. grow

34 . A. massly-produced B. mass-produced C. massive-produced D. mass-producing

35. A. made B. Did C. allowed D. let

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for question

A striking feature of Viet Nam’s remarkable progress over the last few decades is the rapid pace of urbanisation. In 1986, there were fewer than there are 30 million urban residents. Today there are 30 million. Cities have become strong growth forces, with urban areas growing twice as fast as the national average rate, and contributing over half of the country’s gross domestic product.

Viet Nam needs to reshape its urbanization process to create more efficient cities - cities that have sufficient population densities are well connected internally and regionally, and well managed. In addition, in line with Viet Nam's strong preference for social equity, cities will need to ensure inclusion of all residents, with no groups or area “left behind."

Meanwhile, rural residents increasingly lag behind their urban counterparts in income and access to services, leading many to migrate to cities. Migration presents challenges for urban management but also opportunities to enhance labor mobility. Fortunately, these trends can be reversed.

For example, four years ago, Alley 76 in Binh Thanh district, Ho Chi Minh City was only narrow enough for one motorbike to get through. Store owner Bui Thi Mai knows how a clean and efficient city can make or break a business. When it rained, the alley was often flooded with floating garbage and mosquitoes. Crime was increasing. Today, after undergoing major upgrading under an urban renewal project, the street is cleaner, safer and trucks carry goods to her door. Her family income has soared and her life has been completely changed.

36. Urbanisation in Viet Nam has _______.

A. mainly contributed to the country’s GDP

B. promoted the country’s economy twice as fast as before

C. made rural areas develop along with urban ones

D. made urban areas develop faster than the average

37. All of the following are necessary for efficient cities EXCEPT _______.

A. management decision

B. sufficient working population

C. internal and regional connections

D. good organisation

38. It can be inferred from the passage that along with urban migration_______.

A. cities offer sufficient employment opportunities for migrants

B. population of cities accounts for the majority of the country's

C. the city authorities face both advantages and disadvantages

D. people in rural areas do not suffer from poor infrastructure in the city.

39. The responsibility of city authorities is _______.

A. to provide equal opportunities for every group of residents

B. to stop the migration from the rural areas

C. to contribute much more to the country's gross domestic product

D. to leave all difficulties behind in order to move forward

40. All of the following are benefits from the urban renewal project EXCEPT that ________________.

A. the streets and alleys will no longer be flooded

B. business and the living conditions have been improved

C. the neighbourhood has become cleaner and safer

D. people can have goods carried to their door

ĐÁP ÁN

Choose the word with the underlined part pronounced differently from the rest.

1 - A; 2 - A;

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

3 - D; 4 - B;

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

5 - B; 5 - C; 7 - D; 8 - C; 9 - D; 10 - B;

11 - A; 12 - D; 13 - A; 14 - B; 15 - C;

16 -B; 17 - B; 18 - C; 19 - A; 20 - D; 21 - A; 22 - C;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23 - C; 24 - D;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

25 - D; 26 - C;

Mark the letter A. B. C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

27 - A; 28 - C;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

29 - A; 30 - D;

READING

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

31 - A; 32 - C; 33 - B; 34 - B; 35 - C;

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for question

36 - D: 37 - A; 38 - C; 39 - A; 40 - A;

Download đề thi & đáp án tại: Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh12 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 21.600
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết - 45 phút lớp 12 môn Tiếng Anh Xem thêm