Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 7 Recipes And Eating Habits

Bài tập Unit 7 lớp 9 Recipes and Eating habits

Bài tập tiếng Anh Unit 7: Recipes And Eating Habits lớp 9 của bộ GD - ĐT nằm trong bộ đề Ôn tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit năm học 2023 - 2024 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh Unit 7 lớp 9 được biên tập bám sát nội dung bài học giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

A. PHONETIC

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. providedB. neededC. wanted D. played
2. A. humorB. historyC. hourD. hobby
3. A. attractionB. informationC. questionD. pollution
4.A. sunbatheB. fatherC. theaterD. weather
5. A. wantedB. workedC. walkedD. stopped
6. A. goesB. watchesC. missesD. brushes
7. A. judoB. motherC. openD. homework
8. A. nationB. questionC. actionD. education
9. A. whoB. whenC. whereD. what
10. A. myB. happyC. hobbyD. every
11.A. healthB. teamC. meatD. beach
12.A. neededB. providedC. wantedD. lived
13. A. thereB. thanksC. thirstyD. youth
14. A. optionB. informationC. questionD. invitation
15. A. workedB. nakedC. likedD. looked

Question II. Find the word which has different stress pattern from the others.

1.A. pictureB. fatherC. teacherD. enjoy
2. A. preferB. enjoyC. motherD. agree
3.A. doctorB. fatherC. pictureD. fancy
4.A. pollutionB. visitC. listenD. open
5.A. dependB. adviseC. affectD. listen

B. LANGUAGE FOCUS.

Question I. Circle the best option A, B, C or D to complete each sentence.

1. My students love _________ English very much.

A. learn

B. learnt

C. learning

D. to learn

2. My house __________________ yesterday.

A. repaired

B. is repaired

C. was repaired

D. were repaired

3. I don’t have a computer at home, _________I can’t get access to the Internet.

A. however

B. so

C. although

D. but

4. Please turn _______ the light when you leave the room.

A. on

B. off

C.up

D. down

5. The children in my home village used ______ bare-footed, even in winter.

A. to go

B. went

C. goes

D. going

6. If I _________________free time , I will go swimming.

A. have

B. has

C. is having

D. will have

7. Every nation has respect for their long-preserved ______.

A. behaviours

B. practices

C. traditions

D. traditional

8.They have seen this film, _________________

A. do they

B. don’t they

C. haven’t they

D. have they

9. Nam looks forward to _____ Giang soon.

A. see

B. seeing

C. seen

D. saw

10. I invited him to join our trip to Ha Long Bay , but he ______ down my invitation.

A. passed

B. sat

C. turned

D. closed

11. They have moved to England ____________ 1999.

A. since

B. at

C. on

D. in

12.We have to try harder so that our handicrafts can keep _____ theirs.

A. on

B. up

C. up with

D. up down

13.My sister started_________ English five years ago.

A. learn

B. learnt

C. learning

D. to learn

14.My house __________________ yesterday.

A. was repaired

B. is repaired

C. repaired

D. were repaired

15. This hand- embroidered picture was expensive ____________ we bought it.

A. because

B. when

C. so

D. even though

16. Please turn _______ the light when you leave the room.

A. on

B. off

C. up

D. down

17. The children in my home village used ______ bare-footed, even in winter.

A. to go

B. went

C. goes

D. going

18. If she _________________free time , she will go swimming.

A. have

B. has

C. is having

D. will have

19. Every nation has respect for their long-preserved ________________.

A. behaviours

B. practices

C. traditions

D. traditional

20. They have seen this film, _________________

A. do they

B. don’t they

C. haven’t they

D. have they

Xem đáp án

1. C

2. C

3. B

4. B

5. A

6. A

7. C

8. C

9. B

10. C

11. A

12. C

13. C

14. A

15. B

16. B

17. A

18. B

19. C

20. C

Question II . Put the verbs in brackets into the correct form.

(Chia những động từ trong ngoặc đơn vào đúng hình thức).

1. My house (build) ________________________ yesterday.

2. He (live) ________________here for four years.

3. If the weather is fine , we ( go)_____________ for a picnic

4. Nga asked me where I (buy) _______________ that car.

5. My brother likes (play) _____________ basketball after school.

6. When I was a child, I used (go) ____________swimming in the river.

7. My car (repair) ________ yesterday.

8. We (not see) ________each other since Monday.

9. If the weather is hot , my father (go) ________ for a picnic.

10. She asked me if I ( like ) ________ pop music.

11. When I(arrive) ________ , they were watching TV together.

12. Ba hates (watch) ________ the advertisements on TV.

13. Nam often (go) _______________ to school by bike.

14. I (live) _______________ here since 2010.

15. My father (play) _____________ football yesterday.

16. Nam enjoys ( listen ) _____________ to music every night.

17. My father used to ( go) _____________ fishing when he was young.

18. He ( buy ) _____________ a new car last week.

19. I used ( go) _____________ fishing when I was a child.

20. The sun (rise) _______________in the East and sets in the west.

Xem đáp án

1. My house (build) _________was built_______________ yesterday.

2. He (live) _____has lived___________here for four years.

3. If the weather is fine , we ( go)______will go_______ for a picnic

4. Nga asked me where I (buy) ______bought_________ that car.

5. My brother likes (play) _____playing________ basketball after school.

6. When I was a child, I used (go) ____to go________swimming in the river.

7. My car (repair) __was repaired______ yesterday.

8. We (not see) ___haven’t seen_____each other since Monday.

9. If the weather is hot , my father (go) __will go______ for a picnic.

10. She asked me if I ( like ) ____liked____ pop music.

11. When I(arrive) ___arrived_____ , they were watching TV together.

12. Ba hates (watch) __watching______ the advertisements on TV.

13. Nam often (go) _______goes________ to school by bike.

14. I (live) ______have lived_________ here since 2010.

15. My father (play) ____played_________ football yesterday.

16. Nam enjoys ( listen ) ___listening__________ to music every night.

17. My father used to ( go) _____go________ fishing when he was young.

18. He ( buy ) ______bought_______ a new car last week.

19. I used ( go) _____to go________ fishing when I was a child.

20. The sun (rise) ______rises_________in the East and sets in the west.

Question III. Put the verbs in brackets into the correct form.

(Chia những động từ trong ngoặc đơn vào đúng hình thức).

1.If we (recycle) ________ more, we will help the Earth.

2. Factories (not dump) _____________waste into rivers if the government fines them heavily.

3. If people travel to work by bus, there (be) ______________fewer car fumes.

4. We (save) ________________thousands of trees if we don’t waste paper.

5. If we use water carefully, more people (have) ______________fresh water.

6. If the factory ( continue) ________________ dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

7.If we recycle more, we (help) ________________ the Earth.

8. If people (travel)________________to work by bus, there will be fewer car fumes.

Xem đáp án

1.If we (recycle) ___recycle_____ more, we will help the Earth.

2. Factories (not dump) ___don’t dump__________waste into rivers if the government fines them heavily.

3. If people travel to work by bus, there (be) ________will be______fewer car fumes.

4. We (save) _________save_______thousands of trees if we don’t waste paper.

5. If we use water carefully, more people (have) _____will have_________fresh water.

6. If the factory ( continue) ______continues__________ dumping poison into the lake, all the fish and other aquatic animals will die.

7.If we recycle more, we (help) ______will help__________ the Earth.

8. If people (travel)_______travel_________to work by bus, there will be fewer car fumes.

*Tải file để xem chi tiết*

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung bài tập tại đây: Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 7 Recipes And Eating Habits.

Đánh giá bài viết
2 7.721
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 9

    Xem thêm