Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 1, 2 có đáp án

Ôn tập tiếng Anh Unit 1 Unit 2 lớp 10

Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 1, 2 có đáp án là bài tập bổ trợ tiếng Anh lớp 10 từ cơ bản đến nâng cao, nhằm giúp các em có thể tự mình ôn tập lại kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh lớp 10 Unit 1 + Unit 2 đã học và củng cố các kỹ năng tiếng Anh và phương pháp làm bài thi hiệu quả.

* Ôn tập tập lại lý thuyết Từ vựng + Ngữ pháp tiếng Anh Unit 1 + 2 lớp 10 hệ 7 năm tại:

I. Aims: to get Ss to

- Review knowledge they have learnt in Unit 1, 2

II. Language focus:

- Grammar:

+ Present simple and adverbs of frequency, Past simple

+ Wh-question and Gerund and to-infinitive

- Vocabulary: Words related to topics of Unit 1, 2 and words containing /i/ and /i:/; /˄/ and /a:/

III. Skills: integrated skill

IV. Teaching aids: handouts

V. Procedures:

A. Theory:

1. Pronunciation:

2. Vocabulary:

3. Grammar:

B. Practice:

PART I. PHONETIC

Questions 1-5: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group by circling A, B, C, or D.

1. A. heat

B. scream

C. meat

D. dead

2. A. tease

B. beat

C. break

D. lead

3. A. miss

B. little

C. child

D. listen

4. A. far

B. marvelous

C. star

D. match

5. A. guitar

B. target

C. mad

D. Charles

PART II: VOCABULARY

Questions 6-20: These are incomplete sentences. Circle A, B, C or D as your best choice to complete each sentence.

6. Lan____has English on Monday and Friday.

A. usual

B. Frequent

C. Usually

D. normal

7. What do you often do after__?

A. classes

B. classroom

C. schools

D. hours

8. Bill speaks three__________.

A. tongues

B. speeches

C. languages

D. dialect

9. In the afternoon we go to work______________.

A. again

B. more

C. hardly

D. once

10. After dinner we watch TV___ go to bed at 10.30.

A. and

B. but

C. or

D. before

11. Jim sometimes______at midnight.

A. wake

B. woke

C. wakes up

D. woke up

12. He missed the bus because the alarm clock did not

A. go off

B. rings

C. went off

D. rang

13._____I get up, I usually have a bath.

A. Before

B. After

C. When

D. During

14. He failed the exams_________his laziness.

A. though

B. although

C. Because

D. because of

16.._________does she want to learn English?

- Because it's an international language.

A. Where

B. How

C. What

D. Why

17. Children have to_________a lot of homework at home.

A. make

B. do

C. answer

D. explain

18. I am going to the_________to borrow some books.

A. bookshop

B. lab

C. computer room

D. library

19. Would you like something to_________?

- Yes, a glass of orange juice please.

A. drink

B. eat

C. swallow

D. have

20. What do you usually give your teachers on the _________ of Vietnamese teachers' day?

A. time

B. opportunity

C. occasion

D. chance

PART III. GRAMMAR

Questions 21-40: These are incomplete sentences. Circle A, B, C or your best choice to complete each sentence. Mark your choice on answer sheet.

21. Students should____________to raise questions in class.

A. encourage B. to encourage

C. be encouraged D. to be encouraged

22. It is compulsory for students in some schools_________uniforms.

A. to wear B. wear C. wearing D. worn

23. This classroom needs.__________. It's very dirty.

A. clean B. Cleaning C. to clean D. cleaned

24. At school, students usually take part in_______money for charity.

A. Raised B. to raise C. raising D. raise

25. May I________in?

A. to come B. coming C. came D. come

26. Let's__________for a walk.

A. go B. to go C. going D. went

27. Do you enjoy__________ cartoons?

A. watching B. to watch C. watch D. watched

28. They want___________ travel by air because it is much faster than other means of transport.

A. travel B. travelling C. travelled D. to travel

29. Why don't you consider to visit me? I really look forward to_______you.

A. see B. seen C. seeing D. saw

30. It's impolite___________people about their salary.

A. asked B. to ask C. ask D. asking

31. We_____five lessons yesterday.

A. have B. had C. Has D. has got

32. He stayed up late last night and_____get up early.

A. couldn't B. can't C. has to D. had to

33. They usually spend two hours_____TV after dinner.

A. to watch B. Watch C. Watching D. watches

34. They often play ball games with their friends_______the lessons.

A. After B. on C. When D. while

35. Mr.Vy is a farmer and he is very good at_______.

A. ploughed B. Ploughs C. to plough D. ploughing

36. Old farmers did not______work with computers.

A. used to B. use to C. Use D. have used

37. In the past, farmers mainly ploughed____a buffalo.

A. With B. for C. by D. along

38. Although they have to work hard in the field, they still__________.

A. live very happily B. live happy C. will live happy D. will live happily

39. Quang is very good at maths but_______, at literature.

A. is hopeful B. is hopeless C. is hoped D. is hoping

40. We often______informatics lesson on Friday.

A. do B. read C. have D. write

PART IV. READING

Questions 41-45: Read the passage and answer the questions that follow by circling the corresponding letter (A, B, C, D) of the correct answers.

In England boys and girls go to school five days a week. They don't go to school on Saturdays and Sundays. Lessons usually begin at nine o'clock. Each lesson lasts forty five minutes. At fifteen past eleven they have a quarter of an hour's break in which they drink milk. Some pupils eat sandwiches or biscuits which they bring from home. Then they have two lessons more. After that they have a lunch break. Some pupils go home for lunch, but many have it at school. At two o'clock school begins again. These are two more lessons. For the next forty minutes they do some of their homeworks or have a club meeting or play games like football. They go home at about four thirty in the afternoon.

41. Which days do they go to school?

A. From Monday to Thursday B. From Friday to Saturday

C. From Monday to Sunday D. From Monday to Friday

42. How long do they have a short rest?

A. 15 minutes B. 25 minutes C. 30 minutes D. 45 minutes

43. How many lessons do they have in the morning?

A .2 B.3 C. 4 D. 5

44. What time do they have lunch?

A. at 11.45 B. at 12.00 C. at 1.00 D. at 1.30

45. Where do they have lunch?

A. at home B. in restaurants C. at school D. in cafes

PART V. WRITING

Questions 46 - 50: Choose the sentence that has the same meaning as the original one by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

46. They work with the computer six days a week.

A. They usually work with the computer on weekdays.

B. They usually work with the computer at weekdays.

C. They usually work with computer at weekdays.

D. They usually work with the computer at weekday.

47. We usually have English lessons every Monday and Thursday.

A. We usually have English lesson twice a week.

B. We usually have English lesson twice week.

C. We usually have English lessons twice a week.

D. We usually have English lesson once a week.

48. Although they have to work hard, they love their job.

A. They love their job even though they have to work hard.

B. They love their job unless they have to work hard.

C. They love their job because they have to work hard.

D. They love their job when they have to work hard.

49. It's important to ask a lot of questions to keep a conversation going.

A. To keep a conversation going, it's unnecessary to ask a lot of questions.

B. To keep a conversation going, it's useless to ask a lot of questions.

C. To keep a conversation going, it's very necessary to ask a lot of questions.

D. To keep a conversation going, it's a waste of time to ask a lot of questions.

50. He started school when he was 6 years old.

A. At the year of 6 he started school.

B. At the age of 6 he started school.

C. At the old ol 6 he started school.

D. At the time of 6 he started school.

Questions 51-59: Choose the correct option by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

51. much I every I how I homework I you i day I have I?

A. How have you much homework every day?

B. How you much have homework every day?

C. How much homework you have very day?

D. How much homework do you have every day?

52. take I Tom I tomorrow I exam his.

A. Tom is taking his exam tomorrow.

B. Tom going to take his exam tomorrow.

C. Tom take his exam tomorrow.

D. Tom is going take his exam tomorrow.

53. school I your daughter I uniform I have/?

A. Do your daughter have school uniform?

B. Do your daughter have a school uniform?

C. Does your daughter have a school uniform?

D. Does your daughter have school uniform?

54. want I English/ she I why I?

A. Why she wants to learn English?

B. Why does she want to learn English?

C. Why she want to learn English?

D. Why does she want learning English?

55. teach I my I our I class I teach I very much i enjoy I.

A. Our teacher enjoy teaching our class very much.

B. Our teacher enjoys teaching our class very much.

C. Our teacher enjoy to teach our class very much.

D. Our teacher enjoys to teach our class very much.

Đáp án Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 1, 2

PART I. PHONETIC

Questions 1-5: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group by circling A, B, C, or D.

1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - D; 5 - C; 

PART II: VOCABULARY

Questions 6-20: These are incomplete sentences. Circle A, B, C or D as your best choice to complete each sentence.

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - A;

11 - C; 12 - A; 13 - A; 14 - D; 15 - A; 

16 - D; 17 - B; 18 - D; 19 - A; 20 - C;

PART III. GRAMMAR

Questions 21-40: These are incomplete sentences. Circle A, B, C or your best choice to complete each sentence. Mark your choice on answer sheet.

21 - C; 22 - A; 23 - B; 24 - C; 25 - B;

26 - A; 27 - A; 28 - D; 29 - C; 30 - B; 

31 - B; 32 - A; 33 - C; 34 - A; 35 - D;

36 - B; 37 - A; 38 - D; 39 - B; 40 - C;

PART IV. READING

Questions 41-45: Read the passage and answer the questions that follow by circling the corresponding letter (A, B, C, D) of the correct answers.

41 - D; 42 - A; 43 - D; 44 - C; 45 - C;

PART V. WRITING

Questions 46 - 50: Choose the sentence that has the same meaning as the original one by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

46 - A; 47 - B; 48 - A; 49 - C; 50 - B; 

Questions 51-55: Choose the correct option by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

51 - D; 52 - A; 53 - C; 54 - B; 55 - B; 

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 10 Unit 1 + Unit 2 có đáp án. Bên cạnh đó, mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,....được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
8 29.981
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm