Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 4 Life in the past có đáp án

Bài tập tiếng Anh 9 Unit 4 Life in the past có đáp án

Bài tập tiếng Anh Unit 4 lớp 9 Life In The Past có đáp án dưới đây nằm trong bộ tài liệu Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit mới nhất trên VnDoc.com. Tài liệu Bài tập Unit 4 tiếng Anh lớp 9 mới có đáp án gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới khác nhau giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức đã học trong bài một cách hiệu quả.

I. Choose the word whose underline part is pronounced differently from the others.

1. A. booksB. clubsC. hatsD. stamps
2. A. whichB. whatC. whoD. why
3. A. communityB. computerC. museumD. custom
4. A. impoliteB. nightC. traditionD. slight
5. A. educationB. questionC. pollutionD. collection
6. A. populatedB. loadedC. wantedD. lived

II. Choose a word in each line that has different stress pattern.

1. A. peopleB. enoughC . pictureD. father
2. A. dependB. beginC .agreeD. happen
3. A. fatherB. enjoyC. attendD. depend
4. A. determineB. pagodaC. fabulousD. convenient
5. A. enjoyB. pictureC. developD. determine
6. A.pictureB. peopleC.agreeD. visit

III. Choose the best answer A, B, C or D.

1. We can learn how ______ banh chung at Tet.

A. make

B. to make

C. making

D. made

2. Men used ______ the bread winner of the family.

A. be

B. to be

C. to being

D. to

3. Should we try to ______ every custom or tradition which is in danger of dying out?

A. preserve

B. act out

C. entertain

D. open

4. The children in my home village used to go ______, even in winter. Now they all have shoes.
A. on foot

B. bare-footed

C. playing around

D. played around

5. At night they used to entertain ______ by telling and acting out stories.

A. them

B. their

C. themselves

D. themself

6. There is usually a ______ gap between the old and the young, especially when the world is changing so fast.
A. generation

B. value

C. age

D. old

7. It must be incredible travelling by dogsled. I wish I ______ it.

A. can do

B. could did

C. could do

D. can done

8. Every nation has respect for their long-preserved ______.

A. behaviours

B. practices

C. traditions

D. traditional

9. Once a month I went downtown to collect the post and then walked from village to village, ______ were far away from each other.

A. which

B. where

C. that

D. where

10. In Viet Nam, ______ often refers to age and social position, not to wealth.
A. seniority

B. tradition

C. generation

D. culture

11. I also passed______ the news I had heard from the town and the other villages.

A. in

B. on

C. down

D. at

12. Giving lucky money to the young and the old at Tet is a common ______ in many Asian countries.

A. behavior

B. practice

C. tradition

D. cultural

13. She used to live in an igloo: a domed house ______ from blocks of ice.

A. to build

B. built

C. building

D. to built

14. I wish people in the world ______ conflicts and lived in peace.

A. don’t have

B. doesn’t have

C. didn’t have

D. didn’t having

15. I have told you many times ______ the door open.

A. not leave

B. not to leave

C. to not leave

D. not to leaving

16. I wish my friends spent less time ______ computer games and more time outdoors.

A. play

B. to play

C. playing

D. played

17. The farmers in my home village ______ rice home on trucks. They used buffalo-driven carts.

A. used to transport

B. used to be transported

C. didn’t use to transport

D. used to transport

18. A ______ is used to make the sound much louder so that many people can hear it from a distance.

A. loudspeaker

B. radio

C. television

D. computer

19. I suppose it was a special occasion, ______?

A. was it

B. wasn’t it

C. don’t I

D. doesn’t I

20. He could be fired for his rude ______ towards the VIP guest.

A. behaviour

B. practice

C. tradition

D. Practices

IV. Put the correct form of the verb the sentence with “ Wish”.

1. I wish I ( live) ……………. near my school.

2. I wish I ( know) ……………. her address.

3. I wish I ( be ) ……………. taller.

4. I wish I (meet) ……………..her now

5. I wish he (not leave) ………………….here.

6. I wish I ( be )…………………a doctor when I grow up

V. Choose a word/phrase from the box the complete the sentences.

Physical

traditions

street vendors

worry

acting out

behaviour

loudspeaker

imagination

1. He could be fired for his rude ………………………towards the VIP guest.

2. Use your................................. and draw a picture of your dream house.

3. A…………………………………… is used to make the sound much louder so that many people can hear it from a distance.

4. Women in the past did not have to …………………………. too much about their weight, diets, or obesity.

5. Children love………………………………………….. the stories as they tell them.

6. Every country has its own customs and………………………………….

7. Eating from………………………… is a popular habit of people in big cities in Viet Nam.

8……………………………………………… punishment was common at schools in the past.

VI. Put the verbs in brackets

1. He (go)……………………………….. to school by bike everyday

2. I am looking forward to (hear)………………………………. from you

3. I wish I (can)………………….………… speak English well

4. In the 18th century, jeans (make)………………………….comprised

5. If I saw a UFO, I (be)……………………………………. Surprised

6. We will go camping tomorrow if it (not rain)……………………….

7. She spends two hours (work)…………………… part time at a supermarket

near her house everyday.

8. When I came, they (talk)………………………….. happily about the last night’s movie.

9. You (see) ……………………………….. Miss. Jenifer since she left for France?

10. She used to (take) …………………………….to school by her mother.

VII. Read the text carefully and decide whether the following sentences are true (T) or false (F)

Before Stone Age, people used to eat fruits, leaves and anything they found from the forest. However, this habit changed into hunting animals, preserving food items and planting and growing vegetables, which eventually led into farming different crops like maize, corn, and rice. People were healthy, they rarely had diseases and never needed extra exercise because their daily work kept their bodies running.

At present, we have turned the agriculture into a mass scale production, including machinery,technology and pesticides, all of which came in with the green revolution. With green revolution agriculture and the traditional farming culture turned upside down. As far nor now, farmers who are able to cope up with the multinational cooperation’s and their large-scale, expensive products, pesticides and high-yielding varieties of seeds, keep producing crops for the market. Yet the traditional, low-income farmers even today, especially in Asian countries, are in a dire state.

Fast food is another major factor in modern food habits. Although many people find it convenient, it leads to many health conditions. Today people are unhealthy, needs medicine and functions on diets and exercise machines.

1. People in the past ate healthy food so they rarely had diseases.

2. The green revolution is the decrease in agriculture production.

3. The green revolution caused agriculture to change completely.

4. Farmers nowadays can’t meet the great demand of the food market.

5. Fast food is convenient but it’s not good for health.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underline part is pronounced differently from the others.

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - C; 5 - B; 6 - D

II. Choose a word in each line that has different stress pattern.

1- B; 2 - D; 3 - A; 4 - C; 5 - B; 6 - C;

III. Choose the best answer A, B, C or D.

1. B

2. B

3. A

4. B

5. C

6. A

7. C

8. C

9. A

10. A

11. B

12. C

13. C

14. C

15. B

16. C

17. C

18. A

19. B

20. A

IV. Put the correct form of the verb the sentence with “ Wish”.

1 - lived; 2 - knew; 3 - were; 4 - met; 5 - Didn’t leave; 6 - Would be;

V. Choose a word/phrase from the box the complete the sentences.

1 - behaviour; 2 - imagination; 3 - loudspeaker; 4 - worry;

5 - acting out; 6 - traditions; 7 - street vendors; 8 - Physical;

VI. Put the verbs in brackets

1 - goes; 2 - hearing; 3 - could; 4 - were made; 5 - would be;

6 - does not rain; 7 - working; 8 - were talking; 9 - have you seen; 10 - be taken;

VII. Read the text carefully and decide whether the following sentences are true (T) or false (F)

1. T

2. F

3. T

4. F

5. T

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 4: Life in the past nâng cao MỚI

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 9 mới Unit 4 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
8 25.027
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm