Đề ôn tập hè môn Tiếng Anh lớp 4 lên lớp 5 số 5

Bên cạnh nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi), mời bạn đọc tham gia nhóm Tài liệu ôn tập lớp 5 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 4 các môn năm 2020 - 2021.

Ôn tập lớp 4 lên 5 môn Tiếng Anh mới

Nằm trong bộ đề ôn tập Tiếng Anh 4, tài liệu bài tập hè môn Tiếng Anh lớp 4 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Tài liệu Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 4 cải thiện kỹ năng làm từng dạng bài tập Tiếng Anh 4 hiệu quả.

I. Choose the best option A, B, C or D

1. What ........... is it? – It’s 7.30 a.m.

A. color

B. time

C. nationality

D. name

2. It’s time to go ........ a walk.

A. to

B. at

C. for

D. on

3. Nam gets up ........ 6 o’clock every morning.

A. at

B. on

C. from

D. to

4. What time do ......... go to school every day? – I go to school at 6.30.

A. he

B. she

C. you

D. they

5. I ........ breakfast at 6.15 every morning.

A. do

B. learn

C. go

D. have

6. She ......... TV in the evening.

A. watches

B. reads

C. opens

D. goes

7. What is his job? – He is ......... factory worker.

A. his

B. a

C. an

D. one

8. This is a photo ......... my family.

A. from

B. at

C. in

D. of

9. ........... does your father do? – He is a doctor.

A. What time

B. What

C. How

D. Where

10. My brother drives a bus. He is a bus ............ .

A. teacher

B. businessman

C. farmer

D. driver

11. ........ does your mother work? – She works in a primary school.

A. Where

B. What

C. How

D. Why

12. What’s your ........... food? – I like chicken.

A. good

B. favorite

C. nice

D. small

13. .......... you like some orange juice? – Yes, please. I love it.

A. Do

B. Are

C. Would

D. About

14. What ........ she like? – She’s very nice.

A. are

B. am

C. is

D. to be

15. My mother is a ......... teacher. She is kind and friendly, too.

A. small

B. big

C. thin

D. good

16. What does he look like? – He looks .......... .

A. sporty

B. friend

C. student

D. pretty

17. What is Christmas? – It is .......... .

A. a festival for children

C. a big festival

B. a festival for teachers

D. a popular festival in Vietnam

18. There ........ a lot of fun on festivals.

A. is

B. are

C. am

D. have

19. We .......... our teachers and friends on Tet holidays.

A. go

B. visit

C. get together

D. eat

20. What are you going to do at Mid-Autumn? – I ........ the School Lantern Parade.

A. join

B. am going to join

C. go to join

D. go and join

21. He is very happy .......... the New Year is coming.

A. and

B. or

C. because

D. by

22. .......... is the fireworks display? – It’s colorful and beautiful.

A. How

B. What

C. Where

D. Why

23. What ......... is this? – It’s an elephant.

A. crocodile

B. tree

C. fruit

D. animal

24. What are monkeys .......... ? – They are quick and clever.

A. do

B. can

C. like

D. look

25. Bears like .............. fish, fruit and honey.

A. eats

B. eat

C. eating

D. are eating

II. Reorder the words to make sentences.

26. in her / shopping / often goes / free time. / My mother

......................................................................................................................

27. years? / you begin / school / When do / the new

.....................................................................................................................

28. wear / in the winter. / clothes / warm / We always

.....................................................................................................................

29. uncle plant / garden?/ many flowers / Does your / in the

.......................................................................................

30. can you / for me? / go to the / supermarket to / buy some fruit /

.....................................................................................................................

31. music / to /you listen / last night? / Did/

.....................................................................................................................

32. a year. / always / a picnic twice / My classmates / have /

.....................................................................................................................

33. no / There are /in / girls / his class./

.....................................................................................................................

34. to work / Many people /for their / walk / health.

.....................................................................................................................

35. her / are / hats. / new / Those

.....................................................................................................................

36. I’m / now. / house / drawing / my dream /

....................................................................................…

37. after/ doing / aerobics? / she feel / How does /

.......................................................................................

38. is / for / nice / The sea / swimming.

......................................................................................

39. is / with / What / you? / the matter

........................................................................................

40. You should / go out. / warm clothes / wear your / when you

.....................................................................................................................

III. Odd one out

1. a. an elephant  b. a bear  c. a giraffe  d. crocodiles
2. a. thirsty  b. thirteen  c. fifty  d. twenty
3. a. hospital  b. school  c. field  d. factory worker
4. a. a shirt  b. a dress c. trousers  d. a skirt
5. a. lemonade  b. bread c. fried chicken  d. noodles
6. a. New Year  b. mooncake  c. Children’s Day d. Tet
7. a. careful  b. cheerful  c. bulky  d. lovely
8. a. medicine  b. a. raincoat  c. a camera  d. an umbrella

ĐÁP ÁN

I. Choose the best option A, B, C or D

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - D;

6 - A; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - D;

11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - C; 15 - D;

16 - A; 17 - D; 18 - B; 19 - B; 20 - B;

21 - C; 22 - A; 23 - D; 24 - C; 25 - C;

II. Reorder the words to make sentences.

26 - My mother often goes shopping in her free time.

27 - When do you begin the new school years?

28 - We always wear warm clothes in the winter.

29 - Does your uncle plant many flowers in the garden?

30 - Can you go to the supermarket to buy some fruit for me?/

31 - Did you listen to music last night?

32 - My classmates always have a picnic twice a week.

33 - There are no girls in his class.

34 - Many people walk to work for their health.

35 - Those are her new hats.

36 - I’m drawing my dream house.

37 - How does she feel after doing her aerobics?

38 - The sea is nice for swimming.

39 - What is the matter with you?

40 - You should wear your warm clothes when you go out.

III. Odd one out

1 - d; 2 - b; 3 - d; 4 - c;

5 - a; 6 - b; 7 - c; 8 - a;

Mời bạn đọc tải nội dung đề ôn tập & đáp án tại: Đề ôn tập hè môn Tiếng Anh lớp 4 lên lớp 5 số 5. Ngoài ra VnDoc.com đã đăng tải nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 4 khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 4 cả năm, Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 4 online, Đề thi học kì 2 lớp 4, Đề thi học kì 1 lớp 4, ... Mời thầy cô, quý phụ huynh tham khảo, download tài liệu.

Đánh giá bài viết
1 1.186
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 4 Xem thêm