Đề thi học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 số 4

Đề kiểm tra 1 tiết Anh 8 học kì 2 có đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 8 cuối học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 8 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tả. Đề kiểm tra học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án được biên tập bám sát chương trình học kì 2 Unit 6 - 12 lớp 8 giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Choose the one option (A,B,C,D) that best completes the passage.

An increasing number of people are now going on (1) ................ to Egypt. Last year, for example, about one and a half million (2) ..................... visited Egypt. The population of Egypt is about fifty million and the capital is El Qahira (Cairo), a busy city of just under nine million people. Although the climate is hot and (3) .................... and most of the country is desert, the average temperature (4) ................. October to March is not too high. The most famous (5) ............... are the Pyramids.

1. A. holiday B. cave  C. flight  D. souvenir
2. A. buildings B. festivals  C. tourists  D. teams
3. A. water  B. dry  C. snow  D. rain
4. A. from  B. in  C. at  D. for
5. A. contests B. poems  C. prize D. sights

Choose a word with the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. festival B. ma C. ba D. grand
2. A. music B. humid C. museum  D. busy
3. A. carved  B. called  C. included  D. arrived
4. A. seven B. level C. next D. ruler
5. A. center  B. century C. ancient D. rice

Write some sentences using the words given:

1. They/ learn English/ four years/.

…………….............................................................................

2. Would/ if I/ take/ photos? – Yes, please.

…………….............................................................................

3. You/ ever/ visit/ Ha Long Bay?

……………..............................................................................

4. Would/ you/ mind/ open/ the door? – I’m sorry I can’t

…………….............................................................................

Choose the best option to complete the following sentences by circling A,B,C or D.

1. My sister studies harder in order to ……… good grades.

A. to get

B. getting

C. get

D. got

2. Ha Long Bay was chosen one of the new seven _____ of the world in 2011.

A. wonders

B. bays

C. seas

D. mountains

3. Calm______and tell me what happened.

A. out

B. down

C. in

D.up

4. I enjoy _____ to music.

A. listen

B. to listen

C. listening

D. for listening

5. Do you mind if I ______ your atlas for a minute?

A. borrow

B. will borrow

C. am going to borrow

D. borrowed

6. His wife ______ five years ago.

A. die

B. dies

C.died

D.was dying

7. Would you mind _____ here for just a minute?

A. to wait

B. waiting

C. about waiting

D. waited

8. I came in the classroom while Mrs. Phuong _____ Geography.

A. teaches

B. taught

C. have taught

D. was teaching

9. Minh showed Thao how _____ computer.

A. to use

B. use

C. using

D. used

10. Ba asked his teacher………………… he could read the story.

A. if

B. whether

C. do

D. A and B are correct

Read the following passage and circle A, B or C that is the right answer for each of the questions.

It is estimated that about 200 million people who use the Internet computer network around the world. The Internet allows people to work at home instead of traveling to work. The Internet allows businesses to communicate with customers and workers in any part of the world for the cost of a local telephone call. E-mail allows users to send documents, pictures and other data from one part of the world to another in at least 5 minutes. People can use the Internet to do shopping. This save a lot of time. It is possible to use the Internet for education – students may connect with their teachers from home to send or receive e-mail or talk their problems through “on-line” rather than attend a class.

1. The Internet allows people .................................................

A. to stay at home and rest

B. to work at home

C. to travel to work

2. To a business, the Internet is .................to communicate with customers.

A. a cheap way

B. a very expensive way

C. an inconvenient way

D. a difficult way

3. E-mail can be used to send .................................................

A. documents

B. information

C. all are correct

4. To use the Internet for education is .............................

A. impossible

B. possible

C. inconvenient

5. People can use the Internet for………………………

A. working

B. learning

C. all are correct

ĐÁP ÁN

Choose the one option (A,B,C,D) that best completes the passage.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - D;

Choose a word with the underlined part pronounced differently from the rest

1. A

2. D

3. C

4. D

5. C

Write some sentences using the words given:

1. They have learnt (learned) English for four years.

2. Would you mind if I took some photos? - Yes, please.

3. Have you ever visited Ha Long Bay?

4. Would you mind opening the door? - I’m sorry I can’t./.

Choose the best option to complete the following sentences by circling A,B,C or D.

1. C

2. A

3. B

4. C

5. A

6. C

7. B

8. D

9. A

10. D

Read the following passage and circle A, B or C that is the right answer for each of the questions.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - C;

Download đề thi & đáp án tại: Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 8 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 312
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm