Bộ đề thi giữa học kì 1 lớp 8 môn Anh năm 2021 - 2022

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bộ 4 đề thi giữa học kì 1 lớp 8 môn Tiếng Anh thí điểm có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây. Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa kì 1 có đáp án này với nội dung bài ra sát với chương trình SGK tiếng Anh 8 mới Unit 1 - 3 giúp các bạn yên tâm ôn luyện cho kì thi sắp tới của mình. Bài thi có đáp án đi kèm giúp các bạn dễ dàng đối chiếu sau khi thử sức.

Xem thêm: 5 Đề thi giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2021 - 2022

4 Đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 8 giữa kì 1 có đáp án dưới đây gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 khác nhau thường xuất hiện trong đề thi môn tiếng Anh chính thức như: Tìm từ có phần gạch chân phát âm khác; Chọn đáp án đúng; Chia động từ trong ngoặc; Đọc đoạn văn tìm thông tin đúng sai; Viết lại câu tiếng Anh,... giúp các em học sinh lớp 8 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021

I. Find the word whose underlined part is differently pronounced in each line.

1. A. sure B. sort C. soy D. soon

2. A. ache B. charity C. charming D. changeful

3. A. beehive B. behind C. hid D. hinder

4. A. cattle B. nomad C. brave D. paddy

5. A. herd B. harvest C. modest D. electricity

II. Choose the most suitable answer.

1. Does she fancy _______________ a fantasy book?

A. reads

B. reading

C. to read

D. read

2. They enjoy _______________ on Sundays.

A. garden

B. gardened

C. gardening

D. gardens

3. They love _______________ with their friends.

A. eat out

B. ate out

C. having eaten

D. to eat out

4. I prefer _______________ people.

A. text

B. texting

C. texted

D. texts

5. They detest _______________ so early in the morning.

A. getting up

B. get up

C. to get up

D. gets up

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

1. Jim: “What about collecting used paper, bottles and plastic bags every day?”

Ha and Mai: “_________”

A. Because they can pollute the environment.

B. How come? Who can do that?

C. That’s a very good idea. Let’s do that.

D. What about this weekend?

2. Phuong: “I’m taking my TOEFL test tomorrow.”

Daisy: “_________”

A. Good fortune

B. Good luck

C. Good outcome.

D. Good success.

IV. Choose the correct word for each blank in the following passage.

Spring is a time when there are many festivals in our country. Among them, Hoa Ban Festival is the most beautiful and interesting, and it takes place in Lai Chau. It is typical of the (1) _________ life of the Thai people. In the second lunar month of the year, when it (2) _________ warmer and hoa ban - a kind of beautiful flower in the northwest mountainous area - blossoms, Hoa Ban Festival is (3) _________. This is a great time for everyone, (4) _________ for boys and girls. The boy picks the most beautiful flower and gives it to his girlfriend. This is not only a time for love but also for the Thai people to (5) _________ for good crops, for happiness, and express their special thanks to the Gods and Ancestors. The festival is always full of songs and prayers.

1. A. minor B. cultural C. custom D. festival

2. A. gets B. goes C. comes D. runs

3. A. seen B. arranged C. observed D. celebrated

4. A. largely B. especially C. generally D. typically

5. A. ask B. look C. pray D. call

ĐÁP ÁN

I. Find the word whose underlined part is differently pronounced in each line.

1 - A; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - A;

II. Choose the most suitable answer.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

1 - C; 2 - B;

IV. Choose the correct word for each blank in the following passage.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - C;

II. Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. causedB. promisedC. increasedD. practiced
2. A. manyB. completeC. engineD. heavy
3. A. challengerB. chapterC. characterD. chancellor
4. A. serviceB. servileC. sergeantD. servant
5. A. pleaseB. measureC. beesD. roses
Xem đáp án
1. A; 2. B; 3. C; 4. C; 5. B;

Choose the correct answer.

1. When I have the whole free day, I prefer …………. to the outskirts to staying in the city.

A. going

B. to go

C. go

D. went

Xem đáp án

1 - A

2. Last night, she had an …………………. dancing performance in the school festival.

A. adore

B. adoring

C. adored

D. adorable

Xem đáp án

2 - D

3. No matter …………………. hard farmers have to work every day, they don’t earn much money from their work.

A. how

B. how much

C. how many

D. how far

Xem đáp án

3 - A

4. A boy …………………. buffalos is one of the typical images about the country life.

A. leading

B. walking

C. raising

D. herding

Xem đáp án

4 - D

5. You cannot dry the rice on …………………. days.

A. sunny

B. rainy

C. cloudy

D. windy

Xem đáp án

5 - B

6. In the home of the ethnic minority peoples, the ………. are often placed in the middle.

A. table

B. TV

C. alter

D. stilt

Xem đáp án
6 - C

7. I am very impressed with sarong – a traditional …………………. of the Khmer people.

A. custom

B. clothing

C. clothes

D. costume

Xem đáp án
7 - D

8. The chapi is a traditional …………………. of the Raglai people.

A. music instrument

B. musical instrument

C. farming tool

D. farming tools

Xem đáp án
8 - B

9. …………………. should we meet on Sunday? – Because I have to do some shopping first, then let’s meet at 10 a.m.

A. Why

B. Where

C. What time

D. When

Xem đáp án
9 - A

10. She is driving too slowly, so I think she will get there …………………. than us.

A. more late

B. later

C. more lately

D. latelier

Xem đáp án
10 - B

Fill in the blank with the correct form of the given word.

1. People living in big cities tend to be more …………… than those in the countryside. (ambition)

2. Although farmers work very hard, many of them lead a poor life. They don’t have a lot of …………… in their houses. (furnish)

3. I think it is more …………… to live in a big city because you can enjoy a lot of interesting activities. (entertain)

4. I am expecting to have an …………… time with my relatives in this summer holiday. (enjoy)

5. It is so …………… to see the moon and starry sky at night. (love)

Xem đáp án

1 - ambitious; 2 - furniture; 3 - entertaining; 4 - enjoyable; 5 - lovely;

Read the passage and fill the blanks.

We do honestly have a little more (1) ………………… time in summer than we do in spring. We have some weekend getaways planned over the summer. A couple of fun things for the kid away from home. This blogging and social media thing has me wrangled into about a week’s worth of travel and meetings, and I wouldn’t be surprised if something or things pops up soon. And for me personally I have more free time (and a great (2) ………………… less stress) than I did when I (3) ………………… in town. I go to work around 8a.m. most days on the farm. I used to be at work at 6:30a.m., and it (4) ………………… me 35 minutes to get there. When it’s not time to plant or harvest, we usually work a few (5) ……………… on Saturday morning and never on Sundays. And for those farmers that also have livestock? We used to raise hogs you know. Well those animals want to eat and be healthy.

1. A. freeB. spareC. openD. both A & B
2. A. numberB. amountC. dealD. of
3. A. workB. workedC. had workedD. has worked
4. A. gotB. spentC. tookD. cost
5. A. daysB. timeC. secondsD. hours
Xem đáp án
1 - D; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - D;

Rewrite the following sentences based on the given words.

1. All of the children of the Smith’s really like playing rackets.

→ _______________________________(keen)

2. The thing that I hate most is motor racing, and I will never do it in my life.

→ _______________________________(detest)

3. The harvest festival in my hometown usually starts in October, but this year it started in the middle of September.

→ _______________________________ (earlier)

4. It takes a buffalo about half of a day to plough that field, but a machine can do it within an hour.

→ _______________________________ (faster)

5. In cities, classrooms are equipped with speakers, computers, projectors; however, classrooms in the countryside don’t have any.

→ _______________________________ (better equipped)

Xem đáp án

1. All of the children of the Smith’s are really keen on playing rackets.

2. I detest motor racing, and I will never do it in my life.

3. This year the harvest festival in my hometown started earlier than usual.

4. A machine can plough that field much faster than a buffalo.

5. In cities, classrooms are better - equipped than those in the countryside.

III. Đề thi môn tiếng Anh luyện thi giữa học kì 1 lớp 8

I. Pronunciation: (1p)

Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0,5p)

1. A. camel B. buffalo C. cattle D. paddy

2. A. lived B. populated C. harvested D. loaded

Choose the word which has a different stress pattern from the others. (0,5p)

3. A. ancestor B. curious C. heritage D. tradition

4. A. buffalo B. recognise C. convenient D. cultural

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences. (2ps)

5. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cook

B. to cook

C. cooking

D. cooked

6. My father sometimes goes ____________ in the forests. He’d like to find some more food for our family.

A. hunt

B. hunting

C. to hunt

D. hunted

7. Look! Some children are ____________the buffaloes.

A. picking

B. herding

C. driving

D. playing

8. The sky is _______here in the countryside because there are no buildings to block the view.

A. tidy

B. close

C. dense

D. vast

9. Is living in the city _________ than living in the country?

A. more convenient

B. as convenient

C. most convenient

D. so convenient

10. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.

A. to understand

B. to study

C. to know

D. find

11. The Viet (or Kinh) have______ number of people, account for about 86% of the population.

A. large

B. the large

C. larger

D. the largest

12. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?

A. What

B. Which

C. Why

D. Who

III. Give the correct form or tense of the words given to complete these sentences: (1pt)

1. If you write more (care)…………………………….., you will make more mistakes.

2. When I was a small child I fancied (fly)…………………………….. kites in the field.

3.They (live)……………………………………….a nomadic life for six years.

4.Thien Nhan (win)………………………………..The Voice Kids 2014.

5.Their teacher (sing)…………………………………..an English song now.

READING

1. Read the following passage and choose the correct answer for each gap. (2,5ps)

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2)___________ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.

Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________ information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.

1. A. spend

B. spending

C. spent

2. A. have

B. use

C. play

3. A. online

B. Internet

C. computer

4. A. write

B. email

C. send

5. A. at

B. in

C. for

6. A. because

B. but

C. although

7. A. is

B. were

C. are

8. A. tired

B. hard

C. happily

9. A. change

B. to change

C. changed

10. A. sensible

B. sensibly

C. sensibleness

2. Read the text and answer the questions: (0,5p)

1. Is the writer an Internet addict?

→……………………………………………………………………………….

2. Why has he never bought anything online?

→……………………………………………………………………………….

WRITING: (3ps)

1. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

1. Cats cannot swim as well as dogs.

→ Dogs can swim.....................................................................................

2. Minh really loves to hang out with friends.

→ Minh really enjoys................................................................................

3. Playing beach games is very interesting.

→ It is........................................................................................................

4. He uses all his free time to look after his garden.

→ He spends..............................................................................................

2. Write questions for the underlined parts of the following sentences. (1p)

3. The Hani people live in Lai Chau and Lao Cai.

→.................................................................................................................

4. The Hoa ethnic group has the most colourful clothing.

→..................................................................................................................

Đáp án đề thi giữa học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh

I. LISTENING: Listen and complete the passage. (1p) – Skills 2(P.23)

I live in a mountain village. My parents often tell me stories about their life in the past. It’s not much like the village I can see nowadays.

Some villagers now live in brick houses instead of earthen ones. Our houses are better equipped with electric fans and TVs. Thanks to the TV, we now know more about life outside our village. We don’t use oil lamps any more. We have electric lights which are much brighter. More villagers are using motorcycles for transport instead of riding a horse or walking. We – village children - no longer have to walk a long way and cross a stream to get to school, which is dangerous in the rainy season. Now there’s a new school nearby. We also have more visitors from the city. They come to experience our way of life.

LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Pronunciation: (1p)

Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0,5p)

1. A. camel B. buffalo C. cattle D. paddy

2. A. lived B. populated C. harvested D. loaded

Choose the word which has a different stress pattern from the others. (0,5p)

1. A. ancester B. curious C. heritage D. tradition

2. A. buffalo B. recognise C. convenient D. cultural

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences. (2ps)

1. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cook B. to cook C. cooking D. cooked

2. My father sometimes goes ____________ in the forests. He’d like to find some more food for our family.

A. hunt B. hunting C. to hunt D. hunted

3. Look! Some children are ____________the buffaloes.

A. picking B. herding C. driving D. playing

4. The sky is _______here in the countryside because there are no buildings to block the view.

A. tidy B. close C. dense D. vast

5. Is living in the city _________ than living in the country?

A. more convenient B. as convenient C. most convenient D. so convenient

6. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.

A. to understand B. to study C. to know D. find

7. The Viet (or Kinh) have______ number of people, account for about 86% of the population.

A. large B. the large C. larger D. the largest

8. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?

A. What B. Which C. Why D. Who

II. READING: (3ps)

Read the following passage and choose the correct answer for each gap. (2,5ps)

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2)___________ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.

Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________ information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.

1. A. spend

B. spending

C. spent

2. A. have

B. use

C. play

3. A. online

B. Internet

C. computer

4. A. write

B. email

C. send

5. A. at

B. in

C. for

6. A. because

B. but

C. although

7. A. is

B. were

C. are

8. A. tired

B. hard

C. happily

9. A. change

B. to change

C. changed

10. A. sensible

B. sensibly

C. sensibleness

Read the text and answer the questions: (0,5p)

1. Is the writer an Internet addict?

→ No, he isn’t.

2. Why has he never bought anything online?

→ Because he doesn’t think it’s safe.

III. WRITING: (3ps)

1. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

1. Cats cannot swim as well as dogs.

→ Dogs can swim better than cats.

2. Minh really loves to hang out with friends.

→ Minh really enjoys hanging out with friends.

3. Playing beach games is very interesting.

→ It is very interesting to play beach games.

4. He uses all his free time to look after his garden.

→ He spends all his free time looking after his garden.

2. Write questions for the underlined parts of the following sentences. (1p)

3. The Hani people live in Lai Chau and Lao Cai.

→ Where do the Hani people live?

4. The Hoa ethnic group has the most colourful clothing.

→ Which ethnic group has the most colourful clothing?

IV. Đề thi tiếng Anh giữa kì 1 lớp 8 có đáp án

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.A.addictionB. vastC. craftD. pasture
2. A. thankB. northernC. earthenD. ethnic

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. collectB. disturbC. detestD. gather
4. A. localB. virtualC. uniqueD. basic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. They asked (A) a lot of questions, checked (B) their figures, and came up with (C) a best (D) solution.

6. She is (A) very keen at (B) drawing and she really wants (C) to have her own (D) gallery.

7. We didn’t see (A) her recently (B), so we don’t (C) know anything about (D) her.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. 'Well, your sister has never cooked well,…………?” Aunt Alice asked me.

A. hasn't she

B. has she

C. doesn't she

D. does she

9. We found the film ……………………..because of the excellent actors and actresses.

A. interest

B. interested

C. interesting

D. interests

10. The church near our school…………. in the 16th century.

A. was built

B. was building

C. built

D. builds

11. Cathy got up early; ………….. , she did not catch the train.

A. therefore

B. however

C. although

D. so

12. The __________ have a very hard life. They cannot live permanently in one place.

A. nomads

B. nomadic

C. farmers

D. workers

13. His parents feel very sad and upset because he’s __________ to computer games.

A. addiction

B. addicted

C. addictive

D. addict

14. I love the __________ sky on starry nights. It looks fantastic.

A. safe

B. quiet

C. slow

D. vast

15. __________ a horse is one of the skills every child in Mongolia has to learn.

A. Ride

B. Riding

C. Rides

D. Rode

16. Most farm households in our village can’t live on their farm work. They have to rely __________ a job outside the farm.

A. to

B. from

C. on

D. of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following sentences.

17. They raise cows, buffaloes for their own use.

A. crops

B. poultry

C. harvest

D. cattle

18. The Muong in Hoa Binh and Thanh Hoa are well-known for their rich folk literature and their traditional songs.

A. famous

B. significant

C. major

D. convenient

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following sentences.

19. Life in the city seems to be more complicated than life in the country.

A. harder

B. more simple

C. more difficult

D. basic

20. English is becoming more and more important to people in the modern world.

A. significant

B. insignificant

C. complicated

D. developed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to complete each of the following exchanges.

21. Minh: We’re going to the countryside this weekend.

Tuan: _________________.

A. No, thanks.

B. You’re welcome.

C. How interesting!

D. Thank you.

22. Jack: Do you mind shutting down the computer?

Jill: _________________.

A. Yes, I do.

B. No problem.

C. No, I am not.

D. Yes, it’s all right.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

A recent survey conducted by TIRA, a Vietnamese research company, highlights (23) ________ about the lifestyles of Vietnamese teenagers in urban areas. There is an imbalance in their consumption of time for studying and recreational activities. On average, these teenagers spend 9.5 hours a day (24) ________ studies at school and at home. They only have about four hours for (25) ________. Most of this time is spent on watching television and the internet, where they chat through social networks. The teenagers admit that they use computers to play games and to chat with friends much more than using it for studying purposes. The survey also shows that during summer months, (26) ________ having much more free time than during school years, these teenagers still fail to manage their time properly. They stay in bed longer and then get (27) ________ to games and TV. The time for computers and TV increases significantly to about five or six hours a day, while there is almost no time for physical outdoor activities.

23. A. benefitsB. disadvantagesC. problemsD. advantages
24. A. atB. inC. forD. on
25. A. entertainmentB. entertainerC. entertainD. entertaining
26. A. althoughB. in spiteC. despiteD. but
27. A. interestedB. hookedC. addictedD. keen

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Making a film takes a long time and is very hard work. Writing the story for the film may take many weeks. Filming the story, or shooting the film, often takes at least six months. Actors and cameramen work from very early in the morning until late at night. Each scene had to be acted and reacted, filmed and refilmed, until it is just right. Sometimes the same scene has to be acted twenty or thirty times.

The film studio is like a large factory and the indoor stages are very big indeed. Scenery of all kinds is made in the studio; churches, castles and forests are all built of wood and cupboard. Several hundred people work together to make one film. Some of these people are actors and actresses. The director of the film, however, is the most important person in a studio. He decides how the scene should be filmed and how the actors should act.

Most people go to see a film because they know the film stars in it. Sometimes the film may be very poor. It is best to choose a film made by a good director. Some famous directors make their film very real. People feel that they themselves are among the people in the film.

28. Shooting a film often takes…..

A. less than six month

B. at least six months

C. many weeks

D. from early in the morning until late at night

29. Some scenes have to be filmed many times because

A. it takes a long time to make a film

B. it is often difficult to make them just right

C. many people work together

D. the film is poor

30. Which of the following is compared to a factory?

A. The film studio

B. The indoor stage

C. The scene

D. A poor film

31. The director of a film

A. is always an actor

B. makes the scenery

C. is a film star

D. says how each scene should be filmed

32. We should choose a film which

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

Write new sentences as similar as possible in meaning to the original sentences, using the given words. Do not change the given words in any ways

33. She enjoys going to the suburbs and painting pictures of natural landscapes. HOOKED

______________________________________________

34. The boy spent hours and hours playing chess with his grandfather. TOOK

_______________________________________________

35. People made a fire by rubbing pieces of bamboo but now it no longer exists. USED

_______________________________________________

ĐÁP ÁN

1. A

2. B

3. D

4. C

5. D

6. B

7. A

8. B

9. C

10. A

11. B

12. A

13. B

14. D

15. B

16. C

17. D

18. A

19. B

20. B

21. C

22. B

23. C

24. D

25. A

26. C

27. C

28. B

29. B

30. A

31. D

32. D

33. She is hooked on going to the suburbs and painting pictures of natural landscapes.

34. It took the boy hours and hours to play chess with his grandfather.

35. People used to make a fire by rubbing pieces of bamboo.

* Xem thêm bộ đề thi giữa học kì 1 tiếng Anh 8 CÓ ĐÁP ÁN mới nhất tại:

Trên đây là 4 Đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
143 190.315
2 Bình luận
Sắp xếp theo
  • p. Trung nguyễn
    p. Trung nguyễn

    hay quá
































































    Thích Phản hồi 20:48 10/11
    • Van Hong
      Van Hong câu 9 đề 1 bài 2 sai đáp án phải là why
      Thích Phản hồi 03/11/20
      • Tuyết Nguyễn
        Tuyết Nguyễn Đọc kĩ câu trl đi ạ
        Thích Phản hồi 20/11/20
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm