Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 2 trường THPT Chuyên Hưng Yên có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 2 trường THPT Chuyên Hưng Yên có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn đánh giá năng lực kiến thức cũng như các kĩ năng cần thiết trước khi bước vào kì thi đại học. Chúc các bạn thành công!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 1: Only their own mother can tell Simon and Mike a part.

A. No one other than their own mother can separate Simon and Mike.

B. Simon and Mike bear some resemblance to each other.

C. It's very difficult to distinguish Simon and Mike.

D. Except for their own mother, no one can talk to Simon and Mike.

Question 2: "How beautiful is the dress you have just bought!" Peter said to Mary.

A. Peter promised to buy Mary a beautiful dress.

B. Peter said thanks to Mary for her beautiful dress.

C. Peter asked Mary how she had just bought her beautiful dress.

D. Peter complimented Mary on her beautiful dress.

Question 3: Those who are riding a motorbike are not allowed to take off their helmet.

A. People must never take their helmet off while they are riding a motorbike.

B. Those who are wearing a helmet are not allowed to ride a motorbike.

C. It is the helmet that one needn't wear when he is riding a motorbike

D. You should not wear a helmet when you are riding a motorbike.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 4: Exemplification is always necessary when you are addressing a younger audience.

A. illustration B. variation C. simplification D. exaggeration

Question 5: When heated to temperatures above 1250 degrees Centigrade, clay fuses and becomes pottery or stoneware.

A. melts together B. steams up C. breaks down D. burns off

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: Steve__________ his chances of passing by spending too much time on the first question.

A. threw away B. threw in C. threw off D. threw out

Question 7: By the time Brown's daughter graduates,___________ retired.

A. he'll have B. he C. he'll being D. he has

Question 8: Nobody likes his behavior,_____________?

A. doesn’t he B. do they C. don't they D. does he

Question 9: __________ten minutes earlier, you would have got a better seat.

A. Were you arrived B. If you arrived C. If you hadn't arrived D. Had you arrived

Question 10: After congratulating his team, the coach left, allowing the players to let their________ down for a while.

A. hearts B. hair C. souls D. heads

Question 11: Extinction means a situation__________ a plant, an animal or a way of life stops existing.

A. to which B. for which C. on which D. in which

Question 12: Making mistake is all___________ of growing up.

A. bits and bobs B. odds and ends C. part and parcel D. top and bottom

Question 13: The judge__________ murderer to a lifetime imprisonment.

A. prosecuted B. sentenced C. convicted D. accused

Question 14: When my children__________ their toys, I donated them to a charity.

A. out numbered B. outworn C. outlasted D. outgrew

Question 15: The song has__________ been selected for the 2018 World Cup, Russia.

A. office B. officer C. officially D. official

Question 16: Alice said: “That guy is_________ gorgeous. I wish he would ask rne out.”

A. dead-centre B. dropshot C. jumped-up D. drop-dead

Question 17: This factory produced___________ motorbikes in 2008 as in the year 2006.

A. as many as twice B. as twice many C. twice as many D. as twice as many

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 18: The continental shelf is the shadow area of the ocean floor that is closest to the continents.

A. The continental shelf B. the shadow area C. ocean floor D. closest to

Question 19: She had so many luggage that there was not enough room in the car for it.

A. so many B. was C. enough room D. it

Question 20: Her application for a visa was turned down not only because it was incomplete and incorrectly filled out but also because it was written in pencil.

A. for a visa B. down C. incomplete D. pencil

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 31:

A. energetic

B. epidemic

C. initiative

D. economic

Question 32:

A. expert

B. mature

C. channel

D. secret

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 23 to 30

The Forbidden City is the former imperial palace in the center of Beijing, China. Construction began in 1406, and the emperor's court officially moved in by 1420. The Forbidden City got its name because most people were barred from entering the 72-hectare site, surrounded by walls. Even government officials and the imperial family were permitted only limited access. Only the emperor could enter any section at will.

The architecture of the Forbidden City conforms rigidly to traditional Chinese principles. All buildings within the walls follow a north-south line and the most important ones face south to honor the sun. The designers arranged the other buildings, and the ceremonial spaces between them, to impress all visitors with the great power of the Emperor, while reinforcing the insignificance of the individual. This architectural concept was carried out to the smallest detail. For example, the importance of a building was determined not only by its height or width but also by the style of its roof and the quantity of statuettes placed on the roof’s ridges. In recognition of the importance of its unparalleled architecture, UNESCO added the palace to its World Heritage List in 1987. Today, visitors from all over the world do not wait for an imperial invitation to walk about this palace, now a museum of imperial art.

One of the most impressive landmarks of the Forbidden City is the Meridian Gate, the formal entrance to the southern side of the Forbidden City. The gate, with its auxiliary wings on either side of the entryway, is 38 meters high at its roof ridge. When you stand in front of this majestic structure, you understand how awed people felt when they stood there listening to imperial proclamations.

As you walk through the gate, you come into a large courtyard, 140 meters long and 210 meters wide. Running through the courtyard is the Golden River, which is crossed by five parallel white marble bridges. These bridges lead to the Gate of Supreme Harmony, which, in turn, leads to the heart of the Forbidden City. At the northernmost end of the Forbidden City is the Imperial Garden, which is totally different from the rest of the compound. Instead of rigid formality, you see a seemingly spontaneous arrangement of trees, fishponds, flowerbeds, and sculpture. Here is the place of relaxation for the emperor.

Question 23: According to the passage, what do the bridges over the Golden River lead to?

A. The Meridian gate B. The Gate of Supreme Harmony

C. The Imperial Gardens D. The center of Beijing

Question 24: Which phrase is closest in meaning to the word 'unparalleled' as used in paragraph 3?

A. high quality found now here else B. at an angle from the main line

C. careless of small details in design D. partially designed in a foreign country

Question 25: From the passage, it is implied that the main entrance area to the Forbidden City is

A. notvery impressive B. surrounded by three tall walls

C. decorated with statuettes D. painted gold and green

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1-C

2-D

3-A

4-A

5-A

6-A

7-A

8-B

9-D

10-B

11-D

12-C

13-B

14-D

15-C

16-D

17-C

18-D

19-A

20-C

21-C

22-B

23-B

24-A

25-B

26-D

27-C

28-D

29-D

30-B

31-B

32-B

33-C

34-A

35-C

36-C

37-A

38-B

39-D

40-D

41-B

42-C

43-D

44-B

45-C

46-B

47-A

48-A

49-A

50-C

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 5.438
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm