Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 12 lần 1 có đáp án năm 2020

Trong bài viết này, VnDoc xin giới thiệu đề kiểm tra 1 tiết lần 1 môn tiếng Anh lớp 12 có đáp án với nhiều dạng bài tập hay và sát với đề thi giúp các em học sinh ôn tập và củng cố kiến thức thật vững vàng cho kỳ thi học kỳ. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án cuối bài.

Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 12 lần 1 có đáp án - Đề 1

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. cooks B. sings  C. laughs  D. sleeps
2. A. watched  B. stopped  C. pushed  D. played
3. A. lives B. cooks  C. helps  D. coughs
4. A. watched  B. washed  C. worked  D. minded

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. polite  B. special C. easy  D. useful
2. A. correct B. provide  C. produce  D. finish

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. He has been working as a doctor since he _______ from Ha Noi Medical University.

A. graduated

B. had graduated

C. graduates

D. has graduated

2. I will call you and we will go out for dinner _______.

A. as soon as I have finished my report

B. when I finished my report

C. after I had finished my report

D. while I was finishing my report

3. We ______ Doris since last Sunday.

A. don’t see

B. haven’t seen

C. didn’t see

D. hadn’t seen

4. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

5. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

6. In my family, both my parents _______to give us a nice house and a happy home.

A. join hands

B. get out

C. shake hands

D. deal with

7. I am always under ______________ and it is affecting my health.

A. work

B. pressure

C. study

D. relax

8. The Americans are much more concerned than the Indians with physical ________.

A. attraction

B. attractiveness

C. attractively

D. attractive

9. To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

10. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

11. Why don’t you make it bigger and more careful to __________people’s attention ?

A. keep

B. raise

C. attract

D. make

12. Since I ________ school, I haven’t met him.

A. was leaving

B. left

C. will leave

D. leave

13. ________to the students in class tomorrow, the students will be given their next assignment.

A. As the test papers will return

B. As soon as the test papers will be returned

C. Until the test papers was returning

D. After the test papers are returned

14. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

15. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

16. When I last saw him, he ______in London.

A. has studied

B. is studying

C. was studying

D. has been studying

17. To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

18. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

19. My parents don’t put pressure on me to make ________ about what to study at university.

A. choice

B. a decision

C. a reply

D. determination

20. Each of us must take ______ for our own actions.

A. probability

B. ability

C. possibility

D. responsibility

21. They always feel _________ in their family because they are close-knit family.

A. lonely

B. confident

C. unhappy

D. caring

22. Mary______ all the household chores to make her children more comfortable.

A. does

B. makes

C. cares

D. takes

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

1. Mike and Laura are talking about their plan for the weekend.

Mike: “ Oh! Your plan is terrific!”

Laura: “ _______”

A. Thanks, I am glad you like it!

B. That’s great!

C. How come?

D. I hate to differ

2. Tracy and Roger have just finished their dinner in their local restaurant.

Tracy: “I think this restaurant is awful.”

Roger: “_______. The food is stale and the waiters are impolite.

A. What a surprise

B. That would be fun

C. I couldn’t agree more

D. Yes, I don’t think so

3. Lan is talking to Hoa about their roommate’s birthday party.

- Lan: “I think we should invite Binh and Thanh to our party on Friday”

- Hoa: “__________”

A. That’s very impolite of you.

B. You did a good job.

C. I can’t agree more.

D. Not at all.

4. Mary is talking to Susan about her new T-shirt.

- Mary: “What a beautiful T-shirt!”

- Susan: “__________”

A.Thanks. I’m glad you like it.

B. What a pity!

C. You’re welcome.

D. Not a chance.

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Charlie said, "I'm thinking of going to live in Canada".

A. Charlie said that I was thinking of going to live in Canada.

B. Charlie said that I am thinking of going to live in Canada.

C. Charlie said that he was thinking of going to live in Canada.

D. Charlie said that he is thinking of going to live in Canada

2. Charlie said, "My father is in hospital".

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

3. "Can you lend me some money?"

A. He asked me can you lend him some money.

B. He asked me could you lend him some money.

C. He asked me if I can lend him some money.

D. He asked me if I could lend him some money.

4. “Remember to pick me up at 6 o'clock tomorrow afternoon” she said.

A. She told me to remember to pick her up at 6 o'clock tomorrow afternoon.

B. She reminded me to pick her up at 6 o'clock the following afternoon.

C. She reminded me to remember to pick her up at 6 o'clock the next afternoon.

D. She told me to pick her up at 6 o'clock the next day afternoon.

5. “I bought these books last week”. He said

A. He said he bought these books last week.

B. He said he had bought those books the week before.

C. He said I had bought these books last week

D. He said I bought these books the week before.

6. "How long have you been working at your present job?" she asked

A. She asked me how long I had been working at my present job.

B. She asked me how long had I been working at my present job.

C. She asked me how long I have been working at my present job.

D. She asked me how long have you been working at your present job.

7. “I hear you passed your exams. Congratulation!” John said to us

A. John congratulated us on passing our exam

B. John suggested us passing our exam

C. John thanked us for passing our exam

D. John insisted us to pass our exam

8. Charlie said, "My father is in hospital".

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

ĐÁP ÁN

I. 

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D; 

II.

1 - A; 2 - D; 

III. 

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - C; 6 - A; 7 - B; 8 - B; 9 - D; 10 - B; 11 - C;

12 - B; 13 - D; 14 - D; 15 - C; 16 - C; 17 - D; 18 - B; 19 - B; 20 - D; 21 - B; 22 - A; 

IV. 

1 - A; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 

V. 

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - B; 

5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - B; 

Đề kiểm tra 1 tiết lớp 12 môn tiếng Anh lần 1 có đáp án - Đề 2

I. Choose the word that has different stress pattern from that of the rest.

1. A. survival B. valuable C. condition D. gorilla

2. A. accurate B. protection C. subject D. surgeon

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

3. A. depend B. reduce C. between D. leopard

4. A. chew B. drew C. grew D. few

5. A. type B. digest C. Aborigine D. describe

III. Choose the best answer (A, B, C or D ) to the sentence below.

6. The committee ____________ of different people of different views.

A. composes

B. comprises

C. consists

D. contains

7. The scientific study of life and structure of plants and animals is called__________

A. botany

B. biology

C. zoology

D. technology

8. Endangered animals should be well protected in their natural___________.

A. situation

B. position

C. habitat

D. status

9. There are different ______ of books for people to read in different ways.

A. models

B. styles

C. sizes

D. types

10. There are a lot of ______ of pollution from our modern world.

A. bases

B. resources

C. foundation

D. sources

11. The diesel engine was named ________ its inventor Rudolf Diesel.

A. along

B. to

C. after

D. with

12. Inflation and unemployment can ______ some companies to the verge of bankruptcy.

A. show

B. led

C. cause

D. drive

13. This superhighway is about 7000 miles in _______.

A. depth

B. width

C. weight

D. length

14. Reviewers describes this novel _____ " hard-to-put-down".

A. about

B. resembles

C. as

D. like

15. When you are _____ holiday, you may "swallow " a good story because of lack of time.

A. at

B. in

C. for

D. on

16. _"Can I carry the bag for you? It seems very heavy." _" _____________. I can manage"

A. No, thanks

B. You are welcome

C. Sorry

D. Yes, please

17. " Do you mind driving?" - " ________ "

A. Never mind, thank you

B. You're welcome

C. Yes, please

D. I'm feeling pretty tired.

18. "You can all come to my party?" - " __________ "

A. Yes, I shall.

B. Excellent!

C. Yes, already

D. Thanks a lot

19. "Would you mind if I smoked?" - " _________".

A. Yes, please don't

B. Not at all

C. Yes, please do

D. No, please!

20. You should hand him this letter of recommendation when you _____ there tomorrow.

A. came

B. come

C. will come

D. are going to come

21. I ________ with my parents here when I was a child.

A. have lived

B. lived

C. had lived

D. was living

22. They have lived next door to us for years, ______ we hardly ever see them.

A. so

B. yet

C. however

D. therefore

23. There is still much to discuss. We shall, _______, return to this item at our next meeting.

A. so

B. therefore

C. however

D. already

24. The drainage of wetlands, cutting of forests, ______ and road and dam construction have destroyed natural habitats.

A. urban

B. urbanization

C. preservation

D. conservation

25. Many people thought that television with color, picture and action could replace books, but, ______, it hasn't killed reading.

A. however

B. because

C. in fact

D. therefore

26. You _____ go on diet; but you _______ eat sensibly.

A. must/ needn't

B. needn't/ must

C. should/ needn't

D. don't need/ should

27. If the pain has gone, you _____ take any more of these tablets.

A. needn't

B. should

C. won't need

D. have to

28. Different conservation measures ______ so as to save vulnerable species.

A. can't have been taken

B. have been taken

C. must have taken

D. would have taken

29. I didn't meet him yesterday. He ________ on business.

A. should go

B. should have gone

C. must go

D. must have gone

30. The boss has got angry. I ________ more careful when I talked to him.

A. need have been

B. must have been

C. should have been

D. can have been

31. It's a pity she didn't take her doctor's advice. She wishes ________.

A. she takes her doctor's advice

B. she would take her doctor's advice

C. she had taken her doctor's advice

D. she took her doctor's advice

32. " She will have to correct the mistakes " means that " ________"

A. The mistakes will have to be corrected.

B. The mistakes will be have to corrected.

C. The mistakes will be had to correct.

D. The mistakes will have been to correct.

33. Who did you help?

A. Who was helped you ?

B. Who was helped by you?

C. Who helped you?

D. Who did you be helped?

34. The furniture was so expensive that I didn't buy it.

A. The furniture was very expensive that I didn't buy it.

B. The furniture was too expensive for me to buy.

C. The furniture was too expensive for me to buy it.

D. The furniture was too expensive that I didn't buy it.

35. ________________, I would have learned how to read.

A. Unless I had been go to school as a child

B. If I been able to go to school as a child

C. If I could be able to go to school as a child

D. Had I been able to go to school as a child

IV. Which underlined part needs correcting?

36. A lot of articles about the environmental pollution have written by my classmates.

A. have written

B. environmental

C. about

D. A lot of

37. Some people think that more and more people have television in their homes, less and less people will buy books to read.

A. will buy

B. more and more

C. in their homes

D. less and less

38. Plant and animal extinct leads to a loss of biodiversity, so maintaining biodiversity is important for us in many ways.

A. extinct

B. a loss

C. so

D. in many ways

39. This kind of grass can grow only in loosen sand on the crest.

A. only in

B. on the

C. grass

D. loosen sand

40. The tourist guide only has a twenty-dollar bill with her when she landed at the airport.

A. when

B. has

C. at

D. twenty-dollar bill

V. Read the passage and decide which answer (A, B, C or D) is the most appropriate to each blank.

Environmental pollution is a term that refers to all the (41) _____ by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air with gases and smoke, (42) ______ the water with chemicals and other substances, and damages the soil with too many fertilizers and (43) _______. Man also pollutes his surroundings in various other ways. Environmental pollution is one of the most serious problems facing mankind today. Air, water, and soil are necessary to the survival of all living things. Badly polluted air can cause illness, and (44) _____death. Polluted water kills fish and other marine life. Pollution of soil (45) _______ the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution also brings ugliness to man's naturally beautiful world.

41. A. paths B. ways C. streets D. roads

42. A. damages B. provides C. contaminates D. supplies

43. A. pollution B. substances C. pesticides D. dirty

44. A. so B. moreover C. even D. therefore

45. A. grows B. makes up C. increases D. reduces

VI. Read the following passage carefully and choose the best answer to each question.

In the beautiful highlands of Scotland, there is a lake called the Loch Ness. In these peaceful surroundings, a sea monster known as the 'Loch Ness Monster' is said to be living in the lake. This creature, affectionately known as 'Nessie', has been reported to be seen by many people around the lake. According to these people, Nessie looked like a creature from the dinosaur age. It had a huge body, a small reptilian head and a long neck.

Does the Loch Ness Monster really exist? No one can tell for sure. Ever since the sighting of the monster, many people have been keeping watch at the lake, hoping to catch a glimpse of Nessie. In 1934, a doctor, Colonel Robert Wilson, even managed to photograph the creature. The picture revealed a creature with a long neck sticking out of the water.

Where could the Loch Ness Monster have come from? One explanation given is that the monster is a pre-historic creature which lived in the days of the dinosaurs. While other dinosaurs have died out and become extinct, this creature has somehow managed to adapt to its surroundings and live on!

46. What is the passage about?

A. The Lock Ness Monster

B. The Pre-historical Monster

C. A sea creature

D. Loch Ness Lake

47. The sea monster's name is _________

A. Lock Ness

B. Nessie

C. Monster

D. Colonel

48. It can be inferred from the passage that _________

A. Nessie is reportedly a pre-historic creature

B. Nessie is a dinosaur

C. Nessie is very dangerous

D. Nessie has died

49. Which statement is NOT true?

A. According to many people, the Loch Ness Monster had a small reptilian head.

B. The Loch Ness Monster like other pre-historic creatures has died out and becomes extinct.

C. It is explained that the Loch Ness Monster is a pre-historic creature which lived in the days of the dinosaurs.

D. According to many people, the Loch Ness Monster had a huge body.

50. The word ' affectionately ' in line 3 mostly means _______.

A. in an angry way

B. attractively

C. in a lovely way

D. hatefully

Đáp án

I. Choose the word that has different stress pattern from that of the rest.

1. B. valuable

2. B. protection

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

3. D. leopard

4. D. few

5. C. Aborigine

III. Choose the best answer (A, B, C or D ) to the sentence below.

6. C. consists 7. B. biology 8. C. habitat 9. D. types 10. D. sources

11. C. after 12. B. led 13. D. length 14. C. as 15. B. in

16. A. No, thanks 17. A. Never mind, thank you 18. B. Excellent 19. B. Not at all 20. B. come

21. B. lived 22. C. however 23. B. therefore 24. B. urbanization 25. A. however

26. B. needn't/ must 27. A. needn't 28. B. have been taken 29. D. must have gone 30. C. should have been

31. C. she had taken her doctor's advice

32. A. The mistakes will have to be corrected.

33. B. Who was helped by you?

34. B. The furniture was too expensive for me to buy.

35. D. Had I been able to go to school as a child

IV. Which underlined part needs correcting?

36. A. have written

37. D. less and less

38. A. extinct

39. D. loosen sand

40. B. has

V. Read the passage and decide which answer (A, B, C or D) is the most appropriate to each blank.

41. B. ways

42. C. contaminates

43. C. pesticides

44. C. even

45. D. reduces

VI. Read the following passage carefully and choose the best answer to each question.

46. A. The Lock Ness Monster

47. B. Nessie

48. A. Nessie is reportedly a pre-historic creature

49. B. The Loch Ness Monster like other pre-historic creatures has died out and becomes extinct.

50. C. in a lovely way

Trên đây là Bộ đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh 12 lần 1 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
9 54.849
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết - 45 phút lớp 12 môn Tiếng Anh Xem thêm