Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Mỹ Đức A, Hà Nội lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Mỹ Đức A, Hà Nội lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ giúp các bạn củng cố kiến thức, làm quen dạng đề thi theo khung Bộ giáo dục. Mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. The waiter said, “Would you mind moving to another table?”

A. The waiter asked me to move to another table.

B. The waiter advised me to move to another table.

C. The waiter insisted me to move to another table.

D. The waiter told me not to move to another table.

2. At no time did the two sides look likely to reach an agreement.

A. The two sides had no time to reach an agreement.

B. The two sides never looked likely to reach an agreement.

C. The two sides would never like to reach an agreement.

D. If the two sides had had more time, they would have reached an agreement.

3. The movie bears little resemblance to the original novel.

A. The movie and the original novel resemble in many ways.

B. The movie is very similar to the original novel.

C. The movie and the original novel differ in some ways.

D. The movie is completely different from the original novel.

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

4. You’ll be able to hold (A) the audience’s (B) attention if (C) your speech is live enough (D).

5. The (A) audience was (B) enjoying every (C) minute of the performance (D).

6. The photograph (A) of the race’s final (B) moments have been awarded (C) the first place (D).

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Mr. Faugel was convinced that students’ nervousness had affected their scores; to reduce the anxiety of these students who had already been tested, he gave 22 of them a beta blocker before readministration of the test. Their scores improved significantly. The other 8 students (who did not receive the beta blockers) improved only slightly. Second-time test-takers nationwide had average improvements which were similar to those in Faugel's non-beta blocker group.

Beta blockers are prescription drugs which have been around for 25 years. These medications, which interfere with the effects of adrenalin, have been used for heart conditions and for minor stress such as stage fright. Now they are used for test anxiety. These drugs seem to help test-takers who have low scores because of test fright, but not those who do not know the material. Since there can be side effects from these beta blockers, physicians are not ready to prescribe them routinely for all test-takers.

7. The word “reduce” in paragraph 1 mostnearly means__________.

A. build up B. lessen C. increase D. maximize

8. The word “interfere” in paragraph 2 most nearly means____________.

A. prescribe B. aid C. help D. hinder

9. Why are beta clockers not prescribe dregularly?

A. Students are expected todo poorly. B. They cause test anxiety.

C. The drugs are only 25 years old. D. There are side effects.

10. According to the passage,______________

A. all people can take beta blockers.

B. beta blockers are widely prescribed.

C. beta blockers work only to improve test scores if the test-taker truly knows the material.

D. beta blockers work only on test anxiety.

11. The expression “readministration” in this passage refers to_____________.

A. giving the test again to both groups after beta blockers have been administered to one group.

B. giving the test again to people without administering beta blockers.

C. giving the beta blockers without retesting.

D. giving the test to both groups of test-takers and then giving them beta blockers.

12. What possible use for beta blockers was NOT discussed in this passage?

A. Painrelief B. Anxiety test C. Heart conditions D. Minor stress

13. Beta blockers work on some physical and emotional symptoms because they______________.

A. interfere with the side effectsof adrenalin B. primarily change human thought processes

C. produce side effects worse thanthe symptoms D. fool a person into a healthier stance

14. Faugel’s research showed that beta blockers given to his sample_______________

A. increased scores the same as the national average.

B. decreased scores.

C. increased scores less than the national average.

D. increased scores much more than the national average.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Today I’d like to begin a discussion on the problem of the heating up the earth. First, we’ll touch on the relationship between fluorocarbons and the ozone layer. You probably remember that the ozone layer is the protective shield around the earth. It is important to all life, because it filters out harmful ultraviolet light from the sun. Ozone itself, a form of oxygen, is regularly made by the action of the sun in the upper atmosphere. It is also regularly destroyed by natural chemical processes.

The problem now is that too much of the ozone layer is being destroyed. Scientists suspect that certain chemicals, such as fluorocarbons, are contributing to the depletion of the ozone layer. And how do we use fluorocarbons? The most common uses are in spray cans and cooling systems. The chemical pollution from these fluorocarbons can account for some of the ozone losses that have been reported. There are, however, new studies linking the sun itself to the depletion of the ozone layer. We’ll go into that new study more next time.

15. Who is the most likely speaker?

A. Amechanic B. A chemist C. A professor D. A doctor

16. What does the word “filters out” in paragraph 1 probably mean?

A. prevents B. separates C. keeps D. stops

17. What is the most important purpose of the ozone layer?

A. Shielding the sun B. Protecting the earth

C. Destroying chemicals D. Providing fluoro carbons

18. What does the word “depletion” in paragraph 2 probably mean?

A. deletion B. deployment C. departure D. destruction

19. What is the ozone layer made of?

A. Oxygen B. Shields C. Ultraviolet light D. Fluorocarbons

20. The speaker’s maintopic is_____________.

A. air-conditioning systems B. fluorocarbons and the ozone layer

C. ultraviolet light D. the use of spray cans

21. What will the speaker probably discuss next?

A. The make-up of the ozone layer.

B. The sun as a cause of ozone layer depletion.

C. How to make air conditioners with fluoro carbons.

D. Harmful effects of ultraviolet light.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

22. Jim is my best friend. I borrowed his car yesterday.

A. Jim, whose car I borrowed yesterday, is my bestfriend.

B. Jim, who is my best friend, borrowed my car yesterday.

C. Jim, whose car I borrowed yesterday is my bestfriend.

D. Jim, whose car I lent yesterday, is my bestfriend.

23. Joe does a lot of exercise. He’s still very fat.

A. Joe’s very fat, but he does a lot of exercise.

B. Despite the fact that doing a lot of exercise, Joe’s still very fat.

C. Even though Joe does a lot of exercise, he’s very fat.

D. Joe does a lot of exercise, so he’s very fat.

Mark the letter A, B, C or D n your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

24. Henry is talking to his mother.

- Henry: “I’ve passed my driving test.”

- His mother: “_________________”

A. Allright. B. That’s too bad.

C. That’s agood idea. D. Congratulations!

25. Tom and Linda are talking about jobs they would like to choose.

- Tom: “I think working as a doctor is a challenging job.”

- Linda: “__________________.”

A. That’s exactly what I think B. It’s a good idea

C. I’m sorry, but I agree with you D. Not at all

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh 2018

1

A

11

A

21

B

31

B

41

A

2

B

12

A

22

A

32

B

42

C

3

C

13

A

23

C

33

C

43

C

4

D

14

D

24

D

34

C

44

A

5

B

15

C

25

A

35

C

45

A

6

C

16

A

26

C

36

B

46

D

7

B

17

B

27

D

37

D

47

D

8

D

18

D

28

C

38

D

48

C

9

D

19

A

29

D

39

D

49

C

10

D

20

B

30

B

40

B

50

D

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 1.419
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm