Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh tỉnh Hải Dương năm học 2014 - 2015

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh tỉnh Hải Dương năm học 2014 - 2015 có đáp án giúp các bạn học sinh ôn tập và nâng cao kiến thức Tiếng Anh hiệu quả, từ đó chuẩn bị sẵn sàng cho kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 sắp tới đạt kết quả cao.

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Hải Dương

SỞ GIÁO DỤC - ĐÀO TẠO

HẢI DƯƠNG

ĐỀ CHÍNH THỨC

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2014-2015

Môn thi: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 60 phút

(Ngày thi: 13/7/2014)

Thí sinh làm bài vào tờ giấy thi

Phần trắc nghiệm: Chỉ cần viết phương án chọn A, B, C hoặc D

Phần tự luận: Viết đầy đủ theo yêu cầu của bài

(Thí sinh không được sử dụng bất kỳ tài liệu gì)

PART A: GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

Choose the word, phrase or expression that best completes each sentence (5.0 points):

1. Your uncle lives in London, _________?

A. isn’t he B. doesn’t your uncle C. didn’t he D. doesn’t he

2. Teacher: “May I introduce myself to you. My name’s John Smith.” Student: “_________. I’m Anne Hathaway.”

A. I am fine, thank you B. Oh, that’s good
C. Pleased to meet you. D. Hope to see you again

3. _________it was extremely cold and wet, Peter’s grandfather went fishing in the sea.

A. However B. Because C. Although D. Therefore

4. Jenny wishes she _________5 inches taller.

A. is B. will be C. were D. has been

5. Old Jack used to _________ 20 cigarettes a day.

A. smoked B. smoke C. smoking D. be smoking

6. The man _________ is watering some trees over there is a doctor.

A. who B. whom C. whose D. which

7. Boy: “Ms. Thomson, thank you very much for taking me to school.” Ms. Thomson: “_________.”

A. Good idea B. You’re welcome C. Well-done D. You’re right

8. Mr. Brown has worked in this factory _________ 2002.

A. in B. since C. for D. from

9. “Who will look _________ the baby when we are away, Jane?” the husband asked.

A. at B. into C. up D. after

10. When John was small, he did not like _________horror films.

A. watching B. watch C. being watched D. to watching

11. This car _________ in Japan seven years ago.

A. is made B. made C. has been made D. was made

12. “Your performance was excellent, Lily! You danced very _________,” said the instructor.

A. beautiful B. beauty C. beautifully D. beautify

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Hải Dương

PART A: GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. (5.0 points): 0.25 point for each correct answer

1. D 2. C 3. C 4. C 5. B

6. A 7. B 8. B 9. D 10. A

11. D 12. C 13. A 14. D 15. A

16. B 17. A 18. C 19. B 20. C

PART B: READING

(2.5 points): 0.5 point for each correct answer

1. Sydney is (the most exciting city in Australia).
or, Sydney is Australia’s most exciting city.
or, It is Sydney.
or, Sydney

2. 1624 passengers (from Britain arrived in Sydney in 1788).
or, In 1788, 1624 passengers from Britain arrived in Sydney.

3. The population of Sydney / It is about 4 million people today.
or, Today Sydney has a population of about 4 million people.
or, Today there are about 4 million people in Sydney.
or, About 4 million people.

4. No, it is not.

5. (The Sydney Harbor Bridge / It was built) in 1932.

PART C: WRITING

I. (1.5 point): 0.25 point for each correct answer

1. I wish I had time to visit my old friends.

2. The homework has just been done (by us).

3. The little girl asked her father where he would go that Sunday.

4. The books which were written by To Hoai are very interesting.

5. Because the test was easy, Tom finished it early.

6. If you do not study hard, you will not pass the final examination.
or, If you do not study hard, you will fail the final examination.
or, If you study hard, you will pass the final examination.

II. (1.0 point):

1. Form:

  • Correct form of a paragraph (0.1 point)

2. Task fulfillment:

  • Task completed with relevant information (0.2 point)
  • Well-organized (0.2 point)

3. Language:

  • Accurate grammar (0.2 point)
  • Appropriate vocabulary (0.2 point)
  • Correct spelling and punctuation (0.1 point)
Đánh giá bài viết
5 7.007
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm