Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên Thái Nguyên có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên Thái Nguyên có đáp án bao gồm các dạng bài phát âm, tìm lỗi sai, đọc hiểu...rất hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh, yên tâm bước vào kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

A. critical

B. solution

C. perform

D. reaction

Question 2:

A. alteration

B. observe

C. achievement

D. specific

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3: What were some of the things that brought ______ the Resolution?

A. around B. up C. on D. about

Question 4: Poor management brought the company to______ of collapse.

A. the ring B. the edge C. the brink D. the foot

Question 5: John ______ this task yesterday morning, but I did it for him. He owes me a thank-you.

A. must have completed B. may have completed

C. should have completed D. could have completed

Question 6: I may look half asleep, but I can assure you I am ______ awake.

A. broad B. well C. full D. wide

Question 7: I suggest the room ______ before Christmas.

A. should decorate B. is decorated C. were decorated D. be decorated

Question 8: It is time every student ______ harder for the coming exam.

A. worked B. should work C. works D. work

Question 9: Mr. Simpkims is the big ______ in the company as he has just been promoted to the position of Managing Director.

A. bread B. meat C. cheese D. apple

Question 10: She is so ______ to her children that she has decided to quit her job to stay at home and look after Them.

A. persistent B. kind C. responsible D. devoted

Question 11: The new sports complex ______ will accommodate an Olympic-sized swimming pool and others including fitness center, and a spa, to name just a few.

A. supplies B. facilities C. categories D. qualities

Question 12: There ______ a number of reasons for the fall of the Roman Empire

A. are said being B. are said to have been

C. said to be D. was said being

Question 13: It’s silly of him to spend a lot of money buying ______.

A. a thick old wooden table B. a thick wooden old table

C. an old wooden thick table D. a wooden thick old table

Question 14: It’s important to project a(n) ______ image during the interview.

A. optimistic B. cheerful C. positive D. upbeat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: This new magazine is known for its comprehensive coverage of news.

A. superficial B. indifferent C. casual D. inadequate

Question 16: James could not tell his parents about his many animal friends in the forest and the exciting things that he saw, but he found another way to express himself.

A. speak with voice B. keep silent C. write his thoughts D. communicate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: A man is talking to Alex when he is on holiday in Paris,

The man: “You haven’t lived here long, have you?”

Alex: “__________.”

A. Yes, I have just moved here B. No, only three months

C. Yes, just a few days D. No, I live here for a long time

Question 18: Susan shared with her friend about her losing purse.

Susan: “I have lost my purse.”

Her friend: “___________.”

A. It’s careless B. Oh, what a pity

C. That’s nothing D. Oh, be careful

Question 19: Next week, when there will be an English club held here, I will give you more information about it.

A. there will be B. held C. will give D. about

Question 20: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is wood pulp, which is used in paper-making.

A. Many of the B. obtained C. the most D. paper-making

Question 21: It is believed that in the near future robots will be used to doing things such as cooking.

A. is believed B. in the near future C. be used to doing D. such as

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Pitchforks were once carved entirely from wood, but today the have steel tines and wooden handle.

A. in the meantime B. in one area C. formerly D. sometimes

Question 23: Her style of dress accentuated her extreme slenderness.

A. betrayed B. emphasized C. revealed D. disfigured

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

A. opponent

B. compose

C. podium

D. advocate

Question 25:

A. competitor

B. illegal

C. epidemic

D. education

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: The president offered his congratulations to the players when they won the cup.

A. The president congratulated the players on their winning the match.

B. When they won the cup, the players had been offered some congratulations from the president.

C. The president would offered the players congratulations if they won the match.

D. The president congratulated that the players had won the cup.

Question 27: A house in that district will cost at least $100,000.

A. If you have $100,000, you can buy a house in that district.

B. You won’t be able to buy a house in that district for less than $100,000.

C. You won’t be able to buy a house in that district for more than $100,000.

D. $100,000 is the maximum price for a house in that district.

Question 28: To get to work on time, they have to leave at 6.00am.

A. They always leave for work at 6.00am.

B. They have to leave very early to catch a bus to work.

C. Getting to work on time, for them, means leaving at 6.00am.

D. Leaving at 6.00am, they have never been late for work.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

B. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

C. The new restaurant would have more customers if it looked better.

D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.

Question 30: No one but the experts was able to realize that the painting was an imitation. It greatly resembled the original.

A. It was hard for ordinary people to judge between the fake painting and the real one, but not for the experts.

B. It was almost impossible for amateurs to realize that the painting was not authentic, though the experts could judge it quite easily.

C. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tell it wan’t genuine.

D. It was obvious that only a person with great talent could fake a painting so successfully.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1-A

2-A

3-D

4-C

5-C

6-D

7-D

8-A

9-C

10-D

11-B

12-B

13-A

14-C

15-A

16-B

17-B

18-B

19-A

20-A

21-C

22-C

23-B

24-D

25-B

26-A

27-B

28-C

29-D

30-C

31-A

32-C

33-B

34-C

35-B

36-D

37-D

38-D

39-C

40-B

41-C

42-D

43-A

44-D

45-D

46-A

47-B

48-A

49-A

50-A

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 1.840
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm