Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Tĩnh Gia 1, Thanh Hóa lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

Luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết để chuẩn bị kì thi đạt kết quả cao nhất. Nhằm đem đến cho các bạn tài liệu ôn thi hữu ích, VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Tĩnh Gia 1, Thanh Hóa lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây. Mời các bạn vào thử sức.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable respone to complete each of the following exchanges.

Question 1. - Anne: “Do you like going to the cinema this evening?” - Susan: “________________.”

A. That would be great

B. You’re welcome

C. I feel very bored

D. I don’t agree. I’m afraid

Question 2. “What an attractive hair style you have got, Mary.” - “____________________.”

A. Thank you for your compliment

B. Thank you very much. I’m afraid

C. You’re telling a lie

D. I don’t like your sayings

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 3. When he passes the entrance exam, his parents will be walking on air.

A. extremely happy

B. extremely light

C. feeling extremely unhappy

D. feeling extremely airy

Question 4. We’d better speed up if we want to get there in time.

A. put down

B. turn down

C. slown down

D. lie down

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5. Water and fresh air are very necessary for every living thing.

A. different

B. essential

C. successful

D. expensive

Question 6. Too many people were unemployed, and the economy got into trouble.

A. out of sight

B. out of question

C. out of work

D. out of order

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentence in the following questions.

Question 7. The book is very interesting. My brother bought it yesterday.

A. The book which is very interesting my brother bought yesterday.

B. The book which my brother bought it yesterday is not interesting.

C. The book my brother bought it yesterday is very interesting.

D. The book which my brother bought yesterday is very interesting.

Question 8. Although she couldn’t speak English, Ngoc decided to settle in Manchester.

A. Despite of speaking no English, Ngoc decided to settle in Manchester.

B. In spite of the inability to speak English, Ngoc decided to settle in Manchester.

C. Ngoc decided to settle in Manchester even she didn’t speak English.

D. Although no speaking English, Ngoc decided to settle in Manchester.

Mark the letter A,B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 9. Due to the fact that the demand for tea was very high in the 19th century, its price increased much.

A. It was not until the 19th century that the demand for tea started to increase.

B. In the 19th century the price for tea didn’t increase despite the demand.

C. The demand for tea was so high in the 19th century that its price increased much.

D. It was its price that decreased the demand for tea in the 19th century.

Question 10. He started to study at 2 o’clock. He is still studying now.

A. He has been studying since 2 o’clock.

B. He has been studying for 2 hours.

C. He was studying since 2 o’clock.

D. He usually studies for 2 hours.

Question 11. “It’s a surprising gift. Thank you very much, Mary.” said Mr Pike.

A. Mr Pike promised to give Mary a surprising gift.

B. Mr Pike congratulated Mary on a surprising gift.

C. Mr Pike thanked Mary though he did not really like gift.

D. Mr Pike thanked Mary for the surprising gift.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 12. Bill is often (A) late for (B) class, which (C) makes his teachers angrily.(D)

Question 13. If you work hard, (A) you would be (B) successful in anything (D) you do.

Question 14. Manufacturers may use (A) food additives for preserving, (B) to color, or to flavor, (C) or to fortify foods.(D)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 15.

A. home

B. vehicles

C. honest

D. hour

Question 16.

A. finished

B. played

C. influenced

D. helped

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 17.

A. calculation

B. photography

C. economics

D. conservation

Question 18.

A. doctor

B. birthday

C. concert

D. address

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 19. The girls and flowers_____________ he painted were vivid.

A. whom

B. that

C.which

D.who

Question 20. She showed us the gift she had got, which was a______________ pencil box.

A. red beautiful wooden

B. beautiful red wooden

C. wooden red beautiful

D. beautiful wooden red

Question 21. The rumours go that Jason will be arrested. He is said_____________ part in a bloody robbery.

A. to take

B. taking

C. having taken

D. to have taken

Question 22. Your English is improving considerably. It is getting_____________.

A. better and better

B. well and better

C. good and better

D. good and well

Question 23. Many children are under such a high__________ of learning that they do not feel happy at school.

A. pressure

B. interview

C. recommendation

D. concentration

Question 24. Domestic appliances like washing machines and dishwashers have made___________ life much easier.

A. a

B. the

C. Ø

D.an

Question 25. She____________ working on that manuscript for 2 years now.

A. has been

B. is

C. will be

D.had been

Question 26. There is a rumor that the National Bank is going to ___________ the company I work for.

A. take on

B. take over

C. take out of

D. take off

Question 27. It was_________ that we decided to stay indoors.

A. such a hot day

B. so a hot day

C. so a day hot

D. such a day hot

Question 28. Travelling to____________ countries in the world enables me to learn many interesting things.

A. differently

B. different

C. difference

D. differ

Question 29. Neither the students nor their lecturer__________ English in the classroom.

A. use

B. are using

C. have used

D. uses

Question 30. One condition of this work is that you must be____________ to work at weekends.

A. capable

B. available

C. acceptable

D. accessible

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (31)_________ joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend maybe someone you have known all your life or someone you have grown (32)_________ with.

There are all sorts of things that can (33)__________ about this special relationship. It maybe the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. (34)_________, it really takes you years to get to know someone well enough to consider your best friend.

To the (35)_________ of us, this is someone we trust completely and who understands us better than anyone else. It's the person you can tell him or her your most intimate secrets.

Question 31.

A. have

B. share

C. give

D. spend

Question 32.

A. up

B. through

C. on

D. in

Question 33.

A. provide

B. bring

C. cause

D. result

Question 34.

A. Therefore

B. In addition

C. However

D. Yet

Question 35.

A. majority

B. majorially

C. majorial

D. major

Đáp án Đề thi thử THPT môn tiếng Anh năm 2018

1

A

11

D

21

D

31

B

41

D

2

A

12

D

22

A

32

A

42

B

3

C

13

B

23

A

33

B

43

C

4

C

14

B

24

C

34

C

44

A

5

B

15

A

25

A

35

A

45

D

6

C

16

B

26

B

36

B

46

B

7

D

17

B

27

A

37

C

47

B

8

B

18

D

28

B

38

D

48

D

9

C

19

B

29

D

39

A

49

D

10

A

20

B

30

B

40

C

50

D

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 942
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm