Đề luyện tập tiếng Anh lớp 7 Unit 9 Festivals Around the World

Bài tập Unit 9 lớp 7 Festivals Around the World có đáp án

VnDoc.com giới thiệu Bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 9: Festivals Around the World có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 7 chương trình mới khác nhau, giúp các em ôn tập các kỹ năng tổng hợp như từ vựng, ngữ pháp, đọc hiểu... Sau đây mời các em tham khảo chi tiết.

I. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1.

A. works

B. rooms

C. beds

D. chairs

2.

A. shares

B. waits

C. sisters

D. dogs

3.

A. wasted

B. waited

C. travelled

D. decided

4.

A. used

B. worked

C. listened

D. controlled

5.

A. looked

B. passed

C. helped

D. communicated

II. Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence.

1. The village always………………its harvest festival in the spring.

A. holds

B. makes

C. joins

D. takes

2. Christmas songs are………………for people in towns and villages.

A. enjoyed

B. described

C. performed

D. appeared

3. Easter is a/an……………….festival which is celebrated in many countries.

A. enjoy

B. interest

C. amused

D. joyful

4. Tet is a time for Vietnamese families to clean and…………..their houses.

A. hang

B. decorate

C. enjoy

D. prepare

5. Burning Man is a…………..festival held at the end of August.

A. music

B. musical

C. musician

D. musicians’

6. On Passover Day, people …………………freedom from slavery.

A. choose

B. celebrate

C. participate

D. contribute

7. During Tet holiday, the………………atmosphere is felt around the country.

A. local

B. ethnic

C. thankful

D. festival

8. Every year, Cannes……………its international film festival called Cannes Film Festival.

A. attends

B. gathers

C. hosts

D. plays

9. – “……………..are you going to Phu Yen?” - “To attend Hoi Mua Festival.”

A. How

B. What

C. When

D. Why

10. – “……………..is this festival celebrated?” -“Twice a year.”

A. How often

B. How far

C. How long

D. How much

III. Make questions for the underlined parts of the following sentences:

  1. The Flower Festival is celebrated every year.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. We always have turkey on Thanksgiving.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. Peter went to Da Nang last month with his parents.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. They participated in La Tomatina in 2013.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. These are my brother’s pictures.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. The Elephant Race Festival will be held in Don village next year.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. The festival organizers’ clothes are red, purple and yellow.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. People organize this festival to pray for better crops.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. We decided the winners by tasting the dishes they cooked.

……………………………………………………………………………………………………………………

  1. The festival lasts only one hour and a half.

……………………………………………………………………………………………………………………

IV. Find the odd once out A, B, C or D

1. A. happy B. funny C. joyful D. prefer

2. A. fascinating B. shopping C. exciting D. amazing

3. A. attend B. celebrate C. organize D. held

4. A. celebration B. performer C. artist D. dancer

5. A. festival B. cultural C. traditional D. local

V. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

Yesterday, Carlos went (1)…………..La Tomatina. The festival is held on the last Wednesday of August every year in Bunol, Spain. (2)………….were thousand of people there. In the morning, many people tried (3)………..up the pole to get the ham. At 1 a.m, they (4)……….a jet from the water cannons and the chaos began. Bags of tomatoes from trucks were (5)…………..to the crowds, and they began throwing tomatoes at one another. They all had to wear goggles (6)………..their eyes.

After one hour, they saw another jet and stopped (7)……….. the whole town square (8)………….red with rivers of tomato juice. Finally, they tried tomato Paella, a (9)………….Spanish dish. Together with local people and tourists, they enjoyed the (10)…………..food and drinks.

1. A. at B. in C. to D. of

2. A. There B. They C. That D. This

3. A. to climb B. climb C. climbing D. climbed

4. A. see B. saw C. seen D. seeing

5. A. throw B. threw C. thrown D. throwing

6. A. to protect B. protect C. protected D. protecting

7. A. to throw B. throw C. throwing D. thrown

8. A. is B. are C. was D. were

9. A. tradition B. traditional C. traditionally D. traditions

10. A. good B. well C. better D. best

VI. Fill each blank with a word given in the box:

celebrate seasonal decorate went music

attend performers harvest festival parade

1. Carnival is popular…………………in many countries in South America.

2. South American people………………………carnival in different ways.

3. At Carnival, people wear costumes and…………………through the streets, playing samba music and dancing.

4. She is going to Rio Carnival to watch…………………dance.

5. A lot of dancers go to Rio de Janeiro to……………………….the Rio Carnival.

6. I think nobody is at home now because they have gone to the……………………..festival.

7. We………………………to the Flower Festival in Da Lat last year.

8. During Tet, the Vietnamese…………………………..their house with many beautiful flowers.

9. Thanksgiving is a…………………………….festival only held in the USA.

10. Do you have…………………………….festival in your country?

VII. Read the passage and decide whether the sentences are true (T) or false (F):

Visit the Edinburgh Festival

Every year, thousands of people come to Edinburgh, the capital city of Scotland, to be part of the Edinburgh Festival. For three weeks every August and September the city is filled with actors and artists from all over the world. They come to Edinburgh for the biggest arts festival in Britain. During this time, the streets of the city are alive with music and dance from early in the morning until late at night. You can even see artists painting pictures on the streets!

Ten thousands of tourists come to the Festival to see new films and plays and to hear music played by famous musicians. This year, you can see over five hundred performances with actors from more than forty countries.

The tickets for these performances are quite cheap, and it is usually easier to see your favorite star in Edinburgh than it is in London. So come to Edinburgh next summer.

1. The Edinburgh Festival takes place once every four year.

2. Edinburgh is the capital of Scotland.

3. The Edinburgh Festival is a month long.

4. The Edinburgh Festival is in October.

5. Actors come to the Edinburgh Festival from lots of different countries.

6. Edinburgh Festival is the biggest festival in Great Britain.

7. It is expensive to go to the theatre in Edinburgh.

8. It is usually more difficult to see famous actors in London than Edinburgh.

VIII. Read the passage carefully, then choose the correct answer.

For hundreds of years, one remote hill in the middle of England has hosted one of the weirdest and most hazardous festivals in the world. It’s the Cooper’s Hill Cheese Rolling Festival. The event is held every year at the end of May. Some people believe that the festival originated from a tradition of rolling burning bundles of sticks down the hill to celebrate the end of winter. Today, the festival has grown into an international event, with over 15,000 participants and spectators from all over the world joining each year.

The rules are simple. A large wheel of cheese is rolled down the hill, and participants chase after it. The first runner to make it to the bottom of the hill is the winner. The winner of the race is allowed to keep the cheese as a prize.

Cooper’s Hill is only 200 meters long, but it is very steep. As a result, racers do not run down the hill; instead, they usually fall

down the hill head over heels. This has led to a lot of accidents. For this reason, the event was officially canceled in 2010. Outraged fans have continued the event unofficially since then.

1. What is the passage mainly about?

a. Different food festivals around the world

b. An unusual and dangerous festival in England

c. Tips for winning the race in the Cheese Rolling Festival

d. The history of the Cheese Rolling Festival

2. What is the origin of the Cheese Rolling Festival?

a. It is held every year in May.

b. It takes place at Cooper’s Hill in Gloucestershire.

c. It is held to represent the birth of the New Year after winter.

d. It comes from the tradition of rolling burning bundles of sticks down the hill.

3. The word ‘outraged’ in the last sentence is closest in meaning to _______.

a. upset b. pleasant c. keen d. big

4. According to the passage, which of the following is true?

a. All the runners in the race are from England.

b. The race is dangerous because the hill is very long.

c. Most participants cannot stay on their feet while they run down the hill.

d. The winner is the first person to catch the cheese.

5. The festival was officially canceled in 2010 due to _________________________.

a. a large number of participants b. the bad weather in Gloucestershire

c. the steep slopes of Cooper’s Hill d. the dangerous aspect of the event

Complete the sentence with the correct form of the words in brackets

1. How many……………………….are there in the program tonight? PERFORM

2. We often…………………………Tet holiday on the first day of the new year. CELEBRATION

3. ………………….voluntarily contribute their money and other things to celebrate the festival together. VILLAGE

4. There are some other activities such as …………………shows, buffalo races and traditional games. CULTURE

5. People play drums, sing songs and ………………..happily. DANCING

6. When he swims, he often wears goggles to …………….his eyes. PROTECTION

7. We enjoy the food with local people and ………………TOURISM

8. Which do you think are …………………festivals? SEASON

9. Jack chose the festival because he would like to see elephants ……………..RACE

10. I don’t like this festival because it is …………………….USUAL

ĐÁP ÁN

I. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

II. Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence.

1 - A; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - B;

6 - C; 7 - D; 8 - B; 9 - D; 10 - A;

III. Make questions for the underlined parts of the following sentences:

1 - How often is the flower festival celebrated?

2 - What do we always have on Thanksgving?

3 - Whom did Peter go to Da Nang last month with?

4 - When did they participated in La Tomatina?

5 - Whose pictures are these?

6 - Where will the Elephant Race festival be held next year?

7 - What colors are the festival organizers’ clothes?

8 - What do people organize this festival to?

9 - How did we decide the winners?

10 - How long does this festival last?

IV. Find the odd once out A, B, C or D

1 - D; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - A;

V. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1 - C; 2 - A; 3 - A; 4 - B; 5 - C;

6 - A; 7 - C; 8 - C; 9 - B; 10 - D;

VI. Fill each blank with a word given in the box:

1. Carnival is popular…………festival………in many countries in South America.

2. South American people………celebrate………………carnival in different ways.

3. At Carnival, people wear costumes and………parade…………through the streets, playing samba music and dancing.

4. She is going to Rio Carnival to watch………performers…………dance.

5. A lot of dancers go to Rio de Janeiro to…………attend…………….the Rio Carnival.

6. I think nobody is at home now because they have gone to the………harvest………..festival.

7. We………went………………to the Flower Festival in Da Lat last year.

8. During Tet, the Vietnamese…………decorate………………..their house with many beautiful flowers.

9. Thanksgiving is a…………………seasonal………….festival only held in the USA.

10. Do you have…………music………….festival in your country?

VII. Read the passage and decide whether the sentences are true (T) or false (F):

1 - F; 2 - T; 3 - F; 4 - F; 5 - T; 6 - F; 7 - F; 8 - T;

VIII. Read the passage carefully, then choose the correct answer.

1. b

2. d

3. a

4. c

5. d

Complete the sentence with the correct form of the words in brackets

1. How many……………performers………….are there in the program tonight? PERFORM

2. We often……………celebrate……………Tet holiday on the first day of the new year. CELEBRATION

3. ………villagers………….voluntarily contribute their money and other things to celebrate the festival together. VILLAGE

4. There are some other activities such as ………cultural…………shows, buffalo races and traditional games. CULTURE

5. People play drums, sing songs and ………dance………..happily. DANCING

6. When he swims, he often wears goggles to ………protect…….his eyes. PROTECTION

7. We enjoy the food with local people and ……tourists…………TOURISM

8. Which do you think are …………seasonal………festivals? SEASON

9. Jack chose the festival because he would like to see elephants ……racing………..RACE

10. I don’t like this festival because it is …………unusual………….USUAL

Nhằm giúp các em học sinh lớp 7 ôn tập và củng cố thêm các kiến thức được học trong Unit 9 Tiếng Anh lớp 7 mới, VnDoc giới thiệu Bài tập Tiếng Anh theo từng unit cho các em tham khảo và luyện tập. Đây sẽ là tài liệu hữu ích giúp các em học sinh ghi nhớ kiến thức tốt hơn. Đông thời đây cũng là tài liệu hữu ích cho thầy cô tham khảo ra đề thi.

Tham khảo thêm:

Đánh giá bài viết
9 10.055
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh phổ thông

    Xem thêm