6 Đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

6 Đề kiểm tra học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 9 mới nhất do VnDoc.com tổng hợp và đăng tải. Bộ 6 Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 9 cuối học kì 1 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới khác nhau được biên tập bám sát chương trình học giúp học sinh lớp 9 ôn tập kiến thức đã học hiệu quả.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 1 MỚI

Đề thi tiếng Anh 9 học kì 1 có đáp án - Đề số 1

I. Choose the best answer.

1. Vietnamese people are very _________________ and hospitable.

A. reserved

B. friendly

C. official

D. quiet

2. We can learn how ______ banh chung at Tet.

A. To make

B. Made

C. Making

D. Make

3. Ho Chi Minh City has been divided into twenty-four ___________ divisions since December 2003.

A. Administrative

B. Administration

C. Administrator

D. Administer

4. Public suggest that the factories_____________ with waste treatment system.

A. Should equip

B. Would be equiped

C. Equiped

D. Would equip

5. Nam didn’t know…………….to find more information the course.

A. What

B. Where

C. why

D. while

6. The farmers in my home village ______ rice home on trucks. They used buffalo-driven carts.

A. didn’t used to transport

B. Didn’t used transport

C. didn’t use to transport

D. used to transport

7. The Imperial Citadel of Thang Long is a _______ that consists of royal palaces and monuments.

A. Structure

B. Fortress

C. Complex

D. limestone

8. At night they used to entertain ______ by telling and acting out stories.

A. Themselves

B. Them

C. Their

D. Themself

9. It ………………….that They are quieter and cheaper than taxi.

A. said

B. Are said

C. Is said

D. Say

10. The children in my home village used to go _____, even in winter. Now they all have shoes.

A. Bare-footed

B. Played around

C. Playing around

D. On foot

11. Mary asked me Where I…………………from

A. Coming

B. come

C. To come

D. came

12. I wish people in the world ______ conflicts and lived in peace.

A. Don’t have

B. Didn’t have

C. Didn’t had

D. Doesn’t have

13. In Viet Nam, ______ often refers to age and social position, not to wealth.

A. Culture

B. Seniority

C. Generation

D. Tradition

14. Tom ‘’Thanks for the nice gift’ Daisy

A. I am glad you like it

B. You are welcome

C. I myself don’t like it

D. I’m happy

15. A ______ is used to make the sound much louder so that many people can hear it from a distance.

A. Radio

B. Computer

C. Loudspeaker

D. Television

16. Traditional craft has …………………….from generation to generation

A. Passed

B. passed down

C. pass

D. Been passed down

17. My mother doesn’t work ………………….. Saturday

A. On

B. in

C. At

D. for

18. It is ……………Ha long bay was recognized as a word Heritage site by UNESCO

A. Knew

B. To know

C. known

D. knowing

II . Choose the word whose underline part is pronounced differently from the others.

19. A. measure B. conduct C. stuck D. frustrated
20. A. impolite B. night C. tradition D. slight

III . Choose a word in each line that has different stress pattern.

21. A. people B. enough C. picture D. father
22. A. depend B. begin C. agree D. happen

IV. Read the passage, and choose the best answer.

Good manners are a treasure to the people who possess them, as well as to the community they live in. Manners are taught, learnt, and passed from generation to generation.

Even hundreds of years ago, children were taught to behave responsibly. They learnt to respect seniority. When they passed an object to another person, they had to use both hands. When they entered a room, they had to bow and greet the oldest person first. Boys learnt to work hard to support their families. Girls learnt to do housework, and to take care of others. Loyalty and honesty were highly appreciated. When they made a mistake, they would not let another person be punished for it. That would be cowardly and mean. They were taught that families were strong, and everybody should stick together in adversity.(tai họa, nghịch cảnh)

Fortunately, many of these values have been well preserved. They have contributed to making the unique Vietnamese culture, and strengthening our society.

23. Good manners are _______________________.

A. of great value

B. of the community

C. traditional

D. only for the old

24. What was a boy’s main duty?

A. to respect seniority

B. to support his family

C. to do housework

D. to share good things

25. The sentence: “When they made a mistake, they would not let another person be punished for it,” means they would _______________________.

A. deny their mistake

B. admit their mistake

C. keep it a secret

D. be punished

26. What contributed to making the unique Vietnamese culture?

A. tradition

B. generations

C. good manners

D. seniority

27. This passage is about_______________________.

A. people who possess good manners

B. what bad manners children in the past had

C. the preservation of bad values

D. good manners and their value

V. Read the passage and choose the best answer.

Listed as a World Heritage Site in 1999, Hoi An is the (28) …………..……. main port of Viet Nam dating back to the 16th century. Today, most of its historic (29)………………….... have been preserved as landmarks. There are many things you can do there. For example, you can walk down the streets, (30) …………….……… by the atmosphere of times gone by. You should (31)............... the town during the full moon, when the shop owners turn off the lights and decorate the streets with candle lanterns. You can also take a sampan ride down the Song Do River, hunting traces of foreign traders such as the Japanese, Chinese, and Dutch who made Hoi An a centre of (32) ………………..……..in old Viet Nam.

28. A. former B. form C. older D. elder

29. A. structure

B. building C.structures D. buildings
30. A. around B. round C.surround D. surrounded
31. A. visit B. visiting C. to visit D. be visited
32. A. cultural B. culture C. tradition D. traditional

VI. Write the complete sentences, using the the words/ phrases given.(1m)

33. I / suggest/ that/the government/ limit/ the number / daily visitors.

_________________________________________________________________________

34. She/ wish/she/ can/communicate/ her pet.

_________________________________________________________________________

VII. Arrange the following words/phrases in the correct order to make a meaningful sentence.(1m)

35. didn’t/young people/ use to/ in / computer games / the past/ play /

_________________________________________________________________________

36. Viet Nam/reported/ the /Thien Duong/ it is/ longest cave/ in /that/is/

____________________________________________________________________

Đáp án đề thi tiếng Anh 9 học kì 1 2020

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

B

A

A

A

B

C

C

A

C

A

D

B

B

B

C

D

A

C

A

C

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

B

D

A

B

B

C

D

A

C

D

A

B

33. I suggest that the government should limit the number of daily visitors.

34. She wishes she could communicate with her pet.

35. Young people didn’t used to play computer games in the past.

36. It is reported that Thien Duong is the longest cave in Viet Nam.

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 9 có đáp án - Đề số 2

Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)

1. A. accept B. activity C. across D. afraid
2. A. boat B. cow C. grocer D. grow
3. A. display B. drive C. exciting D. idea
4. A. amusing B. cousin C. homesick D. season

Question II: Choose the best answer (2pts)

1. The ao dai is usually made of a light.................

A. cotton

B. design

C. symbol

D. material

2. They................. in Hue................. a long time.

A. were living/ for

B. were living/ since

C. have lived/ for

D. have lived/ since

3. These plants .................................. for animals' food.

A. can grow

B. can be grown

C. have grown

D. grow

4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................

A. occasions

B. times

C. situations

D. places

5. He used to ...................................................... to school by his mother.

A. take

B. taking

C. taken

D. be taken

6. They wish they .............................. a new house now.

A. have

B. had

C. will have

D. would have

7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.

A. and

B. but

C. because

D. so

8. He asked me where I ................................ the next day.

A. go

B. went

C. will go

D. would go

Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (2 pts)

1. Lan (eat)..............................................................dinner when his friend called.

2. She rarely (get) ............................................. home before six o'clock.

3. We (not/ begin) ............................... to study for the test yet.

4. They (see) .................................................................. this movie before.

5. My friend is a writer. She (write) .............................................. many books.

Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts)

down – air – quickly – about – save - dirty – important – pollute – grow

We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) .......................... to swim in. There is so much smoke in the (2) ................................ that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) ............................. the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4)......................... so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) ......................... enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) ............................. disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed too many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) .............................. the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) ..................the Earth.

Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts)

1. He can't pass the examination.

-> He wishes ...........................................................................

2. She asked me "Where do you live?"

-> She asked me ........................................................................

3. Mai has lived in Hanoi since she was 10.

-> He started ...........................................................................

4. They can't speak English fluently.

-> They wish .......................................................................................

Question VI. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1pt)

Everybody knows that in studying foreign languages practice is the key to fluency. All foreign language learners even the advanced learners need practice. There is a fact that a learner can know a lot of grammar rules and have a large vocabulary; however, they can't speak well yet. So the learners must know how to use what they have learnt, apart from the ability to explain grammar rules. Listening, speaking, reading and writing are all important skills but most English learners find listening and writing the most difficult.

1. The key to fluency in studying a foreign language is practice. 1............

2. Advanced learners needn't practice. 2............

3. Some English learners find listening and writing the most difficult skills. 3............

4. A learner can't speak well even though he knows a lot of grammar rules and has a large vocabulary. 4............

Đáp án Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 9

Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)

1. B; 2. B; 3. A; 4. D;

Question II: Choose the best answer (2pts)

1. D; 2. C; 3. B; 4. A; 5. D; 6. B; 7. D; 8. D;

Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (3 pts)

1. was eating; 2. gets; 3. haven't begun; 4. have seen;

5. has written; 6. takes;

Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts)

We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) dirty to swim in. There is so much smoke in the (2) air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) pollute the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4) down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) grow enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed to many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) Save the Earth.

Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts )

1 He wishes he could pass the examination.

2 She asked me where I lived.

3 She started living in Hanoi when she was 10.

4 They wish they could speak English fluently.

Đề tiếng Anh lớp 9 học kì 1 có đáp án - Đề số 3

A. PRONUNCIATION.

Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1.A. blankets

B. prepositions

C. weekends

D. partners

2.A. gather

B. entrance

C. family

D. Saturday

3.A. well-qualified

B. invited

C. modernized

D. learned

4.A. aloud

B. found

C. council

D. course

B.LANGUAGE FOCUS.

Question I. Write the correct form of the verb in each bracket.

1.Look! A girl _______ (ride) a water buffalo.

2.Loan _______ (not finish) her homework yet.

3.They used _______ (write) to each other every month when they were at school.

4.We wish we _______ (know) his decision now.

5.______they ______ (practice) their music lesson last night?

Question II. Circle the best option A, B, C or D to complete each sentence.

1._______ lunch, everyone leaves the room.

A. before

B. after

C. since

D. for

2.Would you like to go to the cinema with me _______ Sunday evening?

A. in

B. at

C. to

D. on

3.He’s lazy, _______ his parents are very worried.

A. so

B. because

C. for

D. as

4.She asked me if I_______ a driving licence.

A. have

B. having

C. had

D. to have

5.People did everything without the help of modern equipment, _______?

A. did they

B. didn’t they

C. did it

D. did they

Question III.Give the correct form of the words given in brackets.

1.They are having a ______(WONDER) time in Da Lat.

2.Mr and Mrs.John were very impressed by the _____ (FRIEND) of Vietnamese people.

3.My brothers are _____(COLLECT). They have collected a lot of foreign stamps.

4.Getting to the village is a very ______(INTEREST) journey.

Question IV.Find and correct the mistake in each sentence.

1. I wish (A) I can (B) travel to (C) the countryside next week (D).

2. In (A) Saturday afternoon, Minh invited (B) his (C) friends to (D) have dinner.

3. The letter (A) should been (B) delivered (C) in the afternoon (D).

C.READING.

Complete the passage with the words in the box, then answer the questions bellow.

Broken; invented; shortage; is; papermaking; exported;

Paper was __________ (1) by the Chinese in the first century A.D. The art of papermaking took 700 years to reach the Muslim world and another 700 years to get to Britain.

Most paper __________ (2) made from wood. When the trees are cut down, they are carried by land or water to paper mills. Here they are cut up and the wood is __________ (3) up into fibers, mixed with water and chemicals. This wood pulp is then dried up on a machine and made into paper.

Papermaking is an important British industry, and paper from Britain is __________ (4) to South Africa, Australia and many other countries. Some of the wood used in British __________ (5) industry comes from trees grown in Britain, but wood is also imported from other countries such as Norway. One tree is needed for every 400 copies of a forty-page newspaper. If half the adults in Britain each day buy one daily paper, this uses up over 40,000 trees a day. Trees are cut down faster than they can be replaced, so there may be a paper __________ (6) before the year 2020.

Answer the questions:

1.Who was paper invented by?

-> ………………………………………………………………………………

2.What is paper made from?

-> …………………………………………………………………………………………

3.Where is paper from Britain exported to?

-> ………………………………………………………………………………………

4.What is the passage about?

-> ……………………………………………………………………………………………

D.WRITING.

Question I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1.Lan cannot visit her pen pal in Malaysia.

->Lan wishes she……………………………………………………………………………

2.“Don’t stay up so late”, my father said.

-> My father told me………………………………………………………………………..

3.We repainted the house last week.

-> The house ………………………………………………………………………………..

4. Karen plays the piano very well, doesn’t she?

-> Does Karen ……………………………………………………………………………..?

5.You must do this exercise carefully.

-> This exercise …………………………………………………………………………….

Question II.Complete the sentences, using the words given.

1. My cousin / is / used to / wear / casual clothes.

-> ……………………………………………………………………………………

2.The computer / not / work, / he / took / it back / the shop.

-> ……………………………………………………………………………………

3. He asked / if / I / be / free / that night.

-> ……………………………………………………………………………………

4. In Vietnam, water puppets / make / of wood.

-> …………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

A. PRONUNCIATION.

1.A

2.B

3.B

4.D

B.LANGUAGE FOCUS.

Question I.Write the correct form of the verb in each bracket.

1.is riding

2.has not finished

3.to write

4.knew/ could know

5.Did - practice

Question II.Circle the best option A, B, C or D to complete each sentence.

1.B

2.D

3.A

4.C

5.B

Question III.Write the correct form of the words given in brackets.

1.wonderful

2.friendliness

3.collectors

4.interesting

Question IV.Find and correct the mistake in each sentence.

1. B -> could

2. A -> On

3. B -> be

C.READING.

Complete the passage with the words in the box.

1. invented

2.is

3.broken

4.exported

5.papermaking

6.shortage

Answer the questions:

1.It/ Paper was invented by the Chinese.

2.It/ Paper is made from wood.

3.It/ Paper from Britain is exported to South Africa, Australia and many other countries.

4.It/ The passage is about paper/ papermaking.

D.WRITING.

Question I.Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first one.

1.Lan wishes she could visit her pen pal in Malaysia.

2.My father told me not to stay up so late.

3.The house was repainted last week.

4.Does Karen play the piano very well?

5.This exercise must be done carefully.

Question II.Complete the sentences, using the words given.

1.My cousin is used to wearing casual clothes.

2.The computer did not work, so he took it back to the shop.

3.He asked me if I was free that night.

4.In Vietnam, water puppets are made of wood.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 9 có đáp án - Đề số 4

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A.sandals B.compartment C.tram D.manual
2. A.trench B.pedestrian C.exhibition D.tunnel
3. A.exhibition B.exist C.example D.examination

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A.significant B.facility C.elevated D.initially
5. A.cooperative B.considerable C.illiteracy D.anniversary

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

6. In a traditional family, there were three _________: grandparents, parents, and children.

A.groups

B.teams

C.bands

D.generations

7. It was very _________ that a couple in the past could have about 5 to 10 children.

A.popular

B.common

C.shared

D.obvious

8. Along with our need for love, our most important need is the need for _________.

A.appreciation

B.value

C.importance

D.increase

9. The metro will _________ Ben Thanh Market in the central area to the amusement park at Suoi Tien in District 9.

A.join

B.contact

C.connect

D.relate

10. Ho Chi Minh City plans to use the state budget funds to build ten more flyover _________.

A.systems

B.sets

C.methods

D.routes

11. It is not _________for men to wear the traditional costumes in modern life.

A.certain

B.surprised

C.pleased

D.convenient

12. It is not _________ for a particular vehicle to exist, to be loved for generations.

A.fun

B.glad

C.relieved

D. easy

13. Used throughout the 19th century in _________ classrooms, the slate has been used for students to write the answers to the problems.

A.most of

B.almost

C.nearly all

D.hardly ever

14. The sound of firecracker was common on previous Tet, but it is now prohibited ______ being dangerous and unsafe in production and distribution.

A.because

B.due to

C.despite

D.for

15. They _________ a five-day tour in Malaysia before they enjoyed the Tet festival last year.

A.spend

B.spent

C.had spent

D.would spend

IV. Fill in each blank in the passage with the correct word from the box. There are some extra words.

thickness; souvenirs; fashion; interest;

foreigners; demand; footwear; soldiers;

At the age of 73, the retired shoemaker Pham Quang Xuan says he never thought his tailor-made rubber sandals would still be popular in modern times. The sandals, made from old car tyres, were worn by many Vietnamese (16)_________ during the war against the French and the Americans. Mr. Xuan and his friends once made and sold rubber sandals in Hang Bot Street, but (17)_________ dropped as they slowly went out of (18)_________ .Several years ago, he started re-making the sandals for friends and family members and, in doing so, helped revive a wartime (19) _________. Despite his age, he still spends several hours a day carving sandals from rubber of suitable (20) _________, then cutting and trimming the edges and soles. The sandals come in cither with diagonal or horizontal straps.

V. Combine the following sentences by completing the second.

21. Family members care for each other. It is essential for that.

It is essential _____________________________________________

22. Families are the place where we learn values, skills, and behavior. We are aware of that.

We are aware _____________________________________________

23. Parents should guide their children into the world outside the home. It is certain about that.

It is certain _____________________________________________

24. Strong families have a sense of loyalty and devotion toward family members. We are conscious of that.

We are conscious ____________________________________

25. The family is a place of shelter for individual family members. It is sure about that.

It is sure ______________________________________________________

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

During the war, children wore straw hats to (26)_________ themselves from debris. Houses and schools were bombed and destroyed. Many children were made (27)_________ and their schools had to be moved around or lessons sometimes had to (28) after dark to avoid being targeted by heavy bombing. Many schools had its roof (29)_________ with several layers of straw to withstand the (30)_________ of the bombs. Life for children was very hard in both the North and South of Viet Nam during the war.

Young people were (31)_________ of their duty to serve their country. Even young girls took part in the war efforts by digging bomb shelters. Children took first-aid courses after school so that they could (32)_________ injured people.

Childhood years of children born in the 1960s are (33)_________ . As innocent children, they went to school (34) _________ straw hats in the sounds of American jet fighters in the sky and the shots from Vietnamese anti-aircraft guns.

Nowadays, they are proud that they came through those hardships. They had their heads held (35)_________ walking out of the war.

26. A.save B.keep C.protect D.help
27. A.homemade B.homeless C.homelessness D.homesick
28. A.place B.take place C.be happened D.exist
29. A.cover B.covering C.covered D.being covered
30. A.reasons B.causes C.actions D.impacts
31. A.known B.afraid C.capable D.aware
32. A.care for B.take after C.take core about D.deal
33. A.unfortunate B.unforgettable C.forgettable D.memorably
34. A.wear B.to wear C.wearing D.that wear
35. A.high B.highly C.height D.above

VII. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Street Food Shoulder Poles on Saigon streets

Street food shoulder pole is familiar with Saigon people throughout many years. Nowadays it has become a special thing that makes travelers curious. In small areas of District 1 and District 3, we could count more than 100 vendors who earned money using shoulder poles. A shoulder pole, also called a carrying pole, is a yoke of wood or bamboo, used by people to carry a load. The vendors put their goods in two baskets from each end of the yoke.

In the downtown, we can meet young women with their shoulder poles. The baskets are covered with plastic wrap carefully to protect the foods from the street dust. In a tight space of one basket, she could mix the ingredients and bake the cake on a small charcoal which was defended by carton. The ready cakes were put in other basket.

In the morning or evening, on rainy or sunny day,Saigon streets are marked by shoulder poles of people from different regions of the country, which has become a unique part of Saigon. It has been said that it isn’t hard to live in Saigon if you work hard. With the carrying pole on shoulders, the vendor has turned it into a “store’'. The reason is very simple, they don't have enough money to open a real store. Every day these women continue their journey through Saigon streets under the sun and the rain, selling cheap things or street foods to earn money and feed their children.

36. A shoulder pole _________.

A. is a bar made of wood or bamboo

B.used to be called a carrying pole

C.is the connection between wood and bamboo

D. is used to put goods on street vendors’ shoulders

37. Street food shoulder pole is_________ .

A.a way for passers-by to have food

B. a characteristic of District 1 and 3

C. used to make foreign travelers curious

D.used by street vendors to carry things

38. All of the following are true about shoulder poles EXCEPT that _______.

A.street vendors can bake cakes there

B.they can contain enough things to serve some customers

C.the two baskets have the same function

D.they can be protected from dust

39. All of the following are benefits of shoulder poles EXCEPT that _________.

A.they can help street vendors to sell many things without a store

B.women are marked by unique shoulder poles from different regions

C.it is a way for street vendors to carry goods around the streets

D. street vendors can support their families with the help of shoulder poles

40. The word “yoke" in paragraph 1 is closest in meaning to ___________.

A.a long piece of wood that is fastened across the necks to pull heavy loads

B.a wooden bar that is connected to the vehicles or loads so that they can be pulled away

C.something that connects two things or people, usually in a way that limits freedom

D. a piece of wood that is shaped to fit across a person's shoulders to carry two equal loads

ĐÁP ÁN

1. B

2. D

3. A

4. C

5. D

6. D

7. B

8. D

9. C

10. A

11. D

12. D

13. C

14. B

15. C

 

16 - soldiers

17 - demand

18 - fashion

19 -footwear

20 - thickness

21 - It is essential for family members to care for each other.

22 - We are aware that Families are the place where we learn values, skills, and behavior.

23 - It is certain that Parents should guide their children into the world outside the home.

24 - We are conscious that Strong families have a sense of loyalty and devotion toward family members.

25 - It is sure that the family is a place of shelter for individual family members.

26 - C; 27 - B; 28 - C; 29 - C; 30 - D; 31 - D; 32 - A; 33 - B; 34 - C; 35 - B

36 - D; 37 - D; 38 - C; 39 - B; 40 - D

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 9 có đáp án - Đề số 5

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. They (see) to go out three times a day.

2. Passengers (travel) on this bus bought their tickets in books.

3. Writing many letters (make) her happy.

4. Do you hear someone (cry) softly in the next room?

5. I (have) my house (paint) . That's why there is all this mess.

6. Either my sister or I (be) going to visit our uncle.

7. The Nile (flow) into Mediterranean.

8. If only I (have) money with me, I (lend) you some.

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. Bell experimented with ways of transmitting ...........over a long distance. (speak)

2. The tiger wanted to see the farmer's ............. (wise)

3. The scouts do the ................work (volunteer)

4. Nowadays, scouting is popular ................ (world)

5. The scouts also help the .............and street children, (old)

6. We're very impressed by the ..........of your town's people. (friend)

7. I must clean this ..............floor. (dirt)

8. It was ............not to write down the address. (fool)

9. Is it possible to .........between a hobby and an interest? (distinct)

10. Thousands of people have been made..........by the war (home)

Question 3: Choose the best answer (a, b, c or d) for each space

There has been a revolution in the world of newspapers. Not many years ..1....., newspapers were being produced using techniques unchanged for ..2.. hundred years.

The journalists gave their stories to a typist, who prepared them for an editor, who passed them on...3... the printer. The printer who was a ..4.... skilled man, set up the type. ......5... was then collected to make the pages. When the pages were complete, the printing machines could be...6.......

Nowadays what ...7.....? The journalists type their stories into a computer. The ...8 ..... checks their spelling, plans the page, shapes the articles. When the pages are ready, another computer may control the printing.

........9.. can be no doubt about it., producing a newspaper in an entirely different ..10.......now

1. A. before B. after C. ago D. yet
2. A. a B. some C. an D. over

3. A. to

B. by C. through D. with
4. A. hardly B. mostly C. partly D. very
5. A. They B. Which C. This D. All
6. A. switched B. started C. stopped D. moved
7. A. gives B. occurs C. goes D. happens
8. A. computer B. editor C. typist D. printer
9. A. It B. There C. You D. We
10. A. skill B. work C. management D. business

Question4: a) Change these sentences into passive voice

1. They make these artificial flowers of silk.

2. He has spelt this word wrongly

3. How do people learn English?

4. Who looked after the children when you were away?

5. They used to drink beer for breakfast in England years ago.

b) Change the following sentences into reported speech

1. "Listen to me and don’t make a noise,"said the teacher to his students.

2. "I'm tired of eating fish " said Mary to Helen.

3. "Let me help you make the sandwiches," Lan offered.

4. "You must do your homework everyday," said Mrs Hoa to us.

5. "There isn't much rain in the south of the country," said Peter.

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

1. Peter and Tom plays tennis every afternoon with Mary and me

2. Rita enjoyed to be able to meet some of her old friends during her vacation.

3. Because they had spent too many time considering the new contract, the students lost the opportunity to lease the apartment.

4. Could you mind telling me the way to the nearest restaurant.

5. It spent a long time to travel to the skiing resort but in the end we got there.

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. My parents are tired ..........living in the city.

2. Jackson was late because he was not aware ..........the time

3. Three prisoners escaped ...........the prison in May

4. Measuring money must be very difficult to carry...........

5. Take an umbrella with you. It will save you ........getting wet on the way home.

Question 6: a) Combine the sentences below, using the words in brackets.

1. Mr brown feeds the chicken. He collects their eggs. (not only....... but also)

2. He didn’t say any word and left the house (without)

3. He had stolen a gold watch. He was sent to prison. (for)

4. She came home early so that she might have plenty of time to cook dinner. (to)

5. Lan has a nice voice. Everybody likes it. (such .....that)

b/ Use the following sets of words and phrases to write complete sentences.

1. My uncle/ give up/ smoke / one year.

2. The noise / the traffic/ prevented /me/ go to sleep/

3. Look! / sun / set / mountains

4. In my life/ I / never be/ Pac Bo Cave.

5. It/ rain /./ I’d like / stay here / until / rain / stop.

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

1. He said: "We must have a party to celebrate this" (He said that ....................

2. I'm on the tenth page of the letter I'm writing So far I ..........................

3. Minh last wrote to his pen pal five months ago. (Minh hasn’t ..................

4. They usually wore jeans when they were young. (They used................

5. We couldn’t go to school this morning because of the heavy rain. (Because ...............

6. Practice speaking everyday or you can't improve your English. (If ..........

7. Hard work is the secret of passing your exam So long as.............................

8. You do not have to pay for elementary education in Viet Nam.

Elementary education ............................

9.He was a fool to say that It is.........................................

10.Living in the city is exciting Some people find ..............................

ĐÁP ÁN

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. are seen 5. am having - painted

2. travelling 6. am

3. makes 7. flows

4. crying 8. had - would lend

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. speech 6.friendliness

2. wisdom 7. dirty

3. voluntary 8. foolish

4. worldwide 9. distinguish

5. elderly 10. homeless

Question 3: Choose the best answer (a, b, c or d) for each space

1. c; 2.d; 3.a; 4.d; 5. c; 6. b; 7. d; 8. a; 9. b; 10. c;

Question 4: a) Change these sentences into passive voice

1. These artificial flowers are made of silk

2. This word has been spelt wrongly by him.

3. How is English learnt?

4. Whom were the children looked after when you were away by?

5. Beer used to be drunk for breakfast in England years ago.

b) Change the following sentences into reported speech

1. The teacher asked his students to listen to him and not to make a noise.

2. Mary said to Helen that she was tired of eating fish.

3. Lan offered to help me make the sandwiches.

4. Mrs Hoa said we had to do our homework everyday.

Đề thi học kì 1 Anh 9 có đáp án - Đề số 6

VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Circle the word whose main stressed syllable is different from that of the others.

1. A. benefit B. impression C. importance D. advantage

2. A. traditional B. fashionable C. convenient D. compulsory

Key: 1. A 2. B

II. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. depend B. ethnic C. region D. impress

2. A. increase B. mean C. leak D. weather

3. A. worked B. lived C. washed D. stopped

Key: 1. C 2. D 3. B

III. Choose the best answer.

1. I wish today ................ my birthday.

A. am

B. is

C. are

D. were

2. This book ................ in 2000.

A. wrote

B. is written

C. has written

D. was written

3. What do you use the Internet for? - ................

A. Get information.

B. Be got information.

C. To get information.

D. Be getting information.

4. You should practise ................ English with your classmates.

A. to speak

B. speak

C. being spoken

D. speaking

5. Buddhists often go to................ to pray.

A. pagoda

B. church

C. park

D. mosque

6. The unit of currency in Cambodia is the ................

A. dollar

B. peso

C. baht

D. riel

7. Everything is O.K, ................? - Of course.

A. is it

B. isn’t it

C. are they

D. aren't they

8. There ................ be a market here.

A. used to

B. is using to

C. use to

D. is used to

9. I ................ English since 2014.

A. learn

B. have learned

C. am learning

D. learned

10. It was very hot, ................ I opened all the windows.

A. because

B. but

C. so

D. when

Key: 1. D 2. D 3. C 4. D 5. A 6. D 7. B 8. A 9. B 10. C

READING

I. Choose one of the words given to fill in each gap.

And

important

editor

games

well-drawn

news

The Daily Sun is a very good newspaper. It has all the latest (1) ..................... and there is also an excellent sports page with well-written (2) ..................... interesting reports of football and hockey matches. The middle pages contain two crossword puzzles and some very (3) ..................... cartoons of famous people and events. Finally, there are always interesting letters to the (4) .....................

Key: 1. news 2. and 3. well-drawn 4. editor

II. Read the article about doing homework. Answer the questions.

Doing homework

It is a good idea to start your homework early. If you can do it before your evening meal, you will have more time later to do things that you enjoy, like talking on the phone. It is also better to do homework as soon as possible after the teacher has given it to you. Then, if the homework is difficult and you need time to think about it, you will still have time to do it.

Always turn off your mobile phone and the television when you are doing homework. You will work a lot faster without them. Make sure you have a quiet place to work, with enough light and a comfortable chair.

Questions:

1. Is it good to do homework late or early?

2. When is it better for us to do homework?

3. Why do we have to turn off our mobile phone and the television when we are doing homework?

4. Do you enjoy doing your homework? Why? Or why not?

Key: 1. It is good to do homework early.

2. It is better for us to do homework as soon as possible after the teacher has given it to us.

3. Because we will work a lot faster without them.

4. Students’ ideas. Ex: Yes, I do. Because doing homework helps me revise lessons effectively.

WRITING

I. Complete the second sentence with the same meaning.

1. We should plant trees around the school yard.

-> Trees……………………………………………………..

2. I don’t have a laptop

-> I wish ……………………………………………………..

3. “Are you using my pencil, Ba?”, Hoa said.

-> Hoa asked…………………………………………………………..

4. Study hard or you’ll fail the exam.

-> If………………………………………………………………………..

5. I can’t speak English well.

-> I wish ...........................................................................................

6. “Where do you live ? ” Nam asked his teacher

-> Nam asked……………………………………………………………….

7.“I will go to my village next year” Mr. Nam said.

-> Mr. Nam said …………………………………………………..……………

8. My brother likes playing soccer every morning.

-> My brother is interested………………………………………………………….

Key: 1. Trees should be planted around the school yard.

2. I wish I had a laptop.

3. Hoa asked Ba if/ whether he was using her pencil.

4. If you study hard, you’ll pass/ won’t fail the exam.

5. I wish I could speak English well.

6. Nam asked his teacher where he/ she lived.

7. Mr. Nam said he would go to his village next year.

8. My brother is interested in playing soccer every morning.

Trên đây là toàn bộ nội dung của Bộ 6 Đề kiểm tra học kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh có đáp án trên VnDoc.com. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Tiếng Anh 9 miễn phí khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Sau những giờ học tập căng thẳng, chắc hẳn các bạn sẽ rất mệt mỏi. Lúc này, đừng cố ôn quá mà ảnh hưởng tới tinh thần và sức khỏe bản thân. Hãy dành cho mình 1 chút thời gian để giải trí và lấy lại tinh thần bạn nhé. Chỉ 10 phút với những bài trắc nghiệm EQ, trắc nghiệm IQ vui dưới đây của chúng tôi, các bạn sẽ có được sự thoải mái nhất, sẵn sàng cho bài học sắp tới:

Đánh giá bài viết
203 166.537
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm