Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 1

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục luyện thi vào 10 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 2 MỚI

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề luyện tập thi vào 10 do VnDoc.com biên soạn gồm các bài tập thông dụng, bám sát đề thi minh họa của Bộ Giáo Dục nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. should

B. shout

C. about

D. amount

2. A. shop

B. problem

C. top

D. glove

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. rusty

B. career

C. accent

D. mission

4. A. versatile

B. openness

C. financial

D. housekeeper

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. She learned through bitter experience that he was not be trust.

A. learned

B. bitter experience

C. was not

D. trust

6. Your classmates won’t trust you if you’re always told tales, Alvin

A. classmates

B. won’t trust

C. if

D. told

7. About the guidance of the conductor, an orchestra creates music and harmonies.

A. About

B. the conductor

C. an orchestra

D. harmonies

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. You can _________ the new words in the dictionary

A. look for

B. look after

C. look up

D. look at

9. There was a terrible accident last night. When I arrived at the scene, _________ injured had been taken away.

A. an

B. the

C. a

D. some

10. “Would you like ________ lunch with us?” - “Yes, I’d love to”

A. have

B. to have

C. having

D. had

11. The _________ preservation of natural resources is being talked about by Peter’s teacher.

A. preserve

B. preservation

C. preserver

D. preservatory

12. Nobody wants to be the first to make a sacrifice, _________?

A. does she or he

B. does anybody

C. do we

D. do they

13. It is too cold for us _________.

A. went out

B. go out

C. to go out

D. going out

14. How many cars are __________ in this factory every year?

A. make

B. makes

C. making

D. made

15. Between the two stories, this one is _________.

A. funnier

B. funniest

C. the funnier

D. the funniest

16. I suggested _______ in my car

A. go

B. going

C. to go

D. goes

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. Nam: “How do you usually go to school?” - Giang: “____________”

A. Fifteen minutes

B. One kilometer

C. Every day

D. On foot

18. Linh: “Let’s go to Nha Trang for the weekend!” - Daniel: “ ___________”

A. Oh, you are good to say no

B. Yes, let’s

C. That’s a good idea

D. That’s nice day

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. I was afraid that if I started running, the man would take after me

A. stop

B. remind

C. recognize

D. follow

20. The vegetables were old but still looked edible.

A. nutritious

B. healthful

C. eatable

D. nourishing

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21. He thanked Patricia for being such a hospitable hostess.

A. cold

B. hot

C. warm

D. cool

22. She is always polite and considerate towards her employees.

A. careful

B. thoughtless

C. selfish

D. concerned

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

One of the most important discoveries of the nineteenth century was a method of using natural gas for cooking and heating. Large (23) _________ of natural gas are found in the United States, usually several feet below the surface of (24) _________ earth. Natural gas is most often found in places where petroleum, the oil from which gasoline is made, is found. Often the natural gas must be removed before the oil itself can be reached.

For many years after natural gas was first discovered, it was thought to have no value. Finally, (25) _________, people began to understand its use and to find ways of storing it and moving it from place to place. Today (26) _________ gas is stored in large tanks and used for lighting, cooking and heating. It has also been used for electric generators and hybrid cars recently. In many ways natural gas is one of our finest fuels. It can be used for (27) _________ without making the room hot. It is cheap and can be moved easily from one place to another through long pipelines, some of which are hundreds of miles in length.

23. A. areas

B. amounts

C. piles

D. packs

24. A. one

B. a

C. an

D. the

25. A. however

B. therefore

C. so

D. but

26. A. nature

B. natural

C. naturally

D. naturalize

27. A. cook

B. cooker

C. cooking

D. cooked

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question

Everyone wants to reduce pollution. But the pollution problem is as complicated as it's serious. It's complicated because much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust from automobiles causes a large percentage of all air pollution. But the automobile provides transportation for millions of people. Factories discharge much of the material that pollutes air and water, but factories give employment to a large number of people. Too much fertilizer or pesticide can ruin soil, but fertilizers and pesticide are important aids to the growing crops. Thus, to end or reduce pollution immediately, people would have to stop using many things that benefit them. Most people do not want to do that, of course. But pollution can be gradually reduced in several ways.

28. What problem is complicated as it is serious?

A. pesticide

B. crop

C. pollution

D. factory

29. Exhaust from factories pollutes ____________.

A. air pollution

B. noise pollution

C. water pollution

D. light pollution

30. Discharge from factories pollutes __________.

A. Fertilizer and crop

B. Factory and transportation

C. Soil and crop

D. Air and water

31. What does the word “pesticide” mean?

A. A metal container

B. chemicals used for killing pets

C. any substance like air

D. a cold drink

32. The word “several” can best be replace by ________.

A. some

B. any

C. few

D. little

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. People watch football all over the world

Football ____________________________

34. It was such a good wine that I drank 3 glasses in a row

The wine ___________________________

35. In spite of eating a lot of pizza, he was still hungry

Although ___________________________

36. They have been learning English for 2 years

They started _________________________

Combine two sentences into a new one using the given words in bracket. Do not change the given words in any way

37. I borrowed her this book. This book is very interesting. (which)

___________________________________

38. I didn’t have the key. I couldn’t get into the house (because)

___________________________________

39. I like Chinese. I can’t speak it perfectly. (wish)

___________________________________

40. I wanted some stamps. I went to the post office. (so)

___________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 1

I. MULTPLE CHOICE

1. A

2. D

3. B

4. C

5. D

6. D

7. A

8. C

9. B

10. B

11. B

12. D

13. C

14. D

15. A

16. B

17. D

18. C

19. C

20. C

21. D

22. B

23. B

24. D

25. A

26. B

27. C

28. C

29. A

30. D

31. C

32. A

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. Football is watched (by people) over the world

34. The wine was so good that I drank 3 glasses in a row

35. Although he ate a lot of pizza, he was still hungry

36. They started learning English 2 years ago

Combine two sentences into a new one using the given words in bracket. Do not change the given words in any way

37. I borrowed her this book, which is very interesting

38. I couldn’t get into the house, because I didn’t have the key.

39. I wish I could speak Chinese perfectly

40. I wanted some stamps, so I went to the post office.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu luyện thi vào 10 hay như Chuyên đề Câu điều kiện - Ôn thi vào 10, Quy tắc trọng âm Tiếng Anh dễ nhớ, Chuyên đề Ngữ âm - Ôn thi vào 10.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 4.988
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm