Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Trực Ninh, Nam Định có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Trực Ninh, Nam Định có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn đánh giá năng lực kiến thức cũng như các kĩ năng cần thiết trước khi bước vào kì thi đại học. Chúc các bạn thành công!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. needed B. formed C. trusted D. recorded

Question 2: A. hope B. hour C. home D. holiday

Mark the letter A, B, C or D on your sheet answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3: The boy waved his hands to his mother, who was standing at the school gate, to__________ her attention.

A. attract B. pull C. follow D. pay

Question 4: A(n)__________ child means a child who behaves badly and saddens his parents.

A. active B. hard-working C. obedient D. mischievous

Question 5: They agree that a wife should maintain her___________ and appearance after marriage.

A. beautiful B. beautifully C. beauty D. beautify

Question 6: He rose from his chair and_________ her warmly.

A. protected B. embraced C. replaced D. appreciated

Question 7: David has just sold his________ car and intends to buy a new one.

A. white old Japanese B. Japanese old white

C. old white Japanese D. old Japanese white

Question 8: Christopher Columbus__________ America more than 500 years ago.

A. discovered B. has discovered C. had discovered D. discovers

Question 9: Joe has stopped________ football. He thinks he’s too old.

A. play B. playing C. played D. to play

Question 10: The people__________ live in this town are very friendly.

A. who B. where C. which D. when

Question 11: Fee-paying schools are often called "independent schools", "private schools" or “____________schools”

A. college B. primary C. secondary D. public

Question 12: More and more investors are pouring__________ money into food and beverage start-ups.

A. an B. the C. Ø D. a

Question 13: The trees _____________.

A. were grown by John yesterday in the back yard

B. were grown in the backyard yesterday by John

C. were grown in the backyard by John yesterday

D. in the backyard were grown yesterday byJohn

Question 14: The academic year in England is ____________ 3 terms.

A. divided into B. based on C. believed in D. shared with

Mark the letter A, B, C or D on your sheet answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 15: - David: "Good morning, Mr Deakin. How are you?"

- Mr Deakin: "_____________. And you?"

A. I'm busy now B. I'm fine. Thank you

C. I'm going home D. I'm having a class now

Question 16: - Anna: Congratulations! You did great. - Susan:______________.

A. Thank you. That’s anice compliment. B. It’s my pleasure

C. You’re welcome D. That’s okay

Circle the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

Question 17: When we were children we were very close, but as we grew up we just drifted apart.

A. becameless hospitable B. became less generous

C. becameless friendly D. became less serious

Question 18: The student service centre will try their best to assist students in finding a suitable part-time job.

A. make B. provide C. allow D. help

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Sorry, I can’t come to your party. I am snowed under with work at the moment.

A. relaxed about B. busy with C. interested in D. free from

Question 20: He found the course difficult so he had to spend most of his time on study.

A. memorable B. easy C. interesting D. hard

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

Marriage nowadays is a choice people make on their own, but this has not always been the case in society. Thousands of years ago, the average lifespan was shorter than it is today. A man usually lived until he was about 40 years old, while women died even sooner because of childbirth. There were many wars and illnesses, and people had to protect themselves by having more children while they were still young. The parents lived through their children.

Marriage was not so much a romantic love story but a business transaction, or deal. Most marriages were arranged between parents while their children were still very young. It was the custom that the fathers made the decision on whom their children were going to marry. The mothers had little say in it since they rarely made any decisions outside the household. The fathers would meet to arrange the wedding date and the money given for the bride on her wedding date. The more money and land a girl had, the more chances she had to marry well. Therefore, it was important that her father choose the bridegroom very well. Usually, it was someone who came from a good family or who was rich too. It was very unlikely that people married outside their social class. A few well-off and rich merchants got to marry poorer noblewomen and became King’s business advisors. In a way, poor peasants had an easier choice as it was less important whom they married.

The practice of arranged marriage is still common in some countries in the Middle East, such as India or Pakistan. Here, social classes are still strongly divided and very well-kept. Often, however, arranged marriages are a sign that people do not want to let go of the past, which gives them comfort and security in an ever-changing world.

(Adapted from Longman Essence Reading, Vol. 2)

Question 21: What does the passage mainly discuss?

A. Marriage as a businesstransaction today. B. Mothers' roles in their children's marriage.

C. Marriage practices inmodern society. D. The practice of arranged marriage.

Question 22: The word "it" in paragraph 1 refers to___________.

A. the average lifespan B. a choice C. society D. marriage

Question 23: According to paragraph 1, women died even sooner than men because of________.

A. wars B. childbirth C. illnesses D. marriage

Question 24: According to paragraph 2, richer girls were more likely to________________.

A. become noble women B. marry well

C. succeed in business D. marry peasants

Question 25: The author mentions all of the following in the passage EXCEPT_______________.

A. People tended to marry outside their social class

B. Men made almost all decisions inside the family

C. Marriage used to be a deal between two families

D. The wedding date was decided by the fathers

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1-B

2-B

3-A

4-D

5-C

6-B

7-C

8-A

9-B

10-A

11-D

12-C

13-C

14-A

15-B

16-A

17-C

18-D

19-D

20-B

21-D

22-A

23-B

24-B

25-A

26-C

27-A

28-A

29-B

30-A

31-C

32-D

33-D

34-A

35-C

36-B

37-C

38-A

39-C

40-D

41-A

42-D

43-C

44-D

45-A

46-B

47-A

48-C

49-D

50-C

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 1.871
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm