Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 4: Life in the past nâng cao

Tiếng Anh lớp 9 Unit 4 có đáp án

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 4: Life in the past nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Bài tập Word Form lớp 9 Unit 4 CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tiếng Anh THCS

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 4 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn lớp 9. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 4: Life in the past nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. emotion

B. indecisive

C. obesity

D. believable

2. A. entertain

B. event

C. dogsled

D. domed

3. A. fresh

B. specific

C. entertain

D. preservation

4. A. increase

B. surprise

C. release

D. promise

5. A. occasion

B. vendor

C. mobile

D. technological

Exercise 2: Choose a word in each line that has different stress pattern

1. A. develop

B. understand

C. imagine

D. consider

2. A. grandparent

B. violence

C. buffalo

D. importance

3. A. illiterate

B. communicate

C. entertainment

D. traditional

Exercise 3: Complete the sentence with the correct tense of the verb in brackets

1. This used _________ (be) the best restaurant in town.

2. If you___________ (go) to bed earlier, you (not be) so tired.

3. I only wish you ____________(be) all as happy as I am.

4. We are having a wonderful holiday on the beach. I wish you _______(be) here.

5. He is always whistling. I wish he ________ (not do) that all the time.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

1. The children were acting _______________the story of the birth of Jesus.

A. out

B. on

C. down

D. at

2. Last night, I came home, cooked dinner, and __________ TV.

A. watch

B. watched

C. was watching

D. would watch

3. Unfortunately the new system didn’t _________ our expectations.

A. catch up with

B. bring about

C. come across

D. come up to

4. Working as street vendors has created countless jobs, and it has become __________in Ha Noi.

A. part of life

B. parts of life

C. part of lives

D. life parts

5. “Quang ganh” is two baskets hung from either end of a bamboo pole_________the shoulders.

A. across

B. at

C. on

D. above

6. I’ve just found 20 dollars in my pocket! - _________!

A. How crazy

B. That’s right

C. Thanks a lot

D. How cool

7. When I see the kids playing football, I almost wish I _______ their age again.

A. was

B. am

C. would be

D. could be

8. Youngsters love to eat from street___________for the cheap price.

A. vans

B. vendors

C. trucks

D. business

9. Viet Nam’s tug-of-war game was also ____________as a UNESCO cultural intangible heritage of humanity in December 2015.

A. realised

B. recognised

C. allowed

D. seen

10. We all wish there_________a smart board in our classroom.

A. is

B. was

C. has been

D.had been

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

It is just simple and ordinary as its (1)__________. No noisy sound from engines, no obscure smoke and no spending too much for commuting. From a long time ago, Vietnamese people have thought of the rickshaw as a (2)__________means of transportation when going out. It is not only close-knit to Vietnamese but also connected strongly with the foreigners (3)__________all of them were attracted by this unique means at the first time visiting Viet Nam.

The rickshaw has existed for a long time in Vietnamese life,and become quite necessary as the (4)__________in a body. Not only the Vietnamese feel (5)__________to rickshaw, foreigners are also impressed by this unique vehicle. They will be fond of sitting on the rickshaw for a (6)__________tour around Sword Lake or a round on the streets to (7)__________dreamy and peaceful photos in the ancient citadel.

Traveling in a rickshaw is the time for peacefully(8)__________windy sunset and bright sunrises on the beach of Nha Trang or Da Nang or elsewhere. How pleasant it is for you to enjoy a relaxing feeling on the short (9)__________trip.

Viet Nam is becoming more and more modern; however, rickshaw still (10)__________through the time and has a stand in the minds of the residents.

1. A. presence

B. appearance

C. judgment

D. performance

2. A. shared

B. recognized

C. friendly

D. familiar

3. A. although

B. as

C. but

D. while

4. A. breath

B. air

C. rest

D. recovery

5. A. close

B. closed

C. closest

D. closing

6. A. sight

B. sighting

C. sightseeing

D. sightseer

7. A. catch

B. take

C. bring

D. keep

8. A. welcome

B. welcoming

C. welcomed

D. being welcomed

9. A. city

B. town

C. urban

D. field

10. A. keeps

B. continues

C. lives

D. survives

Exercise 6: Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

1. Lynn wishes (A) she had (B) a bigger apartment and can (C) buy (D) a car.

2. He let (A) the letter falling (B) onto (C) the floor (D).

3. I wish I have (A) his mobile phone number so that (B) we could (C) tell him the good news (D).

Exercise 7: Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D

For formal ceremonies, men would have two additional items, a long gown with slits on either side, and a turban, usually in black or brown made of cotton or silk. In feudal times, there were strict dress codes. Ordinary people were not allowed to wear clothes with dyes rather than black, brown or white. Costumes in yellow were reserved for the King. Those in purple and red were reserved for high ranking court officials, while dresses in blue were exclusively worn by petty court officials. Men's dress has gradually changed along with social development.

The traditional set of a long gown and turban gave way to more modern-looking suits, while business shirts and trousers have replaced traditional long sleeved shirts and wide trousers. Traditional costumes still exist and efforts are increasingly being made to restore traditional festivals and entertainment which incorporate traditional costumes.

For women, the outer garment is a special silk gown called an “ao tu than” which is brown or light brown in colour with four slits divided equally on its lower section.The second layer is a gown in a light yellow colour and the third layer is a pink gown. When a woman wears her three gowns, she fastens the buttons on the side, and leave those on the chest unfastened so that it forms a shaped collar. This allows her to show the different colors on the upper part of the three gowns. Today, on formal occasions women wear “ao dai”.

1. In the past, the colour was used to represent ____________.

A. the difference between men and women

B. formal ceremonies

C. the social development

D. the rank in the society

2. In the past, for formal ceremonies men wore .

A. costumes in purple or yellow not like the King

B. a long gown and a turban in black or brown

C. costumes made of red cotton or silk

D. dresses in blue as petty court officials

3. Traditional festivals____________.

A. promote traditional costumes

B. encourage modern-looking suits

C. replace traditional suits by business ones

D. make men’s dresses change

4.All of the following are true about women’s traditional costumes EXCEPT that ________.

A.the gowns have different colours on the upper part

B.we can see a shaped collar in the front

C.the two inner gowns cannot be seen

D.the outer gown has four equal parts on its lower section

5. The word “gown” in paragraph 1 is closest in meaning to _________.

A.a long dress worn on formal occasions

B.a woman’s dress, especially a long one

C.a long piece of clothing worn by judges

D. piece of clothing that is worn over other clothes to protect them

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first sentence.

1. It’s a pity my computer is out of order.

I wish ____________________________________

2. He doesn’t have meals with his family any more.

He used ___________________________________

3. It took me a long time to be accustomed to living in the country.

It took me a long time to get ___________________

4. I would like my sister to improve her English speaking.

I wish _____________________________________

5. Vietnamese people only eat dried candied fruit at Tet.

Dried candied fruit ___________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 4: Life in the past nâng cao

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. C

2. D

3. B

4. B

5. C

Exercise 2: Choose a word in each line that has different stress pattern

1. B

2. D

3. C

Exercise 3: Complete the sentence with the correct tense of the verb in brackets

1. This used to be (be) the best restaurant in town.

2. If you went (go) to bed earlier, you wouldn’t be (not be) so tired.

3. I only wish you were (be) all as happy as I am.

4. We are having a wonderful holiday on the beach. I wish you ___were____(be) here.

5. He is always whistling. I wish he ___didn’t do_____ (not do) that all the time.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. D

4. A

5. C

6. D

7. A

8. B

9. B

10. B

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

1. B

2. A

3. C

4. D

5. B

6. A

7. D

8. C

9. B

10. C

Exercise 6: Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

1. C (can => could)

2. B (falling => fall)

3. A (have => had)

Exercise 7: Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D

1. D

2. B

3. A

4. C

5. A

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first sentence.

1. I wish my computer wasn’t out of order

2. He used to have meals with his family.

3. It took me a long time to get used to living in the country.

4. I wish my sister improved her English speaking.

5. Dried candied fruit is only eaten by Vietnamese people at Tet.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 4: Life in the past nâng cao. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Bài tập Word Form lớp 9 Unit 4, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 782
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm