Đề kiểm tra 1 tiết lần 1 môn tiếng Anh lớp 10 trường THPT Mường Than, Lai Châu năm học 2017-2018 có đáp án

Đề kiểm tra unit 1, 2, 3 môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án

VnDoc.com mời các bạn tham khảo đề kiểm tra 1 tiết lần 1 môn tiếng Anh lớp 10 trường THPT Mường Than, Lai Châu năm học 2017-2018 trong bài viết này. Đề kiểm tra được xây dựng từ nội dung bài học unit 1, 2, 3 và có đáp án đi kèm.

PART I. PHONETICS (1.0 point)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. routine B. literature C. decisive D. fifty

2. A. mature B. back C. dad D. matter

3. A. went B. very C. severe D. attend

4. A. fasten B. harrow C. ambitious D. bank

PART II. LEXICO – GRAMMAR (5.0 points)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs the correction in each of the following questions.

5. It was a nice day, so we decided going for a walk.

A B C D

6. By the time he arrived, all his classmates have left.

A B C D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

7. _________do you live? - In a flat, near the university.

A. Where B. When C. Who D. Whom

8. Marketers must avoid ____________ promises they can’t keep while they demonstrate the quality of their product or service.

A. make B. to make C. making D. made

9. They don’t mind to school every day.

A. to walk B. walks C. walk D. walking

10. They ________________ their grandparents every Summer.

A. visits B. visited C. visit D. had visited

11. Last year, our family________________ two week in Dalat.

A. is spending B. spend C. spent D. has spent

12. People should stop _____________ money on the latest fashion.

A. wasting B. waste C. to waste D. wastes

13. We try _____________ harder.

A. work B. to work C. worked D. working

14. He had gone out when I ______________ into the house.

A. comes B. was coming C. come D. came

15. I at 6.0 and get up 10 minutes later.

A. go to B. wake up C. look after D. go on

16. Jane graduated from Paris medical school flying colors.

A. with B. off C. in D. from

17. Marie harboured the dream of a career.

A. scientist B. scientific C. scientifically D. science

18. is the study of the life and structure of plants and animals.

A. Physics B. Geography C. Chemistry D. Biology

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

19. Peter and Hoa say goodbye to each other.

Hoa: “Sorry, I’ve got to go. Talk to you later.” Peter: “__________________.”

A. Good morning.
B. Hi. How is school?
C. How are you today?
D. Goodbye. See you later.

20. A new friend wants to known Peter’s favourite subject.

New friend: “What subjects do you like best?” Peter: “__________________.”

A. I like it.
B. Maths, of course
C. A new bike
D. Go shopping with friends

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word/ phrase in each of the following questions.

21. We often chat about our work.

A. learn B. discuss C. prepare D. talk in a friendly way

22. It takes me 15 minutes to prepare that work.

A. get ready B. make easy C. keep clean D. be good

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following questions.

23. He has to ride his bike in narrow and crowded streets on the way to and from school.

A. little B. few C. empty D. minor

24. But I like English best because it’s an important means of international communication.

A. love B. miss C. hate D. ignore

PART III. READING (2.0 points)

Read the following passage and mark A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 28.

Kevin teaches Mathematics at a high school. He (25) his teaching very much, and he always feels very self-confident and proud when he is standing on the teaching platform .Some of his ex-classmates have just offered him a chance to join them in a new company to produce computer software for businesses. Everyone thinks that it will do very (26) . Kevin will probably earn more money(27) he does at the high school.

The new company is exciting, and the money may be very good in deed. (28)___________ Kevin can hardly quit his teaching. job! He loves it.

25. A. hates B. enjoys C. dislikes D. detests

26. A. badly B. good C. the best D.well

27. A. there B. the C. that D. than

28. A. Therefore B. However C. Furthermore D. Consequently

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 29 to 32.

MARIE CURIE (1867 - 1934)

Marie was born in Warsaw. She studied Maths and physics in Paris. She met and married a scientist - Pierre Curie. She had two children but continued her career after they was born. In 1902, she and Pierre discovered a new element called "radium" which was important because doctors could use it to help people with cancer. They were awarded the 1903 Nobel Prize for physics. They continued to work hard and made new discoveries. Marie even continued her research after her husband's death in 1906. She became a professor of the Sorbonne. In 1911, she was awarded a second Nobel Prize for chemistry. She died in 1934.

29. What is the main topic of the passage?

A. Marie’s specialisation
B. Marie’s fame
C. Marie’s dream
D. Marie’s life

30. All of the following are true EXCEPT______________________________.

A. She was born in 1867
B. Her husband died in 1934
C. She was a woman to be a professor of the Sorbonne.
D. She was awarded Nobel Prize for Chemistry.

31. What does "it" in line 3 refer to?

A. Warsaw B. Nobel Prize C. radium D. physics

32. The word "continued" in line 5 is opposite in meaning to _________.

A. gave up B. kept on C. took off D. went on

PART IV: WRITING (2.0 points)

Rewrite the sentences, so that they have the same meaning as the original ones, using the words in bold. Do not change these words in any way.

33. He cleaned the house, and then his mother came back.

By the time _______________________________________

34. Keeping the environment clean is very important.

It’s ______________________________________________

35. It takes her 3 hours to get to the city center every day.

She spends _______________________________________

36. We read the book, then we wrote the assignment.

Before ___________________________________________

---------------Hết----------------

Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm.

ĐÁP ÁN BÀI KIỂM TRA 45 PHÚT LẦN 1 LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH

Phần I: Trắc nghiệm gồm 32 câu, mỗi ‎ đúng được 0,25 điểm (tổng điểm: 8,0 điểm)

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

1

C

17

B

2

A

18

D

3

C

19

D

4

A

20

B

5

C

21

D

6

D

22

A

7

A

23

C

8

C

24

C

9

D

25

B

10

C

26

D

11

C

27

D

12

A

28

B

13

B

29

D

14

D

30

B

15

B

31

C

16

A

32

A

Phần II: Tự luận gồm 4 câu, mỗi câu đúng được 0,5 điểm (tổng điểm: 2,0 điểm)

  1. By the time his mother came back, he had cleaned the house.
  2. It’s important to keep the environment clean.
  3. She spends 3 hours getting the city center every day.
  4. Before we wrote the assignment, we had read the book.

-----------Hết---------

Đánh giá bài viết
4 1.972
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm