Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm
Đóng
Điểm danh hàng ngày
  • Hôm nay +3
  • Ngày 2 +3
  • Ngày 3 +3
  • Ngày 4 +3
  • Ngày 5 +3
  • Ngày 6 +3
  • Ngày 7 +5
Bạn đã điểm danh Hôm nay và nhận 3 điểm!
Nhắn tin Zalo VNDOC để nhận tư vấn mua gói Thành viên hoặc tải tài liệu Hotline hỗ trợ: 0936 120 169

Trắc nghiệm THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh chuyên đề Bài tập Đọc hiểu (có giải thích chi tiết)

Đóng
Bạn đã dùng hết 1 lần làm bài Trắc nghiệm miễn phí. Mời bạn mua tài khoản VnDoc PRO để tiếp tục! Tìm hiểu thêm
Mô tả thêm:

Bài tập Tiếng Anh chuyên đề Đọc hiểu có đáp án

Bạn đang cần tư liệu về đọc hiểu tiếng Anh để phục vụ cho nhu cầu tham khảo? Tài liệu ôn thi THPT quốc gia môn tiếng Anh - Bài tập đọc hiểu tiếng Anh ôn thi đại học chính là BST mà bạn cần! VnDoc.com đã tổng hợp và biên soạn kỹ càng nhằm tạo điều kiện thuận lợi nhất cho quý thầy cô và các bạn học sinh ôn tập. Chúc bạn học tốt

50 Câu hỏi trắc nghiệm chuyên đề ngữ pháp - từ vựng tiếng Anh (Phần 1)

Trắc nghiệm 300 câu ngữ pháp Tiếng Anh có đáp án

Trắc nghiệm 300 câu ngữ pháp Tiếng Anh có đáp án (2)

  • Số câu hỏi: 11 câu
  • Số điểm tối đa: 11 điểm
Bắt đầu làm bài
Bạn còn 1 lượt làm bài tập miễn phí. Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để học không giới hạn nhé! Bạn đã HẾT lượt làm bài tập miễn phí! Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để làm Trắc nghiệm không giới hạn và tải tài liệu nhanh nhé! Mua ngay
Trước khi làm bài bạn hãy
  • 1 Ôn tập kiến thức đã nêu trong phần Mô tả thêm
  • 2 Tìm không gian và thiết bị phù hợp để tập trung làm bài
  • 3 Chuẩn bị sẵn dụng cụ cần dùng khi làm bài như bút, nháp, máy tính
  • 4 Căn chỉnh thời gian làm từng câu một cách hợp lý
  • Câu 1: Nhận biết

    Reading 1: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

    First Man on the Moon
    On
    July 16, 1969, America launched the Apollo 11, Lunar Landing Mission from Kennedy Space Center. This was a 363-foot-tall space vehicle, the five engines of which on the Saturn V rocket generated 7.5 million pounds of thrust. Twelve minutes after the launch, the astronauts were in orbit 120 miles above the Earth. [1] At a speed of 17,400 mph, they began their four-day journey to the moon. [2] They had nearly a quarter of a million miles to go.

    On July 20, 1969, Neil Armstrong descended from the lunar module ladder. [3] Just prior to taking his first step on the moon, Armstrong pilled on a special ring, causing a TV camera to automatically deploy. As he stepped onto the moon’s surface he proclaimed, “That’s one small step for man, one giant leap for mankind.” [4] However, Armstrong inadvertently omitted the “a” before “man”. This error slightly changed the meaning of what was to become known as Armstrong’s famous statemen

    Question 1: What is this passage mainly about?
    Đáp án là A. Dựa vào tiêu đề Reading viết, có thể chọn được đáp án này.
  • Câu 2: Nhận biết

    Question 2: The word “ They” in the passage refers to_____________ .

    Đáp án là B. They = astronauts: các phi hành gia
  • Câu 3: Nhận biết

    Question 3: The word "deploy " in the passage is closest in meaning to___________ .

    Đáp án là B. deply = begin working: triển khai, bắt đầu công việc
  • Câu 4: Nhận biết

    Question 4: Which of the following is the best title for this passage?

    Đáp án là C. Question chuyện về con tàu vũ trụ mang tên Apollo 11. Dựa vào những Question đầu tiên trong bài, ta có thể chọn được đáp án này.
  • Câu 5: Nhận biết

    Question 5: The word “proclaimed ” in the passage is closest in meaning to__________ .

    Đáp án là D. proclaim = announce: tuyên bố
  • Câu 6: Nhận biết

    Question 6: It can be inferred that Armstrong's statement was important because___________ .

    Đáp án là C. Question nói của Armstrong quan trọng vì đó là những từ ngữ đầu tiên được nói trên mặt Trăng.
  • Câu 7: Nhận biết

    Question 7: Which is the best place for the following sentence? “He was about to make history.”

    Đáp án là A. At a speed of 17,400 mph, they began their four-day journey to the moon. (Với tốc độ 17.400mph, họ bắt đầu chuyến hành trình 4 ngày lên mặt trăng.)
  • Câu 8: Nhận biết

    Question 8: The word “inadvertently’' in the passage is closest in meaning to______________ .

    Đáp án là A. inadvertently = mistakenly: tình cờ, vô tình
  • Câu 9: Nhận biết

    Question 9: The paragraph following the text would most likely discuss__________ .

    Đáp án là D. Dựa ý cuối trong Reading: “However, Armstrong inadvertently omitted the “a” before “man”. This error slightly changed the meaning of what was to become known as Armstrong’s famous statement.
  • Câu 10: Nhận biết

    Question 10: Complete the summary below by choosing one sentence that expresses one of the most important ideas in the passage. Summary: This passage discusses the Apollo 11 space mission. Apollo 11 was an American spacecraft that took the first astronauts to the moon. Armstrong was the first man to step on the moon.

    Đáp án là C. Armstrong đã mắc lỗi rất ý nghĩa trong Reading phát biểu của ông khi ông bước chân đầu tiên của ông.
  • Câu 11: Nhận biết
    Reading 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
    Glass is a remarkable substance made from the simplest raw materials. It can be colored or colorless, monochrome or polychrome, transparent, translucent, or opaque. It is lightweight impermeable to liquids, readily cleaned and reused, durable yet fragile, and often very beautiful Glass can be decorated in multiple ways and its optical properties are exceptional. In all its myriad forms – as table ware, containers, in architecture and design –glass represents a major achievement in the history of technological developments.

    Since the Bronze Age about 3,000 B.C., glass has been used for making various kinds of objects. It was first made from a mixture of silica, line and an alkali such as soda or potash, and these remained the basic ingredients of glass until the development of lead glass in the seventeenth century. When heated, the mixture becomes soft and malleable and can be formed by various techniques into a vast array of shapes and sizes. The homogeneous mass thus formed by melting then cools to create glass, but in contrast to most materials formed in this way (metals, for instance), glass lacks the crystalline structure normally associated with solids, and instead retains the random molecular structure of a liquid. In effect, as molten glass cools, it progressively stiffens until rigid, but does so without setting up a network of interlocking crystals customarily associated with that process. This is why glass shatters so easily when dealt a blow. Why glass deteriorates over time, especially when exposed to moisture, and why glassware must be slowly reheated and uniformly cooled after manufacture to release internal stresses induced by uneven cooling.

    Another unusual feature of glass is the manner in which its viscosity changes as it turns from a cold substance into a hot, ductile liquid. Unlike metals that flow or “freeze” at specific temperatures glass progressively softens as the temperature rises, going through varying stages of malleability until it flows like a thick syrup. Each stage of malleability allows the glass to be manipulated into various forms, by different techniques, and if suddenly cooled the object retains the shape achieved at that point. Glass is thus amenable to a greater number of heatforming techniques than most other materials.
    Question 1: Why does the author list the characteristics of glass in paragraph 1?
    Question 2: The word “durable“‘ in paragraph 1 is closest in meaning to______.
    Question 3: What does the author imply about the raw materials used to make glass?
    Question 4: According to the passage, how is glass that has cooled and become rigid different from most other rigid substances?
    Question 5: The word “customarily” in paragraph 2 could best be replaced by “______”.
    Question 6: The words “exposed to” in paragraph 2 most likely mean ______.
    Question 7: What must be done to release the internal stresses that build up in glass products during manufacture?
    Question 8: The word “induced” in paragraph 2 is closest in meaning to_______.
    Question 9: The word “it” in paragraph 3 refers to______
    Question 10: According to the passage, why can glass be more easily shaped into specific forms than can metals

Chúc mừng Bạn đã hoàn thành bài!

Trắc nghiệm THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh chuyên đề Bài tập Đọc hiểu (có giải thích chi tiết) Kết quả
  • Thời gian làm bài: 00:00:00
  • Số câu đã làm: 0
  • Điểm tạm tính: 0
  • Điểm thưởng: 0
Xác thực tài khoản!

Theo Nghị định 147/2024/ND-CP, bạn cần xác thực tài khoản trước khi sử dụng tính năng này. Chúng tôi sẽ gửi mã xác thực qua SMS hoặc Zalo tới số điện thoại mà bạn nhập dưới đây:

Số điện thoại chưa đúng định dạng!
Số điện thoại này đã được xác thực!
Bạn có thể dùng Sđt này đăng nhập tại đây!
Lỗi gửi SMS, liên hệ Admin
Sắp xếp theo