Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 3: A trip to the countryside hệ 7 năm

Trắc nghiệm Unit 3 lớp 9 A trip to the countryside

Nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit, Bài tập tiếng Anh 9 Unit 3: A trip to the countryside có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 khác nhau giúp các em ôn tập lại kiến thức tiếng Anh lớp 9 unit 3 một cách hiệu quả nhất. Mời thầy cô và các em tham khảo.

* Xem thêm hướng dẫn học Unit 3 tiếng Anh lớp 9 tại:

Soạn Unit 3 lớp 9 A trip to the countryside hệ 7 năm

I. Choose the word which is pronounced differently from the other.

1.

A. teacher

B. scholarship

C. chair

D. chess

2.

A. few

B. dew

C. new

D. sew

3.

A. smart

B. cart

C. carry

D. start

4.

A. burn

B. bury

C. curly

D. turn

5.

A. about

B. south

C. count

D. y ng

II. Choose the word in each line has different stress pattern.

6.

A. bamboo

B. blanket

C. comment

D. entrance

7.

A. collection

B. hamburger

C. pagoda

D. encourage

8.

A. locate

B. admire

C. forest

D. effect

9.

A. invent

B. remain

C. exchange

D. gather

10.

A. grocery

B. collection

C. revision

D. decision

III. Find the one choice that best completes the sentence.

11. After two hours traveling by bus, we ______ Vung Tau.

A. came

B. got

C. reached

D. went

12. While going on her summer vacation, Liz took a lot of______ to show the trip to her friends.

A. pictures

B. things

C. signs

D. photos

13. They usually go for a walk in the park early in the morning to enjoy the ______ air there.

A. fresh

B. salty

C. windy

D. strong

14. After an hour's walking, everyone felt tired and hungry, so they stopped and had a ______.

A. breakfast

B. lunch

C. supper

D. snack

15. We hired a canoe and went______ in the river.

A. working

B. playing

C. boating

D. climbing

16. They put up the tent and had a ______ on the river bank.

A. way

B. picnic

C. place

D. space

17. Many people go to amusement parks on weekends to ______ after a hard working week.

A. see

B. watch

C. enjoy

D. relax

18. He invited me______ his family on a trip to Nha Trang.

A. to join

B. to come

C. to get

D. to take

19. Look at the big old tree at the ______to the village. It's a banyan tree.

A. exit

B. going

C. entrance

D. way

20. We started to walk to the village. The______ to the village was tiring but very interesting.

A. voyage

B. travel

C. going

D. journey

21. We also walked up the mountain to visit the ______ of a Vietnamese hero.

A. place

B. shrine

C. land

D. site

22. They see each other ______ lunchtime and______ night only.

A. in/ in

B. on/ on

C. at/ at

D. in/ at

23. I was ______tired that I fell asleep while watching TV.

A. such

B. very

C. so

D. much

24. John is ______ kind boy that everyone likes him.

A. such

B. so

C. very

D. such a

25. They have known each other______ they were at high school.

A. when

B. since

C. for

D. while

26. I wish I ______ play the piano as well as my close friend______.

A. could/ play

B. can/ plays

C. could/ plays

D. can play

27. What do you think our children______ when we get home?

A. do

B. would do

C. are doing

D. were doing

28. I wish I ______ to my parents. Now it's too late.

A. listen

B. would listen

C. have listened

D. had listened

29. Remember the meeting will be ______ Tuesday, ______ 9 am and 11am.

A. on/ at

B. on/ from

C. on / between

D. at/ at

30. The sun ______ when we started our trip to the village.

A. shines

B. shone

C. was shining

D. had shone

31. Jack knows his lesson well because he______ it.

A. studies

B. studied

C. has studied

D. had studied

32. If only he ______ me the truth, I didn't treat her badly.

A. told

B. had told

C. tells

D. would tell

33. It's time you ______ to study harder to pass the final exam.

A. to try

B. tried

C. try

D. will try

34. It was ______ that we went for a walk in the mountain.

A. so nice day

B. such nice day

C. so a nice day

D. such a nice day

35. Hurry up! It's time we______ for home.

A. leave

B. to leave

C. leaving

D. left

36. We plan to go fishing tomorrow. We hope the weather ______ fine.

A. is

B. will be

C. would be

D. were

37. Did she ______ to the same school with you? - Yes, but we were not in the same class.

A. used to go

B. used to going

C. use to go

D. use going

38. I sometimes dream ______ having enough time and money to have a long holiday.

A. with

B. by

C. of

D. about

39. Computers are wonderful recent achievements______ out time.

A. at

B. on

C. for

D. in

40. Since I______, I've made a lot of friends in the new school.

A. come

B. came

C. coming

D. had come

41. After the gas explosion, cars and trucks were stopped and ______.

A. kept

B. searched

C. fined

D. watched

42. It's high time we______ our house. It looks so old.

A. repaint

B. to repaint

C. repainting

D. repainted

43. My uncle is a heavy smoker. He gets ______ a lot.

A. used to smoke

B. used to smoking

C. use to smoke

D. use to smoking

44. Be careful! The floor______.

A. has just been polished

B. just has been polished

C. has just polished

D. just polished

45. He hopes that he______ a pop singer in the future.

A. is

B were

C. will be

D. would be

IV. Choose the underlined words or phrases that are not correct in standard written English.

46. Jones tried (A) to use chopsticks but (B) he can’t (C). He isn’t used to use (D) them.

47. He is one of the most (A) boring people I ever meet (B). He never says (C) anything interesting (D).

48. Ann is going to (A) America next month (B). She hasn’t never (C) been there before (D).

49. I wasn’t able to (A) understand French so (B) I didn’t know what he said (C). If only he spoke (D) English.

50. She is a foreigner (A) because (B) she needs (C) a visa to stay in (D) this country.

51. Tom is good at (A) math. He is fond of (B) attend (C) a higher (D) mathematics course.

52. After living (A) in (B) England for a year, Long finally gets used to drive (C) on the left (D).

53. Summer is coming (A). We are looking (B) forward to spend (C) our free time relaxing (D) in the sun.

54. I wish I didn’t (A) tell him the truth. He looks (B) so (C) worried (D) now.

55. It’s really cold (A) and miserable here in (B) the winter. I hope we would (C) live in (D) a warmer place next year.

VI. Choose the sentence which is closest in meaning to the given one.

66. “If only I’d learnt to drive”, Carl said.

A. Carl thinks there are too many drivers on the roads. B. Carl is glad he learnt to drive.

C. Carl wishes he could drive. D. Carl is sorry that he ever learnt to drive.

67. He didn’t write a single card.

A. He wrote only one card. B. He didn’t write even one card.

C. He wrote just a single card. D. He wrote all the cards except one.

68. His father gave him a new bike on his birthday.

A. He bought a new bike on his birthday.

B. His father lent him a new bike on his birthday.

C. His father gave him a new bike as a birthday present.

D. He got a new bike for his father on his birthday.

69. “Let’s go to the jazz concert at the Diamond” he said.

A. He suggested going to the jazz concert. B. He asked to go to the jazz concert.

C. He wanted us to go to the jazz concert. D. He invited us to go to the jazz concert.

70. Alice and Mary are looking for a part time job in the summer.

A. Alice wants a job and Mary are doing a part time job.

B. Both Alice and Mary are doing a part time job.

C. Alice finds a summer part =time job for Mary.

D. Alice is looking for a part =time job and so is Mary.

VII. Read the passage and answer the questions that follow

The tiny village of Frinley is said to possess a “cursed tree.” Because the tree was mentioned in a newspaper, the number of visitors to Frinley has now increased. The tree was planted near a church fifty years ago, but it is only in recent years that it has gained an evil reputation. It is said that if anyone touches the tree, he will have bad luck; if he picks a leaf, he will die. Many villagers believe that the tree has already claimed a number of victims. The vicar has been asked to have the tree cut down, but so far he has refused. He has pointed out that the tree is a useful source of income as tourists have been coming from all parts of the country to see it. In spite of all that has been said, the tourists have been picking leaves and cutting their names on the tree trunk. So far, not one of them has been struck down by sudden death.

71. Where and when was the tree planted?

______________________________________________

72. What has the tree got in recent years?

______________________________________________

73. What will happen to a man if he touches the tree?

______________________________________________

74. Why is the tree a useful source of income?

______________________________________________

75. Are the visitors afraid of what has been said about the tree?

______________________________________________

Đáp án Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 3

1. B

2. D

3. C

4. B

5. D

6. A

7. B

8. C

9. D

10. A

11. C

12. D

13. A

14. D

15. C

16. B

17. D

18. A

19. C

20. D

21. B

22. C

23. C

24. D

25. B

26. C

27. C

28. D

29. C

30. C

31. C

32. B

33. B

34. D

35. D

36. B

37. C

38. C

39. D

40. B

41. B

42. B

43. B

44. A

45. C

46. D => using

47. B => have ever met

48. C => hasn’t been

49. D => had spoken

50. B => so

51. C => attending

52. C => driving

53. C => spending

54. A => hadn’t told

55. C => will

56. C

57. A

58. B

59. A

60. B

61. B

62. D

63. A

64. D

65. C

66. C

67. B

68. C

69. A

70. D

71. The tree was planted near a church fifty years ago

72. It has an evil reputation

73. He will have bad luck

74. Because tourists have come from all parts of the country to see it

75. No, they aren’t. they have even picked leaves and cut their names on the tree-truck

Trên đây là Bài tập Unit 3 A trip to the countryside lớp 9 có đáp án. Bên cạnh đó, mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
21 42.148
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm