Đề thi học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 số 2

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án

Đề thi cuối kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi môn tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 6 mới khác nhau giúp các em nâng cao kỹ năng tiếng Anh cơ bản.

Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án với lượng kiến thức gói gọn trong chương trình SGK tiếng Anh lớp 6 chương trình mới của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả cũng như đạt điểm cao trong kì thi cuối kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021.

* Xem thêm: Bộ 10 đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020 - 2021

I. Listen and choose the correct answers. You will listen TWICE: (Unit 10-Skill 2)

1. Her dream home is a big villa near the _____ with a great view of the sea.

A. beach B. coast C. forest

2. Her dream house is completely _______.

A. different B. difficult C. delighted

3. It has a ______ so I can watch films from other planets.

A. super radio B. super cable TV C. super man

4. He doesn’t need a ______ or a garden.

A. bath B. yard C. ground

5. In front of the house. He wants it to have a nice ________.

A. river view B. lake view C. park view

II. Listen to the conversation. Then decide if these sentences are True (T) or False (F): (Unit 11: skill 2)

1. Mi thinks they can use the club fund to buy light bulbs for classes.

2. At book fairs, students can swap their new books.

3. Nam thinks that it will be good if students go to school by bus.

4. Students can grow vegetables in the school garden.

5. Used uniforms can be exchanged at uniform fairs.

PART B :LANGUAGE FOCUS

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences:

1. A person who acts in a comedy is a __________ .

A. reporter

B. comedian

C. film producer

D. MC

2. ________ TV channels are there in Viet Nam?

A. What

B. When

C. How many

D. How often

3. __________ the Haunted Theatre is frightening, children love it.

A. Because

B. So

C. But

D. Although

4. Hoa likes _________ weather because she can go swimming.

A. hot

B. cold

C. rainy

D. wet

5. He __________ late for school.

A. never is B. is never C. go never D. are never

6. _________ eat too much salt. It’s not good for you.

A. Don’t B. Do C. Please D. Can’t

7. What’s your favourite_____________?-I like Tom and Jerry.

A. subject B. game C. sport D. cartoon

8. If he __________my car, I’ll give him $5.

A. washes B. wash C. will wash D. washing

9. I have studied English __________ 2000.

A. in B. at C. since D. for

10. That is the _________ book I’ve ever read.

A. most bored B. borest C. boring D. most boring

II. Supply the correct tense or form of the verb in parentheses.

1. If it ( rain)…………………………….. tonight, I won’t go for a walk.

2. Duy is not reading now. He ( watch)…………………… a game of tennis on TV.

3. They ( never see)………………………………………. such a big flower.

4. The USA ( have)…………………………………. colour TV in 1953.

5. You shouldn’t ( eat)……………………………….. food in this canteen.

PART C : READING

I. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

television important pay comfortably cheap

Television now plays such an (1) _________ role in so many people's life. First of all, (2) ________ is not only a convenient source of entertainment, but also rather a (3) ________ one. For a family of four, for example, it is more convenient as well as cheaper to sit (4) ________ at home than to go out. They don't have to (5) ________ for expensive seats at the theatre or in the cinema.

II. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage :

I live in (1)________small village called Henfield. There (2)_______about 600 people here. I love the village because it is very quiet and life is slow (3)________easy. The village is always clean-people look (4)__________it with great care. The air is always clean, (5)_________ . It is much more friendly here than in a citybecause everyone knows everyone, and if someone has a problem, there are always people who can help.

1. A. a B. an C. the D. many

2. A. have B. is C. are D. be

3. A. but B. and C. or D. because

4. A. after B. for C. at D. with

5. A. also B. either C. so D. too

III. Read the following passage and do the tasks below :

Roger Federer is probably the best and most famous tennis player in the world today. He was born on August 8th, 1981 in Basle, Switzerland. His parents encouraged him to start playing tennis when he was 8 years old. He won his first Wimbledon title , The Wimbledon Junior, when he was sixteen. Over the next few years, he played all over the world. In Australia he played for his country in the 2000 Olympic Games. Then in 2003 he began to show how good he was. He started the year by winning two tournaments in a row, in Dubai and Marseilles. He also won his first Grand Slam title at the Wimbledon Championships. In 2004 he won 3 out of four grand Slam titles. When he is not playing tennis, Federer is busy with his special project, the Roger Federer Foundation, which helps disadvantaged children

A. True ( T) or False ( F) :

1. Roger Federer was born on August 8th, 1918 in Basle, Switzerland

2. He won 3 out of four grand Slam titles in 2004.

B. Answer the questions :

1. When did Roger Federer begin to show how good he was ?

……………………………………………………………………………………..

2. Did he win the Wimbledon Junior when he was sixteen ?

……………………………………………………………………………………..

3. Where did he play for his country in the 2000 Olympic Games?

……………………………………………………………………………………..

PART D : WRITING

I. Rearrange the words and phrases given to make meaning full sentences:

1.in/ Linh/ ocean fish./ is/ interested/

………………………………………………………………………..

2. many sports./ not/ I’m/ at/ good/

………………………………………………………………………..

3. like/ you/ best?/ Which/ will/ room/

………………………………………………………………………..

4. tomorrow./ We/ going/ are/ on/ picnic/ a/

………………………………………………………………………..

5. environment./ save/ They/ to/ want/ the/

………………………………………………………………………..

II. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before:

1. They intend to make this beach a clean and beautiful place again.

They plan……………………………………………………………………..

2. The students started to collect old clothes for their charity programme last week.

The students have...…………………………………………………………..

3. If I don't leave now, I'll miss my train.

Unless I leave …………………………………………………………………..

4. Students at our school do a lot of outdoor activities.

Students at our school take………………………………………………………

5. Phuc is the most intelligent student in the class.

No student ………………………………………………………………………

III. Make sentences using the words and phrases given :

1. What/ time/ you/ go/ gym/ yesterday?

=>…………………………………………………………………………………..

2. My/ brother/ favourite/ sport/ volleyball.

=>…………………………………………………………………………………...

3. you/ play/ blind man's bluff/ when/ you/ young?

=>……………………………………………………………………………………

4. I/ more/ interested/ in/ football/ than/ table tennis.

=> …………………………………………………………………………………..

5. Our team/ win/ match/ last Saturday.

=>…………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Listen and choose the correct answers. You will listen TWICE: (Unit 10-Skill 2)

1. B 2. A 3. B 4. B 5. C

II. Listen to the conversation. Then decide if these sentences are True (T) or False (F): (Unit 11: skill 2)

1. F 2. F 3. T 4. F 5. T

PART B: LANGUAGE FOCUS

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences:

1. B 2. C 3. D 4. A 5. B

6. A 7. D 8. A 9. C 10. D

II. Supply the correct tense or form of the verb in parentheses.

1. rains 2. is watching 3. have never seen 4. had 5. eat

PART C : READING

I. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

1. important 2. television 3. cheap 4. comfortably 5. pay

II. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage:

1. A 2. C 3. B 4. C 5. D

III. Read the following passage and do the tasks below 

A. True ( T) or False ( F) 

1 - F; 2 - T;

B. Answer the questions:

1. In 2003/ In 2003 he began to show how good he was.

2. Yes, he did./ Yes.

3. In Australia he played for his country in the 2000 Olympic Games./In Australia.

PART D. WRITING

I. Rearrange the words and phrases given to make meaning full sentences.

1. Linh is interested in ocean fish.

2. I’m not good at many sports.

3. Which room will you like best?

4. We’re going on a picnic tomorrow.

5. They want to save the environment.

II. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before:

1. They plan to make this beach a clean and beautiful place again.

2. The students have collected old clothes for their charity programme since last week.

3. Unless I leave now, I'll miss my train.

4. Students at our school take part in a lot of outdoor activities.

5. No student in the class is more intelligent than Phuc.

III. Make up sentences, using the words and phrases given.

1. What time did you go to the gym yesterday?

2. My brother’s favourite sport is volleyball.

3. Did you play blind man's bluff when you were young?

4. I am more interested in football than table tennis.

5. Our team won the match last Saturday

Download trọn bộ đề thi và đáp án tại: Đề thi cuối kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
61 13.512
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Binh Nguyenvanbinh
    Binh Nguyenvanbinh

    What?

    Thích Phản hồi 09:43 25/05
    Tiếng anh 6 Xem thêm