2 Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh lớp 8 có đáp án

2 Đề thi học kì 1 lớp 8 môn Tiếng Anh có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 8 năm 2020 - 2021. Đề kiểm tra tiếng Anh 8 học kì 1 này sẽ giúp các bạn ôn tập và nâng cao kiến thức Tiếng Anh đã học hiệu quả, từ đó chuẩn bị tốt nhất cho bài thi cuối học kì 1 sắp tới của mình.

Đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 1 có đáp án - Đề số 1

I. Find the word which has different sound in the part underlined. 

1. A. wantedB. playedC. neededD. expected
2. A. communityB. computerC. museumD. struggle
3. A. natureB. faceC. ruralD. pancake
4. A. craftB. comicsC. streetsD. stamps

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. I love the people in my village. They are so………………… and hospitable.

A. friendly

B. friend

C. friendliness

D. friendship

2. Viet Nam is …………. multicultural country with 54 ethnic groups.

A. any

B. an

C. some

D.a

3. She is famous ……………….her intelligence. She designs many special styles for Ao dai.

A. in

B. for

C. with

D. into

4. I used to....................................when I was a child.

A. cry

B. to cry

C. crying

D. cries

5. ……………... you study harder, you won’t be able to pass the examination.

A. Unless

B. Because

C. If

D. without

6. she......................her homework tonight?

A. Does-do

B. Is- doing

C. Is- going to do

D. A&C

7.They have stayed in an apartment........................................10 years.

A. since

B. in

C. at

D. for

8. Nam, would you mind if I……………….. the air conditioner on?

A. turn

B. turning

C. turned

D. am turning

9. You mustn’t ……………………… your mobile phone on the plane.

A. using

B. use

C. to use

D. used

10. Lang Lieu couldn’t buy any special food ……………………… he was very poor.

A. although

B. when

C. while

D. because

III. Put the verbs in brackets into the correct form.

1.Your elder brother (stay)……………………….. at home last night?

2. Where you ( go) ………………………......tomorrow?

3. He (build) ………………………..his house since 2009.

4. The children are interested in (read)......................................folk tales, aren’t they?

IV. Read the fairy tale Cinderella and write T (True) or F (False). 

Once upon a time there was a young girl called Cinderella. Cinderella was living happily with her family when her mother died. Her father married an evil widow with two daughters. Cinderella's stepmother and two stepsisters mistreated her. She had to wear old clothes and work hard while the sisters wore fancy clothes and had fun. A good witch helped Cinderella. She turned Cinderella's old dress into a beautiful gown. Cinderella went to a party and a handsome prince politely invited her to dance with him. He fell in love with her and wanted to find out who she was. Cinderella left the party in a hurry and didn't tell the prince her name. but she left a glass slipper, and the prince used that to find her. They got married and lived happily ever after.

1._______ Cinderella was living happily with her family when her mother died.

2._______ Her father married a kind woman.

3._______ Her stepmother and two stepsisters were very kind to her.

4._______ The prince got married to the girl who fitted the left glass slipper.

V. Read the following passage and answer the questions. 

There are many celebrations throughout the year in Vietnam, but Tet or the Lunar New Year is the most important celebration for Vietnamese people. Tet usually occurs in late January or early February. A few days before Tet is the time for people to clean and decorate their homes. During Tet, people, old and young, enjoy special food cooked on the occasion of Tet. It is also the time for family members to be together.

1. What is another name of Tet?

……………………………………………………………………………

2. When does Tet occur?

……………………………………………………………………………

3. What do people do before Tet?

……………………………………………………………………………

4. Is Tet the time for family reunions?

……………………………………………………………………………

VI. Rearrange the given words to complete the sentences. 

1. festival/ in / Viet Nam / Tet / is / the / most / important /

……………………………………………………………………………

2. because / they / can / Children / like/ Tet / receive / lucky / money /

……………………………………………………………………………

3. my son/taller/is/getting.

..........................................................................................................

VII. Rewrite the following sentences so that its meaning is the same as the first one. 

1. This mobile phone is too expensive for my father to buy.

=>This mobile phone ……………………………………………………

2. Her sister is more beautiful than her.

=> She isn’t.........................................................................................

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. B 2. D 3. C 4. B

II. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences. 

1. A 2.D 3.B 4. A 5. A

6. D 7.D 8. C. 9.B 10. D

III. Put the verbs in brackets into the correct form.

1. Did- stay

2. are – going/ will- go

3. has built

4. reading

IV. Read the passage carefully and then do the tasks below

1. Decide statements are true (T) or false (F) 

1. T 2. F 3. F 4. T

2. Answer the questions 

1. It is the Lunar New Year/ Lunar New Year is.

2. Tet /It usually occurs in late January or early February

3. Peope/They clean and decorate their homes/houses.

4. Yes, it is.

V. Rearrange the words to make a meaningful sentence.

1. Tet is the most important festival in Viet Nam.

2. Children like Tet because they can receive lucky money.

3. My son is getting taller..

VI. Rewrite the sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. The mobile phone isn’t cheap enough for my father to buy.

2. She isn’t as/so beautiful as her sister..

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 hoc kì 1 có đáp án - Đề số 2

A. Ma Trận

Đề kiểm tra học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 8

B. NỘI DUNG ĐỀ

I. LISTENING: Listen to the passage and give short answers to the following questions. (2.5 pts)

1. Who is Peter?
.......................................................................

2. How old is he?
.......................................................................

3. Where does he live?
.........................................................................

4. What does he like doing in his free time?
......................................................................

5. What is he going to do next summer?
.....................................................................

II. READING: Read the passage and choose the most appropriate answer A, B, C or D. (2.5 pts)

How Nam has improved his English

In the first year of lower secondary school, I had some difficulties in learning English. My English pronunciation was really bad and my English grammar was worse. I did not know how to improve them. I didn’t want my father and mother to know about this. One afternoon after the lesson, my teacher of English told me to wait for her outside the classroom. She took me to the school library and showed me cassettes of pronunciation drills kept in a glass bookcase. She also told me how to use an English - English dictionary to improve my English grammar. “Now I think you know what you should do”, said she. I made much progress and only one year later, I won the first prize in the English Speaking Contest held for secondary school students in my hometown.

1. What difficulties did Nam have in learning English in the first year?

A. The pronunciation

B. The grammar

C. Both pronunciation and grammar

D. The way of improving his pronunciation

2. Who wanted to meet him one afternoon after the lesson?

A. His teacher

B. One of his friends

C. His father

D. His mother

3. Where did Nam and his teacher go after that?

A. to the town library

B. to the school library

C. to the teachers’ room

D. to his house

4. What did the teacher show him then?

A. A glass bookcase

B. An English-English dictionary

C. An English Grammar book

D. Cassettes of pronunciation drills

5. What did he win in the English Speaking Contest one year later?

A. The first prize

B. The second prize

C. The third prize

D. The fourth prize

III. LANGUAGE FOCUS

Circle the best option A, B, C or D to complete each of the following sentences. (2.5 pts)

1. I often play soccer _______ Sunday afternoon.

A. in

B. at

C. on

D. for

2. We should wait here _______ our teacher comes back.

A. before

B. until

C. after

D. during

3. Mr. Brown is the same age ________ Mrs. Brown.

A. as

B. like

C. from

D. with

4. The little boy is not _________ to lift the suitcase.

A. enough strong

B. strong enough

C. too strong

D. so strong

5. My father was good at swimming. He used to ______ swimming in summer.

A. go

B. goes

C. went

D. going

6. Kate hates ______ to classical music.

A. listens

B. listened

C. listen

D. listening

7. Hung is ______ student in my class.

A. good

B. better

C. the best

D. a best

8. Ho Chi Minh City is larger and ______ beautiful than Hanoi.

A. more

B. as

C. most

D. the most

9. Mr. Smith likes _______ to music in his free time.

A. listens

B. listened

C. listen

D. listening

10. They built this house _______1990.

A. from

B. in

C. at

D. for

IV. WRITING

Write a passage using the following sets of words and phrases. You can make all the necessary changes and additions. (2.5 pts)

1. Lan/ like/ learn English

......................................................................................

2. She/ begin/ learn/ this language/ 2003

....................................................................................

3. She/ always/ want/ improve her English

.....................................................................................

4. Last week/ she/ buy/ English-Vietnamese dictionary

.......................................................................................

5. She/ often/ use/ it/ for reading

........................................................................................

C. ĐÁP ÁN

II. READING: Read the passage and choose the most appropriate answer A, B, C or D. (2.5 pts)

1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - A

III. LANGUAGE FOCUS

Circle the best option A, B, C or D to complete each of the following sentences. (2.5 pts)

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - A;

6 - D; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - B

IV. WRITING

Write a passage using the following sets of words and phrases. You can make all the necessary changes and additions. (2.5 pts)

1 - Lan likes learning English.

2 - She has begun learning this language since 2003.

3 - She always wants to improve her English.

4 - Last week, she bought an English - Vietnamese dictionary.

5 - She often uses it for reading.

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 8 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,.. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Sau những giờ học tập căng thẳng, chắc hẳn các bạn sẽ rất mệt mỏi. Lúc này, đừng cố ôn quá mà ảnh hưởng tới tinh thần và sức khỏe bản thân. Hãy dành cho mình 1 chút thời gian để giải trí và lấy lại tinh thần bạn nhé. Chỉ 10 phút với những bài trắc nghiệm EQ, trắc nghiệm IQ vui dưới đây của chúng tôi, các bạn sẽ có được sự thoải mái nhất, sẵn sàng cho bài học sắp tới:

Đánh giá bài viết
366 184.374
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm