Bộ đề thi học kì 1 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi học kì 1 lớp 11 môn Anh có đáp án được sưu tầm và đăng tải nhằm giúp các bạn có nguồn tài liệu hữu ích để thử sức và tập dượt, đánh giá năng lực cá nhân cũng như chuẩn bị các kĩ năng cần thiết cho kì thi học kì 1 sắp tới đây. Mời các bạn vào tham khảo.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh lớp 11 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 1 MỚI

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 11 có đáp án - Đề số 1

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (24 câu = 6 điểm)

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently (1p).

1. A. mountain B. country C. drought D. hour

2. A. university B. student C. volunteer D. museum

3. A. chance B. chicken C.child D. chemist

4. A. cooks B. laughs C.pens D. hats

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions (1p).

1. Mary asked me whether I like her or not. A B C D

2. I spent much money to buy shoes yesterday. A B C D

3. She said that she will be here the next week. A B C D

4. We were not inviting to their wedding anniversary last week. A B C D

III. Choose from the four options given one best answer to complete each sentence. (2.75p).

1. Lan: What do you think of the General Knowledge Quiz?

Nga:______________________ . It’s an opportunity to test my general knowledge.

A. Yes, that’s right

B. Oh, it’s great

C. It’s not a good idea.

D. Ok, I don’t agree

2. Lan : “I’ve passed my exam.”Mai : “_______________________”

A. Good luck.

B. That’s a good idea.

C. It’s nice of you to say so.

D. Congratulations

3. It is very kind __________ you to give me a lift to the airport.

A. from B. of C. for D. with

4. They never allow ________ skirts when going to the pagoda.

A. wear B. to wear C. to be wearing D. wearing

5. John asked me _______ that film the night before.

A. had I seen B. that I saw C. if had I seen D. if I had seen

6. I’ve never fallen in such a(n) _____ situation before.

A. to be embarrassed B. embarrassing C. embarrass D. embarrassed

7. A ________ is a person who represents for someone or a group.

A. representative B. student C. worker D. teacher

8. I remember__________ a dozen of eggs yesterday but I can’t find them now.

A. buy B. bought C. to buy D. buying

9. At ______ end of the competition, the judge announced the results to everyone.

A. a B. the C. ø D. an

10. “______”, Andy suggested.

A. Are you going for a walk? B. Did you go for a walk?

C. Could you go for a walk? D. How about going for a walk?

11. I regret ______ you that you failed the test.

A. to tell B. tell C. telling D. told

IV. Read the passage carefully and then choose the correct answers (1,25p).

Spring School is an informal school. It provides classes to disadvantaged children in Ho Chi Minh city. Around 30 street children live and study at the school and about 250 children with special difficulties from District 1 regularly attend classes.

The Organisation for Educational Development co-operated with Spring School to set up English classes in 1998. Dance, theatre, singing and folk music classes were set up a year later. Children from these classes participate in fundraising performances. They raise money to continue their English and performance Arts classes.

Spring School requires volunteers to help organize their fundraising dinner held annually in June. This is an exciting night in which children dance, sing and play music at one of the largest hotels in Ho Chi Minh City. They also need foreign volunteers to contact sponsors and help to expand the school activities. Volunteers are required from February until July to help organize these events.

It is hope that more schools like Spring School will soon be found in other cities in Vietnam.

1. What kind of Spring school?

A. a primary school B. a formal school

C. an informal school D. a secondary school

2. When were dance, theatre, singing and folk music classes set up?

A. In 1997 B. In 2000 C. In 1998 D. In 1999

3. Why do children take part in fund- raising performances?

A. Because they want to expand the school.

B. Because they want to contact sponsors.

C. Because they need money to continue their English and Arts classes.

D. Because they like dancing.

4. Where do children dance, sing and play music?

A. At their School.

B. At one of the largest hotels in Ho Chi Minh City.

C. In Ha Noi.

D. In the theatres.

5. What is the aim of Spring School?

A. It provides classes to volunteers in Ho Chi Minh City.

B. It provides classes to disadvantaged children in Ho Chi Minh City.

C. The aim of this school is fundraising.

D. The aim of this school is to raise fund.

B. PHẦN TỰ LUẬN (11câu = 4 điểm)

I . Put the verbs into correct forms (1,5p).

1. He did not expect (invite)............................................ to the party.

2. (Fail) ........................................twice, he didn’t want to try again.

3. They went home after they (finish) …………………..their work.

4. (you/watch)…………………………….TV last night?

5. The teacher congratulated me on (make) ................................such a clear speech.

6. Mr Barron (study) .............................................. French since 2007.

II. Rewrite the following sentences as suggested. (2,5p)

1. "What is your hobby?" Hoa asked Nam.

Hoa asked..................................................................

2. I don’t know her phone number, so I can’t call her now.

If ..........................................................................................

3. I started working here 3 years ago.

I have

4. "I'm terribly sorry I'm late" said Flora.

→ Flora apologized .........................................................................................

5. The safeguard locked all the door. He left the office (perfect participle).

→ .........................................................................

Đáp án Đề thi tiếng Anh 11 học kì 1

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM:

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently (1p).

1. B – country

2. C – volunteer

3. D- chemist

4. C – pens

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions (1p).

1. C – like-liked

2. C- to buy – buying

3. B- will – would

4. A – inviting - invited

III. Choosefrom the four options given one best answer to complete each sentence. (2.75p).

1. B

2. D

3. B

4. B

5. D

6. B

7. A

8. D

9. B

10. D

11. A

IV. Read the passage carefully and then choose the correct answers( 1,25p).

1. C

2. D

3. C

4. B

5. B

B. PHẦN TỰ LUẬN (11câu = 4 điểm)

I . Put the verbs into correct forms (1,5p).

1. To be invited

2. Having failed

3. Had finished

4. Did you watch

5. Making/ having made

6. Has studied/ has been studying.

II. Rewrite the following sentences as suggested. (2,5p)

1. Hoa asked Nam what his hobby was.

2. If I knew her phone number, I could/would call her now.

3. I have worked/have been working here for 3 years.

4. Flora apologised for being late.

5. Having locked all the door, the safeguard left the office.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 11 có đáp án - Đề số 2

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1. a. climate b. comi c. hike  d. website
2. a. worked b. laughed c. hoped d. naked
3. a. cover  b. category c. ancient  d. decorate
4. a. buddhist b. bomb  c. viable  d. bulb
5. a. language b. happen  c. experience  d. know

Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence:

6. I've got lots of ______ but only a few really good friends.

a. best friends

b. neighbors

c. acquaintances

d. partners

7. The students in this class were made ______ very hard.

a. learn

b. to learn

c. learning

d. having learnt

8. I prefer staying at work late ______ work home with me.

a. to take

b. taking

c. than take

d. to taking

9. You are under no obligation to help as assistance is purely ______.

a. free

b. voluntary

c. charitable

d. donated

10. Scientists ______ a carefully controlled experiment on the mystery virus.

a. turned over

b. put up

c. carried out

d. set in

11. It is impossible ______ such a difficult thing without any help.

a. to do

b. do

c. doing

d. done

12. After they ______ their breakfast, they ______ shopping yesterday.

a. have/ go

b. had/ had

c. had/ had gone

d. had had/ went

13. They ______ tea when the doorbell ______

a. have/ is ringing

b. were having/ rang

c. had had/ rang

d. having/ ringing

14. I didn’t want to make ____ fuss, so I left the crowds.

a. a

b. an

c. the

d. no article

15. Do you want ______ by the doctor?

a. to examine

b. to be examined

c. being examined

d. being to examine

16. They are whispering to avoid ______ by their friends.

a. being heard

b. hearing

c. to be heard

d. being hearing

17. __________ it over, I decided to laugh at myself and just join anyway.

a. Having thought

b. I have thought

c. I thought

d. to have thought

18. The children admitted ______ the money.

a. take

b. to take

c. having taken

d. being taken

19. We all said, “ ___________ ” ! before Nam blew out the candles on the birthday cake.

a. Happy anniversary

b. Happy New Year

c. Congratulations

d. Happy birthday to you

20. If I ________ you were sick, I would have called sooner.

a. knew

b. had known

c. know

d. would have known

Read the passage carefully and choose the correct answer (A, B, C or D) for each blank:

A beauty contest, or beauty pageant, is a competition between people, largely on the (21)___________ of their physical appearance. The modern beauty pageant can trace its origin to the Miss America pageant, first held in Atlantic City, New Jersey, in 1921, under the title 'Inter-City Beauty' contest. The following year the title was (22)_________ as Miss America. Other contests include the yearly Miss World competition and Miss Universe, which are the two largest and most famous (23)_________ beauty contests.

Women from around the world (24)__________ in the competition for these titles. To be selected as Miss World or Miss Universe, a contestant must be celibate or single. If a Miss WorId fails to live up to people's expectations, she may be disqualified. The organizers of the major beauty contests represent their contests as being events of world importance. (25)__________, many other people consider beauty contests to be agreeable entertainment event of no great importance.

21. A. beautiful B. beautify C. beauty D. beautifully
22. A. renewed  B. removed C. renamed  D. retained
23. A. nation  B. national C. internationally D. international
24. A. participate B. interest C. excite  D. involve
25. A. Besides  B. However C. Therefore D. Furthermore

Read the passage carefully, then choose the correct answer:

In an early survey conducted in 1888, a billion and a half people inhabited the earth. Now, the population is about six billion and is growing fast. Even though the rate of growth has begun to slow down, most people believe the population size may be eight billion during the next several years.

If we examine the amount of land available for this ever increasing population, we begin to see the problem. Not all land is useful to us because it cannot produce food. We can cut out about one fifth of it because it is covered by snow and ice. Then we can cut out another fifth because it is desert. Another fifth is mountains. The other fifth does not have enough soil for crops to grow because it is bare rock. Obviously, with so little land to support us, we should take great care not to reduce it any more or with the rapidly growing population we may sooner or later lack food to eat and place to live in.

26. What is the main topic of the passage?

a. The world's population and the shortage of cultivated land.

b. The growth of the world's population.

c. The necessity of reducing the rate of birth.

d. The shortage of cultivated land.

27. The world's population ______________ at present.

a. has stopped growing

b. is still growing

c. is decreasing rapidly

d. stands at about eight billion

28. According to the passage, we _______________.

a. can cultivate on all land.

b. are not influenced by the land reduction

c. can grow crops on bare rock

d. should protect land

29. Which of the following is closest in meaning to the word 'bare' in the second paragraph?

a. hard

b. empty

c. treeless

d. rough

30. Which of the following sentences is not true according to the passage?

a. Most of the world's land are uncultivated.

b. The rapid growth of population may lead to a shortage of land.

c. Only one fifth of the world's land is being cultivated.

d. There has been a dramatic reduction of the birth rate.

Rewrite the sentences using the given cues:

31. “ If I were you, I wouldn’t buy this coat.”, She said to me. (Change into Reported speech)

She told me _______________.

32. I don’t have enough free time, so I can’t go out with you. (Using Conditional sentence type 2)

If ________________________.

33. “I’m sorry I couldn’t come on Saturday, ” said Tom. (Change into Reported speech with gerund)

Tom apologized ____________.

34. After we had finished the first term, they went camping yesterday.

(Using Having + V3/ed)

Having ____________________

35. Tom and Jerry haven’t talked to each other for 2 years.

⟹ The last time…………

ĐÁP ÁN

1 - b; 2 - d; 3 - c; 4 - b; 5 - a; 

6 - c; 7 - b; 8 - d; 9 - b; 10 - c; 

11 - a; 12 - d; 13 - b; 14 - a; 15 - b; 

16 - a; 17 - a; 18 - c; 19 - d; 20 - b; 

21 - C; 22 - C; 23 - D; 24 - A; 25 - B

26 - b; 27 - b; 28 - d; 29 - c; 30 - d; 

31 - She told me if she were me, she wouldn’t buy that coat.

32 - If I had enough free time, I could go out with you.

33 - Tom apologized (to me) for not coming on Saturday.

34 - Having finished the first term, they went camping yesterday.

35 - The last time Tom and Jerry talked was 2 years ago.

Trên đây là 2 Bài kiểm tra tiếng Anh lớp 11 học kì 1 có đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để hỗ trợ các bạn có kì thi học kì 1 lớp 11 trọn vẹn, VnDoc.com không chỉ sưu tầm và đăng tải các học liệu môn tiếng Anh mà còn có học liệu của các môn Toán, Ngữ văn, Vật lý, Hóa học, Sinh học...thông qua Đề thi học kì 1, đề cương hay bài tập được tổng hợp từ các trường THPT và các thầy cô uy tín trên cả nước. Chúc các bạn học tập hiệu quả!

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
15 48.921
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm