Bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 mới trong thời gian nghỉ dịch Corona (từ 02/03 - 08/03)

Bài tập tiếng Anh cho học sinh lớp 6 có đáp án

Đề ôn tập Tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ phòng chống dịch bệnh COVID-19 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh 6 mới năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 6 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh 6 mới giữa kì 2 giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. motor B. money C. show D. robot
2. A. find B. write C. design D. typical
3. A. hear B. speak C. clean D. beach
4. A. fast B. visit C. fantastic D. postcard

II. Find which word does not belong to each group.

5. A. peaceful B. beautiful C. noise D. delicious
6. A. Africa B. Sweden C. America D. Asia
7. A. tea B. television C. sandwich D. hamburger
8. A. beautiful B. wonderful C. fantastic D. boring

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

9. The Eiffel tower is the most .................. landmark in the world.

A. visit

B. visiting

C. visited

D. to visit

10. When we were in Stockholm, we had coffee and cakes .................. a coffee shop..................the old town.

A. on – on

B. at – at

C. in – in

D. on – at

11. Do you know the most .................... drink in Vietnam?

A. popular

B. cheap

C. hot

D. best

12. People in Tokyo are very polite...................friendly.

B. but

C. so

D. and

13. Have you ever.................. to Manchester?

A. be

B. been

C. being

D. went

14. I think it is a very nice town..............the weather is good and the people are friendly.

A. because

B. if

C. so

D. although

15. This is the first time that I................. a 3D film.

A. watch

B. watched

C. watches

D. have watched

16. I ....................... Da Lat three times in all.

A. visit

B. visited

C. visiting

D. have visited

17. The red double-decker bus is London's famous......................

A. sign

B. signal

C. symbol

D. logo

18. Which................... is Britain in? – Europe.

A. country

B. continent

C. city

D. area

19. People must be well-prepared.................. they want to climb Mount Everest.

A. after

B. until

C. although

D. before

20. The food is .......................

A. noisy

B. delicious

C. friendly

D. quiet

IV. Complete the following sentences with the verbs in the present perfect.

not see; take; visit; win; read; not study;

21. My team .................. ten matches this year.

22. They ............... in German before. This is their first year.

23. I ................. lots of photos with my camera.

24. She .............. the USA three times. Her aunt lives there.

25. The longest book I ............... is The Lord of the Rings.

V. Read the following passage and choose suitable words to fill the blanks.

swimming; exciting; tourists; seafood;

experience; quiet; make; famous;

Considered Viet Nam's most................(26) seaside resort town, Nha Trang attracts (27)............ not only with its beautiful beaches but also with its (28)............. atmosphere of a young, growing city. If you visit Nha Trang during the period of January to August you will (29)............ the most wonderful weather for (30).............. and sunbathing. The town is also well – known for its (31)................ including dishes made from fresh fish, crabs, and lobsters.

VI. Read the text and choose the best answer.

Leicester Quare is the cinema centre of London. It is claimed that the Square has the cinema with the largest screen and the cinema with the most seats (over 1600).

The most famous cinema, the Odeon, is on the east side of the square. The Odeon had the first digital projector in Europe (1999), and is the largest single –screen cinema in the United Kingdom. The cinema can hold 1, 683 people with seats arranged in circles and stalls. The Empire, on the north of the Square, is the second-largest cinema, with 1,330 seats in the main theatre, as well as eight smaller screens.

The cheapest cinema in Leicester Square is "The Prince Charles". This cinema often shows films a few weeks later than some of the others, so if you don't mind being behind the times and want to save some money this could be the place for you.

Leicester Square is also where the stars come out at night. People wait (often out in the cold) and hope they can see Tom Cruise, Julia Roberts or Brad Pitt as they step out of their limousines to attend the first night of their new movie. Watch out for the screaming fans!

32. Leicester Square is most famous for its............... .

A. shopping

B. cinemas

C. museums

33. The films at "The Prince Charles" are often shown................

A. earlier than other cinemas

B. at the same time as other cinemas

C. later than other cinemas

34. The stars come to Leicester Square at night to.............

A. eat in restaurants

B. talk to their fans.

C. see the opening night of their film.

VII. Rearrange the words to make correct sentences.

35. We're/time/great/here/having/a/in Cambodia/!

.............................................................................

36. The/lovely/weather/has been/.

............................................................................

37. The/good/is/food/.

............................................................................

38. local/friendlỵ/The/are/people/.

...........................................................................

39. We've/Angkor Wat and Angkor Thom/visited/.

..........................................................................

40. fabulous/They're/so/!

.........................................................................

Đáp án

1 - B: 2 - D; 3 - A; 4 - B: 5 - C; 6 - B; 7 - B; 8 - D;

9 - B; 10 - C; 11 - A; 12 - D; 13 - B; 14 - A; 15 - D; 16 - D; 17 - C; 18 - B; 19 - D; 20 - B;

21 - has won; 22 - have not studied; 23 - have taken; 24 - has visited; 25 - have read;

26 - famous; 27 - tourists; 28 - exciting; 29 - experience; 30 - swimming; 31 - seafood;

32 - B; 33 - C; 34 - C;

35 - We're having a great time here in Cambodia!

36 - The weather has been lovely.

37 - The food is good.

38 - The local people are friendly.

39 - We've visited Angkor Wat and Angkor Thom.

40 - They're so fabulous!

- Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Trên đây là Bài ôn tập ở nhà môn Anh 6 trong thời gian nghỉ Corona. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 3.326
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm