Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Nguyễn Quang Diêu, Đồng Tháp có đáp án và giải thích chi tiết (Lần 1)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh có đáp án

Hãy thử sức với các đề thi thử trước khi bạn bước vào kỳ thi TN THPT QG & ĐHCĐ chính thức. Chúng tôi trân trọng gửi tới các thí sinh Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Nguyễn Quang Diêu, Đồng Tháp có đáp án và giải thích chi tiết (Lần 1).

Ngân hàng đề thi thử THPT Quốc gia 2017 môn Tiếng Anh

Bộ đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chu Văn An, Yên Bái CÓ ĐÁP ÁN (16 đề)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Cảm Ân, Yên Bái CÓ ĐÁP ÁN (4)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Lam Sơn, Thanh Hóa có đáp án và giải thích chi tiết (Lần 1)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 1: Mrs. Stevens, along with her cousins from New Mexico, are planning to attend the festivies.

A. along with B. her cousins C. are D. to attend

Question 2: A number of the American Indian languages spoken at the time of the European arrival in the New World in the late fifteen century have become extinct.

A. A number of B. spoken C. at the time D. fifteen

Question 3: A smile can be observed, described, and reliably identify; it can also be elicited and manipulated under experimental conditions.

A. A smile B. identify C. can also D. experimental

Read the following passage and mark the letter A,B ,C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks blanks.

Teaching English as a foreign language can be a great way to travel the world and earn money at the same time. However, some graduates actually like the idea of (4) ............... a career in teaching English long-term, and there are numerous courses at various (5) ............... of teaching, from the fast-track TEFL to a diploma or masters.

To find the right course a good place to start is TEFL.com – an Internet site with lots of relevant information and helpful advice, including a comprehensive list of institutions in the UK offering TEFL courses. The site also offers a job search facility to assist qualified students (6) ............... finding work.

When deciding which course to take, the best bet is to look at what your needs are. If you want a career in teaching English then definitely find one designed for that (7)..........., like an MA or diploma; but if you want to travel around the world, then do a shorter course which will supply you with teaching skills.

Some countries, like Japan, will employ people without a teaching qualification as (8)............. as the teacher is a native speaker of English. However, most countries do now expect a qualification.

Question 4:

A. Pursuing

B. chasing

C. hunting

D. tracking

Question 5:

A. levels

B. categories

C. groups

D. classes

Question 6:

A. to

B. for

C. at

D. in

Question 7:

A. function

B. refresh

C. aim

D. purpose

Question 8:

A. soon

B. far

C. well

D. long

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 9:

A. demolish

B. terrorist

C. dramatic

D. substantial

Question 10:

A. electronic

B. equivalent

C. proficiency

D. petroleum

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 11: The event, watched by millions of people all over the country, takes place annually.

A. regularly B. once every year C. sometimes D. smoothly

Question 12: The government is not prepared to tolerate this situation any longer.

A. look down on B. give onto C. put up with D. take away

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 13: An employer must be very careful in dealing with subordinates and documenting their files in order to avoid complaint.

A. bosses B. coordinators C. outsite help D. employees

Question 14: I have never ecperienced such discourtesy toward the guests as it occures at the graduation party.

A. rudeness B. politeness C. measurement D. encouragement

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions that follow.

Although only a small percentage of the electromagnetic radiation that is emitted by the Sun is ultraviolet (UV) radiation, the amount that is emitted would be enough to cause severe damage to most forms of life on Earth were it all to reach the surface of the Earth. Fortunately, all of the Sun's ultraviolet radiation does not reach the Earth because of a layer of oxygen, called the ozone layer encircling the Earth in the stratosphere at an altitude of about 15 miles above the Earth. The ozone layer absorbs much of the Sun's ultraviolet radiation and prevents it from reaching the Earth.

Ozone is a form of oxygen in which each molecule consists of three atoms (O3) instead of the two atoms (O2) usually found in an oxygen molecule. Ozone forms in the stratosphere in a process that is initiated by ultraviolet radiation from the Sun. UV radiation from the Sun splits oxygen molecules with two atoms into free oxygen atoms, and each of these unattached oxygen atoms then joins up with an oxygen molecule to form ozone. UV radiation is also capable of splitting up ozone molecules; thus, ozone is constantly forming, splitting, and reforming in the stratosphere. When UV radiation is absorbed during the process of ozone formation and reformation, it is unable to reach Earth and cause damage there.

Recently, however, the ozone layer over parts of the Earth has been diminishing. Chief among the culprits in the case of the disappearing ozone, those that are really responsible, are the chlorofluorocarbons (CFCs). CFCs meander up from Earth into the stratosphere, where they break down and release chlorine. The released chlorine reacts with ozone in the stratosphere to form chlorine monoxide (CIO) and oxygen (O2). The chlorine then becomes free to go through the cycle over and over again. One chlorine atom can, in fact, destroy hundreds of thousands of ozone molecules in this repetitious cycle, and the effects of this destructive process are now becoming evident.

Question 44: According to the passage, ultraviolet radiation from the Sun..............

A. is causing severe damage to the Earth's ozone layer

B. is only a fraction of the Sun's electromagnetic radiation

C. creates electromagnetic radiation

D. always reaches the Earth

Question 45: The word "encircling" in paragraph 1 is closest in meaning to................

A. attacking B. raising C. rotating D. surrounding

Question 46: It is stated in the passage that the ozone layer...............

A. enables ultraviolet radiation to reach the Earth

B. reflects ultraviolet radiation

C. shields the Earth from a lot of ultraviolet radiation

D. reaches down to the Earth

Question 47: The pronoun "it" in paragraph 2 refers to...................

A. radiation B. process C. formation D. damage

Question 48: The word "culprits'' in paragraph 3 is closest in meaning to which of the following?

A. Guilty parties B. Detectives C. Group members D. Leaders

Question 49: According to the passage, what happens after a chlorine molecule reacts with an ozone molecule?

A. The ozone breaks down into three oxygen atoms.

B. Two different molecules are created.

C. The two molecules combine into one molecule.

D. Three distinct molecules result.

Question 50: The paragraph following the passage most likely discusses..................

A. the negative results of the cycle of ozone destruction

B. where chlorofluorocarbons (CFCs) come from

C. the causes of the destruction of ozone molecules

D. how electromagnetic radiation is created

Đánh giá bài viết
1 562
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm