Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021

Mời các bạn cùng tham khảo đề kiểm tra 1 tiết lớp 8 môn tiếng Anh môn tiếng Anh có đáp án dưới đây. Đề kiểm tra môn Tiếng Anh 8 này sẽ giúp các bạn ôn tập lại kiến thức đã học trong SGK tiếng Anh lớp 8 chương trình mới, có cơ hội đánh giá lại năng lực của mình trước kỳ thi sắp tới. Chúc các bạn thành công.

Đề kiểm tra tiếng Anh 8 mới gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 thường gặp như: Chọn đáp án đúng, Chọn từ có cách phát âm khác, Chia động từ, ... giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm từng dạng bài tập khác nhau cũng như củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

I. Bài kiểm tra số 1 tiếng Anh 8 thí điểm có đáp án

Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. wanted  B. washed  C. decided  D. needed
2. A. fun B. su C. surf  D. cut
3. A. leisure  B. eight  C. celebrate  D. penalty
4. A. although  B. laugh  C. paragraph D. enough

Choose the best answer.

1. My dad doesn’t mind…………… my mom from work every day.

A. pick up

B. picked up

C. picking up

D. picks up

2. Using computers too much may have harmful effects …….. your minds and bodies.

A. on

B. to

C. with

D. onto

3. I love the people in my village. They are so………………… and hospitable.

A. friendly

B. vast

C. slow

D. inconvenient

4. The ……………………..…… people in the village are very friendly.

A. ethnic minority

B. majorities

C. ethnic minorities

D. ethnic cultures.

5. Can you speak English ……………… .My English is not good.

A. slow

B. more slowly

C. quickly

D. more quickly

6. Viet Nam is …………. Multicultural country with 54 ethnic groups.

A. a

B. an

C. the

D. A and C

7.Which ethnic groups has the largest population in Viet Nam?

A. Kinh

B. Muong

C. Tay

D. Hmong

8.The Lao are one of ……………… many Thai- speaking peoples.

A. the

B. a

C. an

D. A and C

Give the correct form of the following verbs:

1. Children in this village love ____________ kites on summer afternoons. (fly)

2. The children used to ___________ a long way to school. (go)

3. They__________ a nomadic life for six years. (live)

4.The Hmong boys like___________ the game “danh quay” in spring. ( play)

Fill the gaps with the words/ phrases in the box:

In addition Also As I have noted

In my opinion Besides I think

My favorite leisure activity is listening to music.

(1)________________, listening to music not only helps me relax but also provides me with musical knowledge. I (2)_______________ like the time that I can lie lazily in bed, put on the small earphone with my iPod and enjoy any favorite songs of many kinds of music: pop, hip-hop, rock or jazz. I like pop music very much because I think it is gentle and suitable for teenagers. I listen to rock music when I am sad and after that I feel cheerful and happy. (3)________________ music from other countries is also good for teenagers to understand other cultures. (4)________________ that, the lyrics are easy to understand and interesting. (5)_______________, it can improve my English and listening skills. (6)_______________, music is an important part of my life and it helps me love my life more.

Read the following passage, and answer the questions below.

Duong Lam: An ancient Vietnamese village

Duong Lam Village is located in Duong Lam Commune at a 45km distance from Hanoi. It is the birthplace of two kings in the history of Vietnam, Phung Hung and Ngo Quyen, who opened up the long-term self-control and independence period of Vietnam after Bach Dang Victory in the year 938.

All houses, gates, village gates and wells are built of laterite creating an architectural complex, a unique village that is typical for villages in the midlands in the North of Vietnam.

At present, there are still nearly old 200 houses and many other historical monuments such as Phung Hung Temple, Ngo Quyen Royal Tomb, MongPhu Communal House, Ho Gam Hill at which Phung Hung liked tigers to rescue villagers and the temple at which the diplomat Giang Van Minh is worshiped.

1. Where is Duong Lam village?

____________________________________________________________

2. Who were the two kings whose birthplace is Duong Lam Village?

____________________________________________________________

3. What is Duong Lam typical for?

____________________________________________________________

4. How many old houses are there in Duong Lam?

____________________________________________________________

Give correct forms of comparison to complete the sentences.

1/ The new bed is …………………………………. than my old bed. ( comfortable)

2/ The Mekong River is ……………………..………………the Red River . (long)

Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one

1. Tea is cheaper than coffee.

Coffee .……….……….……….……….……….………………………….……………

2. I adore listening to music every day.

I enjoy …………….……….…….……….……….……….…………………….….……….

3. The red car is more expensive than the black one.

The black car ….……….……….……….……….……….……………………….……….

4. No one in my group is more intelligent than Long.

Mary……….……….…….……….……….……………….….……….………….……….

5. Son Tung M-TP performs the song “Chung ta khong thuoc ve nhau” very beautifully.

The song “Chung ta khong thuoc ve nhau”…………………………….……………………

ĐÁP ÁN

Find the word which has different sound in the part underlined.

1 - B; 2 - C; 3 - B; 4 - A;

Choose the best answer.

1 - C; 2 - A; 3 - A; 4 - C; 5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - A;

Give the correct form of the following verbs:

1 - flying; 2 - go; 3 - have lived; 4 - playing;

Fill the gaps with the words/ phrases in the box:

1 - In my opinion; 2 - Also; 3 - I think;

4 - Besides; 5 - In addition; 6 - As I have noted;

Read the following passage, and answer the questions below.

1 - It is located in Duong Lam commune at a 45 km distance from Hanoi.

2 - It is the birthplace of two kings in the history of Vietnam, Phung Hung and Ngo Quyen.

3 - It is typical for villages in the midlands in the North of Vietnam.

4 - There are still nearly old 200 houses

Give correct forms of comparison to complete the sentences.

1 - more comfortable; 2 - longer;

Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one

1. Coffee is more expensive than tea.

2. I enjoy listening to music.

3, The black car is not as expensive as the red car.

Or The black car is cheaper than the red car.

4. Mary is the most intelligent in my group.

5. The song “Chung ta khong thuoc ve nhau” is performed very beautifully by Son Tung M-TP.

II. Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh 8 thí điểm lần 1

A - LISTENING: Question I. Listen and choose the correct answers:

1. Five-colored sticky rice is made by ethnic minorities in the northern ................................... regions.

A. mountainous

B. generous

2. The dish has five colors: red, yellow, green, ................................................. . and white.

A. purple

B. brown

3. The green colors symbolizes .....................

A. plants

B. plane

4. Five colors sticky rice is made on special occasions , for festivals and ........................................

A. century

B. ceremonies

Question II. Listen to the passage write True (T) or false (F).

1. Five - colored sticky rice is a traditional dish.

2. The colors represent the elements of life.

3. These elements create harmony between people.

4. This rice is only made when there are guests.

B - USE OF LANGUAGE:

Question III. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. wanted B. washed C. danced D. played

2. A. beds B. dogs C. porters D. books

3. A. pictures B. watches C. buses D. brushes

4. A. homework B. mother C. open D. judo

Question IV. Choose the best answer.

1. My dad doesn't mind............... my mom from work every day.

A. pick up B. picked up C. picking up D. picks up

2. Using computers too much may have harmful effects ....... . your minds and bodies.

A. on B. to C. with D. onto

3. I love the people in my village. They are so..................... and hospitable.

A. friendly B. vast C. slow D. inconvenient

4. Among the .................., the Tay people have the largest population.

A. groups B. majorities C. ethnic minorities D. ethnic cultures.

5. People in the countryside live .................. than those in the city.

A. happy B. more happily C. happily D. less happy

6. Viet Nam is ............. Multicultural country with 54 ethnic groups.

A. a B. an C. the D. A and C

Question V. Give the correct form of the following verbs:

1. Mai enjoy ____________ crafts , especially bracelets (make)

2. ____________ you ever ___________ a buffalo? (ride)

3. The children used to ___________ a long way to school. (go)

4. They hate ___________ their son texting his friends all day. (see)

5. Do you fancy. ___________ in the park this Sunday? (skateboard)

C - READING: Question VI:

1. Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True (T) or False (F)

In my opinion, using the computer as your hobby can be harmful to both your health and your social life. Firstly, sitting all day in front of the computer can cause health problems such as eye-tiredness and obesity. Secondly, you may get irritated easily. Besides, if you use the computer too much, you will not have time for our family and friends. In short, computers should only be used for a limited time.

1. Using the computer too much can make your eyes tired. 1. ....................

2. Using the computer too much is not good for you. 2. ....................

3. We still can spend a lot of time with our family and friends. 3. ....................

4. According to the writer, we can use the computer for a long time. 4. .......................

5. Computers should only be used for a limited time. 5 .......................

2. Read the passage carefully.

MY VILLAGE

I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around, playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere.

My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs... He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips.

On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of faraway places.

Answer the following questions.

1. Does the boy like riding on the electric train in the town square?

..........................................................................................

2. What do the children do on starry nights?

.......................................................................................

3. Do you like to live in the countryside or in the city? Why?

.......................................................................................

D - WRITING:Question VII. a. Use the correct forms of comparison to complete the sentences.

1. Some people think that country folk are ............................ than city people. (friendly)

2. Which one is ...................................................., Red River or Mekong River? (long)

b. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one

1. My house is smaller than your house.

Your house . .......... .......... .......... .......... .......... ................................................

2. I love listening to music.

I fancy................ .......... .......... .......... .......... .......... ............................... ..........

3. The black dress is more expensive than the white one.

The white dress .... .......... .......... .......... .......... .......... ........................................

4. No one in my group is more intelligent than Mary.

Mary.......... ............................................................................................................

III. Đáp án Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 8 mới lần 1

A - LISTENING:

Question I: (0,25đ/ câu đúng)

1. A

2. A

3. A

4. B

Question II: (0,25đ/ câu đúng)

1. T

2. T

3. F

4. F

B - USE OF LANGUAGE

Question III. (0,25đ/ câu đúng)

1. D

2. D

3. A

4. B

Question IV.

1. C

2. A

3. A

4. C

5. B

6. A

Question V. (0,25đ/ câu đúng)

1. making

2. have - ridden

3. go

4. seeing/ to see

5. skateboarding

C. READING

Question VI: (0,25đ/ câu đúng)

1. Read the text again and write True (T) or false (F).

1. T

2. T

3. F

4. F

5. T

2. Answer the following questions:

1. Yes , the boy does or yes , he does.

2. On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way

3. I like to live in the countryside because it is quiet and comfortable.

D. WRITING

Question VII:

a. Mỗi câu 0.5 điểm/ câu

1. more friendly

2. longer

b. Mỗi câu 0.25 điểm/ câu

1. Your house is bigger than my house.

2. I like listening to music.

3. The white dress is not as expensive as the black dress.

Or The white dress is cheaper than the black dress.

4. Mary is the most intelligent in my group.

IV. Nội dung Đề kiểm tra 45 phút lần 3 tiếng Anh lớp 8 

Part A. Vocabulary and grammar

1. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

A. enroll

B. program

C. hobby

D. over

2. Choose the word that has the main stress differently from the others

A.sidewalk

B. drawing

C. support

D. garden

3. You need to enroll before the end of August.

A.join

B. register

C. participate

D. encourage

4. Could (B) you make (B) me (C) a (D) favor?

5. Our team won the game because we played very_______

A. good

B. better

C. goody

D. well

6. When Jane was young, she ……. swim in the river.

A. often

B. used to

C. got used to

D. liked

7. He died_____ a heart attack.

A. of

B. with

C. because

D. by

8. She asked her children ……………

A. stop playing

B. stop to play

C. to stop playing

D. to stop to play

9. She grew up in Japan, so her ……………. is Japanese.

A. mother tongue

B. first language

C. foreign language

D. a & b

10. He enjoys_______in the Youth Club in his school.

A. to participate

B. participates

C. participating

D. participation

11. We can____funds for street children by collecting old newspaper and magazines.

A. raise

B. lift

C. rise

D. blow

12. She advised me _______ late.

A. to not be

B. to be

C. not be

D. not to be

Part B: Reading

I. Complete the passage. Use the verbs in the box.

princess, once, told, immediately, dropped, after, so

(1)_________ a beautiful princess had a golden ball. Unfortunately, one day she (2) _______ her ball into the water. She was unhappy and started to cry . Suddenly a green frog appeared and offered to help her if she let him live with her in the palace. The (3) _________ agreed, after the frog gave her the ball. She took the ball and forgot all about the frog.

The frog was angry and (4)__________ his story to the King. The King asked his daughter to take the frog to her room and look (5) ___________ him carefully. The princess cried again, but she took the frog and put him on her bed. The frog asked her to kiss him, so she did. (6)______________ , the frog turned into a handsome prince. Of course, he and the princess fell in love. And they lived happily ever after.

II. Read the passage then check True/ False:

Volunteering is one of the things that are very useful to you. To your future bosses, volunteer work show that you are interested in both the world and your future.

Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time to learn social skills and make a difference in our community.

Volunteers have the chance to teach English, arts, and sports for homeless children. They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear and speak.

1. Doing volunteer work is very useful to you. ______

2. Volunteers can help elderly people to learn English, arts, and sports. ______

3. You can earn money from volunteering. ______

4. Volunteering is good for your future job. ______

III. Read the passage then answer the questions

What do you know about Christopher Columbus? He was a famous sailor and explorer. Columbus was 41 years old when he sailed from southern Spain on August 3, 1492. He went with a crew of 90 men. Thirty-three days later, he landed on Walting Island in the Bahamas.

Columbus wanted to find out what the rest of the world looked like. He also wanted to make money. He would sail to distant islands and trade with the locals there. He would buy their silks, spices and gold. Then he would sell them in Spain.

In Spain, people would pay high prices for them. Columbus got the Queen of Spain to approve his plan. She would pay for his ships and crew. He would keep 10 percent of the value of the goods he brought back. She would take the rest.

1. When was Christopher Columbus born?

……………………………………………………………………………………………

2. How long did it take him and his crew to Walting Island?

……………………………………………………………………………………………

Part C: Writing

I. Put the following sentences into reported speech

1. I said to him, “Sit down.”

I told ………………………………………………………………………………….

2. The teacher said to us, “Don’t make so much noise.”

………………………………………………………………………………………..

II. Put the words in the right order

3. used to/ he/ football/ our /school / in/ team/play

………………………………………………………………………………………

4. Take/ physical/ should/ more/ exercise/ you

………………………………………………………………………………………

III. Write the correct sentences, using the cues given.

5. My sister/ like/ cook/ meals/ but/ not/ like/ do/ washing-up.

……………………………………………………………………………………..

6. Last night/ she/ come home/ 10.30 and 11 o’clock.

………………………………………………………………………………………

V. Đáp án Đề kiểm tra 45 phút lần 3 tiếng Anh 8

Part A. Vocabulary and grammar

1 - C; 2 - C; 3 - B; 4 - B; 5 - D; 6 - B;

7 - D; 8 - C; 9 - D; 10 - C; 11 - A; 12 - D;

Part B: Reading

I. Complete the passage. Use the verbs in the box.

1 - So; 2 - dropped; 3 - princess; 4 - told; 5 - after; 6 - immediately;

II. Read the passage then check True/ False:

1 - True; 2 - False; 3 - False; 4 - True;

III. Read the passage then answer the questions

1 - He was born on August 3, 1492.

2 - It was thirty-three days.

Part C: Writing

I. Put the following sentences into reported speech

1 - I told him to sit down.

2 - The teacher told us to not make so much noise.

II. Put the words in the right order

3 - He used to play in our school football team.

4 - You should take more physical exercise.

III. Write the correct sentences, using the cues given.

5 - My sister likes cooking meals but she does not like doing washing up.

6 - Last night she came home at between 10.30 and 11 o'clock.

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe mp3 của Đề kiểm tra tiếng Anh 8 lần 1 học kì 1 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
230 178.519
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm