Trắc nghiệm từ vựng Unit 8 lớp 9 Tourism

Tiếng Anh lớp 9 Unit 8 có đáp án

Trắc nghiệm từ vựng Unit 8 lớp 9: Tourism do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 8 CÓ ĐÁP ÁN

Trắc nghiệm từ vựng Unit 8 lớp 9: Tourism

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Choose the correct answer A, B, C or D

1. Travelling to Ba Mun Island in Quang Ninh, tourists can explore on their own, following some natural __________on the island.

A. trails

B. marks

C. roads

D. stretches

2. In Binh Ba Island (Lobster Island), there are many beautiful beaches with white sand, clear water, blue sky, which is________for those who love nature and calmness.

A. available

B. famous

C. good

D. suitable

3. Con Dao has not only prisons but also _______ natural landscapes.

A. surprising

B. shocking

C. stunning

D. extreme

4. If you pay a visit to Hue, you should once visit Lang Co beach where you can have the most relaxing time and admire the natural beauty of___________ .

A. views

B. panoramas

C. sights

D. landscapes

5. Cuba hopes to promote a _________so that it can make an economic recovery.

A. tour industry

B. resort industry

C. tourism industry

D. travel industry

6. ____________ is popular with tourist of young age because they travel with minimum luggage and on a limited budget.

A. Backpack

B. Backpacking

C. Backpacker

D. Go backpacking

7. Nature-loving tourists, who love to go green like traveling to Bonita Gardens in Bloemfontein South Africa or similar destinations are called ___________.

A. eco-tours

B. tour guides

C. eco-tourists

D. nature-lovers

8. In Con Dao, there are green ___________of forests and fresh meadows and the houses with red roofs, which forms the picture of nature with bright colours.

A. lands

B. regions

C. wilderness

D. stretches

9. It’s possible to supplement one’s __________ by taking a part-time job.

A. income

B. earning

C. gaining

D. attainment

10. I was __________ in the book I was reading and didn’t hear the phone.

A. engrossed

B. submerged

C. gripped

D. distracted

11. It was difficult to guess what her ___________ to the news would be.

A. feelings

B. reaction

C. capital

D. opinion

12. Secondary schools offer a wide ___________ of subjects.

A. field

B. scope

C. list

D. range

13. If you don't know the language, you may have to use ________ language.

A. hand

B. gesture

C. head

D. signal

14. You'll have to go for an interview tomorrow, but don’t worry. It’s just a ___________.

A. form

B. format

C. formation

D. formality

15. Green Tourism applies to any activity or facility that operates in an environmentally friendly ________.

A.way

B.habit

C.routine

D.benefit

Complete each of the following sentences with a compound noun from the box

boarding pass

check-in

hand luggage

jet lag

low lesson

package tours

round trip

sleeping bag

stopover

take-offs

1. They had a two-day ______________ in Vietnam on the way to Moscow.

2. Mr. Luan said that it was a 80-kilometre ______________to his hometown

3. You must have a ______________ to be allowed to get on an aircraft or a ship

4. My grandmother is still suffering from ______________ after her trip to Australia.

5. We should arrive at ______________ at least two hours beofore departure

6. I like going on ______________ because everything is organised for you and included in the price

7. It is reported that night ______________ and landings are banned at thí airport

8. You can keep a small bag with you and take it on the plane as ______________

9. Tom can’t get out of his ______________. The zipper is stuck.

Choose the best answer to complete the sentence.

1. They haven’t ………………… about where to go on their honeymoon.

A. promote

B. made up their mind

C. stimulating

2. The company’s accountant booked ………………… tickets for all employees on their trip to Australia.

A. pile up

B. package tour

C. round trip

2. He is one of the most ………………… tour guides that I’ve ever met.

A. stimulating

B. seaside resort

C. varied

3. International passengers were announced to go on the plane from the ………………… number 1.

A. terminal building

B. touchdown

C. island

4. The pilot alerts the passengers to fasten their belt because he will be forced to have an immediate ………………… in a few minutes.

A. adventure

B. touchdown

C. journey

5. She has a ………………… selection of shoes but she’ll only bring some necessary pairs for her trip.

A. stalagmite

B. full board

C. varied

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 8 lớp 9 Tourism

Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. D

3. C

4. D

5. C

6. B

7. C

8. D

9. B

10. B

11. B

12. B

13. D

14. D

15. A

Complete each of the following sentences with a compound noun from the box

1. stopover

2. round trip

3. borading pass

4. jet lag

5. check - in

6. package tours

7. take-offs

8. hand luggage

9. sleeping bag

 

Choose the best answer to complete the sentence.

1. B

2. C

3. A

4. A

5. B

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 8 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn lớp 9

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 8 lớp 9: Tourism. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Tourism nâng cao .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 3.457
Sắp xếp theo

Tiếng Anh lớp 9

Xem thêm