Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local Environment nâng cao (số 3)

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 1 lớp 9

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 1 nâng cao: Local enviroment do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tiếng Anh THCS

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn lớp 9. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local Environment nâng cao (số 3)

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has different sound in the underlined part

1. A. pottery

B. opinion

C. communicate

D. behavior

2. A. handicraft

B. publish

C. remind

D. historical

3. A. endangered

B. generation

C. accept

D. memorable

Exercise 2: Choose a word in each line that has different stress pattern

1. A. surface

B. attraction

C. bamboo

D. technique

2. A. handicraft

B. cultural

C. museum

D. sculpture

Exercise 3: Choose the correct answer

1. In 1990, due to the change of the economic situation, Dong Ho paintings were difficult to sell and many ___________ quit their job.

A. craftsmen

B. crafts

C. craftsmanship

D. craft unions

2. It turned out that we ___________ rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.

A. hadn’t

B. should have

C. needn’t have

D. mustn’t

3. Weaving mats in Dinh Yen, Dong Thap used to be sold in the “ghost” markets set up at night and operate up to early morning ________ the government built a new market five years ago.

A. after

B. as soon as

C. when

D. until

4. I don’t like to ask people for help but I wonder if you could ________ me a favour.

A. make

B. do

C. find

D. pick

5. Nowadays, Tan Chau artisans can produce silk of multiple colours _______ they can meet customers’ demands.

A. but

B. in order

C. so

D. so that

6. It was only ______ he told me his surname that I realized that we had been to the same school.

A. until

B. when

C. since

D. then

7. Now, at the age of over 80, the artisan is leaving the craft to his descendants with the desire to ______ this ancient craft.

A. change

B. consider

C. preserve

D. reserve

8. The four-ton statue of hero Tran Vu, ______in 1667, still stands in Quan Thanh Temple.

A. to cast

B. to be vast

C. cast

D. casting

9. I’m afraid this vase is anything but antique - In fact, it’s_______.

A. pointless

B. worthless

C. meaningless

D. hopeless

10. He couldn’t ____________his father that he was telling the truth.

A. admit

B. confide

C. trust

D. convince

Exercise 4: Give the correct form of the words in brackets

1. She always listens __________ to what she is told. (ATTENTION)

2. In his family, he is a ________ child. (TROUBLE)

3. There has been a ___________ improvement in her writing. (NOTICE)

Exercise 5: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

In the Mekong Delta, Long Dinh village of Tien Giang province is famous for its traditional craft of weaving flowered mats. The mat’s high quality makes them popular domestically, and they are also exported to markets worldwide including Korea, Japan and America.

In spite of its well-established reputation for this traditional craft, mat weaving only started here some 50 years ago. It was first introduced by immigrants from Kim Son, a famous mat weaving village in the northern province of Ninh Binh. However, the technique of weaving sedge mats in Long Dinh, as compared with other places in the South, is somewhat different. Long Dinh branded mats are thicker and have more attractive colours and patterns.

Weaving sedge mats is similar to growing rice. Long Dinh mat production mainly occurs during the dry season, from January to April. Weavers have to work their hardest in May and June, otherwise, when the rainy season starts in July, they will have to put off finishing their products till the next dry season. No matter how much work it requires, Long Dinh mat producers stick with this occupation, as it brings a higher income than growing rice.

This trade provides employment for thousands of local labourers. At present, nearly 1,000 households in Long Dinh village live on weaving mats. To better meet market demands, Long Dinh mat weavers have created more products in addition to the traditional sedge mats. Particularly, they are producing a new type of mat made from the dried stalks of water hyacinth, a common material in the Mekong Delta.

Thanks to the planning and further investment, the mat weaving occupation has indeed brought in more income for local residents. Their living standards have improved considerably, resulting in better conditions for the whole village.

1. In order to meet market demands, artisans in Long Dinh .

A. try to produce various types of products

B. stop producing the traditional sedge mats

C. produce new Products from rare material

D. for thousands of local labourers

2. We can infer from the sentence “Weaving sedge mats is similar to growing rice” that _______.

A. both bring similar income

B. both occur at the same time

C. both depend on weather conditions

D. both occur on the same land

3. Despite difficulties, people in Long Dinh try to follow the craft because ______.

A. they can make the techniques of weaving different

B. they can earn more money than growing rice

C. they can have jobs in the rainy months

D. they can go to Korea, Japan and America

5. We can infer from the passage that_________.

A. the craft contributes much to the village economy

B. most of the households in Long Dinh village live on weaving mats

C. the new technique makes labourers work in the dry season

D. Long Dinh mat production is only well-known in foreign markets

5. All of the following are true about the craft in Long Dinh EXCEPT that _______.

A. the techniques are a little bit different from those in other regions

B. the mats have more attractive colours and designs

C. it has the origin from Kim Son, Ninh Binh

D. it has had the reputation for more than 50 years

Exercise 6: Give the correct form of the words in brackets.

1. She always listens __________ to what she is told. (ATTENTION)

2. In his family, he is a _________ child. (TROUBLE)

3. There has been a ________ improvement in her writing. (NOTICE)

4. The price of the house includes many existing _________ and fittings. (FIX)

5. It was _________ of me to mislead you like that. (FORGIVE)

Exercise 7: Rewrite each sentence so that it contains the word or words in capitals, and so that the meaning stays the same

1. I won’t stay in this job, not even for double the salary. (IF)

_________________________________________________

2. The coins are believed to have been buried for safe keeping. (IT)

_________________________________________________

3. If you insist on eating so fast, of course you get in indigestion. (WILL)

_________________________________________________

4. It’s pity! You aren’t going to Ann’s party. (WISH)

_________________________________________________

5. Someone punches Sam in the face at a football match. (GOT)

_________________________________________________

Exercise 8: Read the following and choose the best answer.

There are many (1) ________ villages in Viet Nam, but Quat Dong village in Ha Noi is widely known (2) _______ its products of high (3) ________.

Embroidery has been developing around here (4) ________ the 17th century. In the past, local skilled artisans were chosen to make sophisticated embroidered (5) _____ for the Vietnamese King, Queen and other Royal family members. The first man who taught the local people how to embroider was Dr. Le Cong Hanh, who lived during the Le dynasty. He learned how to embroider while on a trip to China (6) ______ an envoy, and taught the villagers of Quat Dong upon his (7) ________. Although these skills eventually spread (8) _________ the country, the Quat Dong’s artisans’ creations are still the most appreciated. In (9) _________ to create beautiful embroideries, an artisan must be patient, careful and have an eye for design, along with clever hands. Nowadays, Quat Dong products may range from clothes, bags, pillowcases, to paintings and decorations, which are (10) ______ to many countries.

1. A. number

B. exist

C. embroidery

D. population

2. A. for

B. border

C. region

D. place

3. A. includes

B. insists

C. quality

D. consists

4. A. around

B. over

C. on

D. since

5. A. costumes

B. tell

C. name

D. separate

6. A. good

B. as

C. better

D. well

7. A. another

B. others

C. return

D. anothers

8. A. across

B. hill

C. village

D. downtown

9. A. quarter

B. effort

C. order

D. notice

10. A. wonder

B. cause

C. true

D. exported

-The end-

Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local environment nâng cao

Exercise 1: Find the word which has different sound in the underlined part

1. A

2. C

3. A

Exercise 2: Choose a word in each line that has different stress pattern

1. A

2. C

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. C

3. D

4. B

5. D

6. B

7. C

8. C

9. B

10. D

Exercise 4: Give the correct form of the words in brackets

1. She always listens _____attentively_____ to what she is told. (ATTENTION)

2. In his family, he is a ____troublesome____ child. (TROUBLE)

3. There has been a _____noticeable______ improvement in her writing. (NOTICE)

Exercise 5: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. A

2. C

3. B

4. A

5. D

Exercise 6: Give the correct form of the words in brackets.

1. attentively

2. troublesome

3. noticeable

4. fixtures

5. unforgivable

Exercise 7: Rewrite each sentence so that it contains the word or words in capitals, and so that the meaning stays the same

1. Even if you offer me double the salary, I won’t stay in this job.

2. It is believed that the coins were buried for safe keeping.

3. If you eat so fast, you will get in indigestion.

4. I wish you were going to Ann’s party.

5. Sam got his face punched at a football match.

Exercise 8: Read the following and choose the best answer.

1. C

2. A

3. C

4. D

5. A

6. B

7. C

8. A

9. C

10. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local Environment nâng cao (số 3). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local environment nâng cao (số 1), Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local Environment nâng cao (số 2).... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.511
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm