Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 môn Tiếng Anh đợt 1 năm 2015 - 2016 huyện Phú Xuyên, Hà Nội

Đề thi học sinh giỏi lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2015 - 2016

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 môn Tiếng Anh đợt 1 năm 2015 - 2016 huyện Phú Xuyên, Hà Nội có đáp án đi kèm, giúp các bạn học sinh lớp 9 ôn tập và nâng cao kiến thức môn Tiếng Anh hiệu quả. Đề thi học sinh giỏi lớp 9 có đáp án giúp các bạn chuẩn bị tốt nhất cho kì thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh sắp tới.

Đề kiểm tra học kì I môn tiếng Anh lớp 9 trường THCS Lê Lợi online

Đề thi HSG môn Tiếng Anh lớp 9 huyện Bảo Thắng năm học 2014 - 2015 online

Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh lớp 9 cấp huyện phòng GD - ĐT Tĩnh Gia năm học 2014 – 2015 online

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

PHÚ XUYÊN

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 ĐỢT 1

NĂM HỌC 2015 - 2016

Môn thi: Tiếng Anh

Thời gian: 150 phút

Ngày thi: 24/10/2015

I. Find only one word whose underlined part has different pronunciation from that of the other words.

1. A. Valentine B. Imagine C. Discipline D. Magazine

2. A. Admirable B. Adventure C. Advertise D. Adverb

3. A. Moustache B. Machinery C. Champagne D. Championship

4. A. Exist B. Exhibit C. Exhibition D. Exactly

5. A. Miles B. Sleeps C. Laughs D. Unlocks

II. Put the verbs in bracket in correct tenses or forms.

1. There used (be) ......................... a bookstore near my school, but it closed last week.

2. I wish Lan (not sit) .................................. next to me. She's annoying.

3. It's necessary (review) ................................ the previous lessons before school.

4. Did she agree (go) ............................................camping with you?

5. She advised her brothers (give) ...................................... up smoking.

6. The doctor made my sister (stay) ..................................... in bed until she felt better.

7. Nothing (do) ..................................................... since you went to the market.

8. Neither John nor his friend (come) ..................................................... yet.

9. Do you have your house (paint) ....................................... at the moment?

10. Water can't (find) ............................... here. People must go to a lake nearby to get it.

III. Choose the best answer.

1. A contest...................... next week.

A. are held B. will be held C. used to be held D. will hold

2. You should have a/ an ................... check your motorbike regularly.

A. electrician B. carpenter C. mechanic D. plumber

3. She's very intelligent. .................... , she's quite lazy.

A. Therefore B. But C. However D. So

4. Sorry, I'm late. The car.............................. on the way here.

A. put up B. broke down C. drove off D. get on

5. Although he shouted, he couldn't make his voice.............

A. hear B. to hear C. heard D. to be heard

6. She is very kind. She is always.................. towards her employees.

A. distinguished B. proud C. considerate D. happy

7. Whatever you do, you mustn't...............that switch. It's very dangerous.

A. get B. take C. bring D. touch

8. The club is for members only. You ................... you're a member.

A. can't go in if B. can go in only C. can't go in unless D. can go in unless

9. Jane takes photographs better than...............

A. I do B. I C. I take D. me take

10. I asked two people the way to the police station but................... of them knew.

A. none B. either C. both D. neither

11. It's late. It's time..............home.

A. we go B. we must go C. we should go D. we went

12. It took us quite a long time to get there. It's............. journey.

A. three hour B. a three hours C. a three-hour D. three hours

13. The waiter...............for pouring wine on the man's suit.

A. order B. apologized C. waited on D. recommended

14. The radio is............loud. I can hear the noise.

A. too many B. too much C. much too D. very much

15. He spoke............ the subject of wild life in Northern Vietnam.

A. in B. on C. with D. from

IV. Choose the underlined part among A, B. C. or D that needs correcting.

1. The major goals of primary education is to achieve basic literacy and numeracy among all students.
A B C D

2. Species become extinct or endangerment for a number of reasons, but the primary cause is the
A B
destruction of habitat by human activities.
C D

3. It is really sad how many people have the misconception that reading is bored.
A B C D

4. If a species does not have the natural genetic protection against particular diseases, an introduced
A B C
disease can have severely effects on that species.
D

5. Education and training are an important steps in getting the kind of job that you would like to have.
A B C D

V. Read the text below. Use the word given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line.

SCHOOL REPORT

Margaret started English Literature this term, and I am
afraid that her (1) _________________to the subject has not been INTRODUCE
entirely (2) _____________ . She has not shown much enthusiasm, SUCCESS
and does not always pay (3) ________________ in class. Her assignments ATTEND
are often (4) _________________, because she is so untidy, and READ
because of her (5) ________________to check her work thoroughly. FAIL
She failed to do any (6) _______________before the end of term test, REVISE
and had poor results. She seems to have the (7) _________________ MISTAKE
idea that she can succeed without studying. She has also had many
(8)______________________ and has frequently arrived late for ABSENT
class. This has resulted in several (9) ______________. Although PUNISH
Margaret is a (10) _______________student in some respects, she GIFT
has not had a satisfactory term.

VI. Complete the passage by filling a suitable word into each gap:

I was born ...(1)... Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is ...(2)... the bank of the River Tyne . It is quite big, with a ...(3)... of about 200,000 people. (4) is a cathedral and a university . There are five ...(5)... over the River Tyne , ...(6)... link Newcastle to the next town , Gates head , where there is one of the biggest shopping centers in the world . A few years ...(7)... , the main industries were shipbuilding and coalmining , but now the chemical and soap industries are important . I moved to London ten years ago ...(8)... I often return to Newcastle. I miss the people, ...(9)... are very friendly , and I miss the beautiful countryside near the city , where there...(10)... so many hills and streams.

VII. Read the passage and choose the best answer.

Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1066. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not extended even as far as two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking and diplomacy.

Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems worldwide is English. Two - thirds of the world's science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers - Today there are more than 700 million English users in the world, and over half of these are nonnative speakers, constituting the largest number of nonnative users than any other language in the world.

1. What is the main topic of this passage?

A. The French influence on the English Language.
B. The English history.
C. The expansion of English as an international language.
D. The use of English for science and Technology.

2. Approximately when did English begin to be used beyond England?

A. in 1066 B. around 1350 C. before 1600 D. after 1600

3. According to the passage, all of the following contributed to the spread of English around the world except..................

A. the slave trade B. the Norman invasion C. missionaries D. colonization

4. The word "enclaves" in line 6 could be best replaced by which of the following.

A. communities B. organizations C. regions D. countries

5. The word "proliferated" in line 7 is closest in meaning to which of the following

A. prospered B. organized C. disbanded D. expanded

VIII. Rewrite these sentences, beginning with the words given in such a way that they remain the same meaning as the old ones:

1. Mary hasn't made any long trip for five years.

-> The last ............................................................................................................

2. He didn't need to be reminded about it.

-> It wasn't ............................................................................................................

3. "How long has it been since you left this city, Bob"?

-> He wanted to know ..........................................................................................

4. The children are taken home by bus. Their parents work late.

-> The children .....................................................................................................

5. I had just arrived home when she came

-> No sooner ........................................................................................................

6. The open-door policy has brought about a lot of radical changes.

-> Thanks to .........................................................................................................

7. I don't play tennis as well as you do.

-> You ..................................................................................................................

8. The way he talks is interesting

-> There is something .........................................................................................

9. Did people make jeans two hundred years ago?

-> Were .............................................................................................................?

10. This is the best computer I have ever used

-> I have never ...................................................................................................

IX. Write a paragraph of 100 - 150 words to support the argument that secondary school students shouldn't spend too much time playing computer games.

Đáp án đề thi học sinh giỏi lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2015 - 2015

I. Find only one word whose underlined part has different pronunciation from that of the other words.

1. A. Valentine
2. B. Adventure
3. D. Championship
4. C. Exhibition
5. A. Miles

II. Put the verbs in bracket in correct tenses or forms.

1. to be 6. stay
2. didn't sit 7. has been done
3. to review 8. has come
4. to go 9. painted
5. to give 10. be found

III. Choose the best answer.

1. B 2. C 3. C 4. B 5. C
6. C 7. D 8. C 9. A 10. D
11. D 12. C 13. B 14. B 15. B

IV. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

1. B 2. A 3. D 4. D 5. B

V. Use the word given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line.

1. Introduction 6. revision
2. successful 7. mistaken
3. attention 8. absences
4. unreadable 9. punishments
5. Failure 10. gifted

VI. Complete the passage by filling a suitable word into each gap:

1. in 2. on 3. population 4. there 5. bridges
6. which 7. ago 8. but 9. who 10. are

VII. Read the passage and choose the best answer:

1. C 2. D 3. B 4. A 5. A

VIII. Rewrite these sentences, beginning with the words given in such a way that they remain the same meaning as the old ones:

1. The last time Mary made a long trip was 5 years ago.

2. It wasn't necessary to remind him about it.

3. He wanted to know how long it had been since Bob left that city.

4. The children whose parents work late are taken home by bus.

5. No sooner had I arrived home than she came.

6. Thanks to the open - door policy, a lot of radical changes have been brought about.

7. You play tennis better than I do (than me).

8. There is something interesting in the way he talks.

9. Were jeans made two hundred years ago?

10. I have never used such a good computer/ I have never used a better computer than this.

IX. Write a paragraph of 100 - 150 words to support the argument that secondary school students shouldn't spend too much time playing computer games.

  • Đúng chủ đề
  • Đảm bảo nội dung
  • Đúng chính tả và ngữ pháp
  • Diễn đạt ý trôi chảy; có kết nối ý

* Tùy mức độ thí sinh viết được, giám khảo dựa vào thang điểm để quyết định.

* Tổng 80 câu = 20 điểm (mỗi câu đúng được 0,25 điểm)

Bài viết tính bằng 10 câu

Đánh giá bài viết
15 8.165
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm