Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 7, 8, 9

Bài tập Review 3 Unit 7 - 9 lớp 8 có đáp án

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Bài tập tiếng Anh 8 Unit 7, 8, 9 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu tiếng Anh lớp 8 giữa kì 2 hữu ích cho các bạn nâng cao hiệu quả học tập, chuẩn bị tốt nhất cho các bài học cũng như các bài kiểm tra hay bài thi về sau. Chúc các bạn học tập đạt hiệu quả!

PHONETICS

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. wantedB. washedC. workedD. stopped
2. A. goesB. watchesC. missesD. brushes
3. A. comeB. motherC. openD. some
4. A. mentionB. questionC. actionD. education
5. A. whoB. whenC. whereD. what

Question II. Find the word which has different sound in the part underlined.

1.A. sunB. funC. putD. unhappy
2. A. mindB. bikeC. traditionD. tidy
3. A. myB. happy C. hobbyD. factory
4. A. healthB. teamC. teaD. beach
5.A. listenedB. openedC. wantedD. lived

Question III. Find the word which has different stress pattern from the others.

1.A. personB. fatherC. teacherD. enjoy
2.A. preferB. enjoyC. motherD. agree
3.A. doctorB. fatherC. pictureD. fancy
4.A. pollutionB. visitC. listenD. open
5.A. dependB. adviseC. affectD. listen

Question IV. Find the word which has different stress pattern from the others.

1.A. affectB. fatherC. teacherD. picture
2. A. preferB. enjoyC. motherD. affect
3.A. affectB. happenC. pollutionD. fancy
4.A. pollutionB. pictureC. villageD. factory
5.A. illustrateB. believeC. affectD. village

Question V. Find the word which has different stress pattern from the others.

1. A. artisticB. historicC. dramaticD. scientific
2. A. medicalB. nationalC. chemicalD. historical
3.A. athleticB. dramaticC. scientificD. heroic
4.A. medicalB. hospitalC. politicD. electric
5.A. chemicalB. physicalC. environmentalD. medical

Question VI. Find the word which has different stress pattern from the others.

1. A. athleticB. historicC. dramaticD. scientific
2. A. medicalB. nationalC. chemicalD. informal
3.A. athleticB. dramaticC. scientificD. heroic
4.A. medicalB. hospitalC. politicD. electric
5.A. dramaticB. physicalC. environmentalD. medical

Question VII. Find the word which has different stress pattern from the others.

1.A. affectB. fatherC. pollutionD. believe
2. A. preferB. enjoyC. dramaticD. affect
3.A. factoryB. happenC. pollutionD. poison
4.A. believeB. pictureC. villageD. factory
5.A. illustrateB. believeC. affectD. village

VOCABURLARY AND GRAMMAR

Question I. Choose the best answer. (A,B, C or D )

1. I like ______________ back my home village on holiday.

A. comes B. come C. came D. coming

2. If the factory ________________ dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

A. continues B. to continue C. continued D. will continue

3.Water ________________ in the lake has made the fish die.

A. pollution B. pollute C. polluted D. polluting

4. Mi and Nick like ______________ back Mi’s home village on holiday.

A. comes B. come C. came D. coming

5. If the factory continues dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals ________________.

A. die B. to die C. dead D. will die

6. Water pollution is the ________________ in the lake has made the fish die.

A. contaminating B. contaminate C. contaminated D. contamination

7. If we ______________ water carefully, more people will have fresh water.

A. will use B. would use C. using D. use

8. If the factory continues dumping poison ________________ the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

A. into B. to C. about D. in

Question II. Choose the best answer. (A, B, C or D)

1. Mi and Nick like ______________ back Mi’s home village on holiday.

A. comes B. come C. came D. coming

2. If the factory ________________ dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

A. continues B. to continue C. continued D. will continue

3.Water ________________ in the lake has made the fish die.

A. pollution B. pollute C. polluted D. polluting

4.If the air wasn’t dirty, I ________________ so much.

A. wouldn’t sneeze B. sneeze C. would sneeze D. to sneeze

5. If the factory continues dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals ________________.

A. die B. to died C. dead D. will die

6. Water pollution is the ________________ in the lake has made the fish die.

A. contaminating B. contaminate C. contaminated D. contamination

7. If I were you , I ______________ that car .

A. would buy B. buy C. bought D. buying

8. If we recycle more , we ________________ the Earth.

A. help B. would help C. helping D. will help

Question III. Put the verbs in brackets into the correct form.

1.If we (recycle) ________ more, we will help the Earth.

2. Factories (not dump) ______________waste into rivers if the government fines them heavily.

3. If people travel to work by bus, there (be) ______________fewer car fumes.

4. We (save) ________________thousands of trees if we don’t waste paper.

5. If we use water carefully, more people (have) ______________fresh water.

6. If the factory ( continue) ________________ dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

7.If we recycle more, we (help) ________________ the Earth.

8. If people (travel)________________to work by bus, there will be fewer car fumes.

9. We will save thousands of trees if we (not waste)_______________ paper.

10. Factories won’t dump waste into rivers if the government ( fine) _______________ them heavily.

Question IV. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

1.The ______________ of lakes, rivers, oceans or underwater CONTAMINATE

water pollution.

2. The street doesn’t look_____________ because it has a lot of rubbish. ATTRACT

3. The music club made so much noise that the__________ complained to REDIDE

its owner.

4. Are all types of pollution__________ to the health of humans and animals? HARM

5. The_____________ are concerned about the oil spills in East Sea. ENVIROMENT

6. Dumping ___________waste into the lakes and rivers has caused INDUSTRY

Serious water pollution.

7. Many people in this area have cholera because they drink _________water. TREAT

8.Examples of primary________________are exhaust fumes from cars, POLLUTE

soot from smoke and ash from volcanic eruption.

9. If we use water____________ , more people will have fresh water. CARE

10. The polluted water results in the _________of many aquatic animals DIE and plants.

Question V. Combine the sentences in each pair into a new sentence that shows a cause/effect relationship. Use the words in brackets.

1.Many rivers and lakes are poisoned. Factories produce waste and pour it into rivers and lakes. (because)

___________________________________________________________________

2. The environment is polluted. Birds leave their habitats and plants die. (make)

___________________________________________________________________

3. Plastic bags are a major source of waste. We should not throw plastic bags everywhere. (so).

___________________________________________________________________

4. The food is contaminated. People’s health is poor. (results in)

___________________________________________________________________

5. Factories release fumes. The air breathe gets polluted. (due to)

___________________________________________________________________

Question VI. Combine each pair of sentences to form a conditional sentence, using “if” Type 2.

1.The factory is located near our village. There is air pollution and noise pollution.

___________________________________________________________________

2. The local people have to use water from the polluted river. They don’t have fresh water.

___________________________________________________________________

3. Trees and grasses cannot grow here. The soil is badly polluted.

___________________________________________________________________

4. Mr Quang works in a noisy environment. His hearing becomes worse.

___________________________________________________________________

C. READING

Question I Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D.

Environmental pollution is a term that (1)______ to all the ways by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air with (2)______ gases and smoke, (3)_____ the water with chemicals and other substances, and damages the (4)_____ with too many fertilizers and pesticides. Man also pollutes his surroundings (5)_____ various other ways. For example, people ruin natural beauty by (6)_____ junk and litter on the land and in the water.

Environmental pollution is one of the most serious problems facing mankind today. Air, water and soil are necessary to the (7)_____ of all living things. Badly polluted air can cause illness, and (8)_____ death. Polluted water kills fish and other (9)_____ life. Pollution of soil reduces the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution also brings ugliness to man’s (10)_____ beautiful world.

1. A. means B. refers C. provides D. reduces

2. A. thick B. natural C. exhaust D. influent

3. A. purifies B. pumps C. sprays D. poisons

4. A. soil B. forests C. streets D. beaches

5. A. on B. in C. by D. with

6. A. spoiling B. leaving C. scattering D. gathering

7. A. survival B. environment C. development D. growth

8. A. so B. ever C. too D. even

9. A. animal B. marine C. human D. plant

10. A. nature B. natural C. naturally D. natured

Question II Read the passage and answer the questions.

Visual pollution has a greater effect on people than you may think. I remember when I went to a big city, I was really scared because so much graffiti on the buildings' wall. Then I looked up, and I saw a lot of power lines over my head. Although they were not dangerous, I still felt unsafe since I thought they might fall down. These things prevented me from enjoying the beautiful sights of the city. I also remember the time when I was a student at a university. Once I was so busy with my assignments that I did not tidy my room for two weeks. Looking at the messy room caused me so much stress that I did not want to study. Then I decided to clean the room and put my thing in their proper places. I also bought a small plants and placed it in a corner of the room. These simple actions increased my motivation and helped me to focus on my learning.

Questions.

1. How did the author feel when she saw the power lines?

……………………………………………………………………

2. Why did she have that feeling?

………………………………………………………………………

3. What was she busy with?

………………………………………………………………………

4. What happened when she looked the messy room?

…………………………………………………………………

5. What did she do for her room?

………………………………………………………………

Question III. Read the following passage and choose the most suitable answer to fill in each blank.

Rivers are one of the world’s most important natural ………….……. (1). Many cities are on large rivers, and almost every country has at least one river that ………………….....(2) an important part in the lives of its people. Besides transportation, rivers …………..… (3) food, water for crops, water to drink, and opportunities for recreation for people who live along their ……….. (4). And……….(5) get water for crops, engineers sometimes………….…...(6) a dam across a river and let the water ………………(7) a lake behind the dam. Then people use their water not only to irrigate fields …….…(8) to make electricity for home and industries. However, the water often becomes polluted when cities on river banks ………. (9) in size and the number of industries increases. We are learning that …………(10) necessary to keep rivers clean if we want to enjoy the benefits of the natural resources.

1. A. resources B. goods C. possessions D. materials

2. A. makes B. plays C. does D. comes

3. A. give B. send C. get D. provide

4. A. bodies B. sides C. banks D. wings

5. A. in order that B. so as C. in order to D. so that

6. A. set B. build C. make D. erect

7. A. become B. becoming C. became D. to become

8. A. but as well B. and C. as well as D. but also

9. A. get B. become C. plant D. grow

10. A. it was B. it is C. there was D. there is

D.WRITING

Question I.Combine each pair of sentences to make a conditional sentence type 1.

(Kết hợp mỗi cặp câu sau để tạo thành câu điều kiện loại 1)

1. Students are more aware of protecting the environment. Teachers teach environmental issues at school.

If ………………………………………………………………

2. Light pollution happens. Animals change their behaviour patterns.

If …………………………………………………………………

3.The levels of radioactive pollution decrease.We switch from nuclear power to renewable energy sources.

If ………………………………………………………………………

4. The water temperature increases.Some aquatic creatures are unable to reproduces.

If………………...................……………………………….

5. People get more diseases.The water is contaminated.

If ……………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

PHONETICS

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1 - A; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

Question II. Find the word which has different sound in the part underlined.

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - C;

Question III. Find the word which has different stress pattern from the others.

1 - D; 2 - C; 3 - Không đáp án; 4 - A; 5 - D;

Question IV. Find the word which has different stress pattern from the others.

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - không đáp án;

Question V. Find the word which has different stress pattern from the others.

1 - D; 2 - D; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

Question VI. Find the word which has different stress pattern from the others.

1 - D; 2 - D; 3 - C; 4 - D; 5 - Không đáp án;

Question VII. Find the word which has different stress pattern from the others.

1 - B; 2 - Không đáp án; 3 - Không đáp án; 4 - A; 5 - Không đáp án;

VOCABURLARY AND GRAMMAR

Question I. Choose the best answer. (A,B, C or D )

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - D; 5 - D; 6 - C; 7 - D; 8 - A;

C. READING

Question I Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D.

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - B; 6 - C; 7 - A; 8 - D; 9 - B; 10 - C;

Question II Read the passage and answer the questions.

1 - She felt safe when she saw the power lines.

2 - Because she thought they might fall down.

3 - She was busy with her assignments.

4 - Looking at the messy room caused her so much stress that she did not want to study.

5 - She cleaned the room and put my thing in their proper places. She also bought a small plants and placed it in a corner of the room.

Question III. Read the following passage and choose the most suitable answer to fill in each blank.

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - C; 5 - C; 6 - B; 7 - A; 8 - D; 9 - D; 10 - B;

D.WRITING

Question I.Combine each pair of sentences to make a conditional sentence type 1.

1. If teachers teach environmental issues at school, students are more aware of protecting the environment

2. If light pollution happens, animals will change their behaviour patterns

3. If we switch from nuclear power to renewable energy sources, the levels of radioactive pollution decrease

4. If the water temperature increases, some aquatic creatures are unable to reproduces.

5. If the water is contaminated, people get more diseases.

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 8 mới Unit 7 - 9 có đáp án.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
44
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 8

    Xem thêm