Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 9 Unit 7 Recipes and Eating habits

Tiếng Anh 9 mới Unit 7: Recipes and Eating habits

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 chương trình mới Unit 7 phần Ngữ pháp (Grammar) có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh 9 liên quan đến nhiều chủ điểm Ngữ pháp, cấu trúc tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 9 nhắc lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Choose the best answer for each of the following sentences.

Question 1: …………… have enough apples, she’ll make an apple pie this afternoon.

A. Should she

B. If she

C. Will she

D. Unless she

Question 2: If you ………………… to me, you wouldn’t have got so much trouble.

A. listened

B. would listen

C. had listened

D. would have listened

Question 3: If you don’t know how to spell a word, you ……… look it up in the dictionary.

A. must

B. will

C. should

D. ought

Question 4: If the sun …………………, we ………………… for a walk.

A. shines - will go

B. shone - will go

C. shone - would go

D. had shone - would go

Question 5: The campfire ………………… if it ………………… last night.

A. wouldn’t be cancelled - hadn’t rained

B. wouldn’t have been cancelled - hadn’t rained

C. would have been cancelled - hadn’t rained

D. will be cancelled – rains

Question 6: But for our parents, we ………………… successful in life.

A. will never be

B. would never be

C. wouldn’t have been

D. would have never been

Question 7: If I ……… my wallet at home this morning, I ……… money for lunch now.

A. leave - will have

B. didn’t leave - would have

C. hadn’t left - would have

D. hadn’t left - would have had

Question 8: It is too bad, Lam isn’t here. If he ……… here, he ………… what to do.

A. were/ would know

B. is/ will know

C. had been/ would have known

D. was/ would know

Question 9: If we …….. the plans carefully, we would not have had so many serious mistakes.

A. study

B. had studied

C. studied

D. were studying

Question 10: I will never talk to you again …… you apologize me ……… your being rude

A. if - for

B. unless - for

C. or - of

D. whether – or

Question 11: ………………… you work harder, you will be sacked.

A. Whether

B. If

C. However

D. Unless

Question 12: I think you should stop smoking.

A. If I am you, I will stop smoking.

B. If I were you, I will stop smoking.

C. If I were you, I would stop smoking.

D. If I had been you, I would stop smoking.

Question 13: If you take the ice out of the fridge, it …………………

A. vaporizes

B. melts

C. heats

D. disappears

Question 14: We should do something to protect water from being polluted ………… we will have nothing to drink in the future.

A. if

B. whether

C. or

D. unless

Question 15: Let’s knock on their door to see ……… home.

A. if they’re

B. unless they’re

C. whether they were

D. if they were

Đáp án

1 - A 2 - C 3 - C 4 - A 5 - A
6 - C 7 - C 8 - A 9 - B 10 - B
11 - D 12 - C 13 - B 14 - C 15 - C

Trên đây là Bài tập Tiếng Anh 9 mới Unit 7 Grammar có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 943
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm