Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Thị Xã Quảng Trị năm học 2017 - 2018

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 môn Tiếng Anh lớp 12

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Thị Xã Quảng Trị năm học 2017 - 2018 có đáp án đi kèm là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 12, giúp các bạn ôn tập và nâng cao kỹ năng Tiếng Anh hiệu quả. Mời các bạn tham khảo.

Part 1: Listen to the conversation, and choose the correct answer A, B or C (1m)

1. What does the man want to do after he graduates?

A. He wants to become a teacher.

B. He hopes to go on to graduate school.

C. He'd like to work at a hotel.

2. What is the woman majoring in?

A. computer science B. French C. history

3. How does the woman pay for college?

A. She has a part-time job.

B. She received a scholarship.

C. Her parents are paying for it.

4. Where does the man work part-time?

A. at a bakery B. in a library C. at a restaurant

5. What thing did the man NOT say about his job?

A.His co-workers are friendly. B. He works long hours. C. The pay is okay.

1.

2.

3.

4.

5.

Part 2: Listen to the recording about “Starvation in Congo” and fill in gap with THE WORDS you hear. (1m)

Millions Close to Starvation in Congo

Millions of people in the Democratic Republic of Congo could die of (1) ……………… in the next few months according to the UN’s Word Food Programme. Many have fled their homes due to (2) ……………….. in the province of Kasai. The conflict began in August 2016 after a local leader was killed by security forces. The conflict has since (3) …………… to five provinces. The UN says if it can’t deliver emergency funds and food before the monsoon (4) ……………… begins, the roads will become impassable and at least 3 million people could starve. Farmers who fled Kasai have missed two (5) ………………. seasons.

1. …………………; 2. …………………; 3. …………………; 4. ……………….; 5. …………………

SECTION 2: USE OF LANGUAGE (3,5m)

Part 1: Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. (0,5m)

1. A. emerge B. tablet C. energy D. preservation

2. A. distributed B. downloaded C. provided D. copied

Part 2: Choose the word that has the main stress placed differently from that of the others. (0,5m)

3. A. addicted B. subscribe C. dominant D. efficient

4. A. documentary B. cyberbullying C. unemployment D. geothermal

Part 3: Choose the correct word or phrase to complete each sentence. (2,5m)

5. Everyone in his house can now read the news on their ………. devices.

A. electronic B. electric C. digital D. mobile

6. She has a remarkable ability to ……….. with a wide variety of people.

A. mixing B. connect C. joining D. relationship

7. The lung cancer mortality rate ……… six-fold in males when mass media ………. covering the health risks of smoking.

A. had risen/ started B. rose/ had started

C. had risen/ had started D. rose/ started

8. Green technology uses ……….. resources that are never depleted. It also creates eco-friendly products.

A. renewable B. non-renewable C. pollution D. energy

9. Some chemicals can be used for cleaning surfaces …….. they affect the air quality and cause health problems.

A. because B. but C. so D. and

10. We should use renewable resources ………. they are never depleted.

A. and B. so C. because D. but

11. My grandfather was ……… up in France, so he could speak French very well.

A. raised B. brought C. broken D. grown

12. It is a good TV pragramme that brings science to the ………

A. masses B. massive C. publicity D. mass

13. Minh apologized …………. his form teacher for the late submission of his essay.

A. for B. with D. about D. to

14 The mass media are means of ………., such as books, newspapers, recordings, radio …

A. transportation B. communication C. reading D. talking

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

SECTION 3: READING COMPREHENSION (2,0m)

Part 1: Read the passage and choose the best option (A, B, C or D) to complete each gap.

In the home a dad is very important. He is the person who provides us with money to feed and clothes ourselves. He can decorate your bedroom, mend your radio, make cages for your pets, repair a puncture in your bicycle tyre and help you with maths homework. A dad can be very useful for (1) ______ you in the car to and from parties, music and dancing lessons. A dad is the person whom you ask for pocket money. He is the one who (2) ______ about the time you spend talking on the phone, as he has to pay for the bills. Dad is someone who will support you in a(n) (3) ______ , if he believes you to be right. He is someone who reads your school (4) ______ and treats if it is good. A dad likes to come into a nice happy home evening, and settle back in his chair with a newspaper.

1. A. bringing B. taking C. picking D. carrying

2. A. explains B. shouts C. complains D. groans

3. A. talk B. discussion C. disagreement D. argument

4. A. report B. result. C. record D. review

1.

2.

3.

4.

Part 2: Read the passage and choose the best answer (A, B, C or D) to complete each question. (1,0m)

Humans have struggled against weeds since the beginning of agriculture. The global need for weed control has been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serious problems, particularly if misused. Toxic compounds threaten animals and public health when they are present in food plant, ground water, and drinking water. They also harm workers who apply them.

In recent years the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound. Yet new chemicals alone cannot solve the world’s weed problems. Therefore, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.

The biological agents now in use are harmless to humans, environmentally friendly, and offer the benefit of specificity. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill almost all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant to those that have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after that no added applications are needed. Chemicals, typically, must be used several times per growing season.

1. What is the passage primarily about?

A. The importance of the chemical industry

B. The dangers of toxic chemicals

C. Advantages of biological agents over chemical ones

D. A suggestion to ban the use of all herbicides.

2. According to the passage, biological agents usually consist of……………..

A. weeds B. food plants C. various types of mammals. D. insects and microorganisms.

3. Which of the following is NOT given as an advantage of using biological agents over chemical herbicides?

A. They are less likely to destroy desirable plants. B. They are more easily available.

C. They are safer for workers. D. They do not have to be used as often.

4. The word ‘toxic’ in line 3 means…………….

A. useful B. useless C. poisonous D. harmless

1.

2.

3.

4.

SECTION 4: REWRITING (2,5m)

Task 1: Make compound sentences, using the prompts and words in brackets. (0,5m)

1. burning/ fossil fuels/ emit/ harmful gases/ people/ still/ use/ heating/ cooking. (but)

- …………………………………………………………………………………………….........................

2. city buses/ taxis/ use/ noise reduction devices/ run/ environmentally friendly/ fuels. (and)
- …………………………………………………………………………………………….........................

Task 2: Rewrite the following sentences beginning with the cues given. (2m)

1. Mary eats very little so as not to put on weight. (because)

- Mary eats very little ………………………………………………………………………………………

2. These energy resources are renewable, meaning they are naturally replenished.(which)

- These energy resources ………………………………………………………………………………..

3. We reuse bags, old clothes and scrap paper at home. We can reduce waste. (so that)

- …………………………………………………………………………………………….........................

4. We read food labels carefully. we want to buy only organic products. (compound sentences)

- ...……………………………………………………………………………………………………………

....... This is the end of the test .......

Đáp án Đề kiểm tra 1 tiết lớp 12 môn tiếng Anh

TEST: 001

SECTION 1: LISTENING (2,0m)

Part 1: Listen to the conversation, and choose the correct answer A, B or C (1m)

1. C

2. A

3. B

4. C

5. B

Part 2: Listen to the recording about “Starvation in Congo” and fill in gap with THE WORDS you hear. (1m)

1.starvation

2.conflict

3. spread

4. season

5.planting

SECTION 2: USE OF LANGUAGE (3,5m)

1. A

2. D

3. C

4. B

5. C

6. B

7. A

8. A

9. B

10. C

11. B

12. A

13. D

14. B

SECTION 3: READING COMPREHENSION (2,0m)

Part 1: Read the passage and choose the best option (A, B, C or D) to complete each gap.

1. B

2. C

3. D

4. A

Part 2: Read the passage and choose the best answer (A, B, C or D) to complete each question.

1. C

2. D

3. B

4. C

SECTION 4: REWRITING (2,5m)

Task 1: Make meaningful sentences, using the prompts and words in brackets. (0,5m)

1. The burning of fossil fuels emits harmful gases, but people still use them for heating and cooking.

2. The city buses and taxis use noise reduction devices and run on environmentally friendly fuels.

Task 2: Rewrite the following sentences beginning with the cues given. (2,0m)

1. Mary eats very little because she doesn’t want to put on weight.

2. These energy resources are renewable, which means they are naturally replenished

3. We reuse bags, old clothes and scrap paper at home so that we can reduce waste.

4. We read food labels carefully, for we want to buy only organic products.

Ngoài sưu tầm và cung cấp những đề thi học kì 1 cụ thể, VnDoc.com còn đăng tải những dạng bài tập riêng nhằm mang đến cho các bạn hệ từ vựng cũng như ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 thật vững cho bất kì bài kiểm tra hay bài thi nào. Chúng tôi hy vọng, VnDoc.com sẽ là một trang học tập tin cậy cho các bạn.

Mời các bạn vào làm một số bài thi online học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh sau đây:

Đề thi cuối học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 12 năm học 2015 - 2016

Đề thi học kì I môn tiếng Anh 12 (cơ bản) Truờng THPT Chu Văn An (Hà Nội) năm học 2012-2013

Đề thi học kỳ I môn Tiếng Anh lớp 12 năm học 2015-2016 trường THPT Nguyễn Việt Khái

Đánh giá bài viết
1 3.028
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm