Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên Lương Văn Chánh, Phú Yên có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên Lương Văn Chánh, Phú Yên có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn đánh giá năng lực kiến thức cũng như các kĩ năng cần thiết trước khi bước vào kì thi đại học. Chúc các bạn thành công!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. none B. dozen C. youngster D. home

Question 2: A. derived B. faced C. inclined D. hired

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. employ B. immune C. powder D. evoke

Question 4: A. competent B. computer C. compliance D. commute

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the blanks.

Question 5: We’re over the_____________! Who wouldn’t be? We’ve just won £1 million!

A. planet B. clouds C. stars D. moon

Question 6: It’s very cold in here. Do you mind if I______________ the heating?

A. put off B. put on C. put up with D. put down with

Question 7: Could you please___________ me to the nearest post office?

A. explain B. point C. indicate D. direct

Question 8: He is very__________ of his conduct and promises never to behave like that again.

A. sorry B. miserable C. ashamed D. guilty

Question 9: Noisy parties are really not my______________.

A. scene B. liking C. idea D. preference

Question 10: Of course you’ll pass. You write well and you have an excellent____________ of the subject.

A. grip B. seizure C. grasp D. embrace

Question 11: Gardeners transplant bushes and flowers by moving them from one place to______________.

A. other B. others C. another D. each other

Question 12: Candles___________ from beeswax burn with a very clean flame.

A. aremade B. made C. making D. which made

Question 13: A few natural elements exist in___________ that they are rarely seen in their natural environments.

A. such small quantities B. so small quantities C. very small quantities D. small quantity

Question 14: I’d rather you___________ anything about the garden until the weather improves.

A. don’t make B. didn’t make C. don’t do D. didn’t do

Question 15: The exhibition is free for all students. We____________ pay any fee.

A. must not B. should not C. hadbetter not D. haven’t got to

Question 16: As towns grow, they tend to destroy the surrounding_____________ areas.

A. rural B. commercial C. land D. urban

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: A: “I’m very sorry for letting you wait for so long.” – B: “______________”

A. Don’t apologize. I’ve justarrived here. B. It doesn’t matter. Thank you.

C. You’vewelcome. D. My pleasure. Don’t worry about it.

Question 18: “Would you like me to send this package for you?” – B: “________________”

A. That would be nice.Any problems? B. Yes, please, if you don’t mind.

C. I’m sorry, but hereyou are. D. No, thanks. I’m really busy.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 19: I told you clearly and definitely not to write your answers in pencil, Tom!

A. considerably B. thoroughly C. altogether D. specifically

Question 20: The washing machine I have just bought is very simple to use.

A. boring B. interesting C. easy D. difficult

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 21: The loss of his journals had cuased him even more sorrow than his retirement form the military six years earlier.

A. grief B. joy C. comfort D. sympathy

Question 22: As a newspaper reporter, she always wanted to get information at first hand.

A. indirectly B. directly C. easily D. slowly

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentences that is CLOSEST in meaning to each of the following question.

Question 23: I really regert that you haven’t told me about her family.

A. If only you would tell me about her family.

B. If only I didn’t regret that you hadn’t told me about her family.

C. If only you had told me about her family.

D. If only you hadn’t told me about her family.

Question 24: I don’t think Max broke your vase because he wasn’t here then.

A. Max wouldn’t have broken your vase because he wasn’t here then.

B. Max was likely to break your vase because he wasn’t here then.

C. Max can’t have broken your vase because he wasn’t here then.

D. Max wasn’t able to break your vase because he wasn’t here then.

Question 25: “I say again. This is the most important assignment of the semester”, the professor said.

A. The professor confirmed that that was the most important assighnment of the semester.

B. The professor informed that that was the most important assighnment of the semester.

C. The professor threatened that that was the most important assighnment of the semester.

D. The professor replied that that was the most important assighnment of the semester.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the followingingquestions.

Question 26: My uncle is a businessman. He was ranked the wealthiest of the country.

A. My uncle is a businessman, ranking the weathiest of the country.

B. A businessman, my uncle, was ranked the the weathiest of the country.

C. My uncle, a businessman, was ranked the weathiest of the country.

D. A businessman, who is my uncle, was ranked the weathiest of the country.

Question 27: There were over two hundred people at Carl’s trial. Most of them believed that he was not guilty of the crime.

A. The majority of the more than 200 people at Carl’s trial didn’t think that he had committed the crime.

B. Carl had not committed the crime, and so more than 200 people came to the trail to show their support.

C. Over 200 people coming to Carl’s trial must have influenced the fact that he was not found guilty of the crime.

D. When it was announced that Carl had been found not guilty of the crime, there were over 200 people in the audience at his trial.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28: That these students have improved their grades because of their participation in the test review class.

A. That B. have improved C. because of D. their participation in

Question 29: Pure sodium immediately combines with oxygen when is exposed to air.

A. immediately B. combines C. is exposed D. to air.

Question 30: The progress made in space travel for the early 1960s is remarkable.

A. progress B. made C. in space D. for

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1-D

2-B

3-C

4-A

5-D

6-B

7-D

8-C

9-D

10-A

11-C

12-B

13-A

14-B

15-D

16-A

17-A

18-C

19-B

20-C

21-B

22-A

23-C

24-C

25-A

26-C

27-A

28-A

29-D

30-D

31-D

32-B

33-B

34-A

35-D

36-B

37-D

38-A

39-D

40-B

41-B

42-A

43-C

44-C

45-C

46-A

47-B

48-D

49-D

50-B

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 1.325
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm