Đề cương ôn thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2021

Đề cương tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án năm 2020 - 2021

Chúng tôi xin giới thiệu đến quý thầy cô giáo và các em học sinh Đề cương ôn thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 Chương trình mới có đáp án nhằm hỗ trợ cho việc dạy và học môn Tiếng Anh trở nên hiệu quả hơn. Bộ sưu tập này gồm các dạng bài tập ôn thi tiếng Anh lớp 6 hk2 thường gặp giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh lóp 6 tập 2 hiệu quả.

A.PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others .

1. A. hea B. nea C. fea D. pear
2. A. gather  B. monthly C. father  D. brother
3. A. favorite  B. slight  C. fine  D. high
4. A. fold  B. close  C. cloth  D. hold
5. A. tooth  B. there  C. bath  D. both
6. A. started  B. worked  C. waited  D. wanted
7. A. fold  B. close  C. cloth  D. hold
8. A. needed B. liked  C. washed  D. hoped
9. A. started  B. worked  C. waited  D. decided
10. A. wanted  B. liked  C. washed D. stopped

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others .

1.A.bicycle  B. exciting  C. favorite  D. widely
2.A. doctor  B. opening C. gold  D. postcard
3. A. farther  B. earth  C. both  D. marathon
4.A. fea B. repea C. idea  D. really
5.A.hair  B. fare  C. prepare  D. speaker

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. arrived  B. watched  C. listened  D. played
2. A. arrived  B. watched C. stopped  D. washed
3.A. they  B. month  C. father  D. brother
4.A. ago  B. open  C. cold  D. come
5. A. married  B. called  C. played  D. rented
6. A. started  B. worked C. waited  D. wanted

IV. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. needed  B. liked  C. washed  D. hoped
2. A. works  B. plays  C. wants  D. stops
3. A. stayed  B. listened  C. cooked D. played
4.A. brother  B. open  C. some  D. come
5. A. wanted  B. excited  C. needed  D. bored

V. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. da B. ha C. plant D. happy
2. A. ask  B. plastic C. back  D. grandparents
3. A. tomato  B. natural  C. bath  D. garden
4. A. tha B. tap C. backpack  D. classmate
5. A. pai B. faster  C. classmate  D. traffic
6. A. needed B. liked  C. washed  D. hoped
7. A. works  B. plays  C. want D. stops
8. A. stayed B. listened C. cooked  D. played
9.A. brother  B. open  C. so  D. cold
10. A. works B. plays C. months D. stops

B. VOCABULARY & GRAMMAR

I. Choose the correct answer to each of the following.

1. At the weekend we can play a...... of badminton or join in a football match.

A. sport

B. game

C. match

2. Football is an............. game.

A. outdoor

B. indoor

C. individual

3. Kien is not very............... He never plays games.

A. sport

B. sporting

C. sporty

4. Thanh likes.......... weather because he can go swimming.

A. hot

B. cold

C. rainy

5. Vietnamese students play different sports and games...... the break time.

A. in

B. on

C. during

6. As it doesn't snow in Viet Nam, we can not........... skiing.

A. play

B. go

C. do

7. Many girls and women...... aerobics to keep fit.

A. play

B. go

C. do

8. It's very............... to swim there. The water is healthy polluted

A. safe

B. unsafe

C. unpopular

9................do you to the gym? - By bus.

A. What

B. How

C. Why

10. What is your favorite............? I like swimming.

A. subject

B. game

C. sport

II. Choose the correct answer to each of the following.

1. My brother likes watching TV........... I like going out.

A. and B. but C. or D. so

2. I want to work in television industry,... I am working hard.

A because B. although C. so D. and

3. They cancelled their picnic........... the weather was bad.

A. because B. when C. but D. or

4............ the programme is late, we will wait to watch it.

A. because B. although C. when D. so

5. You can watch Harry Potter on TV......you can read it.

A. So B. when C. but D. or

III. Rewrite the sentences below, using the present perfect.

1. They (never eat)...................... Mexican food.

2. Hoa (walk)............... in the rain many times. She loves it.

3. I (never see)................. such a big flower.

4. we (not visit).................... Nha Trang.

5. I (read).................. that novel three times.

6. He (never meet).................. her before.

7. The zoo isn't far from here. I (walk).......... there three times.

8/ If we (not economise).........................on electricity there will be power cuts.

9. I hope he (finish)........his homework before we (get).....................back.

10/ If we sit too far away from the screen I (no be).............able to see the film.

11/ Listen to those people! What language they (speak)...................?

12/ Where you (come).........................from in Finland?

-I (come).............from Helinki. But I (not live)...........................there since I was ten years old.

13/ Look at the sky!. It (rain)..............................................

VII. Put the verbs in brackets in the correct tense form

So you ask me if (1. see)................. that movie about Ha Noi, I (2. see)............... it many times. In face I (3. visit)............................ Ha Noi three times. I like it so much that I always want to go back. I (4. meet).........................many amazing people there. Some of them (5. become)........................ my good friends. I (6. eat)...................... Ha Noi pho, (7. drink)................... Ha Noi coffee and (8. walk).............. on those streets soakes with hoa sua.

I (9.do)............ some shopping in its lively old Quarter, and (10. watch)................ the sun setting on beautiful West lake.

VIII. Put the verbs in brackets in the correct form

1. The olympic Games (be)............ held once every four years.

2. The first olympic games (take)........... place in Greece in 776

3. People (start)............. to use computer about 50 years ago.

4. What 's that noise?

- The children (play)............... tug of war.

5. What.......... you (do).............. last weekend?

- I (cycle).................. round the lake with my friends.. Then I (watch)...........TV in the afternoon.

X. Choose A, B, or C to fill in the passage.

Most children love (1)... activities. They play football, go skateboarding or go (2) in countries with snow like (3)...children go to the mountains with their parents to go skiing. They can make a (4). in the playground in front of their house. When the weather is bad, they can stay at home and watch interesting (5)......... on TV.

1. A. outdoor B. indoor C. school D. at home

2. A. tennis B. swimming C. karate D. judo

3. A. Sweden B. Paris C. Bangkok D. England

4. A. snowman B. postman C. sportsman D. swimmer

5. A. channels B. viewers C. programmes D.weatherman

Q: rewite:

1. Our sources of energy will soon end if we don't try to save them.

Unless.......................................................................................................................

2. Barbare plays chess better than Mike.

Mike doesn't...........................................................................................................

1, Despite the silly story, many people enjoyed the film (although)

...............................................................................................................................................

2, Although the ticket price was high, many people went to see that film. (However)

...............................................................................................................................................

3, He performs very well, although he is young (Despite)

...............................................................................................................................................

4, It was a comedy, but I didn't find it funny at all. (In spite of)

...............................................................................................................................................

1, The film was so boring. However, Jack saw it from beginning to end. (but)

...............................................................................................................................................

2, In spite of having a happy ending, the film begins with a terrible disaster.(although)

...............................................................................................................................................

3, Although the film was a bit frightening, I really enjoyed it. (Despite)

...............................................................................................................................................

4, He is young, but he performs very well. (In spite of)

...............................................................................................................................................

XI. Read and complete. Use the worlds in the box

Her often from favorite French likes

I have two friends. They are Mary and Paul.

Mary is......... England. She is English. Paul is from France. He is............. They are both eleven.

Mary............ studying mathematics. She often listen to music in......... free time.

Paul likes studying English. He does not like listening to music. He........... plays sports in his free time. His............ sport is football.

XII. Put a word in each gap in the following postcard.

Judy 20 Hi Nick,

Hue is great city. The (1)............... is fine. It's sunny all time. The food is cheap and (2)...........

The (3)................... here are friendly and hospitable. The hotel where we're staying is small (4)............... comfortable. Yesterday we visted the historic moments. Tomorrow we are...(5).........on a trip along the Huong river.

You must visit city someday. You 'll love it. Bye for now!. Cheers, Mi

XIII. Read the postcard and answer the questions

September 6th

Dear grandpa and grand ma,

Stockholm is fantastic! The weather has been perfect. It is sunny! The hotel and the food are ok. We had "fika" in a cafe in the Old Town. The Royal Palace is too beautiful for words! Swedish art and design is amazing! Phuc loves it! Mum and Dad have rented bikes. Tomorrow we're cycling around to discover the city,

Wish you were here!

Love, Hanh Mai

1.What city is Mai in?.................................................................................................

2.Who is with her?...............................................................................................

3.What has the weather been like?

ĐÁP ÁN

A.PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others .

1 - D; 2 - B; 3 - A; 4 - C; 5 - B; 6 - B; 7 - C; 8 - A; 9 - B; 10 - A;

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others .

1 - C; 2 - A; 3 - A; 4 - B; 5 - D;

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 - B; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - D; 6 - B;

IV. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

V. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - A;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - A; 10 - B;

B. VOCABULARY & GRAMMAR

I. Choose the correct answer to each of the following.

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - A; 5 - C;

6 - B; 7 - C; 8 - B; 9 - B; 10 - C;

II. Choose the correct answer to each of the following.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D;

III. Rewrite the sentences below, using the present perfect.

1. They (never eat)..........have never eaten............ Mexican food.

2. Hoa (walk)......has walked......... in the rain many times. She loves it.

3. I (never see).......have never seen.......... such a big flower.

4. we (not visit)........jhaven't visited........... Nha Trang.

5. I (read)...........have read....... that novel three times.

6. He (never meet)..........has never met........ her before.

7. The zoo isn't far from here. I (walk)......have walked.... there three times.

8/ If we (not economise)..........haven't economised...............on electricity there will be power cuts.

9. I hope he (finish)...will finish.....his homework before we (get)..........get...........back.

10/ If we sit too far away from the screen I (not be).....haven't been........able to see the film.

11/ Listen to those people! What language they (speak).......have they spoken............?

12/ Where you (come)...............did you com..........from in Finland?

-I (come)......came.......from Helinki. But I (not live).............haven't lived..............there since I was ten years old.

13/ Look at the sky!. It (rain)........................has rained......................

Trên đây là Đề cương ôn thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 Chương trình mới. Ngoài ra, để có nguồn tài liệu ôn tập môn Tiếng Anh chuẩn bị cho kỳ thi học kì 2 sắp tới, các em có thể tham khảo thêm các tài liệu tiếng Anh khác trên VnDoc.com như: Tiếng anh lớp 6 theo từng unit, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6, Đề thi giữa kì 2 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,...

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
178 66.605
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm