Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 2

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục luyện thi vào 10 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 3 MỚI

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề luyện tập thi vào 10 do VnDoc.com biên soạn gồm các bài tập thông dụng, bám sát đề thi minh họa của Bộ Giáo Dục nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. preserve

B. conserve

C. raise

D. reserve

2. A. watched

B. astonished

C. closed

D. cooked

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. difference

B. difficult

C. supporting

D. beautiful

4. A. social

B. reply

C. contain

D. appear

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. Look! That plane is flying towards the airport. It’s landing.

A. That

B. is flying

C. towards

D. It’s landing

6. We are going to stop using the service, and so do they.

A. are going to

B. using

C. so do

D. they

7. The number of participants have took part in the workshop so as to discuss the pressing problems.

A. the number

B. took part

C. to discuss

D. pressing

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. It was cold and wet, _____________ Paul went to the beach

A. because

B. although

C. but

D. therefore

9. The people __________ called me yesterday want to buy your house.

A. whom

B. who

C. which

D. whose

10. The phone rang while she ________ dinner.

A. is cooking

B. has cooked

C. was cooking

D. cooks

11. Hoi An is a famous tourist _________.

A. attractive

B. attract

C. attracted

D. attraction

12. There is a severe _________ in Somalia and thousands of people are dying from hunger.

A. epidemic

B. famine

C. lacking

D. disease

13. Let’s do our best to help, _________ we?

A. will

B. should

C. shall

D. ought

14. The house was ___________ building

A. a stone nice old

B. a nice old stone

C. a nice stone old

D. an old nice stone

15. You’d better get someone ___________ your living room

A. redecorate

B. redecorated

C. to redecorate

D. redecorating

16. The harder you try, ____________.

A. the most success you achieve

B. you achieve the more success

C. the more success you achieve

D. the better you achieve success

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. Lan: “Mum, I’ve got 600 on the TOEFL test”. Lan’s mother: “ _______________”

A. Good job!

B. Good way!

C. You are right!

D. Oh, hard luck!

18. Lan: “How do you usually go to school?” - Giang: “ _____________”

A. Fifteen minutes

B. One kilometer

C. Every day

D. On foot

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. In spite of her difficult living conditions, she studies extremely hard.

A. hardly

B. very

C. fairly

D. excellently

20. Which channel do you recommend to someone who likes animals?

A. suggest

B. tell

C. speak

D. talk

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21. Affluent families find it easier to support their children financially

A. Wealthy

B. Well- off

C. Privileged

D. Impoverished

22. After five days on trial, the court found him innocent of the crime and he was released.

A. benevolent

B. innovative

C. naive

D. guilty

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

Lindsay Lewis is married with four children. In 1969 he (23) ________ to Cambridge University and took a degree in economics. From 1972 to 1978 he taught (24) ________ Jordan, India and Japan. He returns to England to do research at Bristol University. He has lived in Fairfield (25) ________ seven years and he is now principal of the technical college in nearby Princeton. He was also a member of the Public Health Council for two years. In 1987 he (26) ________ his best essay on education. He always wants to improve (27) ________ and government health services. His hobbies are swimming, chess and collecting foreign coins.

23. A. go

B. gone

C. went

D. goes

24. A. at

B. for

C. on

D. in

25. A. during

B. for

C. since

D. after

26. A. wrote

B. writing

C. written

D. write

27. A. education

B. educator

C. educational

D. educate

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question

Money is something we all take for granted in our lives. Some of us may wish we had more of it but we all recognize it when we see it, whether in the form of coins, notes or cheques. It is difficult to imagine how people managed without money. In the earliest periods of human history, people used to exchange goods directly. They would exchange things they had plenty of for things that they were in need of. For example, they might offer food for tools. This method of exchange, which is known as "barter", has many disadvantages. Certain goods may be difficult to carry, they may not last long, or may be impossible to divide into smaller units. It can also be difficult to know the worth of something compared with other goods.

According to historians. the first money, in the sense we understand it today, consisted of gold coins produced about 2.500 years ago. Gold, being a very precious metal, was a suitable material. The introduction of gold coins was acceptable to everyone and they were still being used at the beginning of this century, although they have now been replaced by paper money and coins made of ordinary metals.

28. In the old days, people exchanged ____________________.

B. food for tools

A. what they needed for what they had

C. what they had for what they needed

D. goods for money

29. "Barter" is a system of exchange in which ____________.

A. food is exchanged for tools

C. money is used to buy things

B. no money is used

D. goods are difficult to carry

30. Direct exchange of goods is ____________ because some gods may be too big to carry.

A. advantageous

B. precious

C. impossible

D. disadvantages

31. According to historians, the first money was _____________.

A. made of paper

B. made of gold

C. made of coins

D. made 2000 years ago

32. Modern money is made of _____________________.

A. gold

B. paper or gold

C. ordinary metals

D. paper or ordinary metals

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. What a pity they close the shops at lunch time.

I wish ____________________________________

34. I advise you not to buy that car

If _______________________________________

35. “You won the scholarship. Congratulation!” Mary told me

Mary congratulated ________________________

36. The boys prefer playing soccer to staying indoors

The boys would rather ______________________

Use the given words to make meaningful sentences. You can make additions or changes if necessary

37. Instead of/ be/ excite about/ good news/ he/ seem/ be indifferent.

_______________________________________________________

38. Some/ journalist/ wait/ director/ when/ I/ come/ company.

_______________________________________________________

39. There be/ no point/ telephone/ him/ as/ he/ not be/ at home/ now.

_______________________________________________________

40. Why/ not/ more women/ run for public office?

_______________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 2

I. MULTPLE CHOICE

1. B

2. C

3. C

4. A

5. D

6. C

7. A

8. C

9. B

10. C

11. D

12. B

13. C

14. B

15. C

16. C

17. A

18. D

19. B

20. A

21. D

22. D

23. C

24. D

25. B

26. A

27. A

28. A

29. C

30. D

31. B

32. D

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. I wish they would open/ wouldn’t close the shop at lunch time

34. If I were you, I wouldn’t buy that car

35. Mary congratulated me on winning the scholarship

36. The boys would rather play soccer than stay indoors

Use the given words to make meaningful sentences. You can make additions or changes if necessary

37. Instead of being excited about the good news, he seemed to be indifferent

38. Some journalists were waiting for the director when I came to the company

39. There is no point in telephoning him as he is not at home now

40. Why don’t more women run for public office?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu luyện thi vào 10 hay như Chuyên đề Câu điều kiện - Ôn thi vào 10, Quy tắc trọng âm Tiếng Anh dễ nhớ, Chuyên đề Ngữ âm - Ôn thi vào 10, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 1.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
4 2.903
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm