Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên ĐH Sư phạm Hà Nội có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên ĐH Sư phạm Hà Nội có đáp án bao gồm các dạng bài phát âm, tìm lỗi sai, đọc hiểu...rất hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh, yên tâm bước vào kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1: A. substantial B. applicant C. terrorist D. industry

Question 2: A. stagnant B. tableland C. survive D. swallow

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3:

A. derived

B. required

C. blamed

D. coughed

Question 4:

A. islander

B. alive

C. vacancy

D. habitat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: I’m afraid we no longer sell that model of laptop because we had_____________ a lot of complaints.

A. so B. such C. enough D. too

Question 6: Mrs. Jenkins was too ill to go out and pay her phone bill, and they’ve just cut her_____________. She ought to complain!

A. out B. off C. down D. up

Question 7: There’s a lot_____________ violent crime in this area than there used to be.

A. fewer B. least C. less D. fewest

Question 8: The move to a different environment had brought about a significant_____________ in Mary’s state of mind.

A. impact B. effect C. influence D. change

Question 9: The party leader travelled the length and__________ of the country in an attempt to spread his message.

A. width B. distance C. diameter D. breadth

Question 10: The amount Sarah earned was__________ on how much she sol d.

A. dependence B. dependant C. dependent D. independent

Question 11: They would___________ go by air than spend a week travelling by train.

A. always B. rather C. prefer D. better

Question 12: The party,_________ I was the guest of honour, was extremely enjoyable.

A. at that B. at which C. to that D. to which

Question 13: If only I_________ play the guitar as well as you!

A. would B. should C. could D. might

Question 14: The windows are in__________ frames.

A. circularhuge wooden B. huge wooden circular

C. woodenhuge circular D. huge circular wooden

Question 15: James was asking about a lot of personal things. I didn’t like__________ about my private life.

A. asking B. beingasked C. to ask D. to be asking

Question 16: Vietnam U23 made not only Asia but also Europe keep a close eye on them. They____________ internationally.

A. havemade headlines B. had made headlines

C. havedone headlines D. did headlines

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word (s) in each of the following questions.

Question 17: A US man with a large online following in Vietnam has caused widespread anger, and faces possible criminal charges, over a Facebook post thought to have insulted a military hero.

A. embarrassed B. offended C. confused D. depressed

Question 18: Jack persisted in attempting to convince his employers to use more technology and fewer people.

A. endured B. remained C. repeated D. insisted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The doctor asked John to exhale slowly.

A. imhale B. move in C. enter D. breathe in

Question 20: The soldier was demoted for improper behavior.

A. promoted B. lowered C. resigned D. let off

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 21: Arm and Mary are studying in their classroom. Ann: “Can I borrow you dictionary?”

Mary: “___________________________”

A. I’m afraidI can’t. B. Here you are! C. I think so. D. It doesn’t matter.

Question 22: Jack and Joe are discussing how to make salad for dinner.

Jack: “_____________________________”

Joe: How about putting some grapes in it, instead?

A. We could fry some onions withit too. B. I’d rather just have some bread, thanks.

C. Let’s put some pieces of apple in the salad. D. Good idea! I’ll go and make one.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27.

CHESS

Chess, often (23)____________ to as the Royal Game, is the oldest of all board games which do not contain an element of chance.

The origins of chess are uncertain, (24)_______________ there are a number of legends regarding its invention. One story says that it was King Solomon who invented chess, another that it was the Greek god Hermes, and yet another that the Chinese mandarin Han-Sing was responsible for its creation. In fact, chess almost certainly originated in India in the sixth or seventh century AD. The game’s popularity then spread quickly through Persia (now known as Iran) and from there came to Europe. The first documented reference to chess in literature is in a Persian romance which was written about 600 AD.

It is (25)______________ the word ‘chess’ comes from ‘shah’, the Persian word for ‘king’ and that ‘checkmate’, the game’s winning (26) , comes from the phrase ‘shah mat’, (27)____________ ‘the king is dead’.

The rules and pieces used in the game have undergone changes over the centuries. Modem chess owes much to the Spaniard Lopez de Segura, who in 1561 wrote the first book on how to play the game. In it, he introduced the concept of ‘castling’, which had not been part of the game until then.

Question 23:

A. mentioned

B. called

C. known

D. referred

Question 24:

A. despite

B. nevertheless

C. although

D. however

Question 25:

A. believed

B. imagined

C. held

D. taken

Question 26:

A. place

B. stand

C. go

D. move

Question 27:

A. representing

B. suggesting

C. intending

D. meaning

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh 2018

1-A

2-C

3-D

4-D

5-B

6-B

7-C

8-D

9-D

10-C

11-B

12-B

13-C

14-D

15-B

16-A

17-B

18-D

19-D

20-A

21-B

22-B

23-A

24-A

25-C

26-D

27-D

28-B

29-B

30-C

31-C

32-C

33-C

34-C

35-B

36-C

37-C

38-A

39-B

40-B

41-C

42-B

43-B

44-B

45-A

46-A

47-C

48-D

49-B

50-D

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 3.665
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm