Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 4

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục luyện thi vào 10 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề luyện tập thi vào 10 do VnDoc.com biên soạn gồm các bài tập thông dụng, bám sát đề thi minh họa của Bộ Giáo Dục nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.

Đề thi Tiếng Anh vào 10 năm 2021 - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. although

B. ethnic

C. there

D. gather

2. A. claimed

B. warned

C. occurred

D. existed

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. deny

B. devote

C. between

D. service

4. A. maximum

B. interfere

C. calendar

D. marvellous

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. To repay you for your kind, I will become a wise and independent woman.

A. repay

B. kind

C. wise

D. woman

6. I wish I knew this before I bothered you with my problem.

A. knew

B. I

C. with

D. problem

7. Jennie had spent most the day under a blossoming pear tree in the back-yard.

A. had

B. most

C. under

D. tree

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. I __________ it you if you told me earlier.

A. would give

B. had given

C. will give

D. would have given

9. You should know _____________ a thick good book quickly.

A. to read

B. how to read

C. reading

D. they way for reading

10. My sister studied hard, ____________ she completed her exam successfully.

A. although

B. but

C. because

D. so

11. She worked as a secretary ____________ she graduated from the college.

A. before

B. since

C. while

D. until

12. The party will finish _________ 9 and 9.30.

A. among

B. at

C. between

D. from

13. I only have to keep on wailing, ______________?

A. won’t I

B. mustn’t I

C. don’t I

D. haven’t I

14. The only thing ____________ didn’t bore him was the idea of hunting.

A. which

B. what

C. who

D. that

15. Would you like to ______________ the games?

A. take down

B. take in

C. take off

D. take part in

16. These exercises are ____________. We cannot do them.

A. difficulty

B. easy

C. difficult

D. easily

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. Jack: “ I don’t like her dress”

Jill: “ ________________”

A. I do, too

B. I don’t also

C. I don’t, either

D. I do not also

18. - “Would you like to stay here tonight?” the man asked.

- “___________________. I’d be in the way.”

A. Yes, I’d love to

B. No, thank you

C. You’re welcome

D. Probably

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. The memory of Nanny was still powerful and strong.

A. effective

B. energetic

C. authoritarian

D. uniform

20. Everything was terrifying to him and filled him with fear.

A. frightening

B. afraid

C. hideous

D. terrible

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21. She was prettier than them all, elegant, gracious, smiling, and crazy with joy,

A. crude

B. ugly

C. smelly

D. plain

22. She tried to look cold, but she was smiling in spite of herself.

A. hot

B. heated

C. interested

D. mild

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

Relationships can be tricky for everyone but usually things work out if people get to know and trust each other and keep communicating about what is important. It helps to know yourself, what you are good at, what you like and don’t like and what (23) ________ you feel happy, and safe. It then becomes less likely that misunderstandings will develop and (24) ________ problems in a relationship. Other attitudes and behaviors that help make healthy and positive relationships include being authentic, patient, showing that you care and being someone who can be trusted and relied upon. It can be helpful to talk to a counsellor about any (25) ________ you are having in family relationships. Counselors are skilled in helping people work things (26) ________. sometimes, it is just good to talk to someone outside of your (27) ________ of family and friends. You can say whatever you want and the focus of the conversation is all on you and not about what anyone else needs.

23. A. creates

B. does

C. makes

D. get

24. A. avoid

B. cause

C. lead

D. result

25. A. topics

B. issues

C. effects

D. subjects

26. A. in

B. over

C. up

D. out

27. A. circle

B. crowd

C. set

D. roundabout

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question

In the Unites States, people celebrate Mother's day and Father's Day. Mother's Day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives greeting cards and gifts from her husband and children. The best gift of all for an American Mom is a day 'of leisure. The majority of American mothers have outside jobs as well as housework, so their' working days are often very hard. The working mother enjoys the traditional Mother's day custom of breakfast cooked by , her family and served to her on a tray in bed. Later in that day, it's also traditional for the extended family group to get together for dinner, either in a restaurant or in one of their homes. Flower is an important part of Mother's Day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.

'Father's Day is celebrated throughout the United States and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother's Day. Dad also receives greeting cards and gifts from his family and enjoys a day of leisure.

28. According to the passage, where do people celebrate Father’s Day?

A. In Vietnam

B. In the USA

C. In many countries

D. In the USA and Canada

29. When is Mother’s Day celebrated?

A. On the second Sunday in May

B. On the third Sunday in June

C. On October 20th

D. On March 8th

30. Why are the working days of most American mothers often very hard?

A. Because they have to do all the housework

B. Because they have outside jobs

C. Because they receive greeting cards and gifts

D. Because they have outside jobs as well as housework

31. What is the best gift for a mother on Mother’s Day?

A. A corsage or plant

B. A flower

C. A day of leisure

D. A greeting card

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

32. My parents will sell the house in the country.

The house in the country _________________________________________

33. If the man doesn’t arrive, we will start the conference without him.

Unless ________________________________________________________

34. They suggested banning advertisements on TV.

They suggested that advertisements _________________________________

35. He not only sings well but also dances beautifully.

Not only ______________________________________________________

36. “I’m working in a restaurant”, she said

She said ______________________________________________________

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in capital

37. He feels sorry that he can’t come to his brother’s wedding. (WISHES)

____________________________________________________________

38. My mother no longer cooker for me since I married my wife . (USED)

____________________________________________________________

39. Mary said she would hold an event about skin care the following month . (WILL)

____________________________________________________________

40. I'm not good at English , so I can't become a tour guide . (IF)

____________________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh vào 10 năm 2021 - Đề 4

I. MULTPLE CHOICE

1. B

2. D

3. D

4. B

5. B

6. A

7. B

8. D

9. B

10. D

11. C

12. C

13. C

14. D

15. D

16. C

17. C

18. B

19. A

20. A

21. B

22. C

23. C

24. B

25. B

26. D

27. A

28. D

29. A

30. D

31. C

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

32. The house in the country will be sold by my parents

33. Unless the man arrives, we will start the conference without him.

34. They suggested that advertisements on TV should be banned

35. Not only does he sing well but also he dances beautifully.

36. She said that she was working in a restaurant

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in capital

37. He wishes he could come to his brother's wedding

38. My mother used to for me when I married my wife

39. "I will hold an event about skin care next month" Mary said

40. If I were good at English, I could become a tour guide

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu luyện thi vào 10 hay như Chuyên đề Câu điều kiện - Ôn thi vào 10, Quy tắc trọng âm Tiếng Anh dễ nhớ, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 2, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 3.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.680
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm