Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Phan Ngọc Hiển, Cà Mau có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Phan Ngọc Hiển, Cà Mau có đáp án bao gồm các dạng bài phát âm, tìm lỗi sai, đọc hiểu...rất hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh, yên tâm bước vào kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: It is such a prestigious university that only excellent students are entitled to a full scholarship each year.

A. have the rightto refuse B. are given the right to

C. are refused theright to D. have the obligation to

Question 2: The repeated commercials on TV distract many viewers from watching their favorite films.

A. economics B. businesses C. contests D. advertisements

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 3: In some societies, language is associated with social class and education. People judge one’s level in society by the kind of language used.

A. connected with B. not allowed by C. separated from D. dissimilar to

Question 4: There was a long period without rain in the countryside last year so the harvest was poor.

A. epidemic B. drought C. famine D. flood

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 5: A. matched B. worked C. cleaned D. stepped

Question 6: A. digestion B. suggestion C. question D. perfection

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct.

Question 7: He was so intelligent a student that he could pass the final exam easy.

A. was B. so intelligent C. could D. easy

Question 8: Hadn’t you informed of the change in the timetable, I would have rushed to the office yesterday.

A. Hadn’t you B. of C. have D. the

Question 9: I’d prefer to do it on myself because other people make me nervous.

A. I’d prefer B. on myself C. other D. make

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Since water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. And since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop.

Uncompromising as it is, the desert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist- skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest. Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated. Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the word. The secret of their adjustment lies in the combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes. So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground, emerging to hunt only by night. The surface of the sun-baked desert averages around 150 degrees, but 18 inches down the temperature is only 60 degrees.

Question 10: The author mentions all the following as examples of the behavior of desert animals EXCEPT

A. they are watchful and quiet B. they sleep during the day

C. they dig home underground D. they are noisy and aggressive

Question 11: We can infer from the passage that

A. healthy animals live longer lives B. living things adjust to their environment

C. desert life is colorful and diverse D. water is the basis of desert life

Question 12: According to the passage, creatures in the desert

A. are smaller and fleeter than forest animals

B. are more active during the day than those in the tangled forest

C. live in an accommodating environment

D. are not as healthy as those anywhere else in the world

Question 13: The phrase “those forms” in the passage refers to all of the following EXCEPT

A. moist-skinned animals B. many large animals

C. water-loving animals D. the coyote and the bob cat

Question 14: The word “them” means

A. animals B. minutes C. people D. water

Question 15: The word “emaciated” in the passage mostly means

A. wild B. unmanageable C. cunning D. unhealthy

Question 16: Man can hardly understand why many animals live their whole life in the desert, as

A. water is an essential part of his existence

B. very few large animals are found in the desert

C. sources of flowing water are rare in adesert

D. water composes the greater part of the tissues of living things

Question 17: The title for this passage could be

A. “Man’s Life in aDesert Environment” B. “Desert Plants”

C. “Animal Life in aDesert Environment” D. “Life Underground”

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 18: A. ability B. sympathetic C. political D. significant

Question 19: A. postpone B. specialize C. purpose D. summarize

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 20: He is coming_________ a cold after a night out in the rain.

A. down with B. across with C. up with D. away from

Question 21: New machinery has enhanced the company’s productivity and______________.

A. competition B. competitiveness C. competitive D. competitor

Question 22: In a formal interview, it is essential that the interviewee____________good eye contact with the interviewers.

A. maintain B. ismaintained C. must maintain D. maintains

Question 23: The bad weather caused serious damage to the crop. If only it______________ warmer.

A. had been B. has been C. were D. was

Question 24: The recent heavy rains have helped to ease the water_____________.

A. poverty B. shortage C. plenty D. abundance

Question 25: As a(n)____________ girl, she found it difficult to socialize with other students in the class.

A. industrious B. dynamic C. reserved D. ashamed

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1-B

2-D

3-C

4-D

5-C

6-D

7-D

8-A

9-B

10-D

11-B

12-A

13-A

14-A

15-D

16-A

17-C

18-B

19-A

20-A

21-B

22-A

23-A

24-B

25-C

26-B

27-D

28-B

29-B

30-C

31-A

32-D

33-D

34-C

35-D

36-C

37-C

38-A

39-B

40-C

41-A

42-C

43-D

44-A

45-D

46-C

47-D

48-A

49-A

50-B

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 1.446
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm